eBay.com

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
pepito25
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Re: eBay.com

Príspevok od používateľa pepito25 »

Som z EU.
Kamarat mi radil zase na zaklade vlastnych skusenosti...
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa CheZteR »

a tato 75 stranova tema je uplne o niecom inom :D
radil ti zo svojich skusenosti ze vacsinou platil dph za 100 dolarovy tovar, ved okay, ale zakonne ti mozu narubat dph aj za 30€ tovar, aj 36€, aj za 49€...to ze si taketo zasielky nevsimli alebo nevsimaju, je druha vec, je to skor o tom ako sa chlapik vyspi a co chyti do ruky
pepito25
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pepito25 »

Ok, ved preto sa pytam, chcem sa zorientovat v tom ako to chodi predtym, ako nieco objednam.
Aby sa mi nestalo, ze najdem tovat, ktory sa na prvy pohlad oplati, no nakoniec ak zapocitame, ze sa chlapik zle vyspal, tak som si to mohol objednat na alze a napriklad v pripade reklamacie to odniest 100 metrov do ich pobocky namiesto zasielania tovaru cez pol zemegule. :-)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Tak znova raz.

-DPH a CLO su rozne veci.

-CLO sa neplati pri kupe v ramci EHS (EU).

-DPH sa plati pri kupe v ramci EHS ak nebola zaplatena v inej krajine (priklad: uplink zakoncil svoj epic quest kupou HTC One z nemeckeho obchodu, kde sa zaplatila nemecka DPH, u nas uz neplatil nic).

-CLO sa plati pri nakupe mimo EHS nad nejakych 150 eur. Sadzba zavisi od tovaru. Na mobily je sadzba 0%.

-DPH sa plati pri nakupe mimo EHS nad 22 eur. Plati sa standartne 20%.

Vysku DPH a cla skuma a vyrubuje prislusny colny urad, v Kosiciach napr. na Poste 2, na zaklade deklarovanej ceny na zasielke, charakteru tovaru a dolozenej faktury, vypisu z uctu a pod.
Tzn. finty ako "gift" nefunguju, co moze ale nemusi fungovat je deklaracia tovaru pod 22 eur, ale colnici maju pravo pouzit rentgen a pod. tech. prostriedky k zisteniu obsahu zasielky -> to, ze vas novy 5" smartfon stal 21.90 vam nikto nezozerie.
redfoxik
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa redfoxik »

Chalani ako je to s tym postovnym z ebayu? Chcel by som odtial kupit prilbu, maju tam dobre ceny ale postovne tam maju stale okolo 50-60 dolarov takze sa to moc neoplati. Ale na niektore ine veci ju tam ovela mensie postovne napriklad 10 dolarov a aj menej...myslite ze by sa dalo niako dohodnut z predajcom? Npr nech to posle niakym lacnejsim sposobom..
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

zalezi to od vahy a/alebo velkosti.... odporucam pouzit sluzbu shipito
redfoxik
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa redfoxik »

no tak prilba max 1.5kg aj s obalom a velkost mozno 40x40cm krabica co si myslim ze neni nic hrozne. Ok, skusim nieco pozret o tom shipito..
kamo_444
Star
Star

Príspevok od používateľa kamo_444 »

Čaute,

chcel by som si kúpiť cez Ebay telefón v hodnote cca 300€. Ako by to potom bolo s chalanmi na colnom úrade ?

Vopred ĎAKUJEM za odpoveď
Paragon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Paragon »

Koľko by stálo cez Shipito zaslanie napr. 50 dolárovej veci - 25 * 30 * 6 cm, 2 kg.

