Vec je taká, že pred rokom som si u jednej spoločnosti objednal hosting + .net doménu. S hostingom som nebol najspokojnejší, preto som sa rozhodol už nepredĺžiť zmluvu na ďalší rok a objednať si hosting cez inú novú spoločnosť. Problém však nastal s prevodom domény. Chcel som, aby aj doména sa preregistrovala na novú spoločnosť, keďže má jednak lepšie ceny za registráciu a jednak som chcel, aby všetko bolo pokope. Lenže kameň úrazu je, že údajne sa pri doméne .net nedá zmeniť registrátor pred koncom jej fungovania.
Otázka znie: Je to pravda? Kedy sa teda dá zmeniť registrátor medzinárodnej domény .net?
Takto som musel obnoviť doménu cez pôvodného registrátora, ktorý si naúčtoval svoju vyššiu sadzbu a zároveň si ešte priúčtoval dns hosting, takže doména ma celkovo vyšla 2x toľko. Čo je ešte horšie, už dva dni pôvodný registrátor nereaguje na moju žiadosť o zmenu DNS záznamov na nový hosting..
//EDIT 9.7.2007: Akurát dnes mi pôvodný registrátor zmenil DNS na nový hosting, ale žiadne upozornenie o zmene som od neho nedostal. Inokedy pri každej blbosti hneď promptne odpovedal.