emigracia,imigracia

Diskusie na politické témy...
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: emigracia,imigracia

Príspevok od používateľa wladas »

jackb napísal: 28 okt 2023, 21:39alebo na imigrantov budeme pozerat pripad od pripadu - ziadne "dorazne nie migrantom".
Konecne si napisal ako to vidis ty. Gratulujem. Trvalo ti to len asi 20 postov.
Ja som tiez za prinosnych migrantov. Ale z tych nelegalnych je to velmi mala cast.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

jackb napísal: 28 okt 2023, 21:39 uz tri roky vieme, ze mas znacne medzery v zakladoskolskej geografii, nie je potrebne ta viac strapnovat vysvetlovanim toho, preco.
no skus mi to vysvetlit
preco nie je napriklad Saudska Arabia, SAE, Oman, Katar, Bahrajn a dalsie bohate moslimske krajiny vhodnejsie miesto pre ich zivot?
preco sa nutia do Europy, kde nie su zelani?
recht. aj ked jeho rodicia aj on boli ekonomicki migranti v Zapadnom Nemecku a aj napriek tomu je Sulik voci tomu, aby si to mohol vyskuskat ktokolvek dalasi.
nie, on nie je proti tomu, on, ako aj napriklad ja, chceme, aby sa ti ludia dostali do zelanej krajiny legalne
poznas vyznam toho slova?
odpoviem ti protiotazkou: od kedy si laviciar ty? lebo ziadnej inej skupine nenapadne vykrikovat, ked si mysli, ze pocity inej skupiny by mohli byt urazene.
ty mne ides rozpravat o pocitoch? ty? :D
tu nejde o ziadne pocity, ale o preukazatelny narast kriminality, to nie su pocity, to su tvrde data
ta Britania ta teda pekne zmenila, uplna woke babka
preco ale nie si konzisteny a obhajujes tvrdenie, ze clovek mozes porusit zakon aj tym, ze sa narodi tam, kde sa ti to nepaci?
mozes si to po sebe precitat a skusit to napisat zrozumitelnejsie?
nikdy sme si blizki neboli a podla vysledkov volieb, ani tak skoro nebudeme.
Severna Amerika i Zapadna Europa a Stredna Europa (ciastocne i Vychodna) su vybudovane na odkaze krestansko-zidovskej historie
co je priamy protiklad islamu
Stredna Europa si je teda kulturne blizsia so Zapadnou Europou a Severnou Amerikou a rovnako je ZE a SA k sebe vyrazne blizsie ako cokolvek z MENA, nesuhlasis?
takze dat ludom sancu asimilovat sa je zastarale. dnes je kazdy kto sa nenarodil v Europe alebo Severnej Ameriky automaticky ilegalny neprisposobivy kriminalnik, ktoremu treba povedat "dorazne nie".
ale vobec nie, mozu migrovat legalne
V1
imigrantov budeme pozerat pripad od pripadu
ano, presne tak
ak chcu prist do Europy, mozu prist legalne
nelegalnym vstupom sa sami diskvalifikuju

tie pasy si si uz dohladal?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Co sa týka arabských migrantov-syria,tiež som chcel napísať krajiny ako Saud.Arabia,SAE,Oman,Katar,Bahrajn a možno Jordánsko.
Vo Východnej Azii by to zrejme boli moslimské krajiny ako Malajzia,Singapur.
No čo sa týka severoafrických migrantov ako sú maročania,tunisania a černošských migrantov, tam je problematické nájst bohatú krajinu.
To už ich potom núti ist na Pyrenejsky poloostrov,Taliansko a možno Grecko, aj ked toto su tiez len tranzitné krajiny dalej na západ a sever.
Uplne stačí pozriet to SR,CR s romami, do školy aj za mojich školských čias nejaký chodili. Tak možu chodiť aj další a následne ist do práce.
Vo Finsku je pár tisíc romov, všetci musia ist do školy, všetci musia ist do práce, ak nejdu tak to takto dopadne, že im odoberu deti,dávky...
No a sú kvoli tomu fíni rasisti? Ked si chcu chrániť sociálny system pred zneuzivanim.
Takže znovu, ide o pristup jednotlivých národností v cudzej krajine ich schopnosť sa integrovat. Príliš tolerantní multikulturalizmus je škodný.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

