Drobné opravy svojho auta / motorky
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Re: Drobné opravy svojho auta / motorky
Mam mensiu dilemu. Mam passat 1.8t aeb 110kw a turbo by malo tlacit podla stranok co som cital niekde 0,6 bar alebo niekde pisali 0,8. Lenze ja mam budik a tlaci mi o 0,4. Viem ze som urobil chybu ale pri mensej uprave niecoho som omylom nezalozil jednu hadicu a to do airboxu hlavnu hrubu velku. a isiel som to skusit. auto islo ako slak, tlacilo 0,7 cca. no vzduch tahalo bez filtra a tahalo mimo vahy vzduchu. neviem ci chapete. normalna postupnost je vzduch - filter - vaha (tu som mal odpojenu hadicu ) - hadica do turba. Spravil som asi iba 5km na skusku na druhy den som si spomenul ze som ju nezapojil. Dnes som ju zapojil a auto tlaci 0,4
Neviete niekto ze preco ?
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
filter si menil? budik ukazuje spravne? diag pise aky tlak?
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
filter ma mesiac, budik ukazuje dobre a diag nic lebo nema snimac tlaku
Tak som dnes vymenil, dal som tie Pagidy. Vymena je v pohode, prve koleso islo dlhsie ale druhe uz iba 20minut roboty, takze dalo sa. Slo to v pohode. Disky su uz popravde dost tenke, ale nechal som ich, nemaju ani nejake vyrazne skrabance a podobne takze som sa rozhodol nechat ich. Drzi to zatial v pohode, snad sa ziadne vady uz neukazuRATZINGER666 napísal:vymenis aj sam, na to je prave ta instalacna sada, ktora by Ti mala pomoct, ale ak mas naradie, nie je to vsak nic vyslovene potrebne... ale ak si to nikdy nerobil a nemas k tomu vztah, je lepsie to zverit odbornikom... v prvom rade vsak musis najskor zmerat sirku kotuca, aby si vedel, ci netreba menit aj ten... moze sa stat, ze nahodis nove platne, parkrat lepsie zabrzdis, stary kotuc sa zvlni a mozes s novym kotucom menit aj dalsie platnicky... pre kazde auto je predpisana ina minimalna sirka kotuca, treba si to dohladat alebo to dohladame za Teba... auto je FFI 1,6?
// tloušťka brzdového kotouče [mm]: 22
minimální tloušťka [mm]: 20
...takze ak ma menej ako 20,5 - 21mm, treba ich uz menit...
-
RATZINGER666
Darca
no ak su disky tenke, bolo by lepsie ich hned vymenit... s nimi je totizto potrebne vymenit aj dalsie platne... ale to len v pripade, ze auto si chces nechat dlhsi cas... ako som uz pisal - od pohladu sa tie disky posudit nedaju, a to uz vobec nie podla skrabancov, tie tam nemaju co robit v ziadnom pripade... ale tak snad to spolu este vydrzi par desiatok tisic km 
Auto ma svoj vek, a aj svoju cenu (nizku). Takze ma to tak netrapi, pokym to funguje. Takze som spokojny takto, kym to brzdi.
Neviete niekto, aky sprej pouzit na matice uchytenia koles? Chcem si kupit nove matice, lebo stare su uz dost hrdzave a pamatam sa, ze ked mi v servise menili brzdy, tak pri nahadzovani koles nastriekali stifty nejakym sprejom, len uz netusim akym.
-
RATZINGER666
Darca
medeny sprej 
-
kukiak
Addict
Co moze sposobovat ked motor po nastartovani zdochne? Pokial hned pridam plyn a drzim tak si otacky podrzi, akonahle pustim plyn tak zas to zdochne... potom som plyn drzal pol minuty a uz OK. Ff 1.6 benzin
Na predošlom aute (tiež to bolo 1.6 benzín) som mal roztrhnutú jednu podtlakovú hadičku. Motor mi skapal vždy, keď padli otáčky pod cca 2000 ot./min. Keď bol motor zohriaty, vtedy už držal aj na voľnobehu. Popozeraj všetky možné hadičky a trubičky v motorovom priestore.
