Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?
-
mfp
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?
Presne tak, na nespavost to je tisic krat lepsie ako brat nejake prasky na spanie 
Tak myslím, že nespavosť sa dá aj inak riešiť ako nejakými tabletkami alebo liekmi alebo už spomínanou trávou a názor že ma liečivé účinky, tak ju zlegalizujme no ja to vidím skoro všade nie je snáď témy na internete kde by to niekto nenapísal
A samozrejme proti občasnému ,,zahúleniu" nemám nič, len mi vadia tí každo denný huliči, ktorý húlia aj 3x ak nie viac za deň a zmyslom ich života je len tráva lebo bez nej nie je sranda
, samozrejme, žiadne štúdie zatiaľ nepotrvrdili skutočnú závislosť ževraj... ale myslím, že stačí sa pozrieť tam von na tých ľudí, ktorý keď nemajú aspoň raz za deň tak sú neustále nervózny a dokážu presedieť rozmýšlanim kde zoženú aj celý deň a tých vecí je o dosť viac...
a myslím, že najprv by sa malo bojovať za iné dôležitejšie veci ako je toto ... samozrejme, že niektorý to nepochopia, ale myslím, že je sprostosť mať za prioritu v živote nejakú rastlinu nebodaj ešte niečo horšie
Dalo by sa o tom veľmi dlho diskutovať ale aj tak to nikam nevedie hlavne, že si každý vyjadríme svoj názor
Myslím, že je to ako s ohňom ,,Dobrý sluha, ale zlý pán"
a myslím, že najprv by sa malo bojovať za iné dôležitejšie veci ako je toto ... samozrejme, že niektorý to nepochopia, ale myslím, že je sprostosť mať za prioritu v živote nejakú rastlinu nebodaj ešte niečo horšie
Presne, nespavosť ako problém, sa dá určite riešiť aj inak, ako trávou.
Čo sa týka tej závislosti, tak nech mi nikto takéto nezmysly nehovorí. Skúste zobrať trávu na pár dní niekomu, kto húli denne a už pekne dlhý čas (niekoľko rokov).
Inak, zopakujem svoje stanovisko, ktoré som tu už x-krát prezentoval: proti občasnému húleniu nemám nič, som za dekriminalizáciu.
Čo sa týka tej závislosti, tak nech mi nikto takéto nezmysly nehovorí. Skúste zobrať trávu na pár dní niekomu, kto húli denne a už pekne dlhý čas (niekoľko rokov).
Inak, zopakujem svoje stanovisko, ktoré som tu už x-krát prezentoval: proti občasnému húleniu nemám nič, som za dekriminalizáciu.
-
t0m4s3
Admin
Oni uz davno vedia ako s nou nalozit a preto je v niektorych statoch USA medicinska marihuana uplne bezna.hughito napísal:Tak tak, táto argumentácia je úplne mimo. Ak má mariška takéto účinky - tak šup s ňou do rúk lekárom, odborníkom a tí už budú lepšie vedieť, ako s ňou naložiť.
-
Kamilgxk
Medium Expert
Takže, trávu si zopalujem už niekoľko rokov!
Momentálne som bez nej už 4 mesiace (som v zahraničí )a nechce sa mi to tu zhanat, a aj keby ták si ju tu nemám skym dat. Vôbec mi to nechýba , ale už sa teším domov ako sa s kamosmi odpalime.
To ze je horšia ako alkohol je aj prakticky aj teoreticky dokázané (len par ludi to nevie prijat)
A to či je to začiatok k ťažším drogám zalezi len od samotného jedinca.
To je môj názor človeka,ktorý fajcil ganju miestami aj viac krát za den, ale teraz je podla mna najlepšie tak raz do týždňa.
Cigarety nefajčím a alkohol si dám príležitostne ale pivečko si vychutnám
Momentálne som bez nej už 4 mesiace (som v zahraničí )a nechce sa mi to tu zhanat, a aj keby ták si ju tu nemám skym dat. Vôbec mi to nechýba , ale už sa teším domov ako sa s kamosmi odpalime.
To ze je horšia ako alkohol je aj prakticky aj teoreticky dokázané (len par ludi to nevie prijat)
A to či je to začiatok k ťažším drogám zalezi len od samotného jedinca.
To je môj názor človeka,ktorý fajcil ganju miestami aj viac krát za den, ale teraz je podla mna najlepšie tak raz do týždňa.
