OVB - skusenosti
OVB - skusenosti
Oslovil ma clovek pracujuci pre OVB ze mi chce robit "financneho poradcu", preto by som sa chcel spytat na Vase nazory, skusenosti, postrehy, ...
Poznate tuto spolocnost?
Mate s nou osobnu skusenost?, ak ano - aku?
edit: Ak uz zahlasujete za dobru/zlu skusenost, tak Vas poprosim aby ste ju aspon zhruba uviedli.
Dakujem
Poznate tuto spolocnost?
Mate s nou osobnu skusenost?, ak ano - aku?
edit: Ak uz zahlasujete za dobru/zlu skusenost, tak Vas poprosim aby ste ju aspon zhruba uviedli.
Dakujem
ako som uz pisal v teme o g-profit, zalezi hlavne od cloveka(poradcu).
system OVB je ale tak nastaveny, ze nic, ziadny produkt nie je extra vyhodny, osobne uprednostnujem riesenie od mojej banky, kde mam dlho ucet, poznaju ma na pobocke, vladne tam dovera z oboch stran.
peniaze nie su hracka, riskovat problemy vdaka cloveku, co bol 5 krat na skoleni(kde sa aj tak preberaju hlavne metody persuazie) a hovori o sebe, aky je velky financny poradca... (nenarazam na tvojho znameho, nepoznam ho, hovorim vseobecne)
system OVB je ale tak nastaveny, ze nic, ziadny produkt nie je extra vyhodny, osobne uprednostnujem riesenie od mojej banky, kde mam dlho ucet, poznaju ma na pobocke, vladne tam dovera z oboch stran.
peniaze nie su hracka, riskovat problemy vdaka cloveku, co bol 5 krat na skoleni(kde sa aj tak preberaju hlavne metody persuazie) a hovori o sebe, aky je velky financny poradca... (nenarazam na tvojho znameho, nepoznam ho, hovorim vseobecne)
v podstate od nich asi nepotrebujem nic, jasne ze ked sa tym zivia, tak mali by mat lepsi prehlad na financnom trhu ako ja, ale ja to riesim asi takto: potrebujem poistku?, tak si obehnem/obvolam nejake vybrane poistovne, porovnam ponuku a cenu a vyberiem si....OVBckari mi vraj toto vsetko vedia spravit rychlejsie, lepsie a za lepsiu cenu a mna to nebude nic stat (jasne ze im z toho nieco musi kvapnut, ale to im asi zaplati konkretna poistovna) a takto by to malo byt so vsetkymi financnymi produktami....este jedna vec: vacsinou si financie riesim cez znamosti v danom ustave, hoci, obcas ani oni mi nevedia spravit lepsiu cenu / urok ako si inde dohodnem (konkretne napr. poistenie auta v Allianzi. Znamy z CSOB mi nevedel spravit lepsiu cenu ako som si vybavil v Allianzi), takze asi tak....
Zaujimali ma osobne postrehy / skusenosti inych ludi, ale ako vidim max. tu tak niekto zahlasuje a ani nevieme ci je ozaj nespokojny, alebo v anketach len klika ako nejaky robot
Zaujimali ma osobne postrehy / skusenosti inych ludi, ale ako vidim max. tu tak niekto zahlasuje a ani nevieme ci je ozaj nespokojny, alebo v anketach len klika ako nejaky robot
tak to potom uprimne radim nestretavat sa s nim ani s nim nic cez telefon neriesit, ked ich raz pustis "do domu", budu otravovat stale. na mna tiez mal kontakt jeden ovb a kedze mam 6 rokov to iste cislo, nasiel ma a uz to zacalo, neviem ci si medzi sebou posuvaju cisla ale snad 10 mi ich za pol roka volalo.madonna1 napísal:...
-
Grosay
Star
- Kontaktovať používateľa:
mam taky dojem, ze maju nejaky profit z kazdej uzatvorenej zmluvy. Teraz je na mieste otazka - nemozu uzatvorit nejaku zmluvu, z ktorej budu mat vacsi zisk, ako taku, ktora je fakt najvyhodnejsia pre vas? mate verit ludom, o ktorych v podstate nic neviete. Aj ja som sa nechal nahovorit na nejake poistky
Ak mi este raz niekto z OVB zavola, tak ho niekam poslem. shit... ale nieco urcite poradia dobre.
ano, zarabaju ked sa to rozpocita na kazdej korune, ktoru vy zaplatite na tom financnom produkte(poistke, sporeni a pod). co je na tom horsie, nezerabaju len oni, ale aj cela pyramida ludi nad nimi, teda niekde sa tie peniaze musia "najst". a budte si isty, ze sa najdu z Vasich penazi.
ovela serioznejsi sa mi zda pristup ked si za poradenstvo normalne zaplatis - 1000sk hodina napr a ten dotycny ti naozaj seriozne nezaujato poradi.
ovela serioznejsi sa mi zda pristup ked si za poradenstvo normalne zaplatis - 1000sk hodina napr a ten dotycny ti naozaj seriozne nezaujato poradi.