Mne vyhadzuje len dopravné spoločnosti ako DHL a spol. za 50 dolárov. Ale mali by to posielať aj vo veľkých kontajneroch za malé ceny, nie ?
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

mne ukazuje za cca 28 eur.
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Co myslite oplati sa kupit? Nebude problem s napajanim? Heureka mi ukazuje cenu od 275 €, tak toto by bol dobry deal

http://www.ebay.co.uk/itm/ASUS-Nexus-7- ... 51be66c597
Dedomil
King
King

Príspevok od používateľa Dedomil »

Mozes sa predavajuceho spytat ci posiela UK alebo EU nabijacku ktomu alebo ci je v baleni redukcia nato.
Paragon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Paragon »

Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Ak ano, tak potom ta akcia na ebay nie je velmi vyhodna
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Treba pozorne pozerat, boli dve verzie, Nexus 7 a Nexus 7 II. generacie.
badboy007
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa badboy007 »

Ako sa dá objednať niečo z Amazonu, aby mi to prišli kuriérom?? Pre Slovensko je len standard alebo priority shipping, bohužiaľ priority nepodporuje skoro žiaden produkt. Keď objednám tým standardom, príde mi to na poštu? :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

badboy007: Toto je tema o eBayi.
badboy007
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa badboy007 »

Sorry, nevedel som, že je tu Amazon topic a zakladať nový som nechcel.
infinite
Star
Star

Príspevok od používateľa infinite »

Sry, nechce sa mi tu fakt vsetky prispevky precitavat tak dam otazku ohladom eBay nakupu...
Vela krat som uz objednaval tovar avsak vsetko len male sumy, teraz chcem objednat tovar nad 22€ do 150€ s dopravou... pricom eBay mi tam uz automaticky vykalkuloval Import Charges ktore zaplatim s objednavkou a pod tym napisane "No additional import charges at delivery" .... je to teda real? Nebudem uz nic platit ziadne DPH na colnici v BA, kedze mi to vykalkulovalo z tej ceny? Pricom to vykalulovalo na nejakych cca 19% z celkovej sumy kedze... Objednavka + doprava $124.74 a Import Charges dalo $23.66 = Total $148.40... alebo sa mi to uz mozno myli a niekde som cital ze treba zaslat nasledne ako to pride na colnicu vypis (scan) z paypalu ze co tam je vsetko uhradene... kto ma s tym skusenost nech napise diki ;)

...z Amazonu som pred par dnami objednal tiez tovar v hodnote 130€ s dopravou avsak DPH som tam nemal zapocitane a ocakavam ze mi budu volat z colnici... tak ako to je vlastne? eBay toto sprostredkuva automaticky a Amazon nie?

///edit: Objednane... docital som sa niekde ze tu uz nebudem platit nic ;)
qwertzz
Novice
Novice

Príspevok od používateľa qwertzz »

infinite napísal:Sry, nechce sa mi tu fakt vsetky prispevky precitavat tak dam otazku ohladom eBay nakupu...
Vela krat som uz objednaval tovar avsak vsetko len male sumy, teraz chcem objednat tovar nad 22€ do 150€ s dopravou... pricom eBay mi tam uz automaticky vykalkuloval Import Charges ktore zaplatim s objednavkou a pod tym napisane "No additional import charges at delivery" .... je to teda real? Nebudem uz nic platit ziadne DPH na colnici v BA, kedze mi to vykalkulovalo z tej ceny? Pricom to vykalulovalo na nejakych cca 19% z celkovej sumy kedze... Objednavka + doprava $124.74 a Import Charges dalo $23.66 = Total $148.40... alebo sa mi to uz mozno myli a niekde som cital ze treba zaslat nasledne ako to pride na colnicu vypis (scan) z paypalu ze co tam je vsetko uhradene... kto ma s tym skusenost nech napise diki ;)

...z Amazonu som pred par dnami objednal tiez tovar v hodnote 130€ s dopravou avsak DPH som tam nemal zapocitane a ocakavam ze mi budu volat z colnici... tak ako to je vlastne? eBay toto sprostredkuva automaticky a Amazon nie?

///edit: Objednane... docital som sa niekde ze tu uz nebudem platit nic ;)
Cau,
mozes to prosim ta potvrdit?

Lebo co som cital ja,tak je to jeden pekny o+eb zo strany ebay. Predajca sa tvari,ze on nevie, ci budem este nieco platit na nasej colnici a z ebay helpu uz tyzden zaryto mlcia, bohvie preco ...
Co som nasiel cez googel,tak tam kazdy na to iba nadaval,ze to je "rip-off". Tak si vyber co je pravda

a na odkaze co pripajam sa to tiez tvari skor tak,ze budes platit na nasej colnici minimalne dph
http://pages.ebay.com/help/pay/internat ... rules.html
Napísať odpoveď