Elektroakustická gitara

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Elektroakustická gitara

Príspevok od používateľa Janio »

Čavte, mám elektroakustickú gitaru, a aj keď je klasika pri ohni najlepšia, ma to viac menej omrzelo a preto by som chcel zahať niečo rockovejšie, no problém je v tom že na elektrickú nemám teraz financie (a ani tak skoro mať nebudem) tak uvažujem spojazniť tu čo mám. Počul som že na elektroakustickej sa to dá tiež, len neviem čo ktomu potrebujem :( Prosím poradte čo mi ktomu treba a či si mám ktomu dokúpiť kombo, alebo nie, pretože som počul že sa dá prepojiť s PC a v programe to nastaviť. K+ Vopred dík za každú radu
(Na gitare mám jeden konektor a na vrchu také 4 "talačidka" kde si môžem pridávať zvuk atď. môžem pridať aj foto)
ColdRain
Addict
Addict

Re: Elektroakustická gitara

Príspevok od používateľa ColdRain »

s beznym vybavenim to na kompe nespustis(resp pustis ale s otrasnym zvukom a delayom radovo v sekundach, cize to bude skutocne nepouzitelne) potrebujes nato trosku inu zvukovu kartu aku zrejme doma mas a ta stoji vacsinou viac ako nejake zakladne kombo...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

nechapem celkom o co ti ide

Ak hladas software ktory ti bude robit zvuk na PC tak ti staci kabel (Velky jack - maly jack) a vrele odporucam Guitar Rig (vyssia verzia = lepsie, linuxovu alternativu nepoznam). V tom programe sa da vyhrat so vsetkym moznym.

Este som sa vsak nestretol s tym zeby to na on-board zvukovke malo nizsi delay ako 50ms co je proste vela. Ale nestretol som sa ani s niekolko sekundovym delayom ako tvrdi ColdRain. Osobne som ten software rozbehal na zostave AMD Sempron 2300+, 512MB RAM, SoundBlaster Live! 24bit s priemerne 13ms delayom (co uz pocutelne nebolo). Teraz mam komp kde je Audigy ale na tej som to este neskusal (v priebehu par dni sa dufam k tomu dostanem a dam vediet ak budes mat zaujem - ta zvukovka ma vysla okolo 18€).

Pokial tam bude vela sumu a bude otrasny zvuk tak proste signal prerazil svoje unosne maximum a treba znizit hlasitost vstupu (bud na gitare alebo na kompe, na kompe si jednoducho znizis hlasitost mic/line-in, presnejsie je robit to na kompe). Uz som to robil aj na onboard zvukovkach, ale to som nemenil zvuk a hral sa s tym asi hodinu. Ale vazne od on-board zvukoviek nic necakaj (ani keby si mal maticnu za 200€, dolezity parameter je odstup signalu od sumu (100dB je v poriadku hodnota, ale vyssia = lepsia)).

A stiahni a nainstaluj si Asio4All, z toho co som pochopil, ide o neake nadstavby na driveri ktore zefektivnejsie vyuzivaju zvukovu kartu (co sa tyka vstupov).

Dufam ze som pochopil tvoj problem a pomohol. Keby nieco tak sa pytaj.
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

radšej si najdi nejake male kombo za 30eur, za tie nervi spojazniť to cez pc to nestoji :)

napriklad take dačo: http://hudba.bazos.sk/inzerat/4938624/K ... art-10.php
retsil
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa retsil »

jj alebo ak mas doma nejake stare radio/gramofon, tak by sa to aj cez to dalo spojazdnit
a ak to chces iba na domace hranie, tak ako pisal awwt, za par supiek nejake 10-15W kombicko
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

awtt napísal:radšej si najdi nejake male kombo za 30eur, za tie nervi spojazniť to cez pc to nestoji :)
stoji... nie je to nic tazke :)
retsil napísal:jj alebo ak mas doma nejake stare radio/gramofon, tak by sa to aj cez to dalo spojazdnit
a ak to chces iba na domace hranie, tak ako pisal awwt, za par supiek nejake 10-15W kombicko
ja som myslel ze hlada nieco ako nahradu za el. gitaru, myslim ze doma sa pocut bude a ak chce skreslenie tak na tych malych kombach je to proste otras
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

No tak postupne:
Coldrain - neviem ja som videl tak hrať jedného týpka na youtube a bolo to dobré, akú zvukovu doma mám to neviem...
javatar - mám len gitaru a chcem vedieť všetko čo mi treba aby som to spojazdnil na PC (či už program, alebo kabel atď.)
awwt - momentálne môžem do toho vraziť tak 10 eur, a keď už by som mal kupovať combo tak aj s elektrickou gitarou a aby bola už šupa. Je to viac menej náhrada za elektrickú gitaru, kedže neviem kedy budem mať nanu peniaze, a budem hrať jedine doma, no aby zvuk išiel cez gramofón tak tomu nechápem :O

