Diskriminacia ateistov alias su veriaci bestie?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Nicki
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Nicki »

begbeee napísal:Trepeš kraviny.
Existuje X vyznaní, ktoré nie sú nijako inštituciolizované, vyznávajú všetko možné a nijako svojich veriacich netrestajú..
Napríklad pozitivistické náboženstvo (Religion of Humanity) alebo z väčších budhizmus. Veď jeho filozofia je v totálnej skrakte:
1. existuje utrpenie (život)
2. utrpenie má príčinu
3. utrpenie možno ukončiť
4. existuje cesta k ukončeniu utrpenia
Vidíš tam nejaký trest ak sa nerozhodneš utrpenie odstrániť?

Alebo scientológovia - môžu dokonca veriť ešte v iné náboženstvo.

Ja do kostola nechodím, ale z ľudí, ktorí v každom veriacom vidia k***ta je mi úprimne zle.
Niektorí aspoň v niečo veria. A to je niekedy dosť.
Prosim ta clovece,nez zacnes dristat,aspon si trochu over fakty..
Budhizmus je jeden z najvelkolepesejsich filozofickych smerov,to uznavam,ako aj ine vychodne filozofie,este keby sa ich myslienok pridrziavali samotni predstavitelia
http://commons.wikimedia.org/wiki/File: ... ive_By.jpg

Dalej Religion of Humanity-zase ma niekto mensi hokej
www.daylightatheism.org/2008/02/the-religion-html

a s tou Hubardovou scient.sektou si hadam robis srandu?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Hm, čo ja viem... scientológovia MOZU vyznávať iné náboženstvo.
Cirkev čo založil pozitivistický filozof August Comte, ktorej princípy sú založené na pokroku a vede je realita.
Nechápal som ten budhizmus... Filozofický smer? Iste. Veď rovnako existuje aj kresťanská filozofia.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

begbeee napísal:Nechápal som ten budhizmus... Filozofický smer? Iste. Veď rovnako existuje aj kresťanská filozofia.
Podstatou budhizmu nie je viera v boha/bohov ci nejake nadprirodzene bytosti, ale snaha o dosiahnutie nirvany (nieco ako dusevna vyrovnanost). Obsahuje aj zopar "mystickych" prvkov ako reinkarnacia a pod. ale nabozenstvo to v porovnani s krestanstvom urcite nie je.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Neráta sa medzi štyri najväčšie svetové náboženstvá? (kresťanstvo, islam, hinduizmus, budhizmus)

Nie každé náboženstvo má bohov, opäť môžem dať ako príklad cirkev ktoru zalozil Auguste Comte, pozitivisticky filozof, tam veria v pokrok a vedu. To tiež nie sú bohovia a je to svetovo uznaná cirkev.

//: Niečo si pamätám z predmetu religionistiky, ale overil som si to a viera v nejakého "boha" nie je základný atrtibút náboženstva..
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

inspirovane begbeee-m:

nedovolte veriacim bestiam vas utlacat!!! ved pre ich sviatky musite mat v zime a na jar dovolenku a nemozte zarabat!!! skoncujte s tym a povedzte svojmu nadriadenemu, ze ako pravi ateisti pracujete aj cez Vianoce a Velku noc, na sviatok Sv. Cyrila a Metoda ci na sviatok Patronky Slovenska! studenti, musite prinutit svojich ucitelov, aby vas vzdelavali aj cez Vianoce ci Velku noc.
do toho, ukazte svetu, ze vy ateisti sa viac nenechate tyrat veriacimi zvieratami!!!

:twisted:
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

jackb napísal:inspirovane begbeee-m:

nedovolte veriacim bestiam vas utlacat!!! ved pre ich sviatky musite mat v zime a na jar dovolenku a nemozte zarabat!!! skoncujte s tym a povedzte svojmu nadriadenemu, ze ako pravi ateisti pracujete aj cez Vianoce a Velku noc, na sviatok Sv. Cyrila a Metoda ci na sviatok Patronky Slovenska! studenti, musite prinutit svojich ucitelov, aby vas vzdelavali aj cez Vianoce ci Velku noc.
do toho, ukazte svetu, ze vy ateisti sa viac nenechate tyrat veriacimi zvieratami!!!

:twisted:
No ja zväčša cez sviatky pracujem :) Dobrovoľne samozrejme.
A je fakt otras, že vždy keď niečo súrne potrebujem cez sviatky kúpiť, tak nemám šancu, lebo je vše zavreté. Okrem potravín teda.
Deafboy
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

za piríplatok samozrejme :D

Príspevok od používateľa Deafboy »

No ak máš cez sviatky príplatky, plne ti rozumiem :)
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: za piríplatok samozrejme :D

Deafboy napísal:No ak máš cez sviatky príplatky, plne ti rozumiem :)
Pracujem na mojich osobných projektoch atd.
Ber to tak, že tieto sviatky pre mňa nič neznamenajú, iba si pri nich oddýchnem, takže ich využivam iba :D
haha11
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa haha11 »

