Domeny - info o zmene registratora

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Domeny - info o zmene registratora

Príspevok od používateľa brm »

Chcel by som sa opýtať na nejaké detaily ohľadom zmeny registrátora domény .net (určite to bude platiť aj pre iné GTLD domény)

Vec je taká, že pred rokom som si u jednej spoločnosti objednal hosting + .net doménu. S hostingom som nebol najspokojnejší, preto som sa rozhodol už nepredĺžiť zmluvu na ďalší rok a objednať si hosting cez inú novú spoločnosť. Problém však nastal s prevodom domény. Chcel som, aby aj doména sa preregistrovala na novú spoločnosť, keďže má jednak lepšie ceny za registráciu a jednak som chcel, aby všetko bolo pokope. Lenže kameň úrazu je, že údajne sa pri doméne .net nedá zmeniť registrátor pred koncom jej fungovania.

Otázka znie: Je to pravda? Kedy sa teda dá zmeniť registrátor medzinárodnej domény .net?

Takto som musel obnoviť doménu cez pôvodného registrátora, ktorý si naúčtoval svoju vyššiu sadzbu a zároveň si ešte priúčtoval dns hosting, takže doména ma celkovo vyšla 2x toľko. Čo je ešte horšie, už dva dni pôvodný registrátor nereaguje na moju žiadosť o zmenu DNS záznamov na nový hosting.. :( Žeby tichá pomsta za nepredĺženie zmluvy na hosting a zároveň za nepredĺženie zmluvy aj na druhý hosting s .sk doménou, ktorú sa mi našťastie od neho úspešne podarilo previesť na nového registrátora? :roll:

//EDIT 9.7.2007: Akurát dnes mi pôvodný registrátor zmenil DNS na nový hosting, ale žiadne upozornenie o zmene som od neho nedostal. Inokedy pri každej blbosti hneď promptne odpovedal. ;) Problém možno bol, že on registruje domény cez českú spoločnosť a tam mali od štvrtku štátne sviatky.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ja som mal podobny problem pri domene lamky.net. Bolo to u jednej ceskej spolocnosti, po prechode na iny hosting som chcel preregistrovat domenu, ale nejak sa nedarilo. Potom som zistil, ze treba potvrdit mail od registrotora (nejaka americka spolocnost) a po tomto potvrdeni sa to dalo preregistrovat, avsak s tym, ze sa domena musela zaplatit staremu registratorovi za predlzenie a za prechod ku Forpsi.com som musel opat platit na dalsi rok. Vyslo to vlastne rovnako (az na maly rozdiel v cene oboch registratorov), pretoze sa domena zaplatila aj registrovala na dva roky vopred, ale trvalo to asi mesiac a zbytocne sa to platilo na dva roky vopred. Podla mna dost zlozity sposob.
roman3x
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa roman3x »

mozete uviest konkretne nazvy jam, ktorym sa vyhybat? :wink:
Napísať odpoveď