Da sa nainstalovat XP na PC, kde bola vista?
Da sa nainstalovat XP na PC, kde bola vista?
Mam taky problem: kupil som si pc HP pavilion s windows vistou.. vista sa mi nepaci a chcel som si nainstalovat stare dobre xpcko, ale tu prisiel problem, ze sa mi neda vobec nainstalovat...sformatoval som hardisk, no xp nemozem stale nainstalovat.. zobral som hardisk do ineho pc a tam som xp nainstaloval, ale ako nahle som ten hardisk dal znova do HP pavilion, tak nastal ten isty scenar.. nevie mi niekto poradit co treba spravit aby mi slapalo xpcko?? asi bude daco nastavene v biose aby sa dala spustat len vista, ale ja sa v biose moc nevyznam
to som spravil praveze... uz som windows viackrat instaloval, len vistu som este nikdy nepreinstalovaval.. proste to nejde.. asi mi chyba ten driver, ale ako ho nainstalujem, ked nemam windows?Necro napísal:mnoo nwm lebo ja som reinstalol windovs tak ze zapnes PC vlozis tam CD,vypnes PC a pri zapnuti ho nabootujes
Novsie paviliony proste nemaju absolutne ziadnu podporu pre Windows XP a teda k nim ani nestiahnes SATA driver, ktory sa loaduje cez disketu po stlaceni F6 (pri instalacii dole si vsimaj spodny riadok, tam mas informacie).
Uz sme riesili aj taky pripad, ze jedina moznost ako tam XP dostat bola taka, ze sme NB zaniesli do SWISSu, co je autorizovany servis HP, a tam nam za poplatok nahodili XP formou akehosi preloadu (tj po spusteni sa notebook tvaril ze tam je XP predinstalovane a spustila sa jeho doinstalacia). Samozrejme vznikol dalsi problem - nerozbehali sme na nom sietovu kartu a tusim ani bluetooth.
Takze ak sa chces vyhnut zbytocnym problemom, nechaj si tam pekne tu vistu a zvykaj si na jej pouzivanie. Ak sa ti zda ze je pribrzdena, vyhadz odtial nepotrebne somariny ako sidebar, kopec somarin po spusteni a RAM si rozsir na 2GB ak nemas.
Uz sme riesili aj taky pripad, ze jedina moznost ako tam XP dostat bola taka, ze sme NB zaniesli do SWISSu, co je autorizovany servis HP, a tam nam za poplatok nahodili XP formou akehosi preloadu (tj po spusteni sa notebook tvaril ze tam je XP predinstalovane a spustila sa jeho doinstalacia). Samozrejme vznikol dalsi problem - nerozbehali sme na nom sietovu kartu a tusim ani bluetooth.
Takze ak sa chces vyhnut zbytocnym problemom, nechaj si tam pekne tu vistu a zvykaj si na jej pouzivanie. Ak sa ti zda ze je pribrzdena, vyhadz odtial nepotrebne somariny ako sidebar, kopec somarin po spusteni a RAM si rozsir na 2GB ak nemas.
Neexistuje k tomu programu nejaka podpora, nie je moznost ist do aktualnejsej verzie, nefunguje ani rezim kompatibility? Uznavam ze to je blbe, ale ak si pouzivatelom specifickeho SW, stoji za to pozriet sa po NB s podporou pre XP (napr HP 6710b, vacsina FSC s Vista Business, vsetky Lenovo NB) Paviliony podporu pre XP nemaju.
Este je tu aj taka menej pohodlna moznost - rozbehat XP vo virtualnej masine a tam prevadzkovat ten konkretny SW - ale uznavam ze to tiez nie je 3x stastne riesenie.
Este je tu aj taka menej pohodlna moznost - rozbehat XP vo virtualnej masine a tam prevadzkovat ten konkretny SW - ale uznavam ze to tiez nie je 3x stastne riesenie.
Bios sa neinstaluje, bios sa flashuje. V pripade NB naozaj neviem odkial zoberes kompatibilny bios, rovnako ako netusim ako ho tam nahras
Len tak si vybrat ze aha ten tam bios by mohol fungovat a skusit ho = odpalenie si NB - nakolko NB dosky nepoznaju nieco ako dual bios, ktory v pripade posahaneho flashu zachrani situaciu. BIOS musi byt urceny presne pre tu dosku, jej model aj reviziu. No a potom by sme sa dostali k cene novej dosky pre NB, ktora je v servise premrstena (kedze tymto krokom prichadzas o zaruku). Ked si za vymenu dosky v servise vypytaju 10 litrov, tak sa ani necuduj.
ak by mal niekto podobny problem ako ja, tak nasiel som tu temu, kde mi poradili http://www.hojko.com/post830488.html#830488 spravil som to podla toho a uz mam windows XP nainstalovany
.. tak tato tema sa moze uzamknut