Dilema, ci ist na pohovor

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Dilema, ci ist na pohovor

Príspevok od používateľa audiotrack »

S-player napísal:Bolo ti dopredu oznámene čo má splňať regex? Pokiaľ áno tak potom samozrejme OK. No myslím ,že sa mohol nájsť aj lepší príklad...

Menší "research" ukázal ,že stačí pridať "N" pred ever - rest tz. Mountain Neverest (Never rest). No neviem či to je to čo chceli počuť... :roll: (Je to zo stránky ,ktorá obsahuje otázky-odpovede na pohovoroch)
ja som sa ich po pohovore spýtal aká bola správna odpoveď, a povedala mi že to odpoveď nemá, ale čím viac riešení vymyslím, tým lepšie. Ja som im povedal že sa hýbe stále, záleží vzhľadom k čomu ním mám pohnúť (tým že sa zem stále točí a cestuje vesmírom). Ten programátor mi povedal, že keď nastupoval on, tak vraj povedal že ním nechce hýbať. Takže toto sú minimálne dve možné odpovede ktoré dosť napovedia o uvažovaní človeka, či má nejaké abstraktné myslenie, či má nejakú osobnosť alebo čokoľvek. Personalistka je vyštudovaná psychologička, a robila personalistu vo veľkých firmách takže isto vie čo si má na tých odpovediach všímať.

edit: akurát mi volali, že ma berú
reDo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reDo »

Takze, v piatok som bol v tej BA v jednej vacsej firme, ktora je nadnarodna a venuje sa hlavne bankovnictvu a poistovnictvu.
Dostal som testy z C++(inkrementacie, jeden pointer na retazec s aritmetikou, a rekurzia), C#(kod na stranu kde bola zla rekurzia a zly switch statement) a SQL(dost divne). Z toho SQL som moc nechapal, pretoze v zadani bolo :"Spocitajte pocet deti s modrymi ocami pricom ani jeden z rodicov nema modre oci" Problem bol, ze o rodicoch boli uvedene len ich rodne cisla a nic viac, o dietati bolo uvedene meno, rodne cislo, farba oci a kraj. Ja som tomu dotycnemu panovi tvrdil, ze mi chybaju udaje o farbe oci rodicov, pricom on neustale tvrdil, ze v tej tabulke su! Nechapem ci ich zakomponoval do rodneho cisla alebo ako.

Potom sme sa rozpravali o mne a mojich skusenostiach s programovanim. Dalej ma oboznamil s danou pracou, ze je to vyvoj informacneho/bankoveho systemu pre druhu najvacsiu spolocnost v Europe. Vraj tam hojne vyuzivaju paralelne programovanie, o ktorom sa ma pytal ci mam s nim skusenosti. A tiez, ze databazy co tam su maju stovky milionov objektov.

Potom som sa vramci mojich otazok opytal ako dopadol test, ktory pozrel a opytal sa ma na dve veci. A nakoniec aky si predstavujem plat a ci to beriem/neberiem/rozhodnem sa. Prilis nechapem, preco ma tak chcu zobrat ked z tych testov som mal max 50%, asi ani to nie. A este nie som student VS. :?
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

reDo napísal:"Spocitajte pocet deti s modrymi ocami pricom ani jeden z rodicov nema modre oci" Problem bol, ze o rodicoch boli uvedene len ich rodne cisla a nic viac, o dietati bolo uvedene meno, rodne cislo, farba oci a kraj.
SELECT COUNT(*) FROM deti WHERE farba_oci = ''modra"? :D
S-player
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa S-player »

reDo napísal:Z toho SQL som moc nechapal, pretoze v zadani bolo :"Spocitajte pocet deti s modrymi ocami pricom ani jeden z rodicov nema modre oci" Problem bol, ze o rodicoch boli uvedene len ich rodne cisla a nic viac, o dietati bolo uvedene meno, rodne cislo, farba oci a kraj. Ja som tomu dotycnemu panovi tvrdil, ze mi chybaju udaje o farbe oci rodicov, pricom on neustale tvrdil, ze v tej tabulke su! Nechapem ci ich zakomponoval do rodneho cisla alebo ako.
Veď úloha ,ale neznela "Spocitajte pocet deti s modrymi ocami pricom ani jeden z ich rodicov niesme mať modre oci" či?
konyk87 napísal: SELECT COUNT(*) FROM deti WHERE farba_oci = ''modra"? :D
Len aby to nebolo niečo na štýl:
- rodič
--- rodič (dieťa)
--- --- dieťa