jackb napísal: 28 okt 2023, 21:39 To som napisal?
Ja som dorazne proti tomu, aby boli ludia z MENA kriminalizovani a odpisovani len kvoli tomu, kde sa narodili. Ak sa to tak ma robit, lebo sa bojime o bezpecnosti, co taki ex-Juhoslovania, ktori su medzi nami a nevieme co vyvadzali za obcianskej vojny, alebo ludia, ktori podporuju genocidnu vojnu, len nemaju chut byt v blate a zime tak ujdu. Bud krimanlizujeme kazdeho, vratane studentov na pravom brehu Moravy, skladnikov v Holandsku, rybarov v Norsku ci ITs v Kanade, alebo na imigrantov budeme pozerat pripad od pripadu - ziadne "dorazne nie migrantom".
No, podla mna ano, pretoze tu nikto nerozporuje, to ze migranti mozu byt pre krajinu prinosni a je v principe jedno odkial su. Problem je sposob ako su prijimani a ze prijimat ludi o ktorych nic nevies, kedze nemaju doklady, navyse hufne problem je.

Ono to uz koniec koncov na tom zapade vidia tiez a cely ten experiment sa ukazal ako nestastny, takze to uz ani nejde velmi obhajovat.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Johnnny napísal: 29 okt 2023, 5:00 No, podla mna ano, pretoze tu nikto nerozporuje, to ze migranti mozu byt pre krajinu prinosni a je v principe jedno odkial su. Problem je sposob ako su prijimani a ze prijimat ludi o ktorych nic nevies, kedze nemaju doklady, navyse hufne problem je.
Ale ja proti tomu nie som. Ja som proti tomu, aby vsetci migranti boli povazovani za ileganlnych, alebo aby boli za ilegalnych boli povazovani len ti, ktori sa si dovolili narodit sa tam, kde sa to nam nepaci.
Blastbit napísal: 28 okt 2023, 22:52 Co sa týka arabských migrantov-syria,tiež som chcel napísať krajiny ako Saud.Arabia,SAE,Oman,Katar,Bahrajn a možno Jordánsko.
Vo Východnej Azii by to zrejme boli moslimské krajiny ako Malajzia,Singapur.
No čo sa týka severoafrických migrantov ako sú maročania,tunisania a černošských migrantov, tam je problematické nájst bohatú krajinu.
To už ich potom núti ist na Pyrenejsky poloostrov,Taliansko a možno Grecko, aj ked toto su tiez len tranzitné krajiny dalej na západ a sever.
Uplne stačí pozriet to SR,CR s romami, do školy aj za mojich školských čias nejaký chodili. Tak možu chodiť aj další a následne ist do práce.
Vo Finsku je pár tisíc romov, všetci musia ist do školy, všetci musia ist do práce, ak nejdu tak to takto dopadne, že im odoberu deti,dávky...
No a sú kvoli tomu fíni rasisti? Ked si chcu chrániť sociálny system pred zneuzivanim.
Takže znovu, ide o pristup jednotlivých národností v cudzej krajine ich schopnosť sa integrovat. Príliš tolerantní multikulturalizmus je škodný.
dajte si s kamaratom zoom call a doucujte sa tu georafiu navzajom, lebo prve dve vety su odtrhnute od reality. Ak sa ju doucite, pridete na to preco.
Vlastne aj tretia veta mimo realitu, lebo ignoruje existenciu pozemnej hranice Spanielska a Maroka. Plus by som ta poziadal, aby si nebol rasisticky voci obyvatelom Afriky. Dakujem.
