Demokracia

Diskusie na politické témy...

Zijeme v demokracii?

Áno
82
46%
Nie
98
54%

Celkom hlasov: 180

Ivko
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Demokracia

Príspevok od používateľa Ivko »

09. Demokracie

Slyšel jsem, že máme demokracii
Mám se tomu smát nebo mám zatínat pěstí
Občan nemůže rozhodnout nic
Vláda prý ví líp, co přinese nám štěstí
Nemůžu mluvit do stavby dálnice
Do spuštění jaderné elektrárny
Můžu si jen vybrat kdo rozhodne beze mne
Můžu si jen vybrat nové pány
Veřejné mínění utváří média
Ovládané několika bohatými majiteli
A i když náhodou propaganda nezabere
Vládci si rozhodnou jak sami chtěli
Pro boháče vláda má investiční pobídky
Pro nás jen obušky a vodní děla
Nechrání naše, ale jejich zájmy
Nemůže jinak i kdyby chtěla
Světový obchod ovládá pár korporací
Žádný stát se neobejde bez jejich investicí
Jen na nich záleží růst státního hospodářství
Či zda měna zhroutí se pod tlakem spekulací
Politici jsou jen loutky hrající divadlo
Reálna moc leží v rukou korporací
Volby mnění loutky fraška stejná zůstává
Svá práva získáme jen revolucí
nadl
Medium Star
Medium Star

Demokracia

Príspevok od používateľa nadl »

No ak má byť toto demkracia čo sa udialo na politickej scéne
na Slovensku, tak Pinočet v Čile bol super demokrat.Slovo demokracia je leň pre plebs. Ak sa má skrývať za profanovaním slovkom "demokracia" velké lúpeže,rokradnutie ČSSR nasledne ČR a SR. Treba vyhľadať databazach kto sú ľudia ktorí spadla moc do rúk,
možná by vela ľudom spadli klapky z očí.
drakeman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drakeman »

kazdy si zije zivot sam za seba tym aj ako ho uzna za vhodne
Ivko
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

drakeman napísal:kazdy si zije zivot sam za seba tym aj ako ho uzna za vhodne
Ano pokial je to v meziach zakonov ktore si diktuju vládci a ktore su len v prospech kapitalistov. Ja mam predstavu o zivote ktory my tento system neumoznuje tak co mi na to povies? Moja chyba? Mám sa prispôsobit? Zaradit sa do slepého a hluchého davu? Byť poslušným občanom? Zarábať a Míňať? Zarábať a Míňať? Zarábať a Míňať? Zarábať a Míňať? Zarábať a Míňať?
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

kto ti to kaze robit? nezarabaj a neminaj, ale potom si zi v lese, alebo pod mostom a neopovaz sa zobrat :!:
Ivko
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

sundevil napísal:kto ti to kaze robit? nezarabaj a neminaj, ale potom si zi v lese, alebo pod mostom a neopovaz sa zobrat :!:
-Kto mi to kaze robit? Sukromne vlastnictvo vyrobnych prostriedkov a statny system.
Ivko
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Teraz ked vsetko patri niekomu nemozem robit nic ine ako sa zamestnat. Lenze ja nepokladam ani za normalne ani za prirodzene byt zamestnany a pracovat preto aby na mne niekto zarabal a ja aby som dostaval omrvinky.
Samozrejme ze povies ze mozem byt podnikatelom a mozem zarabat ja na inych, lenze to je pre mna este nenormalnejsie a neprirodzenejsie. Ja chcem byt bratom s kazdym clovekom. NECHCEM aby mne niekto bol pánom a ani ja NECHCEM nikomu byt pánom. Takáto spoločnosť je možná preto sa o ňu usilujem a niesom ochotný prisposobyť sa tomuto systému a dovoliť mu aby zničil vo mne aj to málo ľudskosti ktorú som si zachoval.
allias
Star
Star

Príspevok od používateľa allias »

Asi ste uz zabudli na veducu ulohu strany? :twisted:
Ivko
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Joe-Joe napísal:Asi ste uz zabudli na veducu ulohu strany? :twisted:
Co zo stranou? Túto miestnosť som založil na diskusiu o demokracii, bolševická strana(ak tú myslíš) nemá nič spoločné s demokraciou tak to prosím ťa nevyťahuj lebo je to off topic.
drakeman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drakeman »

Ivko napísal:-Kto mi to kaze robit? Sukromne vlastnictvo vyrobnych prostriedkov a statny system.
je pravda ze nas vlada tymto sposobom ovlypnuje, ale co uz. musis sa tomu prisposobit a od toho rozvijat svoju cinnost
aquafresh1
Star
Star

Príspevok od používateľa aquafresh1 »

ivko o co ti ide? aky by si chcel mat system? anarchiu??
Ivko
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

aquafresh1 napísal:ivko o co ti ide? aky by si chcel mat system? anarchiu??

