Da sa takej firme verit?
Da sa takej firme verit?
Dnes som bol na jednom kratkom prac. pohovore, kde mi za 20 min vysvetlili v skratke nieco o firme a pracovne pozicie aj s ohodnotenim s tym, ze tento tyzden zbieraju ludi a v piatok ma byt uvodne zaskolenie a taky vacsi finalny pohovor.
Vsetko prebiehalo fajn, ale na konci som dostal registracny formular na ten piatkovy pohovor a typek mi zabil, ze to stoji 100 Sk. Nie je to vela, ale nikdy som nedoveroval firmam, ktore od svojich potencionalnych pracovnikov pytaju peniaze.
Co vy na to? Da sa doverovat takej firme? Nebude to len strata casu a penazi (aj ked tie by som ozelel...)?
Vsetko prebiehalo fajn, ale na konci som dostal registracny formular na ten piatkovy pohovor a typek mi zabil, ze to stoji 100 Sk. Nie je to vela, ale nikdy som nedoveroval firmam, ktore od svojich potencionalnych pracovnikov pytaju peniaze.
Co vy na to? Da sa doverovat takej firme? Nebude to len strata casu a penazi (aj ked tie by som ozelel...)?
Firma sa vola OurGroup s. r. o.
Ponuku mali lakavu, mna az zaskocila. Vraj v BB otvaraju pobocku, kde potrebuju ludi a kedze ja studujem este na OA (budem stvrtak), tak mi okrem ineho ponukli aj manazersku funkciu. A okrem nej tam bola pozicia maklera a este aj lektora, ktory by mal na starosti nabor novych ludi (to by este na studenta sedelo...).
www.ourgroup.sk
Ponuku mali lakavu, mna az zaskocila. Vraj v BB otvaraju pobocku, kde potrebuju ludi a kedze ja studujem este na OA (budem stvrtak), tak mi okrem ineho ponukli aj manazersku funkciu. A okrem nej tam bola pozicia maklera a este aj lektora, ktory by mal na starosti nabor novych ludi (to by este na studenta sedelo...).
www.ourgroup.sk
Z tej stránky usudzujem, že sa môže jednať o prácu finančného poradenstva, niečo na spôsob OVB (akurát OVB za školenia nepýta peniaze):
http://www.hojko.com/ovb-skusenosti-t66663.html
http://www.hojko.com/tzv-financni-porad ... 73708.html
http://www.hojko.com/ovb-t89325.html
Pokiaľ si len študent, tak v podstate nič nestratíš (možno 100sk), ale možno by si získal nejaké zaujímavé skúsenosti. Popri škole to môže byť zaujímavé.
S najväčšou pravdepodobnosťou budeš obchádzať všetkých svojich známych a ponúkať im nejaké finančné produkty týchto firiem: http://www.ourgroup.sk/index.php?id=4
http://www.hojko.com/ovb-skusenosti-t66663.html
http://www.hojko.com/tzv-financni-porad ... 73708.html
http://www.hojko.com/ovb-t89325.html
Pokiaľ si len študent, tak v podstate nič nestratíš (možno 100sk), ale možno by si získal nejaké zaujímavé skúsenosti. Popri škole to môže byť zaujímavé.
-
cORP.
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Da sa takej firme verit?
presne co si popisal sa robi aj v okrese senec ze clovek v saku mimochodom nie moc stary si ta niekam pozve a zavola ta na nejaku zchodzu kde mas zaplatit clenske 100sk kde je zaratany obed a ze mas dojst v obleku ze ? a tiez su tam funkcie typu makler, a hocico taketo a bludy typu mozes zarobit aj 80000 tisic mesacne a poviem ti an to jedno je to velmi velkyyy O D R B ! ospravedlnujem sa za slovo ale su to veci typu pavucina nalakavas dalsich a dalsich pricom za nich dostavas no ked nenajdes stratis vsetko proste toto nechaj radsej tak a maju ludia tuto pravdu kebyze je to seriozna firma nehlada ludi ktory nemaju este ani maturituIng. FijoK napísal:Dnes som bol na jednom kratkom prac. pohovore, kde mi za 20 min vysvetlili v skratke nieco o firme a pracovne pozicie aj s ohodnotenim s tym, ze tento tyzden zbieraju ludi a v piatok ma byt uvodne zaskolenie a taky vacsi finalny pohovor.
-
Shark NX
Addict
Tak tak velmi vela firiem v poslednom case takto vzniklo.
Ja som bol nahovarany na firmu z ameriky ktora predavala Kozmetiku, Potraviny, Polotovary za cca polovicu ceny.
Tiez to fungovalo na takom style ze dojdi ... za 7000Sk ti dame dokumenty materialy a vzorky a zhanaj ludi. Za kazdeho mam 3000Sk zo vsupneho poplatku + Vsetko co on nakupi ide cezomna cize ja z toho mam nejakych 10%
Ked som pocul ze jedna zenska tam je 3 roky ma nazbieranych asi 50ludi ktory jej mesacne robia provizie asi 10-15000Sk tak som si povedal pekne ale za tie oplietacky z ludmi to nestoji.
