Dualne zapisovanie na disky

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Shano
Darca
Darca

Dualne zapisovanie na disky

Príspevok od používateľa Shano »

Nazdarek mam otazku akym sposobom nastavim zapisovanie na disk tak aby sa napr na oba zapisovalo naraz to iste ? vpodstate ze ked jeden odide tak na druhom mam vsetky udaje co boli aj na tom co odisiel :) v podstate zalohovaci disk ....

A este jedna otazka keby som chcel rozdelit zapis na 2 disky teda ze by zapisovalo na oba tiez naraz a aby to snich aj naraz citalo teda zvysit takymto sposobom rychlost... ked jeden disk ma 300MB/s tak keby som v podstate 2 zapojil aby mali dokpy 600MB/s vjem ze to znamena asi tolko ze odide jeden disk tak udaje na druhom su data nepouzitelne tiez... Dik za odpoved :)
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

Volá sa to RAID pole, prvý prípad je RAID 1, ten druhý je RAID 0 (samozrejme ak máš dva disky po 300MB/s, tak RAID 0 nebude automaticky 600MB/s, ale isté zrýchlenie tam cítiť).

Viac info napr. tu:
http://sk.wikipedia.org/wiki/RAID

Aby si to mohol rozbehať, potrebuješ základnú dosku s podporou RAID (dnes už pomaly takmer každá základná doska) alebo RAID radič. Následný postup potom nájdeš buď v manuáli od základnej dosky alebo od RAID radiča..

:)
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Dualne zapisovanie na disky

Príspevok od používateľa audiotrack »

Shano napísal:Nazdarek mam otazku akym sposobom nastavim zapisovanie na disk tak aby sa napr na oba zapisovalo naraz to iste ? vpodstate ze ked jeden odide tak na druhom mam vsetky udaje co boli aj na tom co odisiel :) v podstate zalohovaci disk ....
vygoogli si RAID1 (musí to tvoja doska ale podporovať)
Shano napísal:A este jedna otazka keby som chcel rozdelit zapis na 2 disky teda ze by zapisovalo na oba tiez naraz a aby to snich aj naraz citalo teda zvysit takymto sposobom rychlost... ked jeden disk ma 300MB/s tak keby som v podstate 2 zapojil aby mali dokpy 600MB/s vjem ze to znamena asi tolko ze odide jeden disk tak udaje na druhom su data nepouzitelne tiez... Dik za odpoved :)
RAID0
Shano
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shano »

dik obom :) idem skusat :)
Napísať odpoveď