Drobné opravy svojho auta / motorky

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Arkaz
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Drobné opravy svojho auta / motorky

Príspevok od používateľa Arkaz »

Tak tak. Ihned reklamovat. Moze byt zle nasadeny rozvodovy remen. Ak len o zub este to prezije. No moze to mat aj horsie nasledky.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

Ked sme pri rozvodoch, nedavno otcovi menili rozvodovy remen + 2x klinovy remen a po jazde je od motora citit akoby spaleny plast / gumu. Vraj sa len tie nove remene musia "vypalit". Je to OK, alebo bullshit a nieco nie je v poriadku?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

je to mozne, ale skontroluj ci velmi neklzu. mozu byt zle nasponovane. V podstate klzanie klinoveho remena by nemalo mat nejake realne nasledky, okrem opotrebenia samotneho klinoveho remena, ale preco to neskontrolovat.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

nám sa stalo to isté, len problém bol že našponovali remeň tak silno, že zalomilo ložisko na šponovacej kladke a remeň sa doslova roztápal pri preklzovaní cez tú rozbitú kladku.
k tomu klepotaniu motora ako deasel, ono sa dá na veľa áut rozvody aj štelovať, nechaj to pekne zoštelovať, teda ak sa nesekli o zub.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Že sa niečo musí rozhýbať, sadnúť si, vypáliť sa, používam v práci keď mi niečo po oprave nefunguje tak akoby malo :D
Logicky remeň nemá dôvod smrdieť, pokiaľ nešmýka alebo sa niekde neodiera, keby šmýkal tak to je obvykle dosť počuť, dobre si to skontroluj.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Pred vymenou po nastartovani pomerne dost piskal, stale aj 10 sekund, taky ten klasicky zvuk... Teraz to je este stale pocut, ale to je len taky "pistek" cca 0,5 sekundovy. Ked to porovnam s mojim autom, tak sa mi zdaju tie otcove remene dost nasponovane.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Fabo napísal:Urcite okamzite zajtra nazad a reklamovat. Mozu to byt motor zabijajuce veci.
:| Uz to nepocut...reku ze pojdem s tym dnes naspat do servisu, ale bolo mi ble ist, ked uz mu ten zvuk ''neukazem''.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Dodge ram 2500 rv. 2009 myslim 6.9l diesel :D... co je zle ak po vypnuti motora vytecie komplet vsetka chlad. kvapalina. Robime to tsk ze sa vlieva donho voda, nastartuje sa, doleje sa doplna a uz je vsetko ok.. az po dalsie vypnutie.. to auto je uz zrele do srotu, mame ho len ako pracovne auto pocas pobytu v usa..zadarmo.. ci ma cenu sa v tom sparat.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Chlapi, co mam pozriet, skontrolovat, premerat, ak na spojke klima kompresoru po zanpnuti klimy nie je napatie? Skontroloval som rele, kable, positky = vsetko ok. Proste niekedy klima ide, inokedy nie, je to absolutne sporadicke. Niekedy, ked je uz zapnuta, sa po nahodnom case sama vypne (aj ked kontrolka na tlacitku klimy stale svieti = tvari sa, ze klima by mala ist). Jedna sa o manualnu klimu. Vdaka.
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

ked raz ide a raz nie, tak to vychadza na unik chladiva v systeme... daj si to zmerat, ci tam mas dost chladiva..
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Zabudol som napisat, ze najprv som si myslel, ze to je tiez tym - malo chladiva. Bol som si to dat doplnit a clovek povedal, ze chladiva tam je dostatok a ze aj tlak je OK, vraj chyba bude urcite v elektrike.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Ako si kontroloval to relé? Pre úplnú istotu ho treba vybrať a zmerať aj so záťažou, alebo preventívne vymeniť, nebude to drahá záležitosť. Samotnú spojku si kontroloval?
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Rele som vybral, zapojil merak (meranie vodivosti - "pipak") na silove kontakty, ovladacie som pripojil na baterku. Pekne spinalo a drzalo. Skor je problem, ze to ovladacie napatie sa tam ani nevysle, potom som zapojil merak (meranie napatia) do dierok v rele skrinke - tam, kde su ovladacie kontakty. Po zapnuty klimy tam bolo stale 0V. Akoby nieco branilo samotnemu zopnutiu. Mozno nejaky senzor, snimac... Nasiel som tam len jediny snimac, je pripojeny na jednu klima trubku. Jedine co som mohol spravit je ze som ho odpojil, prestrekol kontakt sprejom a zapojil naspat. Neviem ako by som ho mohol otestovat alebo premerat. Nemam sajnu, co tam moze byt zle. Spojku som nekontroloval, lebo velmi nie je ako, je to tam dost zasite. Ked ta klima ide, tak ide bezproblemovo, chladi vyborne. Problem je len v tom, ci sa vobec zapne.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Čo ešte môžeš skúsiť, keď zapneš klímu mal by sa po chvílke zapnúť ventilátor na kondenzátore, to je chladič, ktorý je bežne umiestnený pred chladičom motora, nemusí byť pustený stále počas chodu klímy, ale keď zapneš klímu mal by sa zapnúť aj tento ventilátor, ak nie skontroluj k nemu poistku a kabeláž. Ak tam je nejaký problém možno je chod klímy blokovaný. Ale toto asi nebude problém.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Ked klima ide, tak ide aj ventilator. Staci vediet tento fakt, alebo to treba skumat dalej? Ventilator je funkcny, ak odpojim senzor na termostate, tak sa toci nonstop bez ohladu na teplotu vody.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

interierový a exterierový teplomer ? veľa novších áut má oba a ak je teplota vonku nižšia ako 12-15°C klíma sa ani nezapne, detto interierový. čiže ak jeden merá sem tam nulu tak sa klíma vypne.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Tak na displeji mi pise teplotu realnu. Ak je to jeden a ten isty teplomer tak asi bude OK. Ci je aj nejaky vnutorny to neviem. Je to auto z roku 2005, uz vtedy boli taketo finty? :D
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Ako že sa nezapne? Veď keď chcem v zime odhmlievať?
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

kamarat naje*al s autom tak sme prišli pomôcť opraviť :D

//autoeditácia príspevku (11 Sep 2015, 16:14)
kapotu sme dnes vymenili ale dajak nesedi plechy su kusok krivo
Prílohy
11954819_1058026907555114_9169224009233140705_n.jpg
11205095_1058075894216882_5623976418459921172_n.jpg
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Krasa, ako keby to rovno zo servisu Skoda vyslo :D