BX napísal:Tak si možno v zlých firmách a chcelo by to ísť do nejakej fakt prestížnej, veľkej, zaujímavej firmy Tam je väčšinou ten nábor aspoň niečím iný.
Btw. keď už si taký pohovorovo-sčítaný, dostával si aj ty také divné otázky, ako napr
"Ako by ste vysvetlili rekurziu 6 ročnému dieťaťu?"
"Odhadnite, koľko váži tento dom"
"Odhadnite, koľko je v Prahe automechanikov"
Tu vo väčších firmách sú celkom bežné a aspoň trochu oživia pohovor (resp. rozmýšľam nad nimi ešte deň po )
Slo vetcinou o male a stredne firmi 20-200 zamestnancov, s toho som mal dva odlisne, no obe boli skor do hlbky technickych detailov .NET-u, zlozitosti roznych algorimov, datovych struktur, nejake hladanie palindromu, alebo efketivne riesnie malich metod, no hentake veci nie.
Hlasim sa na backend developera, takze odomna sa skor ocakava znalost navrhovych vzorov, IoC, SOLID, ....
audiotrack napísal:neviem, nad tým by som premýšlal keby mám reálne taký pohovor s niekym absolvovať. A dosť by pri tvorení otázok záležalo na akú pozíciu. Lebo nie je programátor ako programátor. Tá úloha čo dal BX je celkom zaujímava, ja by som ju možno ešte upravil tak, že by som ti definoval jazyk v ktorom ju spravil. Nejaký vymyslený s nejakou vymyslenou sadou príkazov. Napríklad by som v tom mojom jazyku nedovolil porovnávanie dvoch čísel. Bolo by zaujímave sledovať ako sa potom popasujú s tou časťou "okrem čísla, ktoré je na zodpovedajúcom indexe v množine N". No a samozrejme tú zložitosť by som vynechal
Mne sa zda, ze tym by si tu ulohu extremne zjednoduchsil. Ale napad s vlastnou definiciou jazyka sa mi paci.
audiotrack napísal:singleton je návrhový vzor, ktorý vychádza z prepoužívania inštancie namiesto vytvárania vždy novej. Tak v skratke. Je to jeden z tých troch najpoužívanejších v praxy
Asi zelezi, co robis, lebo ja som Singlton od skoly nevidel

Pouzivam viac menej Factory na Factory, s tym, ze moze byt interne implementovana podobne ako singlton (v aplikacii existuje len jedina instancia objektu, ktora je vracana factory), a na pristup k resousom zas pouzivam staticke typove wrapre. Ale s pravim nefalsovanym singltonom som sa v praxi este nestretol.