Naozaj niekde rodicom beru deti? Aj tu vraj brali. No ak by chceli zacat brat, museli by zacat o rodin v majorite, lebo podmienky, ake im robia by nemali byt zlucitelne.
Ku poslednej vete: rozumiem tomu spravne, ze chces, aby sa rozne kultury nenavideli a maju byt ku tomu vedene?
beardie napísal: 28 okt 2023, 22:05 no skus mi to vysvetlit
preco nie je napriklad Saudska Arabia, SAE, Oman, Katar, Bahrajn a dalsie bohate moslimske krajiny vhodnejsie miesto pre ich zivot?
tvrdis, ze ta mensila Slovakov, ktori su otvoreni rasisti, repreznetuju nazory vsetkych Europanov?
zozen si fyzickogeograficku mapu Blizkeho Vychodu a premyslaj, preco je problem dostat sa Syrie do krajin Zalivu. to zvladnes. potom si najdi dake materialy ku islamu. zoznam sa s nimi a premyslaj.
nie, on nie je proti tomu, on, ako aj napriklad ja, chceme, aby sa ti ludia dostali do zelanej krajiny legalne
poznas vyznam toho slova?
poznam. Sulikovci ale do Zapadneho Nemecka urcite neprisli legalne. bud prekrocili hranicu Ceskoslovenska ilegalne, alebo sa dostali na Zapad podvodom. takze opat, Sulik povie vsetkym migrantom nie, aj ked on sam migrant bol. Potom koriguje na ilegalnych, ale ani to nesplnal.
ty mne ides rozpravat o pocitoch? ty? :D
tu nejde o ziadne pocity, ale o preukazatelny narast kriminality, to nie su pocity, to su tvrde data
ta Britania ta teda pekne zmenila, uplna woke babka
vidis ako to je. ty pravidelne plackas, ked moj post moze urazit pocity Rusov. a proti ich agresii si.
zaroven ale nemas problem napisat, ze vsetci ludia z MENA su nesprisobivi kriminalnici, ktori su nezelani. tam sa ani nesnazis najst tych, ktori by chceli prist legalne mat zmysel pre spolocnost v Europe. oni su z MENA, preto su ilegalni a zli.
Severna Amerika i Zapadna Europa a Stredna Europa (ciastocne i Vychodna) su vybudovane na odkaze krestansko-zidovskej historie
co je priamy protiklad islamu
Stredna Europa si je teda kulturne blizsia so Zapadnou Europou a Severnou Amerikou a rovnako je ZE a SA k sebe vyrazne blizsie ako cokolvek z MENA, nesuhlasis?
Su vybudovane na rovnakom zaklade, ale rozdiely su priepastne. Akceptacia inych kultur. Akceptacia inych nabozenstiev - aj v ramci krestanstva. Rodova rovnost - ci su povinnostou zeny KKK (Küche, Kinder, Kirche), alebo moze ostat bezdetna a stat sa CEO a zarobit rovnake peniaze ako muz. Akceptiacia LGBT+ ludi. Tam vsade je Slovensko/Stredna Europa blizsie ku MENA ako ku comukolvek na Zapade. Ved tie volby boli pred mesiacom. Nominacie na misterky a ministrov do tohoto tyzdna.
ale vobec nie, mozu migrovat legalne
tak preco to 'dorazne nie' a generalizovane kriminalizovanie ludi z MENA
tie pasy si si uz dohladal?
a na co? vzdy ked mam nieco najst, teba ci inym, tak sa krutite. ci su to posty, ci su to videa...