-
last_knight
Light Professional
Ak sa dá vyhnúť, vyhni sa..
veď doteraz si si všetko dobre vybavil, tak sa môžeš na seba spoliehať aj naďalej..
Oni neponúkajú pre Teba najlepšie riešenie, ale to riešenie, ktoré prinesie viac im. Oni Ti akurát budú vedieť dobre poradiť, kde investovať.. tj. či do akcií, stavebného sporenia, podielových fondov, životného poistenia.. atď., ale pri výbere konkrétnej poisťovne, konkrétneho podielového fondu atď. už budú preferovať iba to "ich" najvýhodnejšie..
Pred cca 4 rokmi som chodil na školenie.. ale po štyroch sedeniach som si povedal nie! To vôbec nebolo o finančnom poradenstve (čo ma vlastne zaujímalo), ale o pyramídovej hre!!!
Pred cca 4 rokmi som chodil na školenie.. ale po štyroch sedeniach som si povedal nie! To vôbec nebolo o finančnom poradenstve (čo ma vlastne zaujímalo), ale o pyramídovej hre!!!
Ja prave s jednym OVB-kom riesim hypoteku. Je iste, ze ti ludia sa v tom vyznaju ovela lepsie ako bezny clovek takze poradit vedia. Za svoje poradenstvo vsak nechcu ziadne peniaze(co je dnes na hlavu) takze je jasne , ze maju nieco z toho ked uzatvorite zmluvu. Maju tam vraj nejaky bodovy system (cim viac zmluv - tym viac bodov a money). A kazdy vam bude ponukat co najviac produktov (hlavne poistky a pod.)
Nie je to zle ale clovek musi vediet aspon nieco lebo inak ho navlecu fakt aj do h.vna.
Nie je to zle ale clovek musi vediet aspon nieco lebo inak ho navlecu fakt aj do h.vna.
-
Holubar
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Ak mas za sebou len jedno stretnutie, predpokladam, ze na tom nasledujucom ta caka "financna analyza", poradca so sebou prinesie specialny predtlaceny OVB formularik a systematicky z teba vytiahne vsetky potrebne informacie, tykajuce sa hlavne tvojho prijmu a momentalnej financnej situacie, existujucich poistiek a pod. To stretnutie by malo byt este poprepletane istymi pikoskami zo sveta financii, nic hlboko konkretne, ma to sluzit len na ocarenie klienta, ktory sa v tychto veciach velmi nevyzna, aby uznal odbornost svojho poradcu a teda na prehlbenie dovery. No ak by si chcel zaexperimentovat a spytat sa na nieco konkretne, asi by si neuspel.
Vacsina takychto poradcov nema vela informacii o financnom sektore, na skoleniach sa beru len veci, ako oslovit klienta, ako spravne prezentovat...takze tito ludia nemaju vacsinou sajn, ako sa veci maju, vedia vsak spravit dobru "zastierku", samozrejme iba ti sikovnejsi. tuto pracu bohuzial casto robia ludia, ktori nedokazu uspiet ci uz v skole, alebo v serioznom profesionalnom prostredi, preto je uplne bezne, ze ta oslovi 18-19 rocny chlapec v lacnom obleku s vyrazom: ja som kral financneho sveta.
Ale predpokladam, ze tvoj poradca ta zaujal a tak to nebude nejaka uplna luza. Ak si sa dokonca trafil na niekoho, kto je uz v pyramide vyssie, ten uz bude mat aj iste informacie a prehlad, co sa dnes "oplati" a co nie. Pochybujem vsak, ze ti nieco taketo zacne rozpravat, lebo tieto veci budu pre teba pristupne az ked budes isty klient.
niekto tu uz pisal, ze je dobre mat informacie a prehlad, len neviem, ci toto je ta najstastnejsia cesta ako sa k nim dostat. OVB totiz o sebe tvrdi, ze radi svojim klientom objektivne, no ako to moze robit, ked nema zmluvy so vsetkymi spolocnostami na SK trhu? Tak napriklad este pred dvoma rokmi, ak by ste sa zaujimali o produkty Amslico, tak by vas vas poradca jednoznacne zhasol, ze amslico patri medzi spodinu, neda sa im verit a pod...a to len preto, ze amslico im neplati za zmluvy. Tolko o objektivite poradenstva.
