A este jedna otazka keby som chcel rozdelit zapis na 2 disky teda ze by zapisovalo na oba tiez naraz a aby to snich aj naraz citalo teda zvysit takymto sposobom rychlost... ked jeden disk ma 300MB/s tak keby som v podstate 2 zapojil aby mali dokpy 600MB/s vjem ze to znamena asi tolko ze odide jeden disk tak udaje na druhom su data nepouzitelne tiez... Dik za odpoved
Dualne zapisovanie na disky
Dualne zapisovanie na disky
Nazdarek mam otazku akym sposobom nastavim zapisovanie na disk tak aby sa napr na oba zapisovalo naraz to iste ? vpodstate ze ked jeden odide tak na druhom mam vsetky udaje co boli aj na tom co odisiel
v podstate zalohovaci disk ....
A este jedna otazka keby som chcel rozdelit zapis na 2 disky teda ze by zapisovalo na oba tiez naraz a aby to snich aj naraz citalo teda zvysit takymto sposobom rychlost... ked jeden disk ma 300MB/s tak keby som v podstate 2 zapojil aby mali dokpy 600MB/s vjem ze to znamena asi tolko ze odide jeden disk tak udaje na druhom su data nepouzitelne tiez... Dik za odpoved
Volá sa to RAID pole, prvý prípad je RAID 1, ten druhý je RAID 0 (samozrejme ak máš dva disky po 300MB/s, tak RAID 0 nebude automaticky 600MB/s, ale isté zrýchlenie tam cítiť).
Viac info napr. tu:
http://sk.wikipedia.org/wiki/RAID
Aby si to mohol rozbehať, potrebuješ základnú dosku s podporou RAID (dnes už pomaly takmer každá základná doska) alebo RAID radič. Následný postup potom nájdeš buď v manuáli od základnej dosky alebo od RAID radiča..

Viac info napr. tu:
http://sk.wikipedia.org/wiki/RAID
Aby si to mohol rozbehať, potrebuješ základnú dosku s podporou RAID (dnes už pomaly takmer každá základná doska) alebo RAID radič. Následný postup potom nájdeš buď v manuáli od základnej dosky alebo od RAID radiča..
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Dualne zapisovanie na disky
vygoogli si RAID1 (musí to tvoja doska ale podporovať)Shano napísal:Nazdarek mam otazku akym sposobom nastavim zapisovanie na disk tak aby sa napr na oba zapisovalo naraz to iste ? vpodstate ze ked jeden odide tak na druhom mam vsetky udaje co boli aj na tom co odisielv podstate zalohovaci disk ....
RAID0Shano napísal:A este jedna otazka keby som chcel rozdelit zapis na 2 disky teda ze by zapisovalo na oba tiez naraz a aby to snich aj naraz citalo teda zvysit takymto sposobom rychlost... ked jeden disk ma 300MB/s tak keby som v podstate 2 zapojil aby mali dokpy 600MB/s vjem ze to znamena asi tolko ze odide jeden disk tak udaje na druhom su data nepouzitelne tiez... Dik za odpoved