-
kukiak
Addict
Kua nic take som nenasiel.. mne sa zda akoby motor proste nevedel kde je volnobeh otacky volne padnu az k 0, ked vsak pred 0 pridam tak ide dalej.. treba ho takto umelo v otackach drzat cca 15s a ide... pri teplom starte vsetko ok.
Ak motor nevie, kde je voľnobeh, tak by mohol byť ešte problém s čidlom voľnobežných otáčok (i keď neviem, či FF niečo také má v sebe). Zbehni za niekym, kto má diagnostiku a môže ti za jazdy kontrolovať, ako motor a všetky ostatné čidla fungujú a aké hodnoty vykazujú.
Mam taky problem. Vcera pocas jazdy mi skoro uplne odisli brzdy. Brzdovi pedal ide uplne uplne lahunko a brzdy funguju iba na samom spodku a to aj tak len velmi slabo. Nenapada vas co by to mohlo byt?
-
hojko
Site Admin
Moj tip je, ze mas malo brzdovej kvapaliny/zavzdusneny brzdovy system.
Fuu, diky hojko. Kvapaliny mam ozaj strasne malo. Hned letim kupit. Potom napisem ci to pomohlo. Ale dufam ze to bude tym, lebo jej je ozaj malinko.
-
audiotrack
VIP
neviem či netrepnem, ale brzdovú kvapalinu si dokážeš vymeniť aj sám? Netreba s tým do servisu? (to len reakcia na to že bežíš kúpiť, aby si sa neunáhlil s kúpou)
-
hojko
Site Admin
Hlavne treba tu brzdovku doliat.
audio: Dokazes ako dokazes. Idealne je to dat na zdvihak, vypustit trosku ventilom pri kolese, doliat, naslapat pedal, zase vypustit, doliat, naslapat pedal a takto dookola niekolkokrat na kazdom kolese. Musia to robit dvaja. Alebo v servise cez stroj, ktory je na to urceny, ze ti to este aj rovno odvzdusni. Doma by to bolo komplikovane, slo by to v pripade, ze mas jamu v garazi, ale aj tak by to bolo neprakticke.
audio: Dokazes ako dokazes. Idealne je to dat na zdvihak, vypustit trosku ventilom pri kolese, doliat, naslapat pedal, zase vypustit, doliat, naslapat pedal a takto dookola niekolkokrat na kazdom kolese. Musia to robit dvaja. Alebo v servise cez stroj, ktory je na to urceny, ze ti to este aj rovno odvzdusni. Doma by to bolo komplikovane, slo by to v pripade, ze mas jamu v garazi, ale aj tak by to bolo neprakticke.
-
RATZINGER666
Darca
lukas: menit netreba nic, pokial nie je kvapalina stara... v prvom rade treba zistit, kam a preco sa ta kvapalina straca, je to uzavrety system... kazdopadne kup podla predpisanej normy, pomalicky dolej po hornu rysku a kazdy den sleduj hladinu... pokial bude treba pedal naslapavat, aby brzdy zacali brzdit, mas system aj zavzdusneny... ak sa zacne kvapalina stracat, pozri okolie nadrzky pri hlavnom valci, pozri, ci okolo brzd samotnych nie je nieco mastne... ak nebude, zaparkuj na uplne suchom mieste na parkovisku, nechaj nastartovane a dup po brzdovom aj spojkovom pedali aspon pol minuty... potom si cuvni a na tom mieste, kde si stal, hladaj mastne stopy... ak nenajdes, musis ist na zdvihak...
Nie je to také komplikované odvzdušniť, aj bez jamy, zdviháku sa to dá, treba zhodiť koleso a k všetkému je dobrý prístup, ale musia byť na to dvaja.
Dolial som kvapaliny ale nijak to nepomohlo. Všimol si aj, že pri zošliapnutí pedálu na doraz ma silno ťahá na jednu stranu (asi brzdí iba jedná strana). No dnes sa tomu nebolo čas venovať nejak viac. Zajtra idem za kamošom, odvzdušníme a uvidím čo to spraví.