Da sa nainstalovat XP na PC, kde bola vista?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Preetro
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Da sa nainstalovat XP na PC, kde bola vista?

Príspevok od používateľa Preetro »

Mam taky problem: kupil som si pc HP pavilion s windows vistou.. vista sa mi nepaci a chcel som si nainstalovat stare dobre xpcko, ale tu prisiel problem, ze sa mi neda vobec nainstalovat...sformatoval som hardisk, no xp nemozem stale nainstalovat.. zobral som hardisk do ineho pc a tam som xp nainstaloval, ale ako nahle som ten hardisk dal znova do HP pavilion, tak nastal ten isty scenar.. nevie mi niekto poradit co treba spravit aby mi slapalo xpcko?? asi bude daco nastavene v biose aby sa dala spustat len vista, ale ja sa v biose moc nevyznam
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Zobrazuje sa nejaká chyba? Nemá ten NB náhodou SATA disk?
Preetro
Light Star
Light Star

chyba sa zobrazi, ked sa snazim to xp spustit, alebo nainstalovat.. a hej je to sata disk myslis, ze by to bolo tym?? ale ked som si ho zapojil do starsieho pc, co mam tak tam som xp na ten hardisk nainstaloval
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Niektoré BIOSy majú možnosť, pri ktorej sa SATA disk tvári ako aklasický (P)ATA disk.

Akú chybu ti to vlastne píše? Je možné, že ti tam chýba ovládač pre SATA radič.
Preetro
Light Star
Light Star

vypise mi, ze nejaka chyba hardware
a ak by bola chyba v tom SATA, tak ako by som to zmenil?Kde by som stiahol ten ovladac a ako nainstaloval? :?
Necro
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Necro »

mnoo nwm lebo ja som reinstalol windovs tak ze zapnes PC vlozis tam CD,vypnes PC a pri zapnuti ho nabootujes
Preetro
Light Star
Light Star

Necro napísal:mnoo nwm lebo ja som reinstalol windovs tak ze zapnes PC vlozis tam CD,vypnes PC a pri zapnuti ho nabootujes
to som spravil praveze... uz som windows viackrat instaloval, len vistu som este nikdy nepreinstalovaval.. proste to nejde.. asi mi chyba ten driver, ale ako ho nainstalujem, ked nemam windows?
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Novsie paviliony proste nemaju absolutne ziadnu podporu pre Windows XP a teda k nim ani nestiahnes SATA driver, ktory sa loaduje cez disketu po stlaceni F6 (pri instalacii dole si vsimaj spodny riadok, tam mas informacie).

Uz sme riesili aj taky pripad, ze jedina moznost ako tam XP dostat bola taka, ze sme NB zaniesli do SWISSu, co je autorizovany servis HP, a tam nam za poplatok nahodili XP formou akehosi preloadu (tj po spusteni sa notebook tvaril ze tam je XP predinstalovane a spustila sa jeho doinstalacia). Samozrejme vznikol dalsi problem - nerozbehali sme na nom sietovu kartu a tusim ani bluetooth.

Takze ak sa chces vyhnut zbytocnym problemom, nechaj si tam pekne tu vistu a zvykaj si na jej pouzivanie. Ak sa ti zda ze je pribrzdena, vyhadz odtial nepotrebne somariny ako sidebar, kopec somarin po spusteni a RAM si rozsir na 2GB ak nemas.
Preetro
Light Star
Light Star

no problem je v tom, ze mne nejde isty program pod vistou a preto sa chcem vratit na xpcko
KoCi
Darca
Darca

Neexistuje k tomu programu nejaka podpora, nie je moznost ist do aktualnejsej verzie, nefunguje ani rezim kompatibility? Uznavam ze to je blbe, ale ak si pouzivatelom specifickeho SW, stoji za to pozriet sa po NB s podporou pre XP (napr HP 6710b, vacsina FSC s Vista Business, vsetky Lenovo NB) Paviliony podporu pre XP nemaju.

Este je tu aj taka menej pohodlna moznost - rozbehat XP vo virtualnej masine a tam prevadzkovat ten konkretny SW - ale uznavam ze to tiez nie je 3x stastne riesenie.
Preetro
Light Star
Light Star

no asi to bude jedine riesenie ako sa tak na to pozeram.. ale sranda, ze linux nainstalujem a xp ani keby som co robil
Preetro
Light Star
Light Star

este sa spytam.. preinstalovanie biosu by nepomohlo?? mozem nainstalovat iny bios aky som mal od vyroby?
KoCi
Darca
Darca

Bios sa neinstaluje, bios sa flashuje. V pripade NB naozaj neviem odkial zoberes kompatibilny bios, rovnako ako netusim ako ho tam nahras :) Len tak si vybrat ze aha ten tam bios by mohol fungovat a skusit ho = odpalenie si NB - nakolko NB dosky nepoznaju nieco ako dual bios, ktory v pripade posahaneho flashu zachrani situaciu. BIOS musi byt urceny presne pre tu dosku, jej model aj reviziu. No a potom by sme sa dostali k cene novej dosky pre NB, ktora je v servise premrstena (kedze tymto krokom prichadzas o zaruku). Ked si za vymenu dosky v servise vypytaju 10 litrov, tak sa ani necuduj.
Preetro
Light Star
Light Star

ak by mal niekto podobny problem ako ja, tak nasiel som tu temu, kde mi poradili http://www.hojko.com/post830488.html#830488 spravil som to podla toho a uz mam windows XP nainstalovany 8) .. tak tato tema sa moze uzamknut :lock:
Napísať odpoveď