nielen primator, ale hlavne "ochranarske" skupiny, ktore blokovali navrhnute riesenia (skupovanim pozemkov a naslednym rozpredavanim medzi sebou)beardie napísal:
PB sa topila v srackach len preto, ze mali primatora debila
Dialnice
Re: Dialnice
A je to tu. Nase vyborne 3 prudy bez odstavneho prudu. Len som cakal kym sa nieco podobne stane: http://www.topky.sk/cl/10/766501/Vodic- ... -ho-kamion
A je to tu. Nase vyborne 3 prudy bez odstavneho prudu. Len som cakal kym sa nieco podobne stane: http://natankuj.sme.sk/c/5563525/na-dia ... 0-kou.html
zbytocna buzeracia vsetkych podstivych a slusnych soferov a obcanov. Ale od KDH sa nedalo nic ine cakat... 
Nechapem, preco nemohli jednotlive pruhy rychlostne limitovat... Nieco podobne je urobene aj na dialnici smerom od Rajky do BA. Je tam benzinka, pri ktorej je v pravom pruhu rychlost obmedzena na 100 a v pravom na 80km/h.
Jazdit na trojprudovej dialnici 110km/h je prinajmensom hovadina. Uz ked, mohli to spravit - lavy 130km/h, stredny 110km/h a pravy 90km/h (uz ked chyba odstavny pruh).
Jazdit na trojprudovej dialnici 110km/h je prinajmensom hovadina. Uz ked, mohli to spravit - lavy 130km/h, stredny 110km/h a pravy 90km/h (uz ked chyba odstavny pruh).
Nasadit na pravy pruh mpr 80-90km/h by bola este vacsia blbost ako plosna 110. Uz vidim ako by tam ta rychlost bola aj dodrziavana. Staci, ze teraz je na par miestach znizena rychlost - kvoli kratkym odpajacim pruhom a aj tak tam vsetci idu "ako normalne", alebo prejdu (aj ked je uplne prazdna cesta) do stredneho pruhu. Obe tieto varianty su vsak na pokutu.
Sundevil, ty jazdis vzdy v pravom pruhu ked ides po dialnici s tromi prudmi a v tom pravom idu najma kamiony a nakladne auta? Lebo ja idem radsej v strednom, pretoze neustale sa preradovanie za kazdym kamionom, nakladnym autom ci autobusom ma nebavi a tak radsej idem v strednom a obieham v lavom. Viem, ze to je mozno na pokutu, ale pochybujem, ze sa niekto stale tlaci do praveho pruhu.
Zalezi od situacie. Napr. v nedelu kamiony nemas takze je to v pohode. A zalezi tiez ako sa ponahlam. Pokial idem pianko 110 tak nie je problem sa zaradit naspat do praveho. Pokial idem 130 tak vacsinou v strednom, ale pokial je predomnou dost dlhy usek volny nemam problem ani v pravom. Najviac milujem tych co musia celu trasu TT-BA absolvovat v strednom pruhu a potom ked ich chce clovek predbehnut musi prejst cez vsetky pruhy.
Vacsinou co som si vsimol tak s jazdou v pravom nemaju najmensi problem najma rakusania. No a poliaci su zase opacny extrem z laveho ich nik nedostane.
Vacsinou co som si vsimol tak s jazdou v pravom nemaju najmensi problem najma rakusania. No a poliaci su zase opacny extrem z laveho ich nik nedostane.
Prečo by malo byť na pokutu, pokiaľ ide niekto okolo 130 km/h v strednom pruhu? V tomto pruhu je to myslím normálna rýchlosť a takmer všetci, ktorí sú tu zaradení, majú takúto rýchlosť. V pravom pruhu sa jazdí zhruba 100 - 110 km/h, takže ísť v ňom 130 km/h a neustále sa preraďovať podľa mňa nemá zmysel...
Pokiaľ viem, tak jediné obmedzenie na jazdu v jednotlivých pruhoch je to, že by sa nemalo predbiehať sprava, nie?
