eBay.com
Re: eBay.com
Stalo a uz niekomu ze mu bola ponuknuta urcita suma v mojom pripade 10£ za to ze zmazem zly feedback co som udelil? 
pozeram tento tablet http://www.ebay.com/itm/10-1-N10-3GVers ... 4ac0766861
ty ludia najprv predavaju lacne veci 1$- 12$ (naušnice, ...| za ktore nahrabali vela kladnych feedbackov a teraz začne predavať tablet za neuverytelnych 26$ za 2 dni tam ma 800 objednavok čo je 21519$
ten tablet by som kupil ale bojim sa že to je odr*. čo si o tom myslite ?
ešte som mu spočital tie tablety a veci čo predava a vyšlo mi čislo 733080$
takže : ephramko, audiotrack držim palce aby vam to prišlo
ty ludia najprv predavaju lacne veci 1$- 12$ (naušnice, ...| za ktore nahrabali vela kladnych feedbackov a teraz začne predavať tablet za neuverytelnych 26$ za 2 dni tam ma 800 objednavok čo je 21519$
ešte som mu spočital tie tablety a veci čo predava a vyšlo mi čislo 733080$
-
Scorpion90
King
Osobne si myslim, ze sa par sikmookych na tom poriadne nabali..
Pred casom tu boli podobne podvody s mp4 prehravacmi, ktore boli ponukane ako 8gb resp. 16 gb ale v skutocnosti nemali kapacitu ani 1gb.. Teraz je to tu opat len s tabletmi.. ludia su proste nepoucitelni..
http://reviews.ebay.com/The-China-MP4-S ... 0005166436
Pred casom tu boli podobne podvody s mp4 prehravacmi, ktore boli ponukane ako 8gb resp. 16 gb ale v skutocnosti nemali kapacitu ani 1gb.. Teraz je to tu opat len s tabletmi.. ludia su proste nepoucitelni..
http://reviews.ebay.com/The-China-MP4-S ... 0005166436
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ja som sa takto odrbal pred 2 rokmi pri objednávke kalkulačky TI-84 z Číny, zaplatil som za ňu v prepočte asi 30€, nikdy nič neprišlo, PayPal mi nakoniec vrátil peniaze.
Predajca mal v minulosti tiež pár tisíc kladných feedbackov za predaj náušníc a náramkov z morských ulít.
Predajca mal v minulosti tiež pár tisíc kladných feedbackov za predaj náušníc a náramkov z morských ulít.
Prosím ťa, môžeš napísať, pod akou podmienkou ti vrátili peniaze? Lebo sa mi zdá, že PayPal nevypláca naspäť, iba môže zablokovať acc, alebo? Ako si im to dokazoval?
-
TommyHot
Addict
Mne sa raz stratil tovar niekde na ceste z USA na SK. Tak som pisal obchodnikovi a dohodli sme sa, ze za cenu postovneho (4 dolace) mi tovar posle este raz. Tak som mu poslal prachy cez paypal a ten mi ich 2 tyzdne po tom, co mi prisiel tovar vratil 
-
audiotrack
VIP
dnes mi prišiel mail že to bolo expedovanéGoofy napísal:pozeram tento tablet http://www.ebay.com/itm/10-1-N10-3GVers ... 4ac0766861
ešte som mu spočital tie tablety a veci čo predava a vyšlo mi čislo 733080$![]()
inak podvodu by som sa nejako nebál, ako už bolo spomenuté, paypal v takom prípade vráti peniaze
Ja som poobjednával včera viacero druhov. Každý bol dnes ozančený ako expedovaný a pri jednom mám písané (Dieses Angebot wurde von eBay entfernt. Wenn Sie den Artikel bereits bezahlt haben, empfehlen wir Ihnen, ab dem erwarteten Lieferdatum noch 10 Tage zu warten und zu sehen, ob der Artikel bei Ihnen ankommt. Wenn Sie den Artikel noch nicht bezahlt haben, sind Sie nicht mehr zu einer Zahlung verpflichtet. Wenn Sie ein Problem mit dem Kauf haben, können Sie dieses Problem klären, indem Sie auf der Seite „Probleme klären“ einen Fall öffnen.) A to je jedniný ku ktoremu mam aj tracking number tak uvidíme čo z toho vznikne 
-
audiotrack
VIP
tracking number skoro nikto nevyplňa, zatiaľ som nikdy nemal tracking number a vždy mi všetko prišlo
Mňa to zarazilo že mam tam asi 5 druhov tabletov všetky su v poriadku a tento čo ebay jaksi zrušil mi dokonca aj tracking number poslal ako jedniný 
v živote som takto neobjednaval takže nvm a zdalo sa mi to dosť čudne že človek čo predava naušnice zrazu začne predavať elektorniku za take lacne prachydnes mi prišiel mail že to bolo expedované
inak podvodu by som sa nejako nebál, ako už bolo spomenuté, paypal v takom prípade vráti peniaze
a jak vracia peniaze tomu nechapem možeš nejak vysvetliť to ako tie peniaze idu na nejaky medzi učet a ked pride tovar tak daju peniaze predajcovy ako vedia že ten tovar prišiel ???