Musis si zhanat ludi nahovarat ich na tovar atd... a to nieje v ziadnom pripade take lahke ... mozes zohnat 50ludi ale urobia jeden nakup mesacne na ktorom zarobis 1000Sk mesacne a to mozem osrat
Ja som bol nahovarany na firmu z ameriky ktora predavala Kozmetiku, Potraviny, Polotovary za cca polovicu ceny.
Tiez to fungovalo na takom style ze dojdi ... za 7000Sk ti dame dokumenty materialy a vzorky a zhanaj ludi. Za kazdeho mam 3000Sk zo vsupneho poplatku + Vsetko co on nakupi ide cezomna cize ja z toho mam nejakych 10%
Ked som pocul ze jedna zenska tam je 3 roky ma nazbieranych asi 50ludi ktory jej mesacne robia provizie asi 10-15000Sk tak som si povedal pekne ale za tie oplietacky z ludmi to nestoji.
Musis si zhanat ludi nahovarat ich na tovar atd... a to nieje v ziadnom pripade take lahke ... mozes zohnat 50ludi ale urobia jeden nakup mesacne na ktorom zarobis 1000Sk mesacne a to mozem osrat
-
mirak2
Hardcore addict
bol som aj ja na par skoleniach OVB, prve skolenie: financny stuff -vseobecna ekonomia, druhe skolenie: bonton, telefonicky kontakt, tretie: telefonicky kontakt, stvrte telefonicky kontakt, povedal som si staci, toto nemam za potrebne. ale mam dobreho kamarata, co vystudoval pravo a neviem ci omylom alebo preco tam pracuje, ale nejakou nahodou sa dostal aj ku kontaktu na moju mamu a zatial nepovedala na neho jedno zle slovo. aj tak mam z toho zmiesane pocity
-
Sagittarius
Guru
No neviem, či to je niečo podobné, ale spolubývajúci bol v Žiline tiež na nejakom pohovore v spoločnosti, ktorá mu ponúkala zmluvu, kde by za získanie každého nového člena získal 5 000 Sk (a to aj za tých, čo budú získaní tými, čo on získal)...Lenže malo to ten háčik, že musíš byť zaviazaný na 28 rokov a každý mesiac zaplatiť 1 000 Sk, čiže dosť riskantný obchod...
Ruky preč od tejto spoločnosti. Nenechaj sa chytiť. Kamaratka tam robila a keď od nich odišla, volali jej a pýtali peniaze nazad. Vyhrážali sa, že inak ju dajú na súd.Ing. FijoK napísal:Firma sa vola OurGroup s. r. o.
www.ourgroup.sk
Pamataj si, že ti nikto nič nedá zadarmo. Tam sa upíšeš na životné poistenie, kde budeš mesačne platiť 1000sk a budeš musieť naháňať ďalších ludí, ktorý sa na to dajú, aby si províziami za uzavretú poistku vykryl tú svoju.
Bol som na tej ich úvodnej prezentácii. Vyzeralo to úžasne. Tú stovku platíš za obed, ktorý je súčasťou toho. Naliehali tam na mňa, aby som sa im hneď upísal, no to ma odradilo, nechal som si to preležať hlavou a som rád, že som sa s nimi nezaplietol.
+Treba si dať pozor na stavanie zmlúvy, ktorú podpisuješ. Môže tam byť také niečo, že sa z toho nedá vycúvať, prípadne že im musíš vrátiť zárobok, ak s tým chceš skončiť skôr, ako za 2 roky (proviziu dostanu, ak zakaznik bude poisteny aspon 2 roky, či tak nejako to bolo).
tazko povedat. vo firmach si bezne skolenia platis, len to nie je tak vidno. ja tak isto. prvy mesiac co mam teraz skolenia mam plat vyrazne nizsi. vraj preto, lebo este nie som "v produkcii". proste tie skolenia mi strhli z platu a kryju to niecim inym. nejako extra ma to netrapi. tiez pred vstupom do zamestnania som musel vynalozit nejake tie financie tiez. lekarska prehliadka (50sk), vypis z registra trestov (100sk kolok), benzin - chcel som to postihat cim skor (100sk). takze ma to vyslo 250sk a este to co mi strhli z platu je cca 4k. ale aspon sa to firma snazi maskovat. tebe to mozno nestrhnu z platu a zaplatis 100sk a tym to konci. tazko povedat. ale dovera by bola u mna dost nizka. pytat prachy a nemat podpisany kontrakt je trosku divne... btw ako frikso pisal, vsetky zmluvy si treba precitat. obcas su tam prekvapujuce veci. ja som si to cital dvakrat kym som to podpisal. ale nebolo tam nic nezvycajne. akurat tak pracovna doba
ja som teraz ukoncil obchodnu a presne to iste sa mi stalo
volali z firmy ze ci nemam zaujem o pracu atd atd..samozrejme nezabudli podotknut ze mesacne zaorbok moze byt az 50000
isel som na pohovor a veduca mi dristala v omackach ze budem chodit od domu k domu a navadzat ludi na podpis zmluvy
to iste sa stalo aj spoluziakovi lenze on videl len vidinu velkych penazi a tak sa upisal kkt 
Vdaka za upozornenie. Tych 100 Sk som mu bohuzial dal uz vcera, ale to perzijem. Takze by to bola zbytocna strata casu, tak sa na to vykaslem.Frikso napísal:Ruky preč od tejto spoločnosti. Nenechaj sa chytiť. Kamaratka tam robila a keď od nich odišla, volali jej a pýtali peniaze nazad. Vyhrážali sa, že inak ju dajú na súd.
