Drobné opravy svojho auta / motorky
Re: Drobné opravy svojho auta / motorky
Nemas moznost zaparkovat u niekoho v garazi? Tak najlepsie lokalizujes miesto uniku.
Mizne ti to iba pri minusovych teplotach? A dolievas tam destilovanu vodu alebo zmes nemrznucej kvapaliny a destilovanej vody?
Mizne ti to iba pri minusovych teplotach? A dolievas tam destilovanu vodu alebo zmes nemrznucej kvapaliny a destilovanej vody?
nemam 
mozem dat pod auto karton maximalne
mam odsledovane ze vzdy ked 3x zmizla voda, vzdy bolo pod nulou, teda mrzlo
dolievam zmes destilovanej a nemrznucej
mozem dat pod auto karton maximalne
mam odsledovane ze vzdy ked 3x zmizla voda, vzdy bolo pod nulou, teda mrzlo
dolievam zmes destilovanej a nemrznucej
Ake Audi a aky rocnik? Standardne tie Audi maju na webasto ochranu a to, ze 2x chybova hlaska zablokuje webasto a potom to treba odblokovat diagnostikou, staci obycajny VAG. Za chybu sa povazuje malo nafty (svieti rezerva), slaba bateria alebo aj chyby v okruhu. Problemom moze byt aj ihla, ktora taha palivo z nadrze, ta sa zvykne zapchat. Pripadne sviecka, ktora spaluje palivo a ohrieva vodu. U teba podla mna nie je ani tak problem s palivom alebo bateriou, ale problem je skor v samotnom okruhu vody a kureni. Origo webasto sa pusta automaticky pod urcitu teplotu pri jazde, aby skor ohrialo vodu (asi +5 stupnov).
Pozri viecko oleja, ze ci tam nemas bielu/zltu penu, to by znamenalo vodu v oleji a teda napr. tesnenie pod hlavou alebo prasknutu hlavu. Ked nalejes viac chladiacej zmesy do obvodu (G12/G48), tak ta voda ma svoju farbu a hustotu. Na zdvihaku by sa dalo najst miesto kde by mohla voda unikat. Moze to byt kludne hadica niekde, ktora vedie vodu, malicka dierka a pomalicky unika a unika, kvapka po kvapke.
Pozri viecko oleja, ze ci tam nemas bielu/zltu penu, to by znamenalo vodu v oleji a teda napr. tesnenie pod hlavou alebo prasknutu hlavu. Ked nalejes viac chladiacej zmesy do obvodu (G12/G48), tak ta voda ma svoju farbu a hustotu. Na zdvihaku by sa dalo najst miesto kde by mohla voda unikat. Moze to byt kludne hadica niekde, ktora vedie vodu, malicka dierka a pomalicky unika a unika, kvapka po kvapke.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
predpokladam, ze ma pod motorom kryt a tak tazko zisti miesto uniku. keby to slo cez hlavu tak by mu voda nekvapkala von. budes sa s tym zbytocne trapit, chod do servisu nech spravia tlakovu skusku a tam budu vidiet odkial to ide a hned vedia hadicu vymenit/utesnit.
Tak hadam da najskor dole kryt motora, aby vedel lepsie najst miesto uniku.
webasto mam opravene, cez VW ODIS mi to chlapik pozrel ze sa webasto samo uzamklo z dovodu mozneho prehriatia - zrejme kvoli malemu mnozstvu vody, dalo sa bez problemov odomknut a hned sa zaplo a funguje, teda chlapik si mysli ze to mam kur*a zavzdusnene, nahmatal mi hadice kurenia tak teplejsia hadica bola pevna a chladnejsia sa dala lahko stlacit rukou, to ho utvrdilo v tom ze to mam zavzdusnene a poslal mna niekam to dat odvzdusnit
tak neviem dnes budem patrat kde by mi to vedeli v BA urobit
A3 2014
tak neviem dnes budem patrat kde by mi to vedeli v BA urobit
A3 2014
Myslel som, ze pri jazde, kureni na plne pecky a otvoreni nadobky+doliati vody sa auto dokaze odvzdusnit.
no neskusal som jazdit s otvorenou nadobkou, neporozlievam to po celom motore?
dnes rano som dolieval zasa 3dcl
dnes rano som dolieval zasa 3dcl
Nemas jazdit s otvorenou nadrzkou.
no ked po agresivnej jazde otvorim nadobku tak sa to so sycanim otvori, ale hladina nebublinkuje
Syci kvoli vysokemu tlaku. Pri termostate alebo niekde v okoli by mal byt ovzdusnovaci ventil, treba ho pohladat a povolit. Vhodne by bolo napisat aj presny typ auta a motoru.
A3 2014 110kw, kod motora CRBC
Na nete pisu, ze to treba odvzdusnovat diagnostikou. Je tam aj info k rovnakemu motoru co je vo VW, skus tam pozriet - http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=2 ... 2&start=30
Dik,
toto mi pomohlo, a ja som uz asi aj nasiel pricinu
https://forum.autobazar.eu/leon-2-0-tdi ... 75786.html
toto mi pomohlo, a ja som uz asi aj nasiel pricinu
https://forum.autobazar.eu/leon-2-0-tdi ... 75786.html
Zaujimave. Myslis, ze tam mas ten zacok alebo problemom bude upchaty radiator?
myslim ze tam budem mat sacok, na expanzke je napisane SILIKA, ale problem sa zrejme nevyriesi a ten radiator bude zrejme zaneseny tym magľajzom co sa tam spomina... 
aj ked neviem preco ale preplach dopadol tak, že voda vyniesla z radiatora jemny akokeby piesok a vysledok bol ze uz to nie je zanesene a kurilo to tyzden...
asi preplach nepomaha a treba to proste vymenit
aj ked neviem preco ale preplach dopadol tak, že voda vyniesla z radiatora jemny akokeby piesok a vysledok bol ze uz to nie je zanesene a kurilo to tyzden...
asi preplach nepomaha a treba to proste vymenit
Ľudia, viem že na tomto už jazdiť nie je najmúdrejšie. A idem to meniť. Ale prečo sa mi to tak zlupalo? Je to len na zadných kotučoch, predné vyzerajú na oko v pohode. Sú už staré/tenké? Lebo cca 5000km do zadu mi mechanik vravel že mi klatiky ešte cca 30 000km vydržia a že pri ich výmene by som mal meniť aj kotúče. Pripadne môže to byť také hrdzavé aj tým, že žijem na severe Nemecka pri mori, kde už je poslednych 5 mesiacov vlhkosť okolo 80%?
Mas rucnu na kotuci, ze ti brzdi platnickami alebo pakne dnu v kotuci ako ma bubon?
Podobne mi zliezli kotuce, ked pribrzdovala rucna.. Bud chybou valcekov alebo chybou laniek rucnej brzdy..
Podobne mi zliezli kotuce, ked pribrzdovala rucna.. Bud chybou valcekov alebo chybou laniek rucnej brzdy..
Pravdu povedať neviem. Ale zadné kotúče sú o asi 70% menšie ako predné. A v strede je veľká vec? (neviem to nazvať
), takže predpokladám že to bude bubon ručnej brzdy.
Ake auto?