Fabo napísal:Na clanok JTT som reagoval slovami:
a na tom trvam. Ked uz sa ma niekto z niecoho zodpovedat, tak zriadovatel nemocnic ktory ich privatizuje.
Tvorit zisk je cielom sukromnych spolocnosti, neviem co je na tom zle. Ba viem co je na tom dobre - sukromna poistovna nebude mat za ciel existovat aby existovala, bude efektivnejsie narabat s peniazmi, a bude si snazit ziskat cim viac poistencov. Kedze cenovo konkurovat nemoze, musi konkurovat sluzbami. Pre mna ako poistenca parada.
Co sa tyka zdrav. zariadeni, takisto mam skusenosti so statnymi i sukromnymi zariadeniami, sprostredkovane aj s ProCare, a je to teda nasobne lepsie nez statne nemocnice. Aj pre lekarov a zdravotnicky personal, a to nielen z hladiska platoveho...
A posledna vec. Statna VsZP pouziva sama dost nekale taktiky, napr. tlak na nemocnice aby prednostne vybavovali ich poistencov... tak napriklad poistenec VsZP caka na zakrok 2 tyzdne, poistenec Dovery 6. Zlata Penta.
Suktromne poistovne samozrejme zisk dosahovat musia (inac by nemali pre majitelov vyznam). Otazne je, z coho ten zisk vytvarat maju. Podla mojho nazoru z doplnkovych/nadstandardnych sluzieb a nie zo zakonneho poistenia. Urcit percentualnu ciastku, ktora moze byt pouzita na reziu a zvysok preinvestovat do liecby poistencov. Prebitky z zakonneho poistenia pouzit ako rezervu do dalsich rokov. Rovnake podmienky nastavit aj pre VSZP.
Sukromne zdravotne stradiska su super. Do casu, kedy pridu prve komplikacie. Potom ta lifruju do statnej a davaju ruky prec..
.
Niekedy mam pocit, ze z tych pouciek o vsemocnej ruke trhu ludom zacina preskakovat a snazia sa byt papezskejsi ako papez (kuk na zapad).
A co sa tyka diskusie o sme.sk, subjektivne citim znizenie urovne samotnych clankov...a tak, ako som prestal chodit na pravdu, postupne vynechavam aj sme. Vyuzivam uz len ich mobilnu verziu na skratenie chvile. Zaujmave je, ze smeracki trollovia sa zacali vyrazne sirit aj do hospodarskych novin, ktorym a saspon podla poctu prispevkov v diskusiach zacalo darit.