Colníci mi poškodili tovar - čo robiť?
Colníci mi poškodili tovar - čo robiť?
Práve som dotelefonoval s bratom, volal mi, že mi konečne po mesiaci došiel balík z Číny (jedná košeľa a jedná vesta). No nepotešil ma - v košeli je malá dierka a bol tiež poškodený jej obal - pravdepodobne colník / čka svojími nemotornými rukami zastrihla do balíka a aj do košele. Samozrejme svoje výpalné si vymáhali, aj keď šlo o smiešnu cenu tovaru (žiaden fejk, normálne veci z everbuying) - 3,60 poštová služba a smiešne 1€ DPH, pretože to ledva "lizlo" hranicu bez poplatku. Poraďte, čo sa dá robiť, ak vôbec? Už ma to s nimi nebaví, otvárajú každý jeden balík a po väčšinou chodia veci pošpinené alebo ochytané (napríklad jeden mobil mi tak došiel).
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Colníci mi poškodili tovar - čo robiť?
je to riziko s ktorým musíš rátať. V tomto ti nepomôže žiadna SOI-ka ani nikto iný. Ak ťa to nebaví, tak nekupuj z číny.
a každý jeden balík neotvárajú, to im zase krivdíš. Zrejme otvárajú iba tie, čo na skeneri vyzerajú podozrivo (oblečenie ktoré kontrolujú či nie je fake, elektronika a pododbne). Ja keď som objednával čaje, nikdy mi ich ešte neotvorili ani nezadržali.
a každý jeden balík neotvárajú, to im zase krivdíš. Zrejme otvárajú iba tie, čo na skeneri vyzerajú podozrivo (oblečenie ktoré kontrolujú či nie je fake, elektronika a pododbne). Ja keď som objednával čaje, nikdy mi ich ešte neotvorili ani nezadržali.
Audio, tebe možno nie, no mne hádam posledných 5 balíkov čo mi došlo, tak všetky mali tú zelenú nálepku s nápisom vyclievacej pošty. A to bolo jedno, či išlo o mobil, baterku, alebo len obyčajnú redukciu. Začínam mať pocit, že som na ich "blackliste".
podla mna je to nereklamovatelne,pretoze colnica sa bude branit ze take poskodene to uz prislo z Ciny a ty nemas ako opak dokazat. Osobne som prestal z Ciny skoro uplne nakupovat z viacerych dovodov: ceny uz nie su take nizke ako kedysi,kvalita tovari je castokrat diskutabilna a viackrat sa mi stalo ze oblecenie ktore na obrazku nemalo ziadne znacky v skutocnosti malo a na colnici to samozrejme poslali nazad-raz mi to ani neuznali a peniaze nevratili. Teraz posledne som objednaval baterku do mobilu a trvalo to vyse mesiaca kym prisla. Tych vyhod uz proste vela nevidim..
-
Jaccobinho
Medium Star
Reklamuj u predajcu, nemôžeš vedieť že ten tovar taký nezaslal on
Podľa skúseností číňan spraví všetko, aby bola spokojnosť zákazníka, veľakrát bez zasielania tovaru naspäť vráti peniaze, prípadne pošle druhý kus.. Máme sa ešte čo učiť 
-
guess.whoo
Redeemer
veru ako pise gogo..z ciny to uz nie je ono. tie ceny nie su casto krat o tolko vyhodnejsie aby sa oplacalo cakat mesiac a este sa strachovat co na to colnici. Objednavam uz len veci, pri ktorych usetrim po zaratani colnych peripetii aspon 40% +- oproti slovenskym obchodom.
a branit sa nemas ako. ak ti cinan neposle peniaze spat tak mas proste smolu
a branit sa nemas ako. ak ti cinan neposle peniaze spat tak mas proste smolu
Ty kokos nestrašne ma ľudia... Plánujem si z allienexpresu kúpiť slúchadlá za 32 € už aj s dovozom, lebo u nás ich niet... Vykašľať sa na to? 
Jaccobinho - pravdu, môžem to tak spraviť, ale nebudem sa s nimi už naťahovať (naťahoval som už s nimi raz - konkrétne toto oblečenie, nakoľko mi neboli schopní zaslať tovar a ani ma neupovedomili, že tovar nemajú a nevedia to zaslať. Až na opakované sťažnosti sa veci pohli dopredu).
gogo, guess - veru tak, už ani mňa nebaví brať z Číny kvôli vyššie spomenutým okolnostiam a faktom, LEDky čo som objednal odišli do mesiaca, z LED pásu sa postupne vypaľovali diódy, mobily boli celkom fajn - no clo + dph spôsobilo, že sa to prestalo oplácať a tablet čo som zobral, tak ten od začiatku mal posunutý obraz a sám! som to musel dať dokopy, nakoľko číňan nebol schopný vyriešiť problém. Jedine čo sa ešte oplatilo boli kvalitné slúchadlá a zosilňovač (ale ten bol z anglicka vlastne). Čiže už tiež prestávam nakupovať z Číny...
gogo, guess - veru tak, už ani mňa nebaví brať z Číny kvôli vyššie spomenutým okolnostiam a faktom, LEDky čo som objednal odišli do mesiaca, z LED pásu sa postupne vypaľovali diódy, mobily boli celkom fajn - no clo + dph spôsobilo, že sa to prestalo oplácať a tablet čo som zobral, tak ten od začiatku mal posunutý obraz a sám! som to musel dať dokopy, nakoľko číňan nebol schopný vyriešiť problém. Jedine čo sa ešte oplatilo boli kvalitné slúchadlá a zosilňovač (ale ten bol z anglicka vlastne). Čiže už tiež prestávam nakupovať z Číny...