Drobné opravy svojho auta / motorky
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: Drobné opravy svojho auta / motorky
ako pise heker, nech ti ich pozru. budu vidiet aj ked ich budu stahovat v akom su stave. ak ti odporucia vymenu tak ich vymen, lebo prasknuta pruzina moze byt velmi nebezpecna za jazdy
Najlacnejsie (a najefektivnejsie) je spravit dignostiku. Nie naslepo menit diely.heker napísal:Zacni najlacnejsim - vymen sviecky. Pozri ci to nema skrtiacu klapku alebo vahu vzduchu, aj tam moze byt problem.
Ides diagnostikovat sviecky, ktore stoja 2 az 5 eur za kus? Skrtiaca klapka alebo vaha vzduchu sa logicky diagnostikuje, nepisal som nic o bezhlavej vymene.
Diagnostikovat poruchu, nie sviecky. Vymeni sviecky a nepomoze mu to, co potom? Kable k svieckam? Zapalovacie cievky? Moze to byt XY veci od vahy vzduchu, cez skrtiacu klapku, vstreky, cerpadlo, vstrekovaciu rampu az po ECU. Neviem v ktorom kroku by si volil diagnostiku ty, ale podla mna to je nulty krok a efektivnejsie a lacnejsie to nespravis.
Si mudry ako radio. Vacsina ludi logicky zacne diagnostikou, sam to tak robim roky. A je potrebne tu pisat, ze ma spravit diagnostiku? Kto ma rozum, tak to spravi ako prve. Pytal sa co to moze sposobovat a na to som mu odpisal, ze skusit sviecky, poton ze by to mohla byt vaha vzduchu a pod.
-
Grim
Darca
Dal som to do servisu, auto malo viac problémov, ešte je stále v servise, už štvrtý týždeň...volal som so servisákom, že či riešil to zhasínanie...vraj nie, že jemu to do garáže a z garáže jazdí v pohode...tak neviem, čo tým chcel povedať, ale myslím, že on je od toho, aby to opravil a nie aby ma presviedčal, že porucha neexistuje. Zatiaľ som to nejak nerozmazával, uvidím, čo bude tvrdiť, keď mi bude volať, že je auto hotové. Potom poinformujem.
Ano, kazdy logicky zacne diagnostikou, ale ako prve si mu poradil vymenit sviecky. A ze ja som mudry ako radio. 
Ja som len odpovedal na otazku, ktora znela: ,,Kde môže byť problém?"
-
nejakymarko
Addict
Páni, potrebujem rýchlu radu, potrebujem našim objednať baterku do auta
VW Golf VI 1.4 59kw
Momentálne tam je ešte pôvodná Banner 12V 44Ah 220A
Mám vyhliadnutú VARTA BLUE Dynamic 12V 44Ah, 440A
Môže byt? Nevadí, že ten štartovací prúd je väčší?
Ďakujem
VW Golf VI 1.4 59kw
Momentálne tam je ešte pôvodná Banner 12V 44Ah 220A
Mám vyhliadnutú VARTA BLUE Dynamic 12V 44Ah, 440A
Môže byt? Nevadí, že ten štartovací prúd je väčší?
Ďakujem
Nevadi, nesmie byt nizsi.
-
nejakymarko
Addict
Dakujem, objednane 
Golf VI bude mat battery management, to znamena, ze po vymene baterky treba cez diagnostiku nakodovat novu baterky cim sa resetne krivka nabijania.
-
nejakymarko
Addict
Dik za radu heker, dam si to nakodovat 
Chalani, nie je tu niekto z vas, co sa venuje opravam motoriek? Kde kupujete diely? Existuje nieco na styl autokelly? Praskla mi hadica z vodnej pumpy do bloku motora a nejak sa neviem dopatrat k novej. Skusal som gumex, ktory robi hadice od vymyslu sveta, zrovna toto tam nemali, pozrel som asi milion moto eshopov s dielmi, maju kadeco, ale toto nikde.
Skusal som aj autokelly a ine predajne, kde sa venuju dielom na auta, teda ze si zoberem rovnaky priemer hadice a zahnutie nech je to urcene na cokolvek, ale tam ma poslali do faka, lebo potrebuju nahodit win do PC a vypluje im to regal, kde to maju alebo to objednaju. A motorky nerobia.
Objednal som original z hondy a trva im to neskutocne dlho, dnes som im tam volal a nevedia kde je sever.
Podrbana hadica, som myslel ze take cosi zohnat nebude problem.. A motorka stoji bez vody zamknuta o stlp.
Skusal som aj autokelly a ine predajne, kde sa venuju dielom na auta, teda ze si zoberem rovnaky priemer hadice a zahnutie nech je to urcene na cokolvek, ale tam ma poslali do faka, lebo potrebuju nahodit win do PC a vypluje im to regal, kde to maju alebo to objednaju. A motorky nerobia.
Objednal som original z hondy a trva im to neskutocne dlho, dnes som im tam volal a nevedia kde je sever.
Podrbana hadica, som myslel ze take cosi zohnat nebude problem.. A motorka stoji bez vody zamknuta o stlp.
Partsdepot.cz alebo ebay.
Alebo allegro.
Pnr: Partsdepot, presne nieco take som zhanal, hned som to aj objednal, k+ , vďaka!!
-
kukiak
Addict
CO moze sposobovat samovolne vybijanie baterie? Je to stare vw polo 98. Myslel som ze umrela baterka, ale dal som novu a po tyzdni auto znova nenastartovalo. Zda sa mi ze kontakty na kabloch co idu k baterii su fajne zaspinene/skorodovane, potom ma este napadlo radio, ale to sa vzdy vypne so zapalovanim... co este pozerat?
Kontakty ocistis kontoxom. Vybijanie moze sposobovat hocico, kable, poskodena jednotka, chyba pri svetlach, pokazeny alternator a neviem co dalsie. Vsak odmeraj bateriu tak, ze si od baterie das kable von, zamknes auto a cez multimeter sleduj prud. Mal by uplne klesnut. Novsie auta odpajaju niektore jednotky az po par minutach, pri tomto starom to mozno bude aj hned. Ak nebude odber, tak sa zameraj na alternator - spravit repas (uhliky, cievka), cena bude okolo 40 az 70 eur. Pripadne rovno novy.
-
guess.whoo
Redeemer
felda 1.3 - po nastartovani ide 700-800m a potom zdochne, nepomoze ani vytocenie motora na volnobeh. po nastartovani to ide v pohode. vymeneny palivovy filter, nepomohlo..ideas?