Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
ViRuS
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?

Príspevok od používateľa ViRuS »

takto nejak to vyzera, ked niekto preceni svoje sily:
toto je asi najhorsia vec, co vam pri uzivani marihuany realne hrozi... :P
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

Pre tych co povazuju tuto rastlinu za extremnu drogu, tak si precitajte tento pripad a potom nieco hovorte
http://www.topky.sk/cl/11/1277569/Chlap ... pokojenie-
Drogy dostupne v kazdej lekarni! Bojovnici proti drogam, bojujte aj proti liekom.
Komisar
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Komisar »

korag: co to ma spolocne s drogami a marihuanou??
chudakovi chlapcovi podali asi trosku silne lieky co je chyba lekarnika.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

co to ma spolocne s drogami ? vacsina zavislych v Amerike nie je od nelegalnych drog, ale prave od liekov na predpis...dosledok farmaceutickeho biznisu...v USA je napr. absolutne bezne, ze ked sa svojmu psychiatrovi postazujete, ze pri vystupeni na verejnosti pred davom ludi pocitujete uzkost, tak vam predpise nejake lieky na ukludnenie...vacsina tychto psychofarmak je navykovych a neodporucaju sa brat dlhsie ako je doba 1 standartneho balenia...
Korag
Professional
Professional

Co to ma s tym spolocne? Ty sa takto hlupo este opytas? Tym som chcel povedat ze preco ked v lekarni su dostupne taketo chemicke sracky, ktore mozu vo vyssich davkach sposobit psychicku ujmu, su vela krat neucinne a vela krat obsahuju o x krat navykovejsie latky nez marihuana, tak preco taketo veci ludia toleruju? A na konope sa robi velka protidrogova kampan. Toto je len 1 z X pripadov co sa moze stat ak pouzijeme tieto farmaceuticke chemikalie.
//ephramko faster...Navyse ako je zname psychicke poruchy a problemy sa nedaju liecit a aj tak sa tieto tzv. lieky predpisuju hromadne.

//autoeditácia príspevku (04 Aug 2011, 20:45)
http://schranz.sk/main.php?page=newsdetail&clanok=452
MJ nema na cloveka v podstate ziadny dlhodobo negativny ucinok - pravda.
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MIRV »

Navyse ako je zname psychicke poruchy a problemy sa nedaju liecit
WTF???
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

podla teba je teda asi cela psychologia a psychiatria len taka zabavka na urovni vykladania tarotovych kariet...
Korag
Professional
Professional

Nie vyjadroval som sa k tym liekom, co sa hromadne predavaju, nic som nepovedal o psychiatri a psychologii. Pretoze tie lieky sluzia len na vyborne zarobky pre farmaceuticke firmy, psyhcycku porochu mozu potlacit, ale nikdy ju nevyliecia, mam to potvrdene od nejednej znamej lekarnicky, tolko k tomu.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

ono by si nemal dost pausalizovat, velmi zalezi od konkretnej diagnozy a pacienta (to je asi take ako keby si v chemickom labaku povedal, ze to je absolutne jedno ake latky dame do kadicky, ved aj tak su vsetky zluceniny na svete rovnake s rovnakymi vlastnostami)...

okrem toho si pouzil slovo "liecit", liecit a vyliecit je dost rozdiel...ked ti nejaky liek dokaze uplne potlacit priznaky ochorenia a zaroven ma minimum vedlajsich ucinkov, tak liecbu pokladam za dost uspesnu...
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Boze, ved je uplne jasne, ako su na tom dnes farmaceuticke spolocnosti. Im nejde o to ludi definitivne vyliecit, ale liecit. Lieky = zisk. No a v Amerike, krajine neobmedzeneho debilizmu, kde kazdy chodi k psychiatrovi sa farmaciam zije najlepsie, lebo maju neobmedzeny pocet "liekov" na neobmedzenu zasobu debilizmu.
Samozrejme, urcite exsistuju lieky, ktore ludom pomozu, no ja verim, ze aspon 50% psychickych poruch/chorob, na ktore su lieky by sa dalo riesit aj bez nich.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

