Dialnice
Re: Dialnice
Na tej mape je dobre si vsimnut ako "najhlavnejsia" trasa obchadza mesta (Praha, Plzen, Brno, Zilina, Kosice) ale zaroven je v ich blizkosti. To co sa budovalo neskor uz take ruzove nebolo a nie je. Bratislava, Praha - stacia 2 priklady kedy dialnica ide takmer stredom mesta. Realizacia za dialnic je teda katastrofalna.
-
krija
VIP
- Kontaktovať používateľa:
ta mapa co sem dal cuteSTYLE69 ( http://www.hojko.com/download/file.php?id=68656&t=1 ) je z knihy J.A. Baťu z roku 1939 s nazvom: Budujme stát pro 40 milionů lidí. ta kniha je aktualna dodnes den!
http://bsp40m.czechian.net/001.php
http://bsp40m.czechian.net/001.php
Co urobite, ked vam na tender zareaguju 4 firmy a vami preferovana firma ma az tretiu najlacnejsiu ponuku? No predsa zrusite vsetky lacnejsie ponuky: http://ekonomika.sme.sk/c/5276054/v-dia ... firma.html
Najlacnejsiu ponuku od firmy Skanska odmietli s tym, ze je prilis lacna[/url], Skansa sa pritom podla mna dost dobre obhajuje:
Najlacnejsiu ponuku od firmy Skanska odmietli s tym, ze je prilis lacna[/url], Skansa sa pritom podla mna dost dobre obhajuje:
Toto je rozkradanie na verejnosti a zatial s tym nikto nic nerobi, pritom je tu jasne vidiet umysel eliminovat nepreferovane firmy.Samotná Skanska, ktorá by mala tender vyhrať s najnižšou cenu, tvrdí, že nič nepodhodnotila. „Rozhodne cenu nepovažujeme za neobvykle nízku. Je to reálna kalkulovaná cena obsahujúca všetky náklady i primeraný zisk," tvrdí hovorkyňa firmy Magdaléna Dobišová.
Dôvodom je napríklad to, že nemusia využívať širokú sieť subdodávateľov ako napríklad Doprastav s Váhostavom, ktorí pri viacerých víťazných zákazkách použili aj služby Skansky. „Disponujeme technológiami potrebnými pre danú stavbu, strojným zariadením a know- how na tunelové práce, ako i mostné konštrukcie," povedala Dobišová.
bude to stavat doprastav a vahostav tym sposobom, ze si objedna na prace Skansku (kedze nema vsetkych subdodavatelov) a bude mat o to vacsi zisk, ake jednoduche
hodi sa k tomu vtip o plote a Ukrajincoch (tebe melon, mne melon a za 200k to spravi Ukrajinec)
hodi sa k tomu vtip o plote a Ukrajincoch (tebe melon, mne melon a za 200k to spravi Ukrajinec)
-
hojko
Site Admin
Ako hodnotite dialnicu nad PB??? Podla mna bolo na case, ze sa nebude jazdit ces mesto, v case spicky cakat 20 minut na svetelnej krizovatke a ze sa zrychli cestovanie.
Problem pri stavbe dialnice nastal medzi Martinom a Ruzomberkom pri Sutove, ked sa do toho obuli ochranari, pretoze dialnica ide cez chranene uzemie. Mam rad prirodu, ale v tomto pripade som rozhodne za to, aby sa tam dialnica cim skor postavila, pretoze je potrebna, rovnako ako je potrebne spravit obchvat Ruzomberku, pretoze v case spicky tam bola pomaly podobna situacia ako v Povazskej Bystrici.
Problem pri stavbe dialnice nastal medzi Martinom a Ruzomberkom pri Sutove, ked sa do toho obuli ochranari, pretoze dialnica ide cez chranene uzemie. Mam rad prirodu, ale v tomto pripade som rozhodne za to, aby sa tam dialnica cim skor postavila, pretoze je potrebna, rovnako ako je potrebne spravit obchvat Ruzomberku, pretoze v case spicky tam bola pomaly podobna situacia ako v Povazskej Bystrici.
-
RATZINGER666
Darca
akurat som chcel ist postnut fotky, ale predbehol si ma
to osvetlenie je fakt na houby, vyzera to tu ako vo vegas... isiel som popod to autom a strasne to taha oci
ako som pisal v obdobnej teme, som rad, ze to uz stoji, dopravna situacia, ktora tu bola doteraz, bola katastrofalna, na hlavnej krizovatke boli zapchy z kazdej strany, ku koncu sa zacal uz upchavat aj alternativny obchvat, ktory ludia s velkou oblubou vyuzivali... v kombinacii s neopodstatnenou snahou mestskeho zastupitelstva postavit na kazdej, velkej ci malej krizovatke kruhovy objazd (v urcitej dobe sa v tomto malom meste stavali aj 3 kruhace naraz!) bola doprava neskutocne zdlhava, dufame, ze sa to bude od zajtra uz iba zlepsovat
to osvetlenie je fakt na houby, vyzera to tu ako vo vegas... isiel som popod to autom a strasne to taha oci
ako som pisal v obdobnej teme, som rad, ze to uz stoji, dopravna situacia, ktora tu bola doteraz, bola katastrofalna, na hlavnej krizovatke boli zapchy z kazdej strany, ku koncu sa zacal uz upchavat aj alternativny obchvat, ktory ludia s velkou oblubou vyuzivali... v kombinacii s neopodstatnenou snahou mestskeho zastupitelstva postavit na kazdej, velkej ci malej krizovatke kruhovy objazd (v urcitej dobe sa v tomto malom meste stavali aj 3 kruhace naraz!) bola doprava neskutocne zdlhava, dufame, ze sa to bude od zajtra uz iba zlepsovat
lepsi variant je Korbelka, standardnou cestou by bola Korbelka lacnejsia ako dialnica po povrchu cez PPPhojko napísal:Problem pri stavbe dialnice nastal medzi Martinom a Ruzomberkom pri Sutove,
Aspoň niečo od vlády ktorá klamala ľuďom o dialniciach hotových v roku 2010 a získavala na tom hlasy, nakoniec za štyri roky dokázala otvoriť až tuším rekordných 28km diaľnic, ktoré aj sama začala stavať. Hlavne, že hranol bude drístať v telke o tom ako neuveriteľne stavajú. No aspoň že sa jeho brat nabalí na PPPčkach. Ako vraveli v česku, na fotce mal takovou velikou bradavici že pres ni nebylo videt jaka je to svine..