Pokiaľ viem, tak jediné obmedzenie na jazdu v jednotlivých pruhoch je to, že by sa nemalo predbiehať sprava, nie?
jazdi sa v najpravejsom pruhu, ostatne sluzia len na obiehanie
kto predbieha nejde nikdy do praveho pruhu na 3 prudovej dialnici, vzdy max do stredneho
ja tiez chodim v strednom pruhu, lebo v pravom idu kamiony(ja ich vidam dost aj v nedelu, ale nechodim po tomto useku dialnice)
a v cechach chodim v lavom jazdnom pruhu 130-140km/h a len sa vzdy uhnem rychlejsim kedze na D1 by som prisiel o tlmice kebyze idem v pravom pruhu
ale nemam ziadny problem ist v pravo, napr v chorvatsku som siel skoro nonstop v pravo, ale tam je ina dialnica jak D1 v cechach
ja tiez chodim v strednom pruhu, lebo v pravom idu kamiony(ja ich vidam dost aj v nedelu, ale nechodim po tomto useku dialnice)
a v cechach chodim v lavom jazdnom pruhu 130-140km/h a len sa vzdy uhnem rychlejsim kedze na D1 by som prisiel o tlmice kebyze idem v pravom pruhu
ale nemam ziadny problem ist v pravo, napr v chorvatsku som siel skoro nonstop v pravo, ale tam je ina dialnica jak D1 v cechach
Pilifo: Pretoze je to na pokutu na dialnici, precitaj si novelu zakona o cestnej premavke, tam je to spominane, pripadne vyhlasku ktora vosla do platnosti. Plati to tusim asi tak rok, teda taky rok sa za to pokutuje. V pravom pruhu sa jazdi taktiez 130, pokial to nie je limitovane dopravnou znackou alebo inym znacenim, ale je tiez fakt, ze tam vacsinou jazdia kamiony, autobusy a podobne a tych je rychlost limitovana na 90, 100, 110...
markus: V nedelu jazdia len take nakladne auta, ktore maju vynimku, napriklad su to auta prevazajuce mliecny vyrobky ci ine potraviny, ktore by sa mohli pokazit. A tiez to obmedzenie ma tusim platnost len do nedele vecera ci ako, takze vecer uz mozu na cesty (od 22.00) vsetky kamiony.
markus: V nedelu jazdia len take nakladne auta, ktore maju vynimku, napriklad su to auta prevazajuce mliecny vyrobky ci ine potraviny, ktore by sa mohli pokazit. A tiez to obmedzenie ma tusim platnost len do nedele vecera ci ako, takze vecer uz mozu na cesty (od 22.00) vsetky kamiony.
mimo mesta sa vzdy jazdi v pravom pruhu. Ostatne sluzia len na predchadzanie a je jedno ci ma v jednom smere 2,3,4,..., X pruhovPilifo napísal:Prečo by malo byť na pokutu, pokiaľ ide niekto okolo 130 km/h v strednom pruhu? V tomto pruhu je to myslím normálna rýchlosť a takmer všetci, ktorí sú tu zaradení, majú takúto rýchlosť. V pravom pruhu sa jazdí zhruba 100 - 110 km/h, takže ísť v ňom 130 km/h a neustále sa preraďovať podľa mňa nemá zmysel...
presne tak ma sa jazdit v pravo a obiehat zlava, aj ked uz aj mne sa stalo ze som musel predbiehat vpravo ale nechcelo sa mi do toho, len ked blbec ide po dialnici do kopca 100 v strede a vlavo mam auta co idu 150 tak som sa hodil do prava kedze sa mi nemienil uhnut
A k tomu PPP projektu na D1 v smere od Martina po Prešov.Aj po tej "zľave" na ročnú splátku cca 200 000 000 € sa mi zdá postaviť 75 km za cca 10 mld. €, ktoré splatíme v 30 ročnej lehote za neskutočne predražené...Má niekto iný názor?
som to tak rychlo prepocital tak 1km mi vysiel na 133mil €
ked mas nejake porovnanie, sem s nim
je to hodne, ale moze to byt opodstatnene, netusim kolko moze stat kilometer dialnice napr v nemecku
je to hodne, ale moze to byt opodstatnene, netusim kolko moze stat kilometer dialnice napr v nemecku
za Dzurindu sa staval kilometer za miliardu korun, kdesi v Rakusku stavali v kopcoch dialnicu za podobnu sumu, same mosty a tunely + betonovy povrch
Nie nemám preto som tu písal, či niekto nemámarkus napísal:som to tak rychlo prepocital tak 1km mi vysiel na 133mil €
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
beardie: Davnejsie som cital, ze u nas stoji kilometer dialnice 400 milionov korun, v Rakusku ze stoji 150 milionov korun. Ako som tak chcel teraz najst ten clanok, tak som natrafil na toto a tam su uz uplne ine cisla: Slovensko nestavia najdrahšie diaľnice, tvrdí český prieskum
Vidíš a podľa Fica je to "prorastová politika".