Drogy
-
triple
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
áno trosky to sú .. súhlasím s tebou.. aled4nt3 napísal:Trosky z ludí okolo teba . A ak neskončíš,aj z teba... ale nieee , ved ty máš predsa stavy !!!!!!
troskou sa stnaneš ked to dovolíš.. šetko je to svinstvo aj tráva aj chlast aj obyčajné cigy.. a sme iba ludia a nemôžeme byť dokonalí.. niekto nájde "útechu" v chlaste niekto zase v tráve.. ja trávu fajčím 6 rokov takže mám s nou nejaké skúsenosti a niečo o nej viem. pohybujem sa tým pádom aj medzi ludmi ktorí ju tiež fajčia a vidím čo robí aj s inými charaktermi ako som ja...
sú ludia, ktorí to nezvládnu proste prepadnú tomu a stanú sa z nich už spomínané trosky.. áno dá sa to aj s trávy aj ked je to len slabučká droga
Ja som tomu neprepadol fajčím len vtedy ked chcem ale vôbec nie preto že by som cítil potrebu alebo božechrán že by som sa chcel vyťahovať - možno ten druhý dôvod tam bol ked som mal 17 nepopieram..
Ja som v tráve našiel niečo čo som nikde inde nenašiel a preto ju fajčím.. a vôbec niesom troska. sú časy ked fajčím každý den, potom sú časy ked iba raz do týždna,, a ptoom aj celé mesiace nič proste ked chcem tak fajčím ked nechcem tak nefajčím..
nezanecháva to na mne žiadne škody nič.. mám normánu prácu v ktorej sa mi darí, študujem a taktiež sa mi darí,, mám za sebou Bc, a ešte dva roky na Ing a mám celkom úspešný život.. dokonca na sfajčenú hlavu so si uvedomil strašne veľa vecí a zistil som akí ludia v skutočnosti sú,, pretože vtedy sa nepozerám len na ich tvár alebo telo ale pozerám sa vzkrz a vnímam každučký pohyb každučký zvuk ktorí mi dáva ucelený obraz o človeku napríklad (jasné že si nedám niekde za rohom špeka a potom idem za niekym a čumím na neho aby som ho odhalil aký je .. hehe)
teraz sa opýtam .. keby to bola nejaká strašná droga ako som sa dočítal, že sme úbohí ked to fajčíme tak za tých 6 rokov by to asi nejak zničilo moju osobnost a hlavne v období formovania by ma to zobralo na inú cestu životom ako som si vybral nie? (pre info začal som v 16 a ted mam 22)
chceš povedať za to že húlim som troska, menejcenný, tupý, vymletý?
nie - živý dôkaz toho že sa to dá ked to nerastie cez mozog - ten predsa musí povedať kedy dosť
(samozrejme drogy môžu byť strašne nebezpečné a aj obyčajná trafka,, poznám a videl som x ludí ktorí to nezvládli) takže týmto príspevkom nechcem navázdať nikoho k názorom že je to nič!!!!
-
c.a.r.n.e.
Medium Star
2 d4nt3: take reci ako mas ty fakt nemusim. vsetko zavisi od cloveka aky je a ako sa da ovplyvnit. ja fajcim travu tiez par rokov, mozno 3 odhadujem. ale ked tu napises ze ten kto huli je hned troska atd
a to ze si travu vyskusal je ok, ale ako si pisal ze iba raz....tak co o tom mozes vobec vediet ako to vyplyva dlhodobejsie? vobec si o sebe nemyslim ze by sa kvoli trave pomaly zomna stavala troska. mal som pracu, teraz mam este lepsiu takze som si polepsil a urcite nie pohorsil..ale urcite nie kvoli trave. Tiez chodim casto von s ludmi ktori hulia a su uplne normalny, su na vysokych skolach, maju dobre joby atd...samozrejme sa najdu aj ine pripady no to uz niesu ludia ktori len fajcia travu, ale tych vacsinou ani moc nemusim...takze taketo reci ze vyskusal som raz travu atd a je to svinstvo a seci ste trosky no lol...keby si fajcil aspon rok a potom mi povies svoj nazor na travu tak to beriem inak...
-
axxis
Addict
Dam Ti otazku...pijes? Das si sem tam s kamosmi pivo, dve, tri, k tomu zo dve polky a uz je naladicka? Ak nie ospravedlnujem sa Ti, ale predpokladam, ze ano, lebo ludia ked nico slavia to vacsinou robia. A teraz si porovnaj kolko rodin na Slovensku zrujnoval alkohol vs. kolko zivotov znicila trava a drogy. Stavim sa, ze ten nepomer bude obrovsky... a predsa Ti pride alkohol prijatelnejsi ako trava a preco? Lebo Ti to nadiktovala spolocnost...d4nt3 napísal:CHcem ? Nechcem. Si mi ukradnutý. Ja to proste len vravím.