No a ak som dobre pochopil musím stiahnuť program guitar rig (je free?) a jeden kábel s vľkým a malým jackom ?
Ďalej musím kupiť tú zvukovu ? Na tej mojej old schoolovke by to nešlo ? :D
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

awtt napísal:radšej si najdi nejake male kombo za 30eur, za tie nervi spojazniť to cez pc to nestoji :)
Toto nie je pravda.
Dnešné softwary sú už tak vyspelé a premakané, že za určitých podmienok svojou versatilitou a komplexnosťou prekonávajú fyzické aparáty.

Menovite aj starý Guitar Rig 2, s príslušným ASIO4ALL driverom, robôtka na pár minút a výsledok veľmi uspokojivý.
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

No, nepýtal sa on náhodou na to, či sa dá z elektro akustiky cez Soft alebo combo vytlačiť OverDrive zvuk? OverDrive zvuk je to špecifické skreslenie elektrickej gitary, proste tá elektro rezonancia (neviem to popísať :D). Ja som to skúšal aj to šlapalo, ale zvuk bol otrasný :( takže Metal alebo Rock si na elektro akustike riadne nezahráš, potrebuješ riadnu elektrickú gitaru. (alebo iný snímač , možno :smt015 )
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

weroro chceš povedať že mi to bude zbytočne a radšej si mám kupiť elektrickú gitaru za niekoľko 100 eur ?
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Treba brať do úvahy to, že na elektro akustike nemá snímač takú citlivosť. To znamená, že napr. nezahráš speed sólo tak, že by si len behal prstami po pražci bez toho, aby si musel brnknúť na strunu. Samozrejme 2-3 tóny takto zahráš, ale celú sekvenciu ee. Ten snímač na elektro akustike nemá takú citlivosť. Ešte je ale otázne aký máš snímač.. ja osobne mám na svojej gitare snímač vstavaný v bruchu gitary tak, že ho nevidieť. Ideálne by bolo vyskúšať snímač, ktorý je osadený hneď pod strunami (podobne ako je to na elektrickej gitare), tým by sa možno ta citlivosť zvýšila.. ale aj tak ten overDrive nebude to pravé orechové. Nevravím, že si máš niečo kupovať.. treba najprv skúsiť. máš možnosť si niekde požičať externý snímač, ktorý sa osádza tak, ako na elektrickej (tesne pod struny), alebo ísť priamo do obchodu pozrieť si elektro akustiku, ktorá má tak osadený snímač už originál a poprosiť predávajúceho, či by si nemohol skúsiť to pichnúť do komba (ale to asi nebude reálne).
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Janio napísal: javatar - mám len gitaru a chcem vedieť všetko čo mi treba aby som to spojazdnil na PC (či už program, alebo kabel atď.)
...
No a ak som dobre pochopil musím stiahnuť program guitar rig (je free?) a jeden kábel s vľkým a malým jackom ?
Ďalej musím kupiť tú zvukovu ? Na tej mojej old schoolovke by to nešlo ? :D
Spravne si pochopil, kabel je zaklad bez neho to nepojde,v praxi mozes kupit aj maly jack- maly jack a redukciu na velky ak ti ide o usetrenie penazi.
:!: Dolezite su driveri Asio4ALL :!:
Guitar Rig zadarmo nie je, ale od toho su warez fora.

No a co sa tyka tej zvukovky... pravdepodobne mas integrovanu na maticnej doske. Odskusaj si to ako ti to pojde, zvuk na nej isto nebude zly ak to bude chrapcat tak staci stisit gitaru alebo ubrat vstup na kompe (odporucam to druhe), skor si myslim ze budes mat vysoku latenciu. Ale mozno ani nie ved skusis a uvidis. Keby nieco tak som ochotny ti s tym pomoct cez skype a teamviewera. Keby nieco tak http://pc.bazos.sk/inzerat/4957375/Pred ... ter-51.php na tejto zvukovke mi to slo skvele a je cenovo pristupna.