btw, vedeli ste ze:
Ceskoslovensko malo na svojom uzemi deti z Namibie, o ktore sa v specialnych detskych domovoch starali najprv nasi vychovatelia a v neskorsom veku ku nim prisli ucitelia z komunistickych guerril, aby im davali indokrtinaciu do boja?
ŠtB na Slovensku cvicila arabskych teroristov pre boj proti Izraealu?
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Ale ja proti tomu nie som. Ja som proti tomu, aby vsetci migranti boli povazovani za ileganlnych, alebo aby boli za ilegalnych boli povazovani len ti, ktori sa si dovolili narodit sa tam, kde sa to nam nepaci.
Ja mam ale z diskusie skor pocit, ze ludom nevadi odkial kto pochadza, ale v akom stave ma doklady a ci vobec nejake ma. Pripadne ci splna podmienky ktore krajina vyzaduje. Ja proti migracii nic nemam, ale kazda krajina by mala mat pravo urcit kto a za akych podmienok v nej bude zit.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 29 okt 2023, 10:42tvrdis, ze ta mensila Slovakov, ktori su otvoreni rasisti, repreznetuju nazory vsetkych Europanov?
o Slovakoch som sa bavil kedy? straw man?
zozen si fyzickogeograficku mapu Blizkeho Vychodu a premyslaj, preco je problem dostat sa Syrie do krajin Zalivu. to zvladnes. potom si najdi dake materialy ku islamu. zoznam sa s nimi a premyslaj.
ved mi to vysvetli
preco nie je bezpecnejsie a jednoduchsie ist do kulturne blizsej krajiny ako do Nemecka ci Francuzska?
mozes napriklad vysvetlit, preco Egypt nechce umoznit vstup Palestincom, ktori su od seba vzdialeni len 1 hranicny plot :)
poznam. Sulikovci ale do Zapadneho Nemecka urcite neprisli legalne. bud prekrocili hranicu Ceskoslovenska ilegalne, alebo sa dostali na Zapad podvodom.
stale nevidis rozdiel medzi ilegalnym vystupom z totalitnej krajiny a ilegalnym vstupom do krajiny?
takze opat, Sulik povie vsetkym migrantom nie
on nehovori vsetkym migrantom nie, preco musis neustale klamat?
jedno vytrhnutie par slov z kontextu z neho nerobi odporcu vsetkych migrantov
vidis ako to je. ty pravidelne plackas, ked moj post moze urazit pocity Rusov. a proti ich agresii si.
snazim sa ta naucit nespravat sa ako hlupak
zaroven ale nemas problem napisat, ze vsetci ludia z MENA su nesprisobivi kriminalnici, ktori su nezelani.
zase klamstvo
patologicky luhar :)
hned pod dalsou citaciou je to jasne vysvetlene, ocakavam, ze mi prestanes do klavesnice vkladat slova, ktore som uz viackrat vysvetlil
tam sa ani nesnazis najst tych, ktori by chceli prist legalne mat zmysel pre spolocnost v Europe. oni su z MENA, preto su ilegalni a zli.
ak vstupia do krajiny ilegalne, tak su ilegali
do EU vstupuju rocne miliony ludi z MENA legalne ako turisti alebo za obchodom, nevidim dovod, preco by to nemohli robit aj vsetci ostatni
Su vybudovane na rovnakom zaklade, ale rozdiely su priepastne.
ale prosim ta, toto je hodne slaby argument, mas na viac
tak preco to 'dorazne nie' a generalizovane kriminalizovanie ludi z MENA
lebo zakony maju platit pre vsetkych, bez ohladu na povod
nikde nekriminalizujem vsetkych, iba tych, ktori vstupuju nelegalne, a teda porusuju zakon :)