Aby som ti mohol dať správnu odpoveď musel by som vedieť čo si predstavuješ ty pod pojmom anarchia.
soviet666
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa soviet666 »

Ivko napísal:
Aby som ti mohol dať správnu odpoveď musel by som vedieť čo si predstavuješ ty pod pojmom anarchia.
nesi ty mikuals dzurinda? kua jakeby som jeho pocul
PS: ked sa ti stat a vobec svet v ktorom zijes nepaci, tak chot premna zamna byvat do lesa a ziv sa korienkami neviem naco to tu rozoberas ked aj tak sa tym nic nezmeni k "lepsiemu"
PS2: to si nemusel zakladat tuto temu (alebo ako hovoris ty "tuto miestnost") ale si mal pisat soje nazory tu http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=18656&start=0
Dj Kuno
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Dj Kuno »

Dal som ano, ale je to polemické lebo to čo sa deje na slovensku sa dá aj nedá nazvať demokracia. Hovoria že sme demokratický štát ale pritom ludia v podstate nič nerozhodujú. Napr. mali byť predťčasné volby z dôvodu rozpadu koalície a ešte stále sa nič nestalo. Tak potom kde je demokracia. Alebo si občania zvolia neakú stranu a tá má vladnuť a pritom je v opozícii len koli tomu že nenašli partnerov na koaliciu a pritom sú krajiny v ktorých vládne jedna strana, tak neviem očom je tá demokracia.

I told all i think.
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ikovan »

Ivko napísal:Teraz ked vsetko patri niekomu nemozem robit nic ine ako sa zamestnat. Lenze ja nepokladam ani za normalne ani za prirodzene byt zamestnany a pracovat preto aby na mne niekto zarabal a ja aby som dostaval omrvinky.
Samozrejme ze povies ze mozem byt podnikatelom a mozem zarabat ja na inych, lenze to je pre mna este nenormalnejsie a neprirodzenejsie. Ja chcem byt bratom s kazdym clovekom. NECHCEM aby mne niekto bol pánom a ani ja NECHCEM nikomu byt pánom. Takáto spoločnosť je možná preto sa o ňu usilujem a niesom ochotný prisposobyť sa tomuto systému a dovoliť mu aby zničil vo mne aj to málo ľudskosti ktorú som si zachoval.
Mozem ti poradit? ..
Vydrz este neprirodzeny system "demokracie" a trhovej ekonomiky a zarob peniaze. Kup si letenku a chod do činy .. potom prebehni do Tibetu a tam najdes pokoj .. hladaj mesto Lasha ... mozno najdes spôsob zivota ktory hladas.. A mozno vymyslis daco lepsie ako demokracia iked mozno sa uz daco tvori .. mam namysli Cinu /pochopitelne neberte negativa - to sa da odstranit do urcitej miery/ Cina je najrychlejsie rastuca ekonomika a urcite sa stane vyspelou ale s komunistickym poriadkom ... iked komunisticky poriadok ubija absolutnu slobodu ale naopak odstranuje chyby demokracie .. myslim...

no snad ste ma pochopili co som chcel povedat..

Co sa tyka demokracie a Slovensko je to celkom v pohode.. su aj horsie demokracie vo vyspelych statoch ale to si uz necham pre seba resp na skuromnu diskusiu..
deeplook
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa deeplook »

Stat si logicky vychovava svojich nazorovych podporovatelov. Je nam vtlkane do nasich hlav, ze lepsi system ako demokracia nieje a nebude. To nieje pravda. Staci sa pozriet do historie . Od najstarsich spolocenskych zriadeni, ci to bol staroveky rim, feudalizmus alebo komunizmus, podla toho ktory system aktualne prevladal, ludia ktory boli pri moci vyuzivali nevedomost ludu a masirovali im hlavy s tym, ze ziju v tom najlepsom systeme aky kedy bol..

Jednym z hlavnych dovodov preco stat nemam rad je ten, ze sa az priliz casto utieka k pouzitiu sily.

"Vytvorenie svata - povedal Platon- je vitaztvo presviecania nad silou... Civilizacia znamena udrziavanie spolocenskeho radu jeho vlastnou presvedcivostou. Utiekanie sa k sile, akokolvek nevyhnutne, je odhalenie zlyhania civilizacie, ci uz obecne v spolocnosti alebo v zvysku jednotlivcov...

"Teraz ma styk medzi jednotlivcami a medzi spolocenskymi skupinami jednu z tychto foriem: sila alebo presviedcanie. Obchod je skvelym prikladom styku prostrednictvom presviedcania. Vojna, otroctvo a vládny natlak (platenie daní)sú príkladmi vlády sily"

Až pričasto sa zakonodarcovia skor uchylujú k pouzivaniu sily zakona ako k presviedcaniu pri rieseni problemov v spolocnosti. Su az priliz rychly aby schválili nove nariadenie alebo reguláciu v umysle potlacit efekty problému
hlboko zakoreneneho v spolocnosti.

