eBay.com

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Steju
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: eBay.com

Príspevok od používateľa Steju »

Ja som pred 2 týždnami objednával z ebayu tovar, elektroniku, z USA v hodnote 140$ + shipping 41$ = cca 140€, žiadnu dph som neplatil, ale vyrúbali mi CLO 35€. Naštastie sa to stále oplatilo :)
infinite
Star
Star

Príspevok od používateľa infinite »

qwertzz napísal: Cau,
mozes to prosim ta potvrdit?
....
cau, nie je to ziadny odrb :) vsetko mi to prislo extra rychlo a nic navyse som neplatil, kurier mi to podal do ruky, podpis a pápa (hned prvy den ako mi to eBay vypocital 3 sept.) , proste eBay to ma vybavene tak ze vypocita dph podla krajiny kam to ide (neviem ako je to s clom lebo som nemal sumu nad 150e s postovnym a netusim ake na to maju cenniky colnici) + zrejme nejaky ten dolar navyse a ty uz neplatis na colnici nic... :)

akurat niekedy im to tam zaje*e a vyhodi chybu ze nedovaza sa to na SR a nemas tam teda ani shipping ani vypocitane DPH... pricom som to uvidel na druhy den ako mi prisiel balik na tom istom produkte, tak som pisal predajcovi ze WTF a on mi odpisal ze to je chyba asi na strane eBayu... na cca dalsi den to fungovalo v pohode a teraz som to kontroloval a da sa mi to stale objednat takze, ani tie ich systemy zatial nie su 100% funkcne :)
Steju napísal:Ja som pred 2 týždnami objednával z ebayu tovar, elektroniku, z USA v hodnote 140$ + shipping 41$ = cca 140€, žiadnu dph som neplatil, ale vyrúbali mi CLO 35€. Naštastie sa to stále oplatilo :)
CLO ti vyrubat nemohli :) jedine praveze to DPH kedze DPH uz mozes zaplatit od 22€ pricom CLO ti mozu dat zaplatit len od 150€, je to na nete... v realite to funguje ale tak ze ide o to ci maju pani colnici dobru naladu alebo nie.. ja som mal balik 2 veci elektroniky (o rozmere nejaky meter3 a vahu 2kg v sume okolo 130€ s postovnym) z amazonu a neplatil som nakoniec ziadne dph :psssst:

... cize ano oplati sa kupovat z amazonu a eBayu aj s DPH popr. clom ak tam mate uz nejaky ten vacsi rozdiel v cene nez u nas na Slovensku... zalezi to fakt od tovaru ale niektore veci su u nas 2x drahsie nez v US/Cina .... treba si to vsak poriadne zratat a neriskovat naslepo! ako ja - berte si priklad :lol: :idea:v mojom pripade risk = zisk :sly:
jediny problem budu mat ti co sa im pravidelne kazia veci... reklamacia je zrejme v tomto pripade otrava a za velky balik si zaplatite fajne postovne do USA,
takze kto chce mat zarucak nech neriskuje a kupi vec radsej tu ktora sa neda opravit jednoduchym zasahom
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

To, že mi CLO vyrúbať nemohli hovor pánom zo Slovenskej Pošty, ktorý mi ho dali zaplatiť a bez toho by mi balík neodovzdali. Pre istotu som sa pýtal, či to naozaj nebolo DPH, vraj nie, CLO. Okrem toho to vyšlo na 25% ceny tovaru so shippingom, nie 20% ako by mala byť DPH.
infinite
Star
Star

Príspevok od používateľa infinite »

Hmm to divne... to si mal ale pozadovat ty odovodnenie nech ti to vysvetlia preco ti na to buchaju CLO ked zo zakona na to nemaju pravo na tovar s postovnym do 150€ a dozadovat sa svojho ze mas informacie take ake mas a nech ti na to ukazu paragrafy ze elektronika sa preclieva od 22€ ...