Svoju volbu začínaš názormi. Ak máš názor, že sú to bájky,že drogy ničia ludí, tak aj tak dopadneš. Alebo mi hcceš povedať,že nie ?
Ja som nikdy nehulil, nebral drogy ani nic podobne. V tomto smere som cisty, lebo nechcem a nechyba mi to. Ale ak je nieco co fakt nemam rad, ked sa najde taky trtko ako si Ty a takych je vela. Ktori ako si sam povedal beru omamne latky z frajeriny, co si robil aj Ty sam, davaju si ecko, lebo inak sa nevedia normalne zabavit, co si robil aj Ty sam a potom mi budu trepat kraviny o tom, ze je to svinstvo...dakujem pekne. Omnoho viac si vazim nazor, nie trosiek ani sracov, ale v mojom pripade nazor vysokoskolaka, ktory sa o drogy dost zaujima a dal si povediac z cisto vedeckeho hladiska. A neodsudzujem ho za to, ze bral, lebo vedel do coho ide a vedel preco do toho ide. Za to, ze Ty mas okolo seba bandu stroskotanych blbov a deti, co bez svojej davky nevydrzia ani dva dni uz nemozem. Ale nesud vsetkych rovnako, lebo je to vzdy o cloveku a nie o droge.
P.S. A neodsudzuj ani ludi, ktori su v drogach tak, ze sa uz sami z toho nedokazu dostat. Ano tito ludia sa hnusia aj mne a mozu si za to sami ale zasluzia si pochopenie tak ako ktokolvek iny v nudzi. Zisti si co je harm reduction a mozno sa budes na tychto ludi divat z inej stranky, nielen ako na odpad.
Preto lebo pomer uzivatelov alkoholu je takmer neporovnatelny s pomerom uzivatelov drog.Axxis napísal:A teraz si porovnaj kolko rodin na Slovensku zrujnoval alkohol vs. kolko zivotov znicila trava a drogy. Stavim sa, ze ten nepomer bude obrovsky... a predsa Ti pride alkohol prijatelnejsi ako trava a preco? Lebo Ti to nadiktovala spolocnost...
Prave z dovodu, ze si za to moze sam a spolocnost ho pred nebezpecenstvom drog varovala si pochopenie v ziadnom pripade nezasluzi.Axxis napísal: A neodsudzuj ani ludi, ktori su v drogach tak, ze sa uz sami z toho nedokazu dostat. Ano tito ludia sa hnusia aj mne a mozu si za to sami ale zasluzia si pochopenie tak ako ktokolvek iny v nudzi.
-
axxis
Addict
A predsa sa okolo neho nerobi ani z tretiny take halo ako okolo drogKali napísal:Preto lebo pomer uzivatelov alkoholu je takmer neporovnatelny s pomerom uzivatelov drog.
Spolocnost nas varuje pred kopou veci a ani jedno z toho sa nedodrziava. Zober si slobodne mamicky, myslis, ze ani jedna z nich nikdy nepocula o bezpecnom sexe ci dokonca sexe az po manzelstve? A predsa su a stat im pomaha. Tak preco nepomoct sa niekomu vykopat z hnoja a znova sa zaradit do spolocnosti ked ide o drogy? (harm reduction)Kali napísal: Prave z dovodu, ze si za to moze sam a spolocnost ho pred nebezpecenstvom drog varovala si pochopenie v ziadnom pripade nezasluzi.
-
triple
Guru wannabe
zaslúži si pochopenie.. vidno že v okolí nemáš nikoho kto s tým má problém..
sú ludia ktorí tomu prepadli a stali s a nich imbecili ak sledujete správy tak vid prípad Richarda F. z lučenca čo pred nejakým časom dopichal žensku v parku. Ten chalan je tak isto starý ako ja a chodili sme spolu na základku do prvého a druhého stupna..nebol nejako nadaný žiak.. začínali sme od nuly spolu .. spolu sme sa hrávali v piesku,, spolu sme aj pofajčili trafku ked sme boli starší.. on si vybral jeden smer ja som si vybral smer druhý. ked som ho videl v správach s vyholenou hlavou a putami na rukách vybral som jednu fotku zo školy v prírode kde stojíme vedla seba.. hustý pocit..
takíto sa za svoje sprostosti a svinstvá môžu sami a tí si pochopenie nezaslúžia
sú ludia ktorí ale nepoznali riziko ktoré podstupujú a mali nejaké životné problémy a pod ich nátlakom skúsili nejakú drogu .. vtedy zistili že ich to na nejakú chvilku oslobodilo od problémov.. samozrejme dali si ešte raz a ešte raz až sa stali závislými.... takýto človek môže byť slušný, dobre vychovaný s dobrou prácou s dobrou dušou ale stalo sa mu niečo čo nečakal a z problému sa dostal do ešte väčšieho problému..