Dalsou vecou, ktoru povazujem za nevyhodu, je, ze poradca tlaci svojho klienta do urcitej financnej "formy". Nieco ako pyramida alebo skor domcek financnych priorit. Uplne dole je zivotne poistenie. Samozrejme- poradca za to dostane uzasne peniaze- jednorazovo od 2 do 10 tisic, a potom kazdy rok myslim do tisicky. Rozhodujuca je cielova suma a teda mesacne poplatky. A toto je podmienka, aby pri tebe tvoj poradca ostal. Argumentuje to tym, ze nemoze radit cloveku, ktory si nevazi svoj zivot natolko, aby si ho poistil...alebo podobne. V pripade, ze uz mas zivotne poistenie, rozhoduje to, v akej si spolocnosti. Ak si v OVB-friendly tak, sa ti pokusi, prirobit urcite baliky a teda optimalizovat, inymi slovami vymackat nejake peniaze samozrejme v mene skvalitnovania tvojho zivotneho poistenia.
Nad zivotnym sa v domceku nachadzaju zalezitosti ako poistenie majetku, stavebne sporenie, dochodkove sporenie,rozne investicie a pod. Skoda, ze som vyhodil materialy, vedel by som tieto veci popisat konkretnejsie.
Cize co na to vravim: z jednej stranky to mozno nie je zle, mozno si zacnes uvedomovat dolezitost niektorych veci, prehodnotis svoje priority, ziskas nejake nove informacie a aky-taky prehlad, no neviem, ci to stoji za tie peniaze. Ak do toho pojdes, priprav sa na to, ze zacnes platit financnym instituciam ovela viac penazi, ako doteraz, nevravim, ze zadarmo, ale tvoj zivotny standard sa ti znizi...kvoli vidine lepsej buducnosti.
Ovela viac sa mi paci ta myslienka, co tu uz zaznela, zaplatit si poradcu z vlastnych penazi a teda dostat naozaj objektivne poradenstvo. Pracovnikov OVB totiz tlacia iste mesacne limity a tie musia byt splnene, casto na ukor klientov...samozrejme je to prezentovane ako dobra investicia, ako inak?
Dufam, ze som napisal vsetko, co som chcel a ze ti to aspon trosku pomoze spravit si obraz o spolocnosti, ktora sa ti snazi pomoct. Urcite napis, ako prebehlo to stretnutie a dalsi vyvoj situacie. Som zvedavy a iste nie som sam.
Vacsina takychto poradcov nema vela informacii o financnom sektore, na skoleniach sa beru len veci, ako oslovit klienta, ako spravne prezentovat...takze tito ludia nemaju vacsinou sajn, ako sa veci maju, vedia vsak spravit dobru "zastierku", samozrejme iba ti sikovnejsi. tuto pracu bohuzial casto robia ludia, ktori nedokazu uspiet ci uz v skole, alebo v serioznom profesionalnom prostredi, preto je uplne bezne, ze ta oslovi 18-19 rocny chlapec v lacnom obleku s vyrazom: ja som kral financneho sveta.
Ale predpokladam, ze tvoj poradca ta zaujal a tak to nebude nejaka uplna luza. Ak si sa dokonca trafil na niekoho, kto je uz v pyramide vyssie, ten uz bude mat aj iste informacie a prehlad, co sa dnes "oplati" a co nie. Pochybujem vsak, ze ti nieco taketo zacne rozpravat, lebo tieto veci budu pre teba pristupne az ked budes isty klient.
niekto tu uz pisal, ze je dobre mat informacie a prehlad, len neviem, ci toto je ta najstastnejsia cesta ako sa k nim dostat. OVB totiz o sebe tvrdi, ze radi svojim klientom objektivne, no ako to moze robit, ked nema zmluvy so vsetkymi spolocnostami na SK trhu? Tak napriklad este pred dvoma rokmi, ak by ste sa zaujimali o produkty Amslico, tak by vas vas poradca jednoznacne zhasol, ze amslico patri medzi spodinu, neda sa im verit a pod...a to len preto, ze amslico im neplati za zmluvy. Tolko o objektivite poradenstva.