Pamataj si, že ti nikto nič nedá zadarmo. Tam sa upíšeš na životné poistenie, kde budeš mesačne platiť 1000sk a budeš musieť naháňať ďalších ludí, ktorý sa na to dajú, aby si províziami za uzavretú poistku vykryl tú svoju.
Bol som na tej ich úvodnej prezentácii. Vyzeralo to úžasne. Tú stovku platíš za obed, ktorý je súčasťou toho. Naliehali tam na mňa, aby som sa im hneď upísal, no to ma odradilo, nechal som si to preležať hlavou a som rád, že som sa s nimi nezaplietol.
+Treba si dať pozor na stavanie zmlúvy, ktorú podpisuješ. Môže tam byť také niečo, že sa z toho nedá vycúvať, prípadne že im musíš vrátiť zárobok, ak s tým chceš skončiť skôr, ako za 2 roky (proviziu dostanu, ak zakaznik bude poisteny aspon 2 roky, či tak nejako to bolo).
A dakujem aj ostatnym za rady
-
Začiatok Konca
Professional
Nevykašli sa na to..
predsa to skús.. veď vždy môžeš odísť..
poriadne si prečítaj zmluvu.. aj dva, trikrát.. ak nemáš ešte 18 rokov, zober zo sebou aj rodičouv alebo ak máte v rodine, alebo kamaráta nejakého právnika, nech sa na to pozrie.. on ti určite poradí.. Nenechaj sa tak ľahko o*ebať..
ak majú pravdu a nie je to o*eb, tak im to vadiť nebude.. veď to skús..
(len sa na to pozrieť.. ) 
-
Johnyy
Light Expert
No tak tato pyramida sa uz naplno rozbehla aj v Prievidzi...Ak mate niekto o nich cerstve info pridajte...Ciel je zlakat ludi na vymyvacie prve skolenie, nasledne uzavretie Investicnej poistky Investor/podmienka/ a samozrejme nasledna spolupraca a ponukanie tohto produktu.
Je to klasicky piramidovy system typu cim viac tym viac. Pubertalny a neskuseny "maklery a manazeri" v lacnych oblekoch uzatvaraju vo velkom a uplne hocikomu zivotne poistky od ing - investor(mimochodom najdrahsia poistka na trhu), tie poplatky su fakt konske.
Aj v okienku v samotnej ING vam povedia zeby si investora nikdy neuzavreli.
Videl som aj poistnu zmluvu a je to jedna velka katastrofa.
Poistna suma pri platbe 1000sk mesacne len 40 000,-sk!!CO je strasne malo...Navyse uzatvaraju poistky ludom az do 80 roku zivota, aby bola co najmensia sanca ze aj tych mizernych 40 000 tisic dostanete, ak sa dozijete konca poistneho...Alokacny pomer investovania je len do jedneho fondu a to Visegradskeho. Poistne krytie absolutne ziadne, aj napriek tomu ze sucastou kvalitnej zivotnej poistky ma byt aj positenie, nie len setrenie...A na koniec bombovy servis, od vasho s najvacsou pravdepodobnostou pubertalneho maklera...cize ziadny servis...
Mate podobne skusenosti?
Je to klasicky piramidovy system typu cim viac tym viac. Pubertalny a neskuseny "maklery a manazeri" v lacnych oblekoch uzatvaraju vo velkom a uplne hocikomu zivotne poistky od ing - investor(mimochodom najdrahsia poistka na trhu), tie poplatky su fakt konske.
Aj v okienku v samotnej ING vam povedia zeby si investora nikdy neuzavreli.
Videl som aj poistnu zmluvu a je to jedna velka katastrofa.
Poistna suma pri platbe 1000sk mesacne len 40 000,-sk!!CO je strasne malo...Navyse uzatvaraju poistky ludom az do 80 roku zivota, aby bola co najmensia sanca ze aj tych mizernych 40 000 tisic dostanete, ak sa dozijete konca poistneho...Alokacny pomer investovania je len do jedneho fondu a to Visegradskeho. Poistne krytie absolutne ziadne, aj napriek tomu ze sucastou kvalitnej zivotnej poistky ma byt aj positenie, nie len setrenie...A na koniec bombovy servis, od vasho s najvacsou pravdepodobnostou pubertalneho maklera...cize ziadny servis...
Mate podobne skusenosti?