Counter-Strike - diskusia, rady, problemy...

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
damiamarl
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Counter-Strike - diskusia, rady, problemy...

Príspevok od používateľa damiamarl »

zdravím mám menší problem s cskom v linuxe. Potrebujem nejako zmeniť port na hlds servery kedže je asi používaný server mi nenabehne. Ako to spraviť?
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

zapnes hlds s parametrom "-port xxxxx"
damiamarl
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa damiamarl »

a kde to hlds zapnem?
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

co ja viem, ty mas Linux, ne ja :D mal by to byt tento prikaz

Kód: Vybrať všetko

./hlds_run -port 1337
metrix0007
Expert
Expert

Príspevok od používateľa metrix0007 »

metrix0007 napísal:caute prosim vas potreboval by som pomoc .v skole obcas hrame cs1.6 .tak ze niekto vytvori wifi siet a mi sa pripojíme na nu a potom si zmeníme ip adresu ale mne sa to centrum sietí nedá nájst v booku a ani nic podobné.ostatný si to v pohode zmenia a hraju lenze ja to neviem nájst kde si to mám zmenit.net mám od t-comu ak by to pomohlo je to optika ale to je jedno kedze hrame bezdrotovo.plls pomozte
chcel by som sa vás opýtatopet lebo tam mi nikto neodpovedal
edm777
Novice
Novice

Príspevok od používateľa edm777 »

Cc mám problém včera som nainštaloval novú aktualizáciu a od vtedy mi nejde zapnuť iný režim ako OpenGL tak som ho skusil prepnuť na software a potom som len zapol csko a už sa aj samo vyplo .. nič nemožem robiť neda sa zapnuť..
Dan78
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Dan78 »

Caute, mam takyto problem s CS. Mal som problem sa pripojit s crack verziami CS na servery (rovnaky problem ako opisujem nizsie). Tak som sa rozhodol ho kupit hry.

Takze som si CS-ko nainstaloval cez Steam. Hru v pohode spustim, vyberiem si server, postahuju sa zvuky, scena atd. zobrazi sa uvodna stranka s informaciami. Na tejto strake je len jedno tlacitko OK, ale na toto tlacitko uz neviem kliknut hra sa zasekne a musim ju killnut (ctrl+alt+del). Ak sa tato uvodna obrazovka nezobrazi tak sa dostanem do hry, hram 10-30 minut a zase sa hra zasekne pomoze len kill.

Zostala: NB Asus, N52, u3, Nvidia 330M.
Skusal som OpenGL, D3D, aj sofver rendering a stale to iste. Nainstaloval som najnovsie nvidia drivery, najnovsie drivery zvukovky aj wifi karty a stale to iste.

Moze to byt pozostatok crack instalacii v registroch? Existuje neaky program na vycistenie registrov od CS-ka? Ako mozem preinstalovat CS-ko cez Steam?

Dakujem za kazdu radu.

//Edit
Po dlhom hladani som nasiel vela navodov, vyskusal som vsetky a nieco s toho pomohlo

1. kód: OZNAČIŤ VŠETKO

nastavit subory 
 c:\Program Files\Steam\steamapps\danmu78\counter-strike\cstrike\motd_temp.html 
 c:\Program Files\Steam\steamapps\danmu78\counter-strike\cstrike\motd.txt 
 na read only. Toto mi zjavne nepomohlo.
2. kód: OZNAČIŤ VŠETKO

Odinstaloval som IE9. Tazko povedat ci prave toto pomohlo. Po restarte to stale neslo.
3. kód: OZNAČIŤ VŠETKO

Vypol som antivirak Microsoft Security Essentials (z msconfig). Restart. A zrazu to islo bez problemov. Opat som antirak v msconfig zapol. A stale to islo v poriadku.
Antivirak zapnuty IE9 odinstalovany a ide to, takze tomu moc nerozumiem ale ide to.
Filip359
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Filip359 »

Čaute poradil by mi niekto nejaké dobré CZ/SK Steam servery na CSS.
Googler1
Star
Star

Príspevok od používateľa Googler1 »

caute chcel som spravit CS 1.6 server ktory by fungoval cez net na mojom PC. Lenze ked spustim aplikaciu hlds.exe a spustim server tak v riadku "IP adresa" mi stale ukazuje moju lokalnu (LAN) adresu a ked som pozeral rozne videotutorialy na youtube tak podla nich by sa v riadku "IP adresa" mala zobrazovat moja standardna verejna ip adresa. Ked sa niekto z netu skusi pripojit na server (na verejnu ip) tak to jednoducho nejde a myslim ze problem je prave v tom ze HLDS mi zobrazuje lokalnu ip namiesto verejnej ale neviem ako to vyriesit:

Porty na routery mam presmerovane: 1200UDP, 27000-27015UDP, 27030-27039TCP
Tieto porty mam odblokovane aj vo firewalloch: Eset firewall a pre istotu som to odblokoval aj vo Windows firewall
V obidvoch firewalloch mam povolenu aj samotnu aplikaciu HLDS.exe

Mam Telekom TURBO4 verejna dynamicka ip
metrix0007
Expert
Expert

prosím vás dlhsie uz hrám awp chcem sa neucit fastzoom lenze tí ktorí ho maju tak to maju nabindovane lenye mne tie bindy nejdu dal som ich do configu a nic v configu mam iba toto alias +fastzoom "+attack2; +attack"
alias -fastzoom "-attack2; -attack; wait; slot2"
bind "X" "+fastzoom"
ja viem ye je to tak trocha podvádzanie ale predsaneni to aimbot je to len zefektívnenie strelby.
takze oni mi nejduchcel by som váspoprosit ze ci bz ste mi nepomohli nájst nejaku príčinu .ja sa pripojím na server dam awp a a to X mi nejde len sa mi prepne na pistol.lenze to nema nic s fastzoomom alebo to zle používamto X? prosím pomozte
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Googler1 napísal:caute chcel som spravit CS 1.6 server ktory by fungoval cez net na mojom PC. Lenze ked spustim aplikaciu hlds.exe a spustim server tak v riadku "IP adresa" mi stale ukazuje moju lokalnu (LAN) adresu a ked som pozeral rozne videotutorialy na youtube tak podla nich by sa v riadku "IP adresa" mala zobrazovat moja standardna verejna ip adresa. Ked sa niekto z netu skusi pripojit na server (na verejnu ip) tak to jednoducho nejde a myslim ze problem je prave v tom ze HLDS mi zobrazuje lokalnu ip namiesto verejnej ale neviem ako to vyriesit:

Porty na routery mam presmerovane: 1200UDP, 27000-27015UDP, 27030-27039TCP
Tieto porty mam odblokovane aj vo firewalloch: Eset firewall a pre istotu som to odblokoval aj vo Windows firewall
V obidvoch firewalloch mam povolenu aj samotnu aplikaciu HLDS.exe

Mam Telekom TURBO4 verejna dynamicka ip
aj mne sa tam zobrazuje iba ta IP v ramci LAN a v pohode to funguje aj cez net. preco si presmeroval prave tie porty ktore si presmeroval? na akom porte spustas server? uplne stacit presmerovat ten jeden konkrety port, je jedno aky, len ho musis pri spustani servera zvolit (TCP aj UDP)
metrix0007 napísal:prosím vás dlhsie uz hrám awp chcem sa neucit fastzoom lenze tí ktorí ho maju tak to maju nabindovane lenye mne tie bindy nejdu dal som ich do configu a nic v configu mam iba toto alias +fastzoom "+attack2; +attack"
bind "X" "+fastzoom"
ja viem ye je to tak trocha podvádzanie ale predsaneni to aimbot je to len zefektívnenie strelby.
takze oni mi nejduchcel by som váspoprosit ze ci bz ste mi nepomohli nájst nejaku príčinu .ja sa pripojím na server dam awp a a to X mi nejde len sa mi prepne na pistol.lenze to nema nic s fastzoomom alebo to zle používamto X? prosím pomozte
ako bindovat fastzoom je trocha zbytocne, ale ked uz, tak bind "x" "+fastzoom" (to pismeno musi byt malym). inak podvadzanie to vobec nie je, ved tie scripty su v csku na to, aby sa pouzivali. keby si len videl co mam v configu ja ... :D
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

metrix0007 napísal:prosím vás dlhsie uz hrám awp chcem sa neucit fastzoom lenze tí ktorí ho maju tak to maju nabindovane lenye mne tie bindy nejdu dal som ich do configu a nic v configu mam iba toto alias +fastzoom "+attack2; +attack"
bind "X" "+fastzoom"
ja som kedysi mal takto v userconfigu:
alias +nozoom "+attack2;+attack"
alias -nozoom "-attack2;-attack; lastinv; lastinv"

a potom v configu
bind "mouse3" "+nozoom"

fungovalo, a neprehodí to na sekundárnu zbraň

//autoeditácia príspevku (23 Máj 2012, 2:21)
bind "X" "+fastzoom"
ja som kedysi mal takto v userconfigu:
alias +nozoom "+attack2;+attack"
alias -nozoom "-attack2;-attack; lastinv; lastinv"

a potom v configu
bind "mouse3" "+nozoom"

fungovalo, a neprehodí to na sekundárnu zbraň
metrix0007
Expert
Expert

tak diki ale ako vidim tak trocha problem mam mam to dat do configu alebo do userconfigu ja mam iba jeden mam taký pocit le to tam v zlozke hry kde je cstrike a tam dole .a este ked vipnem hru tak sa mi na plochu vzdy vyhodi ikona steam201
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

riadok s "bind..." ide do config.cfg a to ostatné do userconfig.cfg
išlo by to všetko aj do configu, ale osobne to robím takto kvôli prehľadnosti configu. userconfig si treba vytvoriť
inak to máš nejaké rozbité :D tú ikonu skús vygugliť, niečo nájdeš
Googler1
Star
Star