//autoeditácia príspevku (24 Sep 2010, 21:26)
weroro napísal:Treba brať do úvahy to, že na elektro akustike nemá snímač takú citlivosť. To znamená, že napr. nezahráš speed sólo tak, že by si len behal prstami po pražci bez toho, aby si musel brnknúť na strunu. Samozrejme 2-3 tóny takto zahráš, ale celú sekvenciu ee. Ten snímač na elektro akustike nemá takú citlivosť. Ešte je ale otázne aký máš snímač.. ja osobne mám na svojej gitare snímač vstavaný v bruchu gitary tak, že ho nevidieť. Ideálne by bolo vyskúšať snímač, ktorý je osadený hneď pod strunami (podobne ako je to na elektrickej gitare), tým by sa možno ta citlivosť zvýšila.. ale aj tak ten overDrive nebude to pravé orechové. Nevravím, že si máš niečo kupovať.. treba najprv skúsiť. máš možnosť si niekde požičať externý snímač, ktorý sa osádza tak, ako na elektrickej (tesne pod struny), alebo ísť priamo do obchodu pozrieť si elektro akustiku, ktorá má tak osadený snímač už originál a poprosiť predávajúceho, či by si nemohol skúsiť to pichnúť do komba (ale to asi nebude reálne).
No to je samozrejme, ze nebude moct pouzit vsetky techniky pre el. gitaru. Ja netvrdim ze dosiahne 100% nahradu el. gitary ale ze dostane nieco co za cenu 10€ stoji. Profesionalny zvuk (to prave orechove) stoji trosku ine sumy. Ale bezny posluchac velmi nerozozna ukazku nahranu v Guitar Rigu a profi zvuk. Netvrdim ze ten program je velky zazrak, ale len maly.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

To čo má pravdepodobne v pláne je totálna blbosť... Elektroakustická gitara má s elektrickou spoločné iba struny a časť názvu... V elektroakustickej je piezo (akustický) snímač vstavaný v kobylke kdežto v elektrických sú magnetické pod strunami. A uvažovať o osadení regulérneho magnetického snímača do otvoru ozvučnice (diera) na elektroakustike je tiež blbosť pretože by gitara chytala neskutočnú spätnú väzbu...

Takže jediné čo môžeš je hrať na čistom zvuku, a pridávať si nejaké modulačné efekty (delay, reverb, phaser...) poprípade jemno nakresliť.

Čiže v skratke, táto gitara ti elektrickú nenahradí ani s prižmúrenými očami :)
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

javatar napísal:Ale bezny posluchac velmi nerozozna ukazku nahranu v Guitar Rigu a profi zvuk. Netvrdim ze ten program je velky zazrak, ale len maly.
A mohol by si dať ukážku, ak ťa smiem poprosiť, a ak máš tú možnosť? Ja ti verím len ma to dosť zaujalo, či je to porovnateľné s originál zvukom. Keď píšeš, že "bežný poslucháč to veľmi nerozozná" tak to musí byť dosť podobné.
Dunlop napísal:V elektroakustickej je piezo (akustický) snímač vstavaný v kobylke kdežto v elektrických sú magnetické pod strunami. A uvažovať o osadení regulérneho magnetického snímača do otvoru ozvučnice (diera) na elektroakustike je tiež blbosť pretože by gitara chytala neskutočnú spätnú väzbu...
No pozor, osobne som videl, hral som na, a aj počul Elektro akustiku so snímačom umiestneným tesne pod strunami, ktorý tam bol originál od výroby a znelo to super. Dá sa povedať, že aj lepšie. Len som to nepočul na OverDrive ale iba pichnuté cez mix do zosilňovača (clean). Netuším ako snímače fungujú (a ani ťa nežiadam o vysvetlenie), ale toto žiadnu spätnú väzbu nemalo. (zrejme sú to dáke origoš snímače robené pre akustiky - ale to je iba moja domnienka). Tak isto pri OverDrive sa to môže chovať aj úplne inak, to nevylučujem. Vtedy je možná aj spätná väzba, ale to je tiež iba moja teória (a celkovo to nie je vec snímača ale toho efektu). Tak, že nevyvraciam tvoj názor a ani sním nesúhlasím.

//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
btw: Inak za vyskúšanie fakt nič nedá.. ak hrá na gitare on, tak je viac ako isté, že hrať bude aj dáky jeho kamarát (alebo kamarát jeho kamaráta – treba sa len popýtať), ktorý môže mať aj príslušenstvo (káble, kombo), tak to môže vyskúšať.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

weroro napísal:A mohol by si dať ukážku, ak ťa smiem poprosiť, a ak máš tú možnosť? Ja ti verím len ma to dosť zaujalo, či je to porovnateľné s originál zvukom. Keď píšeš, že "bežný poslucháč to veľmi nerozozná" tak to musí byť dosť podobné.
Tento vikend to nepojde lebo som mimo svojo kompu, ale v priebehu tyzdna urcite. Potom editnem tento post.

