Elektroakustická gitara

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Elektroakustická gitara

Príspevok od používateľa Dunlop »

weroro napísal: Dunlop: Znie to dobre stými pluginmy, čo to robí keď hráš sólo? (ukážku nemusíš dávať stačí napísať) Asi ten soft vyskúšam. Vďaka. :plus: Ktoré si to použil?
Konkrétne táto ukážka moja nieje, ale dosiahnuť takýto zvuk nieje také jednoduché ako sa na prvý pohľad zdá...
V prvom rade treba nejaký DAW soft (reaper, cubase, nuendo...). Do toho si vložiť dáky VST plugin simulujúci aparát (konkrétne v mojej ukážke je LeCto /simulácia mesy triple rectifier (http://www.guitarampmodeling.com/viewto ... 95&t=11851), a taktiež plugin ktorý dokáže simulovať reálnu gitarovu bednu(poulin lecab, recabinet /platený/, kefir + ipulzy...).
Tieto pluginy si treba nahodiť na jednu stopu kde nám hrá gitara a už sa len hrať so zvukom, pri solach pridávať dáky delay a podobne...

http://www.guitarampmodeling.com na tomto fore je všetko, od návodov, cez impulzy, vst až po configy... :)

Samozrejme treba mať internú/externú zvukovku - čim lepšiu tým lepšie (onboard asi neposluži), a aspon akú takú gitaru :)

PS: davam screen asi ako to vyzerá. Vidíš tam plugin lecto /ktory simuluje aparát/ a boogex /kde mám impulz engl bedne. Nájdeš na tom fore/.
Môžeš použiť miesto boogexu kefir, je jednoduchší... Taktiež si môžeš pridať daky vst plugin noisegate-u na odstránenie šumu, alebo modulačné krabičky... Všetko treba postahovať, vst sú vo formate .dll

PS2: nieje problem tam hodiť aj guitar rig VST, a môžeš veselo realtime nahrávať /aj keď myslím že GR túto funkciu má/ :)
Prílohy
Bez názvu.png
Bez názvu2.png
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

[url=http://www.hojko.com/viewtopic.php?p=1497633#p1497633] napísal: ...a aspon akú takú gitaru :)...
stale si neodpovedal na otazku na akej gitare to bolo nahravane (ked to teda nie je tvoja ukazka)

anyway :plus: za dobry odkaz :)
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Samozrejme to bolo nahrávané na čisto elektrickej gitare /konkrétne naozaj neviem/... Guitar rig nepodporuje VST, ale on je VST (myslim že pri inštalacii sa dá vybrať či chceš nainštalovať ako standalone alebo VST plugin ktorý potom hodíš do DAW hostitelského softwareu) :)

Inak, ak je pre niekoho toto zložité, tak je ešte jedno riešenie ktoré sa mne osobne páčilo mnohonásobne viac než guitar rig, amplitube a podobné softy /aj keď na samotné pluginy a impulzy to nemá/... Th1 /je to platené, ale kto hľadá.../ :)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Dunlop napísal:Samozrejme to bolo nahrávané na čisto elektrickej gitare /konkrétne fakt neviem/... Guitar rig nepodporuje VST, ale on je VST (myslim že pri inštalacii sa dá vybrať či chceš nainštalovať ako standalone alebo VST plugin ktorý potom hodíš do DAW hostitelského softwareu) :)

Inak, ak je pre niekoho toto zložité, tak je ešte jedno riešenie ktoré sa mne osobne páčilo mnohonásobne viac než guitar rig, amplitube a podobné softy /aj keď na samotné pluginy a impulzy to nemá/... Th1 /je to platené, ale kto hľadá.../ :)
hned mi to bolo podozrive ze taky dobry zvuk z elektroakustiky :D , nevadi, som rad ze si postol viac rieseni, ked bude viac casu hned sa do toho pustim...

zaujmalo by ma co na toto vsetko zakladatel temy (janio ak sa nemylim)

Dunlop neaky jednoduchy virtualny syntetizer ktory by vedel precitat a prehrat midi v lepsej kvalite nemas/nepoznas?
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

čo konkrétne? klavír, bicie, alebo? :)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Dunlop napísal:čo konkrétne? klavír, bicie, alebo? :)
aj aj, aj neaky lead klavesovy zvuk, proste nieco kde sa da tiez vyhrat zo zvukom, len nepotrebujes nastroj aby si to nahral, staci tomu midi
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

tu máš dosť veľa riešení... Sú to tzv VSTi. Taktiež ich hodíš/nainštaluješ do zložky ktorú máš nastavenú v DAW programe a spustíš ako bežný VST plugin na danú stopu (napr. EZdrummer na midi s bicími)

Na bicie je malý a jednoduchý EZdrummer (sú doň prídavné moduly ako Drumkit from hell - na tvrdú hudbu), poprípade superior 2 etc...
Na basu som používal Trilogy. Na klávesy by mohol byť fajn Virtual Electric Piano od Cakewalku (http://www.cakewalk.com/Products/Studio ... nts/ep.asp), ale neskúšal som.

Každopádne tebe stačí sa naučiť robiť s piano roll-om v DAW programe (teda manuálne naklikať) a natú stopu potom nahodiť VSTi aké potrebuješ, poprípade len importovať už hotové midi :)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Dunlop napísal:tu máš dosť veľa riešení... Sú to tzv VSTi. Taktiež ich hodíš/nainštaluješ do zložky ktorú máš nastavenú v DAW programe a spustíš ako bežný VST plugin na danú stopu (napr. EZdrummer na midi s bicími)

Na bicie je malý a jednoduchý EZdrummer (sú doň prídavné moduly ako Drumkit from hell - na tvrdú hudbu), poprípade superior 2 etc...
Na basu som používal Trilogy. Na klávesy by mohol byť fajn Virtual Electric Piano od Cakewalku (http://www.cakewalk.com/Products/Studio ... nts/ep.asp), ale neskúšal som.

Každopádne tebe stačí sa naučiť robiť s piano roll-om v DAW programe (teda manuálne naklikať) a natú stopu potom nahodiť VSTi aké potrebuješ, poprípade len importovať už hotové midi :)

dik, dalsia vec pridana do zoznamu veci ktore budem robit ked budem mat viac casu (ja som vedel ze tu pracu si najst nemam :D )
Napísať odpoveď