takýto človek si to nezaslúži a takýto človek si zaslúži aby mu niekto pomohol a súcitil s ním a vytiahol ho z tých sračiek aby sa z neho nestala tá už spomínaná troska..
nemám pravdu?
sú ludia ktorí tomu prepadli a stali s a nich imbecili ak sledujete správy tak vid prípad Richarda F. z lučenca čo pred nejakým časom dopichal žensku v parku. Ten chalan je tak isto starý ako ja a chodili sme spolu na základku do prvého a druhého stupna..nebol nejako nadaný žiak.. začínali sme od nuly spolu .. spolu sme sa hrávali v piesku,, spolu sme aj pofajčili trafku ked sme boli starší.. on si vybral jeden smer ja som si vybral smer druhý. ked som ho videl v správach s vyholenou hlavou a putami na rukách vybral som jednu fotku zo školy v prírode kde stojíme vedla seba.. hustý pocit..
takíto sa za svoje sprostosti a svinstvá môžu sami a tí si pochopenie nezaslúžia
sú ludia ktorí ale nepoznali riziko ktoré podstupujú a mali nejaké životné problémy a pod ich nátlakom skúsili nejakú drogu .. vtedy zistili že ich to na nejakú chvilku oslobodilo od problémov.. samozrejme dali si ešte raz a ešte raz až sa stali závislými.... takýto človek môže byť slušný, dobre vychovaný s dobrou prácou s dobrou dušou ale stalo sa mu niečo čo nečakal a z problému sa dostal do ešte väčšieho problému..
takýto človek si to nezaslúži a takýto človek si zaslúži aby mu niekto pomohol a súcitil s ním a vytiahol ho z tých sračiek aby sa z neho nestala tá už spomínaná troska..
nemám pravdu?
Moj názor, nikto s ním samozrejme súhlasiť nemusí :
1) Zaslúžia si pochopenie.
2) Zaslúžia si pomoc.
3) Ak však tú pomoc odmietnu , tak si nezaslúžia ani milosrdný pohlad.
Každý je si strojcom vlastného života, preto ak ti niekto povie, je to zlé, nerob to a ty to spravíš, kto ťa nesie za zodpovednosť ? Varovaný si bol.Teraz už len zhni ,ked z toho von nechceš, nebodaj obhajuješ.
No offence, proti nikomu nič, ale na reči : "vidím svet teraz inak" a " neuškodilo mi to, som iná povaha" neverím. To už skôr rozprávke o zakliatej princezne....
1) Zaslúžia si pochopenie.
2) Zaslúžia si pomoc.
3) Ak však tú pomoc odmietnu , tak si nezaslúžia ani milosrdný pohlad.
Každý je si strojcom vlastného života, preto ak ti niekto povie, je to zlé, nerob to a ty to spravíš, kto ťa nesie za zodpovednosť ? Varovaný si bol.Teraz už len zhni ,ked z toho von nechceš, nebodaj obhajuješ.
No offence, proti nikomu nič, ale na reči : "vidím svet teraz inak" a " neuškodilo mi to, som iná povaha" neverím. To už skôr rozprávke o zakliatej princezne....
-
triple
Guru wannabe
to som tam zabudol dopísať nakoniec samozrejme ak o pomoc požiada lebo sám si už rady nevie..
k tej poslednej vete.. pravdaže vidíš svet inak no skôr vnímaš ho inak (ted hovorím len o tráve a haši s inými nemám skúsenosti tak nebudem o nich vyprávať) moja teória, ktorá samozrejme nieje podložená vedeckými dôkazmi je, že ked si človek pofajčí zvýši sa tým mozgová aktivita a veci, ktoré by som si inak vôbec nevšimol a nepozastavil sa nad nimi tak sú zrazu strašne zaujímavé a zmysluplné.. napríklad dokážem sa pol hodku čudovať prečo je ten display telfonu taký farebný alebo inak nudná prednáška je strašne zaujímavá. kamarát zas tvrdí že človek je sám sebou a veci inak ovplyvnené spoločnostou dáva bokom a prejavuje sa vo svojej plnej podstate a vlastnosťami...
každý má iné skúsenosti a iné názory. nechcem tu trávu obhajovať je to predsa len "droga" ja len tvrdím že keď to človek fajčí s rozumom a vie sa kontrolovať nie je na tom nič zlé
k tej poslednej vete.. pravdaže vidíš svet inak no skôr vnímaš ho inak (ted hovorím len o tráve a haši s inými nemám skúsenosti tak nebudem o nich vyprávať) moja teória, ktorá samozrejme nieje podložená vedeckými dôkazmi je, že ked si človek pofajčí zvýši sa tým mozgová aktivita a veci, ktoré by som si inak vôbec nevšimol a nepozastavil sa nad nimi tak sú zrazu strašne zaujímavé a zmysluplné.. napríklad dokážem sa pol hodku čudovať prečo je ten display telfonu taký farebný alebo inak nudná prednáška je strašne zaujímavá. kamarát zas tvrdí že človek je sám sebou a veci inak ovplyvnené spoločnostou dáva bokom a prejavuje sa vo svojej plnej podstate a vlastnosťami...