Cigarety nefajčím a alkohol si dám príležitostne ale pivečko si vychutnám
-
mfp
Medium Star
A ja myslim ze prave pre toto co si napisal NIE JE horsia ako alkohol. Len teoreticky si predstav, ze by si sa zopar rokov, niekedy aj viac krat za den, pravidelne opijal. Myslis, ze by si tak lahko bez chlastu potom vydrzal 4 mesiace? A co poskodenie tela - podla mna rozhodne vacsie ako v pripade MJ. Naozaj neviem v com by mala byt horsia ako alkohol, mne to tak nikdy neprislo...aj ked, je pravda, ze som voci alkoholu trosku zaujaty
By ma zaujimali tie prakticke aj teoreticke dokazy o tom, ze je MJ horsia ako chlast.
-
javatar
Hardcore addict
co sa tyka skodlivosti na tele tak by mohla byt pokojne povolena - ALE (v zivote to "ale" vzdy musi byt) - neviem si predstavit zeby si niekto dal jointa a potom siel soferovat... a ako by na to hliadka prisla... a osobne neverim ze skureny clovek je rovnako dobry vodic ako ked je "triezvy"
//edit: mi-chau: reagoval som na tych nad tebou
Netusim ci si reagoval na mna, ale ak ano, tak skureny clovek je minimalne taky ostrazity sofer ako pod vplyvom alkoholu. A prednedavnom bolo vo vecernych spravach v TV nejake zariadenie na niektorej skole (aspon myslim), ktore zistovalo pozitie MJ. Zariadenie je urcite drahsie ako policajny balonik, ale podstatne je, ze vysledky vyhodnocuje takmer okamzite, takze necakas na labak.
// nie je to priamo to co som myslel, ale budis
http://aktualne.centrum.sk/domov/doprav ... id=1158509
// nie je to priamo to co som myslel, ale budis
http://aktualne.centrum.sk/domov/doprav ... id=1158509
Ja som sa viezol s týpkom, čo húli denne už x rokov a húlil aj pred jazdou (šli sme na festival) a musím povedať, že naňho to nemá žiadne účinky už.javatar napísal:co sa tyka skodlivosti na tele tak by mohla byt pokojne povolena - ALE (v zivote to "ale" vzdy musi byt) - neviem si predstavit zeby si niekto dal jointa a potom siel soferovat... a ako by na to hliadka prisla... a osobne neverim ze skureny clovek je rovnako dobry vodic ako ked je "triezvy"
-
javatar
Hardcore addict
vies hugo ale to je pripad od pripadu - urcite by si nasiel aj ludi co by lepsie soferovali "po jednom" ako za uplneho triezva - napriek tomu alkohol za volant nepatri...
Samozrejme, ja som to nepísal z pozície nejakého apologéta, ale iba ako čisto osobný zážitok.
Tiež si myslím, že tieto veci za volant nepatria. Aj keď teda, skúšať to nebude, ale nemyslím si, že by nejaké mini promile nejak obmedzilo moje šoférske schopnosti či reakcie - tak ale možno je to len naivná predstava.
Tiež si myslím, že tieto veci za volant nepatria. Aj keď teda, skúšať to nebude, ale nemyslím si, že by nejaké mini promile nejak obmedzilo moje šoférske schopnosti či reakcie - tak ale možno je to len naivná predstava.
-
javatar
Hardcore addict
tak si to skus - zahraj si toto http://www.brainmetrix.com/reflex2.htm triezvy, potom jeden otoc, par minutiek pockaj a zahraj si zas.. tak to rob aspon tyzden a postni vysledky
a neaky MJ user by to mohol skusit tiez... celkom by ma to zaujmalo...
a neaky MJ user by to mohol skusit tiez... celkom by ma to zaujmalo...
zase raz niekto povedal, ze marihuana je ovela horsia ako alkohol...ale nijak to nezdovodnil ani neargumentoval
vravel si, ze si mal obdobia, kedy si bol zhuleny cely den a teraz bez problemov uz par mesiacov nefajcis....ja ti zase garantujem, ze keby si nieco take urobil s alkoholom, tzn. ze by si mal obdobie, kedy by si chlastal cele dni...tak teraz:
A/si hospitalizovany na psychiatrickom oddeleni
B/sedis niekde v krcme a zase si totalne na mol
C/lezis v rakve
to, ci niekto pod vplyvom omamnej latky, ci uz alkoholu alebo marihuany, ma vyrazne vacsi reakcny cas...je velmi lahko preukazatelne v labaku experimentalnych psychologov...takze soferovat by som urcite neodporucal...
pokial viem, tak nasi policajti by mali mat k dispozicii taky chemicky set, kde sa urobi ster z ruky a nasledne cakaju, ci sa im to nejako zafarbi alebo nie...problemom pri tom je, ze clovek absolutne nemusi byt pod vplyvom nejakych navykovych latok, staci ze podal ruku niekomu, kto hulil a podobne...