ktore dalsie zakony su podla teba nevhodne?
a na co? vzdy ked mam nieco najst, teba ci inym, tak sa krutite. ci su to posty, ci su to videa...
snazil si sa to pouzit ako argument, tak cakam, ze ho vytiahnes
jackb napísal: 29 okt 2023, 10:42Vlastne aj tretia veta mimo realitu, lebo ignoruje existenciu pozemnej hranice Spanielska a Maroka.
tu hranicu, ktora je tazko strazena a vsetci ilegalne vstupujuci su automaticky posielani hned naspat, vdaka zmluve medzi Marokom a Spanielskom

fascinuje ma tvoje upnutie sa na nejaku myslienku a aj ked ti ju spoludiskutujuci rozoberu na srobiky, tak sa neposunies ani o milimeter
jackb
Redeemer
Redeemer

Johnnny napísal: 29 okt 2023, 10:53 Ja mam ale z diskusie skor pocit, ze ludom nevadi odkial kto pochadza, ale v akom stave ma doklady a ci vobec nejake ma. Pripadne ci splna podmienky ktore krajina vyzaduje. Ja proti migracii nic nemam, ale kazda krajina by mala mat pravo urcit kto a za akych podmienok v nej bude zit.
toto vnimame inak. beardie napriklad dookola opakuje, ze ludia z Blizkeho Vychodu a Severnej Afriky su kriminalnici a prizivnici, ktori do Europy nesmu, lebo jemu sa nepacia.
ani s tym drobenim rozhodovania na krajiny to nema zmysel. je EU, je Schongen. takze ak sa Nemecko rozohodne niekoho prijat, tak ten potom legalne mozes prechadzat od Colares po Velku Sedlicu.
beardie napísal: 29 okt 2023, 11:17 o Slovakoch som sa bavil kedy? straw man?
to, ze nie su vitani castou Slovakov, neznamena, ze nie su vitani Europanmi. to by platilo aj pri utecencoch z Ukrajiny. ano, je skupina ludi, ktori pricipialne nenavidia Ukrajincov. musi preto Nemecko ci Irsko, alebo Britania mimo EU, prestat s pomocou? tak vidis.
beardie napísal: 29 okt 2023, 11:17 preco nie je bezpecnejsie a jednoduchsie ist do kulturne blizsej krajiny ako do Nemecka ci Francuzska?
navod mas v mojom predoslom poste. ty nemozes mat problem so zadanim zo zemepisu pre zakladne skoly. tie klimaticke pasy su vysokoskolske ucivo, to by sa dalo odpustit. no zaklady fyzickej a humannej geografie, to das.
stale nevidis rozdiel medzi ilegalnym vystupom z totalitnej krajiny a ilegalnym vstupom do krajiny?
podla mna ho nevidis ty, ked kriminalizujes vsetkych ludi z MENA
jedno vytrhnutie par slov z kontextu z neho nerobi odporcu vsetkych migrantov
jedna priama ozdrojovana citacia a tvoje tvrdenie, ze Sulik je v tom konzistentni.
najlepsie je ist prikladom: nespravaj sa tak ty.
ocakavam, ze mi prestanes do klavesnice vkladat slova, ktore som uz viackrat vysvetlil
prepac, to si nebol ty, kto sermoval statistikou, ze za kriminalitu v EU mozu ludia z MENA?
do EU vstupuju rocne miliony ludi z MENA legalne ako turisti alebo za obchodom, nevidim dovod, preco by to nemohli robit aj vsetci ostatni
lebo si nechcu len urobit selfie z Atomiom, kochat sa holandskymi majstrami a dat si pecene gastany v Pratri. oni chcu v Europe zit. vnimas rozdiel medzi navstevou krajiny za ucelom turistiky ci obchodu a odstahovanim sa do nej?
ale prosim ta, toto je hodne slaby argument, mas na viac
takze tie rozidely medzi Slovenskom a Zapadom su minimalizovatelne, ale medzi ludmi z MENA a Stredo-vychodnou Europou su priepastne. co ak chce prist dievca, ktore nechce cely zivot rodit, ale chce byt vyskumnicka, programatorka, lekarka, politicka? alebo homosexual? alebo len proste nechce bit svoju zenu, lebo u neho doma sa to tak robi a nutia ho do toho...
lebo zakony maju platit pre vsetkych, bez ohladu na povod
suhlasim. ak boli legalni Sulikovci, ak sme legalni my, nemoze byt zakon, ktory bude ilegalizovat ludi z MENA.