Veriaci či Ateista všetci sa svojou tužbou po poznaní rutíme pomaly do záhuby.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

haha11 napísal:Veriaci či Ateista všetci sa svojou tužbou po poznaní rutíme pomaly do záhuby.
Nemám ten pocit, že by väčšina ľudí túžila po poznaní. :(
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Racius napísal: A je fakt otras, že vždy keď niečo súrne potrebujem cez sviatky kúpiť, tak nemám šancu, lebo je vše zavreté. Okrem potravín teda.
Tak to sa my teda fakt nemame na co stazovat. V susednom Rakusku a Nemecku je tych cirkevnych sviatkov naozaj pozehnane a vtedy nekupis ani len chleba, takisto kazdu nedelu vsetko zavrete a vecer po osmej tiez/vratane nakupnych centier/. Zostavaju akurat benzinky a stanice.
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

Už tu bolo veľa toho napísané. Ateisti sú utláčaní? Možno. (preto len, že nemám o tom dostatok informácií, aby som to mohol posúdiť) Ale na Slovensku určite nie. Veriaci berú ateistov ako menejcenných? Mne sa skôr zdá, že niektorí ateisti tak berú veriacich, že nemoderní, že veria takým "žvástom" atď... Pravdaže nájdu aj takí veriaci ako sa tu opisovali, ale to nie o veriacich alebo neveriacich, ale ľuďoch.

Čo sa týka cirkvi, tu je už polemika o inom, ale tu sú zase tiež ľudia ako všade inde. A cirkev nerovná sa ani Boh ani veria.

O to, že boh existuje existuje asi toľko vedeckých dôkazov ako o tom, že neexistuje. Čiže tak ako sa nedá dokázať ako jeho existencia, tak jeho neexistencia. Takže v tomto prípade je to naozaj len na viere.

A naozaj si niekto myslí, že keď bude osočovať, obviňovať, nenávidieť jednu stranu, že to bude lepšie, že sa to vyrieši?
el_chupacabra
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa el_chupacabra »

Aký je dôkaz o tom, že existuje Boh?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

el_chupacabra napísal:Aký je dôkaz o tom, že existuje Boh?
Aký je dôkaz, že neexistuje? :)
BTW: Existuje niekoľko dôkazov Boha, zaujímavý je najmä ten od Anselma z Canterbury, ktorý filozoficky doteraz nebol spochybnený. :wink:
eMPiko
Addict
Addict

No, podobny dokaz: Jednym zo zakladnych bozskych atributov je vsemohucost, Boh dokaze vsetko co chce. Dokaze vsak vytvorit kamen taky velky, ze ho neudvihne? Ak ano, neudvihne ho a nie je vsemohuci > nie je Boh. Ak nie, nedokaze ho vytvorit a nie je vsemohuci > nie je Boh. Aby som bol presnejsi, nie je "niečím, nad ktoré sa nedá pomyslieť nič vyššie", ako uvadza Anselm z Cantenbury :wink:
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

eMPiko napísal:No, podobny dokaz: Jednym zo zakladnych bozskych atributov je vsemohucost, Boh dokaze vsetko co chce. Dokaze vsak vytvorit kamen taky velky, ze ho neudvihne? Ak ano, neudvihne ho a nie je vsemohuci > nie je Boh. Ak nie, nedokaze ho vytvorit a nie je vsemohuci > nie je Boh. Aby som bol presnejsi, nie je "niečím, nad ktoré sa nedá pomyslieť nič vyššie", ako uvadza Anselm z Cantenbury :wink:
Myšlienkovo nedokážeš spochybniť Anselmov dôkaz (mám výklad od VŠ profesora filozofie), ale súhlasím aj s tvojím, ktorý sa taktiež nedá spochybniť, je to vlastne variácia na toto:
2 základné atribúty božskosti sú všemohúcnosť a poznanie všetkého (aj budúcnosti). Ak ideme do dôsledkov poznanie budúcnosti a všemohúcnosť sa vylučujú.

Tvrdím, že (ne)dôkazy (ne)existencie boha sú si fifty-fifty.

K tomu Anselmovi je to podobné ako toto: určite poznáš príklad od Achillesovi a korytnačke, je to 2000 rokov staré, ale myšlienkovo nikdy nezdvôdoníš ako Achilles predbehne korytnačku i keď je nad slnko jasnejšie že v realite ju predbehne ako nič :)
Tým som vôbec nechcel povedať, že je nad slnko jasnejšie, že boh neexistuje.
eMPiko
Addict
Addict

Vsak samozrejme, uviedol som to len ako priklad takej lisiackej logiky, nie ako definitivny argument. Takisto mi pri pisani prisli na um Zenonove aporie, ci klamari z Krety. Su to len hracky pre ludsku logiku.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

V podstate dôkaz boha je blbosť, ak by sa to dokázalo, bola by to už istá vedomosť, poznatok a nie viera.
Čiže celé dokazovanie (ne)existencie Boha je a priori kravina :D
haha11
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa haha11 »

Boh to zariadil tak aby sme tu na zemi postupne odkrývali tajomstvá božstva. Teraz si jednoducho nevieme ani predstaviť čo je božské a čo nebožské.
el_chupacabra
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa el_chupacabra »

lenže dôkazom neexistencie je nedokázanie existencie. Vždy sa dokazuje existencia, a keď sa nedokáže, usúdi sa neexistencia
Napísať odpoveď