každý má iné skúsenosti a iné názory. nechcem tu trávu obhajovať je to predsa len "droga" ja len tvrdím že keď to človek fajčí s rozumom a vie sa kontrolovať nie je na tom nič zlé
triple, obhajovat ganju alebo has je uplne zbytocne, ja som tiez par krat toto mal ale je to sracka, nehovorim ze mas s tym prestat, pokial si dakde na chate a chcete to roztocit tak si daj, ale ten kto to huli kazdy den okrem toho ze je natom zavisly a skreslene rozmysla(nehladiet aj na ine zdravotne poskodenia) pretoze natom fici pravidelne tak aj fajne z toho clovek "osprostieva", THC totiz zabija mozgove bunky
-
triple
Guru wannabe
sheep na toto ti poviem len a len toto
to je ako keby som povedal že šoferovanie je hovadina ktorá zabíja ludí (podla toho čo hovoria nehodové štatistiky) a v živote som v aute nesedel
ako môžeš povedať, že z toho človek osprostieva ked si to fajčil pár krát?c.a.r.n.e. napísal:..keby si fajcil aspon rok a potom mi povies svoj nazor na travu tak to beriem inak...
to je ako keby som povedal že šoferovanie je hovadina ktorá zabíja ludí (podla toho čo hovoria nehodové štatistiky) a v živote som v aute nesedel
asi si nerozumieme, pretoze to ze som z toho dajme tomu neosprostel ja neznamena ze tomu tak nie je, to je jasny dokozany fakt, a ak ty hulis tak mi nevrav ze to pravda nie je(nenarazm tym na teba) pretoze ten kto to huli tak o tom aj daco vie, teda co to sposobuje...atd

sak aj ty fajcis tak co?fizz napísal:Sheep, a cigarety? Myslis si, ze ked fajcis cigarety, tak ti to nejako pomaha? Nie... Nici ti to zdravie a aj trava nici zdravie. Triple si to dokazal odkontrolovat, nie je socka co sa v zeleno-ruzovej sustakovej bunde vala v smetiaku, tak co? Ty si vybehnes na balkon zapalit Petru lightku, on si da jointa. Ste spokojny obaja, obaja si nicite zdravie...kde je problem?
Aj ja poznam par ludi co fajcia/fajcili travu a jedneho z nich vyhodili zo skoly a mam dojem, ze teraz sedi v base (alebo jeho brat? nepamatam sa...). A vies kedy sa to stalo? Potom co zacal brat piko...
-
zvonenie33
Light Professional
Aký problém, choď do Holandska, tam ti nikto nebráni...ale nešírte tu názory,že je to neškodné. Až raz budeš mať deti, som zvedavý, či svojmu synovi ponúkneš v 11 rokoch jointa...alebo či si budete na gauči obaja vylihovať nastrihaný po pár čiarach koksu....zvonenie33 napísal:Ziadny seriozny vedecky vyskum nedokazal ze trava vedie k tvrdsim drogam. Jedine preco sa ludia stavaju zavisly aj na inych drogach je ze travu si povatcsine kupuju od niekoho kto ponuka aj ine drogy. Keby sa legalizovala, znizil by sa imho aj pocet ludi ktory z nej prejdu na tvrdsiu drogu.
Nezávidím tomu dieťatu taký život...
Ja nemam pochopenie ani pre zeny (dievcata) ktore sa nechaju potrtkat bez tzv ochrany a su si vedome rizika (tehotenstva). A vzhladom na to ze take zeny pochadzaju zvacsa z ciganskeho etnika, tak to pochopenie uz nemam duplom.Axxis napísal:Spolocnost nas varuje pred kopou veci a ani jedno z toho sa nedodrziava. Zober si slobodne mamicky, myslis, ze ani jedna z nich nikdy nepocula o bezpecnom sexe ci dokonca sexe az po manzelstve? A predsa su a stat im pomaha. Tak preco nepomoct sa niekomu vykopat z hnoja a znova sa zaradit do spolocnosti ked ide o drogy? (harm reduction)
Bude to zniet ako fraza, ale alkohol ma svoju tradiciu, historiu a jeho pitie nesluzi len na opilstvo.Axxis napísal:A predsa sa okolo neho nerobi ani z tretiny take halo ako okolo drog
Nie nemastriple napísal:nemám pravdu?