-
hojko
Site Admin
beardie: Odkial mas, ze Korbelka je lacnejsi variant ako dialnica po povrchu??? Chces povedat, ze postavit dialnicu po povrchu s malymi tunelmi je lacnejsie ako postavit skoro 6km tunel, hoci sa po potvrchu ma stavat cez PPP???
http://komentare.sme.sk/c/4169466/tunel ... racik.htmlTunel Korbeľka mal byť so svojimi 5700 metrami dĺžky po Višňovom druhým najdlhším diaľničným tunelom na Slovensku. Nedávno sa však štát bez veľkého hluku zámerov na stavbu tohto tunela vzdal. Tunel Korbeľka bude nahradený inou trasou vrátane dvoch krátkych tunelov (280 m a 400 m) a jedného stredne dlhého (Rojkov 1550 m). Bude to znamenať väčšie zásahy do krajiny a prírodného prostredia, ale aj výrazne nižšie finančné náklady.
-
RATZINGER666
Darca
... tak vam predsalen prihodim zodve aktualne fotky z telefonu pre tych, ktorych to zaujima a byvaju moc daleko 
staci sa pozret na cenu PPP. kde je minimalne 2-nasobne predrazenie, cena cez eurofondy sa nechyta
To vážne tak svieti ten most? No nezávidím. Ale inak konečne, že to otvorili, cez PB sa už naozaj nedalo chodiť. Ešte keď otvoria diaľnicu za Prešovom.. opäť to bude pekné zrýchlenie.
Voľby by mohli byť častejšie ako každé 4 roky....
dopravna situacia v PB nebola bohvieco. Ale byvat pod tym hebedom by som veru nechcel.
Voľby môžu len za účelový termín otvorenia nie za diaľnicu, inak povedané takto sa zneužíva stavba postavená za eurofondy na predvolebnú kampaň. Širokého Váhostav zaplatí Elán a kortešačky sa môžu začať. Pokiaľ ide o diaľnice, tak ľudia boli len opäť oklamaní silnými rečami, už sa predsa mali voziť z BA do KE, je rok 2010.brm napísal:To vážne tak svieti ten most? No nezávidím. Ale inak konečne, že to otvorili, cez PB sa už naozaj nedalo chodiť. Ešte keď otvoria diaľnicu za Prešovom.. opäť to bude pekné zrýchlenie.
-
t0m4s3
Admin
Ja tiez nie. Ak je pravda to, ze vlada ponukla odskodnenie za odstahovanie (urcite to nebolo pocitane na koruny, ale nadhodili aj nejake to "motivacne") a ludia tam ostali, tak je to ich rozhodnutie. Smolik.adameeec napísal:dopravna situacia v PB nebola bohvieco. Ale byvat pod tym hebedom by som veru nechcel.
Myslim ,ze to odskodne nestalo ani za premyslanie...ako to uz na Slovensku chodi...t0m4s3 napísal:Ja tiez nie. Ak je pravda to, ze vlada ponukla odskodnenie za odstahovanie (urcite to nebolo pocitane na koruny, ale nadhodili aj nejake to "motivacne") a ludia tam ostali, tak je to ich rozhodnutie. Smolik.
Pretoze idu volby, tak zastavme vseeeetko co sa da, lebo to je podla slaya kampan.
Inu ta dialnica mala byt uz daaaavno pred ficom. projekt bol vypraovany este za meciara (tak sa mi zda).
Lenze St. Nicolaus vsetko zastavil, takze PB sa topila v srackach o trochen dlhsie.
Ale ten most bol pekny, veru pekny...
Inu ta dialnica mala byt uz daaaavno pred ficom. projekt bol vypraovany este za meciara (tak sa mi zda).
Lenze St. Nicolaus vsetko zastavil, takze PB sa topila v srackach o trochen dlhsie.
Ale ten most bol pekny, veru pekny...
To je aj tak jedno, u nas sa dialnica po povrchu stavia drahsie a pomalsie ako podzemna dialnica v Japonsku, takze takhojko napísal:beardie: Odkial mas, ze Korbelka je lacnejsi variant ako dialnica po povrchu??? Chces povedat, ze postavit dialnicu po povrchu s malymi tunelmi je lacnejsie ako postavit skoro 6km tunel, hoci sa po potvrchu ma stavat cez PPP???
http://komentare.sme.sk/c/4169466/tunel ... racik.html
PB sa topila v srackach len preto, ze mali primatora debilakinjeril napísal:Lenze St. Nicolaus vsetko zastavil, takze PB sa topila v srackach o trochen dlhsie.