dalsim problemom je, ze ucinky marihuany odzneju uz do niekolkych hodin, ale v labaku jej pritomnost vo vasom tele vedia dokazat aj 2 mesiace po jej uziti...ako by potom dane vysledky vysvetlili, ze vodic bol pod vplyvom alebo nie ?
a tiez asi zalezi od toho, aky druh marihuany niekto fajci, niektore odrody maju tzv. "stoned" efekt a po jej sfajceny by clovek nebol schopny sa doplazit ani k autu, nie este soferovat...
vravel si, ze si mal obdobia, kedy si bol zhuleny cely den a teraz bez problemov uz par mesiacov nefajcis....ja ti zase garantujem, ze keby si nieco take urobil s alkoholom, tzn. ze by si mal obdobie, kedy by si chlastal cele dni...tak teraz:
A/si hospitalizovany na psychiatrickom oddeleni
B/sedis niekde v krcme a zase si totalne na mol
C/lezis v rakve
to, ci niekto pod vplyvom omamnej latky, ci uz alkoholu alebo marihuany, ma vyrazne vacsi reakcny cas...je velmi lahko preukazatelne v labaku experimentalnych psychologov...takze soferovat by som urcite neodporucal...
pokial viem, tak nasi policajti by mali mat k dispozicii taky chemicky set, kde sa urobi ster z ruky a nasledne cakaju, ci sa im to nejako zafarbi alebo nie...problemom pri tom je, ze clovek absolutne nemusi byt pod vplyvom nejakych navykovych latok, staci ze podal ruku niekomu, kto hulil a podobne...
dalsim problemom je, ze ucinky marihuany odzneju uz do niekolkych hodin, ale v labaku jej pritomnost vo vasom tele vedia dokazat aj 2 mesiace po jej uziti...ako by potom dane vysledky vysvetlili, ze vodic bol pod vplyvom alebo nie ?
a tiez asi zalezi od toho, aky druh marihuany niekto fajci, niektore odrody maju tzv. "stoned" efekt a po jej sfajceny by clovek nebol schopny sa doplazit ani k autu, nie este soferovat...
na tom by sa dali zarobiť také prachy do štátnej kasy v čase krízy,... neviem na čo sa čaká ke´d budete stále voliť tých zaprdených krestanov a konzervativcoch tak zmena tu nikdy nepríde,... prečo práve my musíme byť pápežskejší než pápež
-
halabaster
Darca
Ano zarabat prachy do statnej kasy na predaji drog.
Pani a damy(ak sem teda nejake prispievali) alebo lepsie povedane mile deti Vam to uz nacisto je*e. Menej hulit a hadam sa aspon trocha priblizite realite.
sa tu čuduješ ako keby štát doteraz nevybral velke peniaze za tabak a alkohol. Z týchto drog nejde do štátnej kasy nič?
Ja neholdujem marihuane ani keby bola legalna by som si ju nedal. Len som chcel tým napísať že by sa na tom dalo aj vyhrabať z tej krízy ako vtedy ked US of A v 30-tých rokoch zrušila prohibíciu, vdaka tomu zrušeniu skončila kríza... takže FUCK YOU halabaster
-
halabaster
Darca
No tak to si na tom este horsie ako som myslel. Keby ti zajeba**** z hulenia, tak viem kde pramenia tie tvoje napady ale kedze nehulis, tak to si na tom biedne.
A s tym argumentom, ze aj alkohol a cigarety su droga hodte uz niekam.
A s tym argumentom, ze aj alkohol a cigarety su droga hodte uz niekam.
-
mfp
Medium Star
A bolo by na tom nieco zle? Ludia, ktori nehulia by nehulili ani keby bola marihuana legalna a dala sa kupit v obchode. A stat by si urcite prisiel na pekne peniaze z dani. Obmedzila by sa cinnost organizovanych skupin, ktore ju vo velkom pestuju a dalej posuvaju do ulic. Takze praca, ktoru vynakladaju organy cinne v trestnom konani na zabranenie pestovania, predaja atd, by mohla byt vyuzita lepsie. Pre uzivatelov by to bolo rozhodne bezpecnejsie (ano, ten argument o "vstupnej brane" ma aj cosi do seba). Ked to moze fungovat v Holandsku, preco by nemohlo aj tu? Co sme nejaki ini ludia, alebo?
alkohol a tabakove výrobky drogy su pretože sa dá vytvoriť na ne návyk aj ked dá sa prežiť aj bez nich. Alkohol máš definovanu ako tvrdu drogu a marihuanu ako lahku drogu. Ale nechápem tomu že takým ochráncom morálky vadí marihuana ale také nevestince skoro pri každej dedine su tu na slovensku tolerovane čo je podla mna viac proti krestanskej morálke ako gram marihuany