:D

audiotrack napísal:Ja som im povedal že sa hýbe stále, záleží vzhľadom k čomu ním mám pohnúť (tým že sa zem stále točí a cestuje vesmírom)
Neviem či zem cestuje vesmírom no v každom prípade gratulujem :D
reDo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Samozrejme ze rodicia samotnych deti co boli v tabulke.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

tak tiez by som sa v prvom rade pozrel ci sa RC rodicov random dietata objavuju ako zapisy v tabulke... ved kazdy rodic je tiez dietatom.

A preco ta chcu zobrat? No, mozno prave preto ze vidia ze mas snahu, mozu si ta vychovat, za tie 3 mesiace si ta za lacno skusia... a potom si ta v pripade spokojnosti mozu but odchytit na pracu u nich, ci fulltime alebo popri studiu.
reDo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Asi mas pravdu, mal som pouzit ich rodne cisla aby som ich nasiel v tej tabulke.

Takto nejako by to asi vyzeralo

Kód: Vybrať všetko

SELECT COUNT(*) FROM Obcania WHERE (Oci == 'Modre') AND
(SELECT Oci FROM Obcania WHERE RodneCislo = MatkaRC) != 'Modre' AND
(SELECT Oci FROM Obcania WHERE RodneCislo = OtecRC) != 'Modre
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Nieco v tom zmysle.
dykeer
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dykeer »

audiotrack napísal: ja som sa ich po pohovore spýtal aká bola správna odpoveď, a povedala mi že to odpoveď nemá, ale čím viac riešení vymyslím, tým lepšie. Ja som im povedal že sa hýbe stále, záleží vzhľadom k čomu ním mám pohnúť (tým že sa zem stále točí a cestuje vesmírom). Ten programátor mi povedal, že keď nastupoval on, tak vraj povedal že ním nechce hýbať. Takže toto sú minimálne dve možné odpovede ktoré dosť napovedia o uvažovaní človeka, či má nejaké abstraktné myslenie, či má nejakú osobnosť alebo čokoľvek. Personalistka je vyštudovaná psychologička, a robila personalistu vo veľkých firmách takže isto vie čo si má na tých odpovediach všímať.

edit: akurát mi volali, že ma berú
Ak to nie je tajomstvo, zobral si ten job ? Ak áno, na akom plate ste sa dohodli ? Naozaj len ako ťa to neobťažuje, môžeš aj do súkromnej správy. Idem hľadať skupinu kóderov na jeden projekt, tam ma to zaujíma...
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

tiež by ma zaujimalo čo všetci tajite platy sa hanbite za to?
S-player
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa S-player »

dykeer napísal: Ak to nie je tajomstvo, zobral si ten job ? Ak áno, na akom plate ste sa dohodli ? Naozaj len ako ťa to neobťažuje, môžeš aj do súkromnej správy. Idem hľadať skupinu kóderov na jeden projekt, tam ma to zaujíma...
Je ti ,ale jasné ,že nieje "kóder" ako "kóder". Zameranie, skúsenosti, zamestnávateľ... to spraví pekný rozdiel.
refr0
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa refr0 »

Neskusali ste uz niekto http://titans.sk/ ? Obcas tam vidim zaujimavy projekt...
dykeer
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dykeer »

refr0 napísal:Neskusali ste uz niekto http://titans.sk/ ? Obcas tam vidim zaujimavy projekt...
Kamarát grafik sa tam registroval, dávajú mu aj nejaké ponuky, ale cenovo je to úplne iné ako píšu na stránke...Funguje to skôr ako IT personálka s tučnou maržou