s tym suhlasim, ze vela problemov by sa dalo vyriesit aj inak ako liekmi...ale ked dat si pilulku je take jednoduche a v mnohych pripadoch aj lacnejsie ako terapeut a aj casovo ovela menej narocne...
(to je rovnake ako keby mali ludia na vyber, mozu mat sportovu zdravu postavu, staci denne brat nejaky liek na ktorom budu zavisli a aj dost to stoji...alebo mozu zmenit svoj zivotny styl, jest iba zdrave jedlo a vela cvicit...myslim si, ze by si vacsina ludi radsej vybrala lieky...)
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

s týmto musím súhlasiť aj ja... dokonca som niekde čítal takú konšpiračnú úvahu o tom, že liek na rakovinu by už mohol byť vynájdený, ale definitívne vyliečenie onkologických pacientov by farmaceutickým spoločnostiam neprinieslo ani zďaleka také zisky, ako dlhodobé podávanie (=predávanie) liekov ktoré tlmia prejavy choroby.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ak ide o prachy, ľudia su schopní všetkého. Tieto spoločnosti a ľudia, čo ich vedú, určite nemajú záujem na tom, aby boli všetci dokonale zdraví.
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

ale ked dat si pilulku je take jednoduche a v mnohych pripadoch aj lacnejsie ako terapeut a aj casovo ovela menej narocne...
To hej, ale v konecnom dosledku ti to neprinesie to "vymakane telo"
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

ja som hovoril len hypoteticky, ze keby skutocne boli take lieky, ktore by ti same vyprodukovali ciste svaly bez cvicenia...
Kafko
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Kafko »

Vačšina ,,huličov" sa vždy oháňa názorom, že marihuana má aj liečivé účinky, tak mi povedzte prečo ju fajčia aj zdraví ľudia ktorý sa oháňaju týmtito účinkami ? Veď to je potom ako keby zdravý človek išiel na chemoterapiu... zakrývaju tým iba svoje pôžitkárstvo :) , nie že by to vadilo, len keď za niečo bojujete tak si aspoň vymyslite lepšie argumenty, osobne mi to je jedno nech sa dekriminalizuje popripade zlegalizuje, nie som za užívanie marihuany ale ani proti, v tomto ostávam neutrálny a myslím, že fakt raz za čas to zdravému človeku neuškodí a pamätajte, že všetkého veľa škodí.
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

tiež ma štve že huliči sa oháňajú mnohostranovým štúdiami o tom aké má gandža liečivé účinky pri rôznych ochoreniach... nevylučujem že na tom môže byť dosť pravdy, ale ako argumentácia to úplne zlyháva - huličom ide LEN o to aby si mohli bez postihu hocikde ubaliť a spráskať sa - vôbec im nejde o pomoc chorým ľuďom.

je to rovnaké akoby alkoholici argumentovali rečami že červené víno podporuje tvorbu červených krviniek, slivovica je dobrá na tlak a že pivo podporuje trávenie. :x

ako liberálny a otvorený človek som za dekriminalizáciu marihuany (aj keď sám nehulím), ale niektoré argumenty obhajcov trávy ma skutočne vytáčajú do nepríčetna.
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak tak, táto argumentácia je úplne mimo. Ak má mariška takéto účinky - tak šup s ňou do rúk lekárom, odborníkom a tí už budú lepšie vedieť, ako s ňou naložiť.
Korag
Professional
Professional

Takymto argumentom som sa v zivote neohanal, ani nikoho nepoznam kto by to tvrdil, ale tieto ''lekarske'' ucinky obcas aj ja vyuzijem, fakt nie je lepsi liek na nespavost a tlmenie bolesti ako travicka, popripade strata chute do jedla atd.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja tento argument počujem dosť často a aj v tejto téme sa vyskytoval.
Napísať odpoveď