Dalsou vecou, ktoru povazujem za nevyhodu, je, ze poradca tlaci svojho klienta do urcitej financnej "formy". Nieco ako pyramida alebo skor domcek financnych priorit. Uplne dole je zivotne poistenie. Samozrejme- poradca za to dostane uzasne peniaze- jednorazovo od 2 do 10 tisic, a potom kazdy rok myslim do tisicky. Rozhodujuca je cielova suma a teda mesacne poplatky. A toto je podmienka, aby pri tebe tvoj poradca ostal. Argumentuje to tym, ze nemoze radit cloveku, ktory si nevazi svoj zivot natolko, aby si ho poistil...alebo podobne. V pripade, ze uz mas zivotne poistenie, rozhoduje to, v akej si spolocnosti. Ak si v OVB-friendly tak, sa ti pokusi, prirobit urcite baliky a teda optimalizovat, inymi slovami vymackat nejake peniaze samozrejme v mene skvalitnovania tvojho zivotneho poistenia.
Nad zivotnym sa v domceku nachadzaju zalezitosti ako poistenie majetku, stavebne sporenie, dochodkove sporenie,rozne investicie a pod. Skoda, ze som vyhodil materialy, vedel by som tieto veci popisat konkretnejsie.
Cize co na to vravim: z jednej stranky to mozno nie je zle, mozno si zacnes uvedomovat dolezitost niektorych veci, prehodnotis svoje priority, ziskas nejake nove informacie a aky-taky prehlad, no neviem, ci to stoji za tie peniaze. Ak do toho pojdes, priprav sa na to, ze zacnes platit financnym instituciam ovela viac penazi, ako doteraz, nevravim, ze zadarmo, ale tvoj zivotny standard sa ti znizi...kvoli vidine lepsej buducnosti.
Ovela viac sa mi paci ta myslienka, co tu uz zaznela, zaplatit si poradcu z vlastnych penazi a teda dostat naozaj objektivne poradenstvo. Pracovnikov OVB totiz tlacia iste mesacne limity a tie musia byt splnene, casto na ukor klientov...samozrejme je to prezentovane ako dobra investicia, ako inak?
Dufam, ze som napisal vsetko, co som chcel a ze ti to aspon trosku pomoze spravit si obraz o spolocnosti, ktora sa ti snazi pomoct. Urcite napis, ako prebehlo to stretnutie a dalsi vyvoj situacie. Som zvedavy a iste nie som sam.
Dakujem za perfektnu odpoved. Po precitani prispevkov a zrelejsom zvazeni som sa rozhodol ze tomu cloveku zavolam a podakujem sa. Nemam chut na taketo veci....do "pyramidy" som sa dostal len raz aj to len neznalostou....ak sa mi chce niekto vnucovat, tak ho postupne az znenavidim, takze asi by to nemalo dlhu perspektivnu buducnost....osobne si myslim ze svoje financie si viem celkom slusne spravovat (samozrejme netvrdim ze by to nikto nevedel lepsie!)....spominane poistky, stavebne sporenie, a i. uz mam a niektore za dost vyhodnych podmienok (napr. stavebne sporenie so specialnou, lepsou urokovou sadzbou, pri sporeni je vyssia ako je oficialna pricom uverova je standardna, obcas sa oplati vela pytat a "spekulovat" potom Vam ochotny "uradnici" vedia ponuknut aj viac...priznam ale ze niekedy pomoze len znamost, i ked to nemusi byt pravidlo), takze fakt by ma musel asi len prehovarat na zmeny zmluv a zmenu spolocnosti....ja som takehoto nazoru: Ak je na trhu niekto skutocne dobry vo financnej sfere, mal by pracovat nie zadarmo, ani za tisicku na hodinu, ale za podiel na vynose a mal by mat aj nejaku garanciu pri pripadnej strate, jasne ze najlepsie investicie = najvyssie riziko, ale podla mna taky clovek by si ten svoj podiel na zisku urcite zasluzil a este lepsie by to bolo keby v danom "ksefte" mal aj svoje prachy, vtedy by mu islo aj o ne, takze by bol urcite pozornejsi....zatial tolko moj nazorHolubar napísal:...
holubar - dobre povedane, podpisujem sa.
moj osobny nazor(ano, subjektivny a teda ZAUJATY) je, ze v zivote nechcem ziadneho OVB like poradcu vidiet. Moj cas je prilis drahy nato, aby som sa nechal oblbovat od cloveka, co narovinu nepovie, ze chce na mne zarobit. 99,99 percenta ovbkov ma totiz slovnik -" velmi vam pomozeme, zadarmo, budete najlepsie informacie, mame tim co robi analyzy a pod". Pokial si mam nechat od niekoho radit, musi byt uspesnejsi ako ja, mat viac majetku ako ja a musi mat za sebou spokojnych klientov. A to naozaj 99,99 percent OVB like pyramidovych MLM "poradcov" nesplna.