//autoeditácia príspevku (11 Júl 2014, 8:06)
S-player napísal:
Je ti ,ale jasné ,že nieje "kóder" ako "kóder". Zameranie, skúsenosti, zamestnávateľ... to spraví pekný rozdiel.
Však keď sa dostal vraj do top spoločnosti azet, tak asi musí mať aj top skills. A o takých sa zaujímam. Viem, že niektoré spoločnosti si v pracovnej zmluve dávajú odseky, že zamestnancovi sa zakazuje poskytovať údaje o plate. Ľudia kľudne šupnú svoje telefóne číslo na inzertný portál ale hovoriť o plate sa boja :D
Ja robím win desktop app programátora v NR a mám 7,50 €/hod na živnosť. Keby Vás to zaujímalo ;)
refr0
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

dykeer > Tak to funguje skoro vsade na velkych projektoch. Tazko sa tam inak dostat... Outsourcing je dost bezny. Sam takto pracujem uz par rokov a nestazujem sa nejako..
geek
Novice
Novice

Príspevok od používateľa geek »

Nazdar,...

ja som bol cez TITANS na zaujimavom projekte v jednej banke a musim povedat, ze aj s RATE-om aj s jednadim som bol velmi spokojny. Ja ich mozem len odporucit. :smt023
refr0 napísal:Neskusali ste uz niekto http://titans.sk/ ? Obcas tam vidim zaujimavy projekt...
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Boccaccio »

geek, to si sa zaregistroval, len aby si pozdvihol titans?

:lol:
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

tak nikto nechce o plate verejne :) ja programator vyvoj vyskum ale ja sa hanbim :D kedze v hrubom mi to hadze 3 ciferne cislo ale je to na prelome 4 ciferneho :D ale druha stranka veci za 1,5 roka v tejto firme som sa naucil brutal veci cize zatial to ... a ked sa za daky 1 2 roky nedohodneme na realnom plate tak idem zurocit vsetko co som tu naucil inde :) keby to bola mala firma nic nepoviem ale tu sa zisky rataju v trosku vacsich cifrach
a hlavne moj primarny jazyk je tak troska exotika LABVIEW
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

o plate nikto nechce, lebo každý kto pracuje si uvedomuje, že plat nie je všetko. Radšej budem zarábať o stovku menej vo firme čo má meno a čo mi v životopise pomôže v budúcnosti, ako v nejakej čínskej fabrike. Radšej budem vo firme čo mi poskytne rôzne benefity, umožní variabilnú pracovnú dobu a podobne, ako za strojom počas nočných... Toto sú všetko veci čo ti plat nepovie, ale niekto si to váži na viac ako stovka či dve k výplate

okrem toho, v dekréte o plate som mal dodatok že nemám zverejňovať platové pomery vo firme
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

hej hej to tam ma asi kazdy ale cim viac ludi mi to povedalo tym viac som zacal chapat preco to tam je :D lebo kazdy kto mi povedal aky ma plat bol uplne inde ako su udaje :D vacsina ludi co viem su tak na 50% toho co sa vsade na tej poziccii uvadza :D teda okrem doktorov ty to maju presne naopak ty furt flrflu na platy ale mam zo 20 kamaratov v rozmedzi 25 35 rokov co su MUDR a ani jeden nema pod 1000 cisteho co im pravoplatne plati :D len nechapem skade su potom tie cisla.
A u mna je to len o skusenostiach bo benefity nulove plat o .... este dokonca plno birokracie aby clovek vypisoval na konci dna co ktoru hodinu robil :D to je uz na zaplakanie. Nebyt chalanov v kancli na nasom oddeleni a spominanych vedomostiach co tu clovek nabera na kila tak radsje obracam hamburger v mekacovi. :D
refr0
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Tak ked sa aspon naucis tak to je predsa stale dobre :) Vo firme v ktorej som sa ucil som mal 500e/mesiac na zivnost takze stale dobre :D
Napísať odpoveď