-
audiotrack
VIP
nevedia či prišiel, to ti nikto nezaručí. Chybu mohla spraviť pošta (jedna z tých dvadsiatich ktorými to išlo naprieč polkou sveta). Ale ebay dokáže zistiť či to bolo poslané. Vyzvu predajcu nech im pošle podací lístok. Ak nemá ako vydokladovať že to poslal, tak dajú echo paypalu že išlo o podvod, a paypal ti vráti peniaze. Samozrejme nie je to záležitosť 2 minút a jedného mailu, ale vždy sa s nimi (aj s ebayom aj paypalom) dá dohodnúť. Okrem toho celý ebay je založený na hodnoteniach, ktoré si predajca nemôže mazať. Takže stačí jeden podvedený, a hneď by tam mali negatívnu referenciu. Nenašiel som ani jednu z tých 950 či koľko ich tam majú
na margo toho že predávajú naušnice - a čo? Kopec referencií čo tam majú sú práve na tieto tablety, tak nemyslím že tie naušnice majú len aby nabrali dobré hodnotenie. Možno ich to baví vyrábať, možno to robí niekto z ich kamarátov či rodiny a oni len predávajú lebo mu chcú pomôcť, možno hocičo iné. Celá táto diskusia čo sa tu rozpútala o tých tabletoch mi začína liezť na nervy. Príde mi to ako keby ste závideli. Ak chcete, tak si kúpte. Možno ma osrali, a čo? 20€ je smiešny peniaz. To miniem ani neviem ako a vôbec ma nesere ak to nepríde. Ale vás asi sere že je možnosť že by to prišlo
na margo toho že predávajú naušnice - a čo? Kopec referencií čo tam majú sú práve na tieto tablety, tak nemyslím že tie naušnice majú len aby nabrali dobré hodnotenie. Možno ich to baví vyrábať, možno to robí niekto z ich kamarátov či rodiny a oni len predávajú lebo mu chcú pomôcť, možno hocičo iné. Celá táto diskusia čo sa tu rozpútala o tých tabletoch mi začína liezť na nervy. Príde mi to ako keby ste závideli. Ak chcete, tak si kúpte. Možno ma osrali, a čo? 20€ je smiešny peniaz. To miniem ani neviem ako a vôbec ma nesere ak to nepríde. Ale vás asi sere že je možnosť že by to prišlo
mne skor viac ako tie nausnice vadilo to, ze ten ucet predajcu ma ako profilovu fotku nejaku cinanku s velkym vystrihom
tak ale ako to uz audiotrack pisal, co je dnes 20 euro...ked idem do kauflandu nakupit zakladne potraviny s tym, ze chcem varit obed, tak daleko tych 20 euro prekrocim a to nemavam na obed homare a kaviar
...takze aj keby to bol odrb, tak ma to zase az tak netrapi, aspon by som sa poucil, ze fakt plati co znie az prilis dobre, je proste odrb...a nejsom chamtivy, objednal som si iba 1 tablet...nie 100...
no a ked nam s audiotrackom za 20 euro dojdu super tablety, tak nam potom mozte zavidiet a lutovat, ze vy ste u nas za to iste "made in china a taiwan" dali 200 a viac euro...
tak ale ako to uz audiotrack pisal, co je dnes 20 euro...ked idem do kauflandu nakupit zakladne potraviny s tym, ze chcem varit obed, tak daleko tych 20 euro prekrocim a to nemavam na obed homare a kaviar
no a ked nam s audiotrackom za 20 euro dojdu super tablety, tak nam potom mozte zavidiet a lutovat, ze vy ste u nas za to iste "made in china a taiwan" dali 200 a viac euro...