moj osobny nazor(ano, subjektivny a teda ZAUJATY) je, ze v zivote nechcem ziadneho OVB like poradcu vidiet. Moj cas je prilis drahy nato, aby som sa nechal oblbovat od cloveka, co narovinu nepovie, ze chce na mne zarobit. 99,99 percenta ovbkov ma totiz slovnik -" velmi vam pomozeme, zadarmo, budete najlepsie informacie, mame tim co robi analyzy a pod". Pokial si mam nechat od niekoho radit, musi byt uspesnejsi ako ja, mat viac majetku ako ja a musi mat za sebou spokojnych klientov. A to naozaj 99,99 percent OVB like pyramidovych MLM "poradcov" nesplna.
len na vysvetlenie.. do pyramídy menom OVB sa dostaneš len vtedy, keď sa staneš ich "finančným poradcom". Ak budeš len využívať služby týchto poradcov, tak Ti nehrozí žiadna pyramída.. akurát vďaka Tebe tá pyramída bude kŕmená určitým finančným obnosom z finančných inštitúcií, ktoré si Ty vyberieš.. čiže je otázne, či máš chuť živiť takúto pyramídu.madonna1 napísal:do "pyramidy" som sa dostal len raz aj to len neznalostou....
myslel som to tak, ze nemam chut zivit tuto a podobne pyramidy akymkolvek sposobom....
....v podstate, kazdy musi z niecoho zit....obcas zalezi na tom aky silny mas zaludok....teraz ale dufam nikto nebude brat ako pyramidu to ze vo fabrike mas robosov a ich veducich a ich namestnikov a riaditela, pretoze aj tam je jasne ze cim si vyssie tym sa mas lepsie, ale toto je trochu o inom....
....v podstate, kazdy musi z niecoho zit....obcas zalezi na tom aky silny mas zaludok....teraz ale dufam nikto nebude brat ako pyramidu to ze vo fabrike mas robosov a ich veducich a ich namestnikov a riaditela, pretoze aj tam je jasne ze cim si vyssie tym sa mas lepsie, ale toto je trochu o inom....
Takze mam za sebou aj to druhe stretnutie. Rozhodol som sa ho absolvovat len pre zaujimavost a aby som sem pripadne mohol priniest nejake info. Mala ma cakat financna analyza, ale k nej sme sa nedostali, nemal som totiz chut hodinu sa s niekym bavit o tom co, kde, kedy, kolko, za kolko, ako, ... , takze na uvod som trosku prebral iniciativu, skusil som ci sa s chlapikom da vyjednavat a na rovinu som povedal ze sa mi dost nepaci ta pyramida (zozente mi kontakt na dalsich 10 ludi), chlapik hned spustil aby som na to hned zabudol, zrazu mu ich netrebalo (myslim si ze casom by si ale nejaky ten kontakt urcite pytal), potom som chcel vediet co konkretne "viac" mi moze ponuknut ako si viem zabezpecit sam....ak vynechame blaboly, tak v podstate nic extra, teda aby som mu pripadne nekrivdil - urcite ma kontakty, takze niektore veci moze vybavit skor, mozno aj lepsie, ale nezda sa mi jedna vec ktoru spominal: ze on nejedna s ludmi pri okienku, ale rovno s riaditelmi a s vyssim manazmentom. Tak toto sa mi fakt nezda. Mozno niekde ano, ale pochybujem ze keby som mal poziadavku aby mi na pol roka ulozil prachy do banky a ako on vravel za lepsi urok ako je standardne ponukany, tak pochybujem ze by prisiel za riaditelom pobocky a povedal mu: Pocuj Fero (Fero je fiktivne meno
) moj klient si tu chce ulozit 20litrov (fiktivna suma, ale aj to je mozne), tak mu daj o percento viac ako davas normalne.... Nuz byt riaditelom banky a toto pocut, tak sa po zemi valam v krcoch od smiechu. Takze neviem, neviem, urcite vsetko nieje take ako narozpravaju. Vraj vie presne kam peniaze ulozit aby priniesli najvyssie vynosy. Nuz len dufajme ze to nedavaju do "BMG ARIOLY"
Nakoniec usudil ze so mnou asi velmi nepohne, napriek tomu ze ma stale presviedcal, napr. aj tym kolkych ma klientov, nuz tak ked ich ma tolko, naco som mu este aj ja?? Ale to je uz len basnicka otazka. Rozisli sme sa "priatelsky" (isto sa mi velmi nepotesil) a to je zatial asi tak vsetko. Dufam ze mi nebude vyvolavat, pretoze ta dobra dusa co mu dala moj kontakt, mu dala moje cislo, ale nastastie nie adresu. Kazdopadne zaujimava skusenost.