netvrdim, ze to neznie zaujimavo a nikto to neprezije...ale za takychto (cenovych) podmienok by som do toho urcite nesiel
Dobrovolne/charitativne prace v Afrike
Lub0$ ano Afrika je obrovska, ale Pinhead (hoci mozno trosku prehane) moze mat pravdu - neverim, ze sa tam bude byvat v oplotenej rezervacii, kde sa ani smrad z "vonku" nedostane...pretoze ci ta podreze prislusnik druheho kmena, ktory bude chciet tvoje tricko alebo nerozchodis malariu, pripadne si polezis vo vnutornostiach par zvierat, tebe to moze byt jedno
...a netvrd mi, ze sa to stat nemoze 
netvrdim, ze to neznie zaujimavo a nikto to neprezije...ale za takychto (cenovych) podmienok by som do toho urcite nesiel
-
pryja
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Tu je celkom zaujimavy clanok. Ono je urcite viac organizacii, ktore sa tomuto venuju a tie podmienky nie su vzdy rovnake. Napriklad tu vyjde den pobytu-noclah+strava cca 10dolarov na osobu a maju tam dokonca aj pocitace/mozno aj internet, kto vie
/
A tiez tam pisu, ze vsetky naklady platia vacsinou kvalifikovanym silam, ktore musia prejst konkurzmi.
http://pisutova.blog.sme.sk/c/81520/Chc ... friky.html
A tiez tam pisu, ze vsetky naklady platia vacsinou kvalifikovanym silam, ktore musia prejst konkurzmi.
http://pisutova.blog.sme.sk/c/81520/Chc ... friky.html
Ďakujem za K-, aspoň toľko slušnosti, že to povieš na rovinu...... ale k veci.... všade tam vojny nie sú, to je pravda, ale pravdou je aj to, že tá situácia je tam veľmi nestabilná a v afrických štátoch sa tie vojny začínajú veľmi ľahko. To je historický fakt.....
O vysokej kriminalite a únosoch cudzincov za výkupné (napríklad Nigéria) ani hovoriť nemusím......
Takže ja osobne celé tie charitatívne akcie beriem ako vysoko rizikové dobrodružstvo, ktoré veľmi ľahko môže skončiť veľmi nepríjemne...... Lebo realita je bohužiaľ omnoho tvrdšia ako ružové sny o Afrike.....
O vysokej kriminalite a únosoch cudzincov za výkupné (napríklad Nigéria) ani hovoriť nemusím......
Takže ja osobne celé tie charitatívne akcie beriem ako vysoko rizikové dobrodružstvo, ktoré veľmi ľahko môže skončiť veľmi nepríjemne...... Lebo realita je bohužiaľ omnoho tvrdšia ako ružové sny o Afrike.....
Aiden, asi si o tom nepocul, ale kazdy kto ide do Afriky na dovolenku tak beru tabletky na prevenciu proti malarii.
A k tym povstalocm atd....keby som to takto mal brat tak, ani z domu nevyjdem
Vid. priklad Egypt.....teroristi utocia na turistov, ktory sa idu pozriet na pyramidy. A co? teraz tam nikdy nepojdem?
Ked ma ma niekto uniest tak ma unesie aj z domu spred pocitaca. Tod moj nazor.
A k tym povstalocm atd....keby som to takto mal brat tak, ani z domu nevyjdem
Vid. priklad Egypt.....teroristi utocia na turistov, ktory sa idu pozriet na pyramidy. A co? teraz tam nikdy nepojdem?
Ked ma ma niekto uniest tak ma unesie aj z domu spred pocitaca. Tod moj nazor.
Lub0$ neuveris, ale pocul
...a mozno ti poviem teraz novinku ja, ale mam pocit ze neexistuje antimalarikum, kt. pokryva vsetky potvory
...z mne blizkeho zdroja viem, ze napriklad proti jednej konkretnej sa brani relativne tazko a o mnohych moznych zmutovanych formach ani nehovorim 
a navyse malaria nie je to jedine co cloveku v Afrike hrozi
a navyse malaria nie je to jedine co cloveku v Afrike hrozi
Lub0$,
stať sa môže čokoľvek....... to človek nezmení, ale čo ovplyvniť môže je to, že riziká buď zvýši alebo zníži....... A teraz sa neuraz, ani to necháp zle, ale dlhodobým pobytom (či už pracovným, alebo výletom na safari) v chudobných častiach Afriky sa riziká jednoznačne zvyšujú...... (možnosť nakazenia chorobami, nestabilná politická situácia, kriminalita, nízka úroveň hygieny) To sú objektívne fakty......
