Defragmentacia win7

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Son-Goku
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Defragmentacia win7

Príspevok od používateľa Son-Goku »

cau,dolhsie rozmyslam nad defragmentaciou disku,ked som dal analizovat,po skonceni tam mam hodnotu 23% fragmented.
co je na tom pravdy ze by sa malo defragmentovat ak to cislo je mensie ako 7% alebo tak nejako?dalsia vec co citavam ze win 7 ani netreba,vraj si to system vsetko sam robi,ale skor ma zaujima ta hodnota 23% co to znamena.
brm
Darca
Darca

Re: Defragmentacia win7

Príspevok od používateľa brm »

Mám pocit, že to číslo znamená, že 23% všetkých súborov na disku je fragmentovaných.. tj. jedna časť súboru sa nachádza na začiatku disku a druhá časť súboru sa nachádza na druhom konci disku.

Windows 7 je dobré defragmentovať, avšak iba za predpokladu, že nemáš SSD. Ak máš SSD, defragmentácia sa nedoporučuje.
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

klasicky hdd,co myslis pouzit program od ludi co robia aj ccleaner alebo staci windovsacky?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

To je jedno, postaci aj Windowsacky. Vyhodou nejakeho O&O Defrag a podobne je, ze ma moznosti nastavenia usporiadania suborov, teda od posledneho vyuzivania, od poctu pristupov..., dokaze bezat na pozadi... Ak sa tym nechces obtazovat, tak sprav len defragmentaciu cez Windows a mas pokoj. Predpokladam ale, ze ak tam mas velke iso image trebars hier, resp. nejake .mkv filmy, tak kvoli velkosti aj tak ostanu ako fragmenty.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Niekedy som používal prešpekulovaný O&O Defrag, ale teraz mi postačuje aj ten Defraggler a môžem ho len odporučiť. :)

Defraggler dokáže napr. zdefragmentovať len jeden vybraný súbor.. a čo sa týka tých veľkých súborov, všetko závisí od voľného miesta na disku. Ak je dostatočné, zdefragmentuje aj niekoľkogigový súbor.
Napísať odpoveď