-
Scorpion90
King
Inak ten telefon, co sem dal audiotrack, je uz out a predavajuci bloknuty. Tak hadam to tu nik nekupoval. Kolega neodolal a kupil to a pred chvilou mi pisal, ze mu dosiel mail od ebay, a ze co ma robit. Lakomec
/// 1000. prispevok
Hello xxx
We're writing to let you know that this listing for an item you won or bid on is no longer available:
150981894793 - Unlocked MTK6577 4.7'' Dual Core GPS Android 4.1 Smartphone 3G I9300 cell phone
We understand this may be disappointing, but occasionally we need to remove listings. In some cases, the item itself is fine, but was listed in a way that didn't follow eBay's guidelines.
Here's what you can do next:
-- If you already paid, received your item, and you're satisfied, please disregard this notice.
-- If you won the item but haven't paid, don't pay. Since eBay removed the listing, you're no longer obligated to go through with the transaction.
-- If you already paid for this item through eBay, and it's past the estimated delivery time, you can open a case in our Resolution Center. Click the link below, and select the "I haven't received it yet" option. This will guide you through the process of opening a case.
http://resolutioncenter.ebay.com
If the seller offers you the item outside of eBay, we strongly discourage you from accepting the offer. These types of transactions are extremely risky and aren't covered by eBay buyer protection programs.
If you didn't pay through eBay or PayPal, and:
-- You paid by Western Union or MoneyGram, contact the company directly (Western Union 800-325-6000 or MoneyGram 800-926-9400).
-- You paid by check, contact your bank to stop payment.
Thanks,
eBay
/// 1000. prispevok
Hello xxx
We're writing to let you know that this listing for an item you won or bid on is no longer available:
150981894793 - Unlocked MTK6577 4.7'' Dual Core GPS Android 4.1 Smartphone 3G I9300 cell phone
We understand this may be disappointing, but occasionally we need to remove listings. In some cases, the item itself is fine, but was listed in a way that didn't follow eBay's guidelines.
Here's what you can do next:
-- If you already paid, received your item, and you're satisfied, please disregard this notice.
-- If you won the item but haven't paid, don't pay. Since eBay removed the listing, you're no longer obligated to go through with the transaction.
-- If you already paid for this item through eBay, and it's past the estimated delivery time, you can open a case in our Resolution Center. Click the link below, and select the "I haven't received it yet" option. This will guide you through the process of opening a case.
http://resolutioncenter.ebay.com
If the seller offers you the item outside of eBay, we strongly discourage you from accepting the offer. These types of transactions are extremely risky and aren't covered by eBay buyer protection programs.
If you didn't pay through eBay or PayPal, and:
-- You paid by Western Union or MoneyGram, contact the company directly (Western Union 800-325-6000 or MoneyGram 800-926-9400).
-- You paid by check, contact your bank to stop payment.
Thanks,
eBay
@audiotrack
Takže ked pošle ten seller nejaky dokument s tym že to odoslal teda potvrdenie tak ebay mu pošle peniaze ?
a jakto že z kinkongu posielaju zadarmo veci ked to ide cez polku sveta ?
Takže ked pošle ten seller nejaky dokument s tym že to odoslal teda potvrdenie tak ebay mu pošle peniaze ?
a jakto že z kinkongu posielaju zadarmo veci ked to ide cez polku sveta ?
-
audiotrack
VIP
ebay nič s peniazmi nerieši, platby sú cez paypal realizované. Ja som to potvrdenie spomenul len ako príklad ako si ebay dokáže v prípade potreby overiť či ide o podvod a fakt ti to neposlal alebo ti to bolo poslané a ty klameš že neprišlo (alebo je chyba v pošte čo nie je ich starosť). A keďže je platba z paypalu na paypal, tak to dokážeš vyreklamovať (s pomocou ebayu) a jednoducho im peniaze paypal zase prevedie od nich k tebe
a jak to že z číny posielajú zadarmo netuším, ale to nie len cez ebay. Môžeš kúpiť aj v serioznom obchode za pár centov a tiež máš poštovné zadarmo.
a jak to že z číny posielajú zadarmo netuším, ale to nie len cez ebay. Môžeš kúpiť aj v serioznom obchode za pár centov a tiež máš poštovné zadarmo.
-
TommyHot
Addict
Cinski vyrobcovia maju zvycajne 2 druhy tovarov. Jeden je urceny pre domaci trh, zvycajne kvalitnejsi a aj podstatne drahsi (pozrite si niektoreho z cinskych/HK obchodnikov, velka cast z nich neposiela ebay tovar v ramci Ciny/HK) a ten druhy je pre zahranicny trh, zvycajne velmi lacny a nekvalitny.