Je pouzivanie drog problemom na Slovensku? Potom staci len schvalit legislativu zakazujucu pouzivanie urcitych silnych drog. Ludia ich stale chcu
pouzivat? Potom stačí len najať viac policajtov aby obmedzovali uzivatelov drog a ich distributerov. Toto iste vyriesi problem.. Avsak taketo zakony sa nikdy nedotykajú fundamentálnej otázky, ktorá by si vyzadovala analyzovanie preco ludia zneuzivalú drogy a objavovanie sposobov, ktorymi by si mohli uspokojovat potreby nedestruktivnym sposobom.

Sloboda pod zakonom.
Ludia by mali mat slobodu jednat na zalkade ich tuzob, ale len do rozsahu, v ktorom nezasuhjú do práv iných. Teda ked si zapalin jointa na svojom pozemku, kde nikoho neobtazujem, a vychadzam z predpokladu,ze moje telo je moje vlastnictvo a mozem si s nim robit co chcem , co do toho stat?
Kde nieje obet, nieje zlocin ..!!!!!!!

Privela ohovaracom si mysli, ze sloboda nie je nic viac ako pravo jednat nezodpovedne. Porovnavaju slobodu so slobodným správaním : ze sloboda vybrat si potrat znamena, ze by mali mat potrad, ze sloboda brat drogy znamena, ze sa majú brat drogy, ze legalizovanie hazardu, znamená hrat ruletu. Slovo PRESVIEDCANIE stelesnuje aj slobodu volby a zodpovednost za svoju volbu. V slobodnej spolocnosti musia mat jednotlivci pravo robit spravne aj nespravne veci, pokym neohrozuju, alebo nezasahujú do prav na majetok,slobodu inych. Tiez musia znasat dosledky svojho konania, pretoze je to prave z dosledkov, na zaklade ktorych sa ucime vyberat si spravne.
Ivko
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

soviet666 napísal: nesi ty mikuals dzurinda? kua jakeby som jeho pocul
PS: ked sa ti stat a vobec svet v ktorom zijes nepaci, tak chot premna zamna byvat do lesa a ziv sa korienkami neviem naco to tu rozoberas ked aj tak sa tym nic nezmeni k "lepsiemu"
PS2: to si nemusel zakladat tuto temu (alebo ako hovoris ty "tuto miestnost") ale si mal pisat soje nazory tu http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=18656&start=0
Vdaka za radu, ale nedokaze nic len ten kto nic nerobi. Mojim cielom je zmenit spolocnost a sam to nezvladnem preto presviedcam ludi a snazim sa im vysvetlit ze je to aj v ich zaujme.
Ivko
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

ikovan napísal:
Mozem ti poradit? ..
Vydrz este neprirodzeny system "demokracie" a trhovej ekonomiky a zarob peniaze. Kup si letenku a chod do činy .. potom prebehni do Tibetu a tam najdes pokoj .. hladaj mesto Lasha ... mozno najdes spôsob zivota ktory hladas.. A mozno vymyslis daco lepsie ako demokracia iked mozno sa uz daco tvori .. mam namysli Cinu /pochopitelne neberte negativa - to sa da odstranit do urcitej miery/ Cina je najrychlejsie rastuca ekonomika a urcite sa stane vyspelou ale s komunistickym poriadkom ... iked komunisticky poriadok ubija absolutnu slobodu ale naopak odstranuje chyby demokracie .. myslim...

no snad ste ma pochopili co som chcel povedat..

Co sa tyka demokracie a Slovensko je to celkom v pohode.. su aj horsie demokracie vo vyspelych statoch ale to si uz necham pre seba resp na skuromnu diskusiu..
Pochopili sme co si chcel povedat. Ze cina so svojim sukromnym vlastnictvom, silne centralizovanou politickou mocou je komunisticky stat. Hmm to je pekne ale ani slovo na tom nieje pravdy. Dalej si myslis ze tam bude raj na zemi lebo ekonomika ma stupajucu tendenciu. Hmmm ani slovo pravdy okrem toho ze ma stupajucu tendenciu. V cine su kapitalisti ktory su chraneny silnym represivnym rezimom, nieje mozne aby si pracujuci vydobili v takychto podmienkach dobre postavenie kym im ho """"komunisticka""""" strana nedaruje.
PS: Komunizmus je najslobodnejsia forma ludskej spolocnosti
Les
King
King

Príspevok od používateľa Les »

Ivko napísal: PS: Komunizmus je najslobodnejsia forma ludskej spolocnosti
Povedz to pribuznym tych, ktorych komunisti umucili :!: :!: :!:
Ivko
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

deeplook napísal: Sloboda pod zakonom.
Ludia by mali mat slobodu jednat na zalkade ich tuzob, ale len do rozsahu, v ktorom nezasuhjú do práv iných.
Kde nieje obet, nieje zlocin ..!!!!!!!

V slobodnej spolocnosti musia mat jednotlivci pravo robit spravne aj nespravne veci, pokym neohrozuju, alebo nezasahujú do prav na majetok,slobodu inych. Tiez musia znasat dosledky svojho konania, pretoze je to prave z dosledkov, na zaklade ktorych sa ucime vyberat si spravne.
Zakladný zakon skutočného komunizmu/anarchizmu (je to skoro to isté)
Napísať odpoveď