je to divne lebo na strankach ako http://www.inchina.sk/clo-a-dph-1/ mas jasne napisane ze clo od 150€ ... pricom na oficialnej stranke financnej spravy
to az tak JASNE nie je... citujem
Podľa colných predpisov môže byť od cla oslobodená zásielka nepatrnej hodnoty, ktorej hodnota nepresahuje 150 eur. Avšak podľa daňových predpisov môže byť od DPH oslobodená zásielka nepatrnej hodnoty, ktorej hodnota nepresahuje 22 eur. V praxi to znamená, že zásielka, ktorej deklarovaná hodnota je napr. 40 eur môže byť oslobodená od cla, ale DPH musí byť platená v plnej výške zo skutočnej hodnoty tovaru.
to MOZE BYT je napisane akoby to tak byt nemuselo... tak neviem fakt...
v ostatnych textoch tam maju ze to ci to maju preclievat zvykne byt niekde napisane - citujem..
... pri ktorých je priložené vyhlásenie CN22 alebo CN23 a pri ktorých colný úrad dokáže na základe priložených relevantných dôkazov (faktúra, účet z obchodu) ...
... treba to poriadne prestudovat no colnici su velmi naladove osoby :sneaky:
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

btw má niekto nejaké info ako je to teraz s ebay ? Je dole od rána, vraj nejaké útoky už od 3 septembra...
mikioko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mikioko »

Funguje stale v pohode...net od t-com
h.olub
King
King

Príspevok od používateľa h.olub »

Ahojte, kupoval som 6 veci v hodnote 10$(cca 7e), platil som kartou. Z účtu mi stiahlo ale 13e namiesto 7 ako som čakal. Všade bol free shipping, a tak som asi niekde spravil chybu. Poradíte kde ? Dakujem
Paragon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Paragon »

Screen z eBay objednávky?
h.olub
King
King

myslis toto ?
Prílohy
25- 9- 2014 21-44-34.png
Paragon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Paragon »

Neviem, nič zvláštne na tom nevidím. Píšeš ze si platil kartou. Nie náhodou PayPal? Tak ci tak ti pred zaplatením ukáže finálnu cenu.
h.olub
King
King

No platil som klasicky kartou ako uz x krat, paypal nemam, odpises cislo karty, expire date, atd. a odosles. Na konci mi vzdy ukazalo sumu ako malo, no z uctu odislo viac penazi :?
pasto
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa pasto »

niektore banky si uctuju takuto platbu kartou podla toho ako mas nastaveny ucet , prste niektore banky maju ten poplatok niektore nie
K!K0
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa K!K0 »

čaute potrebujem pomoc,neviem výsť z tej veľkostnej tabuľky pri jedných teplákoch
konkrétne

size Waist Length Hips
Asian M 68CM 92CM 110CM
Asian L 72CM 94CM 112CM
Asian XL 76CM 98CM 114CM
Asian XXL 80CM 100CM 118CM

vobec sa podľa toho neviem zorientovať,hlavne tie boky mi nesedia vobec,pomoze mi niekto? dikes
h.olub
King
King

pasto napísal:niektore banky si uctuju takuto platbu kartou podla toho ako mas nastaveny ucet , prste niektore banky maju ten poplatok niektore nie
no vyzera to tak ze za kazdu tranzakciu si banka stiahla 1e, velmi zaujimave....co uz no, nabuduce radsej zalozim paypal, vdaka kazdemu za radu :)
pasto
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa pasto »

pozri sa radsej po inom ucte ...kamoske aj cez paypal stiahlo takto po 1€ za platbu
h.olub
King
King

Odporučíte nejakú banku na SR kde by som tento poplatok eliminoval ? Respektíve ako platíte keď kupujete cez ebay ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ked som mal PayPal na kartu z VUB banky, tak to ziadny poplatok nebralo. Rovnako mi teraz nestahuje pri Zuno Banke. Ako su ostatne banky na tom, to neviem. Moze to vsak zalezat aj od karty, pripadne uctu, aky v banke vedeny mas.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Hmm..Divna situacia sa mi stala. Objednal som vec za 270$ z japonska a v stvrtok mi dosla bez toho, aby mi ju zastavili na colnici a ziadali dph atd. Co je zaujimave, ze sla zazracne najprv cez cesko. http://goo.gl/HKu4sv . Sranda :) Pise tam Retention, ale vec mam doma..
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

a co to bolo ak to nie je tajomstvo?
|HoJo|
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa |HoJo| »

Čaute, objednával niekto s http://www.aliexpress.com/ ? . Príde mi to do Vianoc?, nejaké tipy načo si mám dávať pozor ? Vopred ďakujem ;)
Napísať odpoveď