*****HERO***** napísal:
aj mne sa tam zobrazuje iba ta IP v ramci LAN a v pohode to funguje aj cez net. preco si presmeroval prave tie porty ktore si presmeroval? na akom porte spustas server? uplne stacit presmerovat ten jeden konkrety port, je jedno aky, len ho musis pri spustani servera zvolit (TCP aj UDP)
Nejde mi to skusal som sa pripojit na svoj server (na moju verejnu ip) cez odlisne internetove pripojenie a nepripojilo ma
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

tak mi odpovedz na otazky

//autoeditácia príspevku (23 Máj 2012, 16:43)
metrix0007 napísal:tak diki ale ako vidim tak trocha problem mam mam to dat do configu alebo do userconfigu ja mam iba jeden mam taký pocit le to tam v zlozke hry kde je cstrike a tam dole .a este ked vipnem hru tak sa mi na plochu vzdy vyhodi ikona steam201

tak ide ti ten bind alebo nie ci s cim mas problem? je uplne jedno ci to das do configu alebo userconfigu, no ak to chces dat do userconfigu, v configu musis mat prikaz "exec userconfig.cfg". a ta ikona Steam201 bude asi kvoli nejakemu nonsteam patchu ..
Googler1
Star
Star

*****HERO***** napísal:tak mi odpovedz na otazky
Tie porty som otvoril preto vsetky pretoze som si vygooglil stranku/stranky na ktorych boli vsetky tieto porty uvedene a myslim si ze ked mi to nejde tak nie je na skodu mat otvorene vsetky CS porty
akonahle zistim pricinu preco to nejde tak zablokujem vsetky vyssie uvedene porty a potom necham otvoreny len ten jeden cez ktory budem spustat server

Ziadne dalsie otazky som nepostrehol
metrix0007
Expert
Expert

diki hero ani neviem ako ale ide to do toho configu som da veci zo cska ktore je na lan a vsrtko som tam skopíroval tam som mal vela bindov a nemal som tam ani exe.userconfig. Tak to asi preto neslo.ale aj tak je dost tazke niekoho trafit napríklad na awp india ,awp map a podobné ked vystrelím s tým FZ tak to aj tak navyse 50 percent vystreli niekde hore alebo do zeme nepoznáte este nieco aby som mal zameriavac na awp aj ked si neprizoomujem..
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Googler1 napísal:
Tie porty som otvoril preto vsetky pretoze som si vygooglil stranku/stranky na ktorych boli vsetky tieto porty uvedene a myslim si ze ked mi to nejde tak nie je na skodu mat otvorene vsetky CS porty
akonahle zistim pricinu preco to nejde tak zablokujem vsetky vyssie uvedene porty a potom necham otvoreny len ten jeden cez ktory budem spustat server

Ziadne dalsie otazky som nepostrehol

ziadne ine porty presmerovane mat nepotrebujes, potrebujes mat presmerovany iba ten jeden, kde spustas server, no musi byt na nom povoleny aj TCP aj UDP protokol. podla toho co pises, tak ty mas na polovici tych portov UDP a na druhej polovici TCP, to je pricina preco ti to nejde.

//autoeditácia príspevku (23 Máj 2012, 18:02)
metrix0007 napísal:diki hero ani neviem ako ale ide to do toho configu som da veci zo cska ktore je na lan a vsrtko som tam skopíroval tam som mal vela bindov a nemal som tam ani exe.userconfig. Tak to asi preto neslo.ale aj tak je dost tazke niekoho trafit napríklad na awp india ,awp map a podobné ked vystrelím s tým FZ tak to aj tak navyse 50 percent vystreli niekde hore alebo do zeme nepoznáte este nieco aby som mal zameriavac na awp aj ked si neprizoomujem..

netusim sice co pises, no fastzoom striela presne do stredu crossu, pokial nerobis nejake kotrmelce pritom. ved to je uplne to iste ako normalny zoom, iba je to proste rychly zoom. a nie, zameriavac na AWP bez zoomu sa bez pouzitia externeho softveru neda. avsak mozes pouzit externy hardver (nalepit bodku do stredu monitoru, pripadne fixkou), to zakazane nie je
metrix0007
Expert
Expert

oki asi treba len trocha cviku.mam to ns x pretože ked som to chcel zmeni tna ine pismeno alebo na tlacitko na myske napríklad mouse3 tak to neslo
Napísať odpoveď