a ked ma tak chces ucit, prosim nevstupuj do diskusie, ktorej nie si prijamou sucastou. je to neslusne. dakujem.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 29 okt 2023, 13:11beardie napriklad dookola opakuje, ze ludia z Blizkeho Vychodu a Severnej Afriky su kriminalnici a prizivnici, ktori do Europy nesmu, lebo jemu sa nepacia.
fascinujuce Kubko, preco sa stale uchylujes k tymto klamstvam?
ja iba dookola opakujem, ze do Europy maju prist ludia legalne, bez ohladu na svoj povod, v com je tato myslienka pre teba tak zlozita na pochopenie?
je EU, je Schongen. takze ak sa Nemecko rozohodne niekoho prijat, tak ten potom legalne mozes prechadzat od Colares po Velku Sedlicu.
toto je tiez celkom zakladna neznalost, Schengen neznamena, ze si ludia mozu len-tak prechadzat kedykolvek ako sa im zapaci, krajiny maju pravo kontrolovat svoje hranice i nadalej a maju tiez pravo odmietnut vstup ludom, ktori sa prislusnikom na hranici nepacia podla vopred stanovenych zakonnych dovodov
i preto teraz prebiehaju kontroly, povacsine namatkove, medzi SR a CR/AT, pripadne aj medzi CR a DE
i preto sa migranti najdeni na hraniciach, nesplnajuci podmienky, vracaju do predchadzajucej krajiny, z CR ich uz bolo dost lifrovanych naspat na Slovensko
to, ze nie su vitani castou Slovakov, neznamena, ze nie su vitani Europanmi.
opat zle:
Nemecko: https://svet.sme.sk/c/20904439/tisice-l ... siliu.html
Francuzsko: https://www.teraz.sk/zahranicie/francuz ... lanok.html
navod mas v mojom predoslom poste. ty nemozes mat problem so zadanim zo zemepisu pre zakladne skoly. tie klimaticke pasy su vysokoskolske ucivo, to by sa dalo odpustit. no zaklady fyzickej a humannej geografie, to das.
stale cakam, geograficka vzdialenost medzi Damaskom a Rijadom je polovicna ako medzi Damaskom a Berlinom, alebo sa mapa myli?
dam.jpg
podla mna ho nevidis ty, ked kriminalizujes vsetkych ludi z MENA
klamstvo, viackrat vyvratene, nekriminalizujem vsetkych ludi z MENA, kriminalizujem len tych, ktori porusuju zakony, napriklad i tie o vstupe do krajiny
jedna priama ozdrojovana citacia a tvoje tvrdenie, ze Sulik je v tom konzistentni.
nech sa paci, tu to mas na videu, od 07:00 hovori o migracii, konkretne v case 07:10 hovori: "Nie sme proti migracii vo vseobecnosti" a potom od 07:34 "my sme proti ilegalnej migracii, zasadne!" a "sme proti povinnym kvotam, zasadne!" hned potom
https://www.aktuality.sk/clanok/NROBzGu ... i-to-iste/
prepac, to si nebol ty, kto sermoval statistikou, ze za kriminalitu v EU mozu ludia z MENA?
ano, statistiky to podporuju
vdaka ludom s MENA povodom sa nasobne zvysila kriminalita, nie je to pravda?
lebo si nechcu len urobit selfie z Atomiom, kochat sa holandskymi majstrami a dat si pecene gastany v Pratri. oni chcu v Europe zit. vnimas rozdiel medzi navstevou krajiny za ucelom turistiky ci obchodu a odstahovanim sa do nej?
na to vyznacene mas odpoved vo vete V1
kristalovo cisty priklad
ze oni nieco chcu neznamena, ze na to maju pravo, nieto povinnost :)
takze tie rozidely medzi Slovenskom a Zapadom su minimalizovatelne, ale medzi ludmi z MENA a Stredo-vychodnou Europou su priepastne.
kulturne rozdiely medzi Slovenskom a Zapadom su mensie ako medzi MENA a Zapadom
mozeme to rozbit aj na jednotlive krajiny, ak chces
co ak chce prist dievca, ktore nechce cely zivot rodit, ale chce byt vyskumnicka, programatorka, lekarka, politicka? alebo homosexual? alebo len proste nechce bit svoju zenu, lebo u neho doma sa to tak robi a nutia ho do toho...
moze sa pokusit prist legalne, je to takto jednoduche
suhlasim. ak boli legalni Sulikovci, ak sme legalni my, nemoze byt zakon, ktory bude ilegalizovat ludi z MENA.
ten zakon neilegalizuje iba ludi z MENA, pre vstup do EU musia splnit podmienky uplne vsetci, napriklad vlastnictvo cestovneho pasu je nutna poziadavka
od roku 2025 napriklad i ludia z USA ci Kanady a dalsich 20 krajin, vratane napriklad VB budu musiet splnit dalsie poziadavky (navyse, ETIAS nie je vizum, na hranici je colnik, ktory vpusti alebo nevpusti cloveka, ta autorizacia je len prerekvizita)
ked ma tak chces ucit, prosim nevstupuj do diskusie, ktorej nie si prijamou sucastou. je to neslusne. dakujem.
nebudes rozhodovat o tom, k comu sa vyjadrim :)

summa summarum:
- Sulik nie je proti legalnej migracii
- ja nie som proti legalnej migracii
- zivot v Europe nie je pravo pre kohokolvek a Europa nema povinnost prijat ludi, ktori sa tak rozhodnu

P.S.: tie pasy si mam teda skrtnut? uz sa o tom nebudeme rozpravat?