Teda ako som už písal, nech si ide do Afriky kto chce robiť čo chce, ale pokiaľ sa mu tam stane niečo nepríjemné (či už spôsobené ľuďmi, prostredím, chorobami) nech sa potom nikomu nesťažuje nakoľko svoju súčasnú situáciu si zavinil sám svojim rozhodnutím....... Howgh
edit. gramatika
stať sa môže čokoľvek....... to človek nezmení, ale čo ovplyvniť môže je to, že riziká buď zvýši alebo zníži....... A teraz sa neuraz, ani to necháp zle, ale dlhodobým pobytom (či už pracovným, alebo výletom na safari) v chudobných častiach Afriky sa riziká jednoznačne zvyšujú...... (možnosť nakazenia chorobami, nestabilná politická situácia, kriminalita, nízka úroveň hygieny) To sú objektívne fakty......
Teda ako som už písal, nech si ide do Afriky kto chce robiť čo chce, ale pokiaľ sa mu tam stane niečo nepríjemné (či už spôsobené ľuďmi, prostredím, chorobami) nech sa potom nikomu nesťažuje nakoľko svoju súčasnú situáciu si zavinil sám svojim rozhodnutím....... Howgh
edit. gramatika
No jo, vravim, ze kazdy si bude stat za svojim nazorom a tym komunikacia medzi dvoma a viacerymi ludmi zlyhava. Je to tak, je to tvoj nazor, ja ti ho neberiem.
Ja by so mtam siel, aj ked viem ,ze mi hrozi malaria, a ine svinstva. Proste nebudem sa koli tomu obmedzovat. Su urcite typy ludi, ku ktorym patrim asi aj ja, ktorych nepochopis napriklad ty, ale on is amedzi sebou chapu az az. Stale som mal rad extremne sporty a nikdy som sa nezamyslal nad tym ,ze sa mi tam nieco mzoe stat...to mas tak....
Ja by so mtam siel, aj ked viem ,ze mi hrozi malaria, a ine svinstva. Proste nebudem sa koli tomu obmedzovat. Su urcite typy ludi, ku ktorym patrim asi aj ja, ktorych nepochopis napriklad ty, ale on is amedzi sebou chapu az az. Stale som mal rad extremne sporty a nikdy som sa nezamyslal nad tym ,ze sa mi tam nieco mzoe stat...to mas tak....
Lubos sa stazovat nebude, po case sam uvidi aka je realita a ked bude aj trosku uvazovat zisti, ze tzv financna pomoc zaostalemu africkemu ludu (ktory si za svoju situaciu moze sam) by sa mala vyuzivat tam odkial pochadza teda pre Europana ktoreho zivotna uroven sa zo dna na den znizuje.Pinhead napísal:Teda ako som už písal, nech si ide do Afriky kto chce robiť čo chce, ale pokiaľ sa mu tam stane niečo nepríjemné (či už spôsobené ľuďmi, prostredím, chorobami) nech sa potom nikomu nesťažuje nakoľko svoju súčasnú situáciu si zavinil sám svojim rozhodnutím....... Howgh
Sklamaný doktor hovorí: „Južná Afrika: Choď do pekla“
Po tom som si prexital clanok o kanadskej studentke, ktora sla pomahat "len" to tabora pre africkych azilantov, ktori ju hned po prichode brutalne znasilnili, ziadnej zene by som neodporucal ist do Afriky pomahat... oni by si ti, odkazani na pomoc vyziadali inu "pomoc"
Pomahat je pekne, ale riskovat ze dostanem tropicku chorobu, ktoru uz nerozbeham, ale svinstvo, ktore sa bude prenasat na moje deti tak to radsej nie.
Pomahat je pekne, ale riskovat ze dostanem tropicku chorobu, ktoru uz nerozbeham, ale svinstvo, ktore sa bude prenasat na moje deti tak to radsej nie.