Ako som slubil pridavam ukazku. Nahravane narychlo, najskor ide cisty zvuk nemodulovany ziadnym softverom, potom skresleny v Guitar Rig. Nahravane na akustickej gitare so snimacom za 10€.
Prílohy
is2.mp3
(458.8 KiB) 1689 stiahnutí
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

Javatar napísal: Ale bezny posluchac velmi nerozozna ukazku nahranu v Guitar Rigu a profi zvuk. Netvrdim ze ten program je velky zazrak, ale len maly.

To by som moc netvrdil, GuitarRig je dobrý na modulačné efekty, nie na skreslené... Sú ale rôzne VST pluginy simulujúce reálne ampy, a skúsený človek s dobrým uchom a dobrými impulzami (simuluje bednu zosnímanú mikrofónom) z toho spraví vynikajúci zvuk (viď napr. príloha)...
Prílohy
A.mp3
(719.4 KiB) 1725 stiahnutí
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

Racius napísal:Toto nie je pravda.
Dnešné softwary sú už tak vyspelé a premakané, že za určitých podmienok svojou versatilitou a komplexnosťou prekonávajú fyzické aparáty.

Menovite aj starý Guitar Rig 2, s príslušným ASIO4ALL driverom, robôtka na pár minút a výsledok veľmi uspokojivý.
no nepovedal by som, mal som presne ten guitar rig 2 s asio4all a za vela to nestalo s kombom sa to jednoznacne porovnat neda

jedine co mi este ako tak vyhovuje je garageband
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Dunlop napísal:
To by som moc netvrdil, GuitarRig je dobrý na modulačné efekty, nie na skreslené... Sú ale rôzne VST pluginy simulujúce reálne ampy, a skúsený človek s dobrým uchom a dobrými impulzami (simuluje bednu zosnímanú mikrofónom) z toho spraví vynikajúci zvuk (viď napr. príloha)...

ten zvuk je fajn, ale nepredpokladam ze si to nahraval na elektroakustickej gitare

stojim si za svojim ze Guitar Rig nie je velky zazrak (cloveka s vytrenovanymi usami tym neoblbnes), ale maly (bezneho posluchaca ano). Ale ak som spravne pochopil o co v tejto teme ide, nejde o zvukovo najkvalitnejsie riesenie ale o pomer vykon/cena.

//autoeditácia príspevku (27 Sep 2010, 0:02)
awtt napísal:
no nepovedal by som, mal som presne ten guitar rig 2 s asio4all a za vela to nestalo s kombom sa to jednoznacne porovnat neda

jedine co mi este ako tak vyhovuje je garageband

zalezi aj od zvukovky a ako velmi sa si tym chce experimentovat... robotka na par minut to nie je ale vysledok za to stoji...

garageband nepoznam - ceknem
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Chalani dajte pls tie mp3 do RARka.. lebo mne to tu nechce ani prehrat a ani stiahnut sa mi to neda.. Boze ako keby hojko nevedel pouzit flash mp3 player omg.

//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)

Dunlop: Znie to dobre stými pluginmy, čo to robí keď hráš sólo? (ukážku nemusíš dávať stačí napísať) Asi ten soft vyskúšam. Vďaka. :plus: Ktoré si to použil?
javatar: Ďakujem za individuálny prístup (SS) :) , ale osobne ma ten zvuk nepresvedčil, tak ako Dunlopova ukážka, ktorá bola asi riešená cez tie pluginy. Aj keď je pravda, že tvoja ukážka je "sólo" ale to skreslenie celkovo nebolo bohvie čo, a znelo mi to divne.
Janio: Môj názor je taký, že Dunlopova alternatíva je vynikajúca a siahol by som po nej.
//dáko som sa zamotal :D obaja ste použili zrejme rovnaký soft, s rozdielom, že Dunlop použil aj tie pluginy (či?) sry je už neskoro v noci, keď to tu komentujem.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

weroro napísal: javatar: Ďakujem za individuálny prístup (SS) :) , ale osobne ma ten zvuk nepresvedčil, tak ako Dunlopova ukážka, ktorá bola asi riešená cez tie pluginy. Aj keď je pravda, že tvoja ukážka je "sólo" ale to skreslenie celkovo nebolo bohvie čo, a znelo mi to divne.
To je tym, ze je to externy snimac na akustickej gitare, nie el-ak gitara. Ako si si vsimol tak ani cisty zvuk nebol bohvieco. Ale stale mi Dunlop nepotvrdil ci to nahraval na el-ak. gitare, lebo ak ano tak sa rad necham poucit co a ako to spravil :) (lebo uznavam ze jeho kvalita zvuku je ovela vyssia, pokial to nie je sposobene lepsim hardware na ktorom hral tak klobuk dole a karma hore)
Napísať odpoveď