1) na tom drahsom tovare urcenom pre domaci trh si obchodnik urobi taku rezervu, ze moze posielat matros do sveta zadarmo/zalacno
2) preto to trva 3-4 tyzdne, lebo tovar sa posiela naraz v kontajneroch, co pri takychto velkych mnozstvach vyjde lacno a samozrejme prepravne spolocnosti davaju takymto predajcom vyrazne vernostne zlavy
3) toto uz je cisto len moja domnienka, ale myslim si, ze stat im tam dotuje export (cital som na nete viacero takych vyjadreni od cinanov)..
1) na tom drahsom tovare urcenom pre domaci trh si obchodnik urobi taku rezervu, ze moze posielat matros do sveta zadarmo/zalacno
2) preto to trva 3-4 tyzdne, lebo tovar sa posiela naraz v kontajneroch, co pri takychto velkych mnozstvach vyjde lacno a samozrejme prepravne spolocnosti davaju takymto predajcom vyrazne vernostne zlavy
3) toto uz je cisto len moja domnienka, ale myslim si, ze stat im tam dotuje export (cital som na nete viacero takych vyjadreni od cinanov)..
-
audiotrack
VIP
možno to platí pre niektoré tovary (napr. táto elektronika) ale celkovo asi nemáš až tak pravdu. Napríklad čaje z obchodu dragonteahouse ti pošlú v bublinkovej obálke, takže určite to neriešia kontajnermi ale individuálne a tiež trvá poštovné 3-4 týždne. A rovnako máš poštovné zadarmo bez ohľadu na výšku objednávky.
-
rufus59
Light Professional
Tak tiež som čítal veľa vyjadrení od číňanov, že im štát dotuje niečo okolo 75 % pošty prepláca. A ako aj nadomnou kolega spomínal ide to v kontajneroch, tak je to lacnejšie, pri takom množstve.
Oni su radi, že to môžu predať mimo svoj trh, keďže tam je to preplnené takými vecami. nakupujem 3 roky rôzneho tovaru, reklamácie lepšie riešia ako predajcovia na slovensku. Niekedy stačilo iba tvrdenie, že to nefunguje prípade fotka video produktu.
Tracking number na ebay-i dávajú iba pri drahších zásielkach, od 10 € mam stále alebo stačí doplatiť.
Akurát mi došli 3 balíky z AliExpress.com tak môžem odporúčať niektoré veci sú lacnejšie ako na ebay-i.
Oni su radi, že to môžu predať mimo svoj trh, keďže tam je to preplnené takými vecami. nakupujem 3 roky rôzneho tovaru, reklamácie lepšie riešia ako predajcovia na slovensku. Niekedy stačilo iba tvrdenie, že to nefunguje prípade fotka video produktu.
Tracking number na ebay-i dávajú iba pri drahších zásielkach, od 10 € mam stále alebo stačí doplatiť.
Akurát mi došli 3 balíky z AliExpress.com tak môžem odporúčať niektoré veci sú lacnejšie ako na ebay-i.
-
TommyHot
Addict
audio, bublinkova obalka nejako vylucuje hromadny (a lacny) prevoz kontajnerom spolu s inym predanym tovarom obchodnika? Vacsina matrosu z Ciny sa dovaza lodou do Hamburgu (len malo tovaru ide do europy lietadlom/vlakom) odkial sa distribuuje do jednotlivych krajin.
Skor je tu otazka, ci export dotuje stat, alebo su obchodnici na zahranicnych trhoch v strate (a dotuju to z vlastneho, ziskami z domaceho trhu) a ked si nahrabu tisice kladnych hodnoteni a zacnu predavat drahsi matros, tak sa im to vrati priamo? Pocul som aj take nazory, ze tovar do $0.99 nepodlieha postovnemu, co je na tom pravdy netusim.
Skor je tu otazka, ci export dotuje stat, alebo su obchodnici na zahranicnych trhoch v strate (a dotuju to z vlastneho, ziskami z domaceho trhu) a ked si nahrabu tisice kladnych hodnoteni a zacnu predavat drahsi matros, tak sa im to vrati priamo? Pocul som aj take nazory, ze tovar do $0.99 nepodlieha postovnemu, co je na tom pravdy netusim.