-
pryja
Darca
Cize ked si za to mozu sami, tak sa na vsetko vykaslat a nech tam deti dalej kapu bez liekov a od hladu, v neludskych podmienkach, bez sance na lepsi zivot. Lebo oni si vybrali, kde sa narodia a ze sa vobec narodia.kali520 napísal:Lubos sa stazovat nebude, po case sam uvidi aka je realita a ked bude aj trosku uvazovat zisti, ze tzv financna pomoc zaostalemu africkemu ludu (ktory si za svoju situaciu moze sam) by sa mala vyuzivat tam odkial pochadza teda pre Europana ktoreho zivotna uroven sa zo dna na den znizuje.
A v Europe je tiez x tzv.financnych nadacii. Treba prispievat do tych spravnych.
Kazdy nech pomaha tam, kde uzna za vhodne. To moj nazor.
No, nebudeme si klamať a povedzme to rovno......... Kde väčšinou končí tzv. "rozvojová výpomoc" pre Afričanov???? U Afričanov samozrejme, hlavne u skorumpovaných úradníkov (a tí si to dajú na nejaké panamské konto) a u miestnych náčelníkov (a tí nakúpia zbrane a so svojimi milíciami vyvražďujú súkmeňovcov)....... A k bežným obyvateľom sa dostane veľmi malé % celkovej sumy...... Stojí za to prehodnotiť, či sa vôbec oplatí takúto "rozvojovú pomoc" vyplácať, lebo som presvedčený o tom, že v Európe máme svojich problémov viac než dosť a peniaze sa hodia aj tu (napr. podpora mladých rodín, podpora vedy a podobne)......
-
bolek
Guru
Lub0$: Ak sa rozhodneš ísť, tak daj určite potom vedieť, ako bolo a ako to tam prebiehalo atď. Veľmi ma tieto veci zaujímajú. Kedysi som zháňala o tom info, lebo som tiež chcela ísť, ale treba mať nejaké vzdelanie alebo minimálne skúsenosti, takže zatiaľ neplánujem. Aj keď dúfam, že raz budem môcť ísť pomôcť.
LuboS urcite tam chod, prispejem ti dvomi Bonaquami na cestu. Strasne sa smejem na ludoch ako ty
Pinhead to vystihol. TU v EU mame tiez dost vlastnych problemov a najprv by sa mali vyriesit tie. Ked budeme mat vo vlastnej krajine minimum problemov, teda bude skoro dokonala, potom mozme uvazovat o pomoci druhym.
Inak, pre mna je Afrika mrtvym kontinentom
A rozhodne nemozes zrovnavat Egypt z juznymi oblastami Afriky.....
EDIT: Este ma napadlo, osobne poznam jednu babu, je to dcera nasej znamej, ma 27 rokov (teda uz by mala byt dost mudra), je anglicanka (samozrejme, najma zapadniari maju taketo debilne predstavy). Nemaju dost penazi aj z muzom, nemaju splatene ani pozicky, ktore si vybrali na studia, nemaju splateny byt, nemali cas ani pomoct vlastnej matke sa prestahovat, lebo mali kopu dolezitych vorkšopov v robote, ale idu na dva mesiace do Kene pomahat stavat drevene domceky domorodcom, samozrejme vsetko na vlastne triko
To je podla mna cista demencia, z bratom sa vzdy na tom pri obedoch smejeme aky su ludia sprosti.
Pinhead to vystihol. TU v EU mame tiez dost vlastnych problemov a najprv by sa mali vyriesit tie. Ked budeme mat vo vlastnej krajine minimum problemov, teda bude skoro dokonala, potom mozme uvazovat o pomoci druhym.
Inak, pre mna je Afrika mrtvym kontinentom
EDIT: Este ma napadlo, osobne poznam jednu babu, je to dcera nasej znamej, ma 27 rokov (teda uz by mala byt dost mudra), je anglicanka (samozrejme, najma zapadniari maju taketo debilne predstavy). Nemaju dost penazi aj z muzom, nemaju splatene ani pozicky, ktore si vybrali na studia, nemaju splateny byt, nemali cas ani pomoct vlastnej matke sa prestahovat, lebo mali kopu dolezitych vorkšopov v robote, ale idu na dva mesiace do Kene pomahat stavat drevene domceky domorodcom, samozrejme vsetko na vlastne triko