P.S.S.: aj niekto dalsi povazuje tuto diskusiu za uplne absurdnu? :smt080
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 29 okt 2023, 14:02 fascinujuce Kubko, preco sa stale uchylujes k tymto klamstvam?
ja iba dookola opakujem, ze do Europy maju prist ludia legalne, bez ohladu na svoj povod, v com je tato myslienka pre teba tak zlozita na pochopenie?
kolkokrat ta musim poziadat, aby si nevstupoval do konverzacii mna s inymi? je to hruba neslusnost.
obhajujes Sulika, ktory napisal
MIGRANTOM HOVORÍM ZÁSADNÉ NIE,
lebo to nikam nevedie.
dokonca sa snazis napisat, ze nenapisal to, co napisal :)
toto je tiez celkom zakladna neznalost, Schengen neznamena, ze si ludia mozu len-tak prechadzat kedykolvek ako sa im zapaci, krajiny maju pravo kontrolovat svoje hranice i nadalej a maju tiez pravo odmietnut vstup ludom, ktori sa prislusnikom na hranici nepacia podla vopred stanovenych zakonnych dovodov
bezna situacia ale je, ze sa po EU da presuvat bez kontrol.
ak predvolebny meeting nemeckych neonackov v Karl-Marx-Stad interpretujes ako "cudzinci nie su v Europe vitani"; tak potom zhromazdenia slovenskych chcimírov vyvreskujucich "MiGy proti Rusku" sa da interpretovat ako "Slovaci si proklamativne zvolili pripojenie ku RF".
stale cakam, geograficka vzdialenost medzi Damaskom a Rijadom je polovicna ako medzi Damaskom a Berlinom, alebo sa mapa myli?
dam.jpg
nedavno si sermoval poctom svojich dizertaciek. preto neverim, ze si tak (pridavne meno), aby si neuvedomoval z akych dovodov nemozu vojnovi utecenci zo Syrie odist do Saudskej Arabie.
klamstvo, viackrat vyvratene, nekriminalizujem vsetkych ludi z MENA, kriminalizujem len tych, ktori porusuju zakony, napriklad i tie o vstupe do krajiny
ty si dokazes protirecit v jedinej vete. preco si ja vlastne deriem klavesnicu?
nech sa paci, tu to mas na videu, od 07:00 hovori o migracii, konkretne v case 07:10 hovori: "Nie sme proti migracii vo vseobecnosti" a potom od 07:34 "my sme proti ilegalnej migracii, zasadne!" a "sme proti povinnym kvotam, zasadne!" hned potom
https://www.aktuality.sk/clanok/NROBzGu ... i-to-iste/
vdaka Aktualitam za TL:DW. O legalnosti sa mal vyjadrit len raz. zvysok je proti akejkolvek migracii.
Prides mi ako Trumpovi pravnici: namiesto obhajoby klienta z neho robis este horsiu osobu. Vdaka za to.
ano, statistiky to podporuju
vdaka ludom s MENA povodom sa nasobne zvysila kriminalita, nie je to pravda?
ani nie. ludia z MENA zili na Zapade davno pred 2015. Nebol problem. ludia z MENA boli aj v Ceskoslovensku a nic. a boli tam aj Namibijcania. a tiez nic.
co ale rasovo motivovane utoky na ludi? kolkym cudzincom odkopli hlavu nackovia na Obchodnej pred rokom 2015? do kolkych kocikov hadzali kamene pred Hlavnou stanicou?
ze oni nieco chcu neznamena, ze na to maju pravo, nieto povinnost :)
a vidis, Sulikovci chceli do Zapadneho Nemecka, prijali ich. teba prijali v CR a mna aj v Irsku aj v Britanii. nemali povinnost nas prijat, my sme nemali pravo byt prijati.
kulturne rozdiely medzi Slovenskom a Zapadom su mensie ako medzi MENA a Zapadom
mozeme to rozbit aj na jednotlive krajiny, ak chces
nemusime, lebo nie su. staci si pozriet mapy s dotaznikom, akych susedov si ludia zelaju v krajinach Europy a prelozit ich s ucenim islamu.
moze sa pokusit prist legalne, je to takto jednoduche
tak ale politici, ci je to vlavo alebo vpravo chcu zo Slovenska zakazat celej EU prijat migrnatov. takze to jednoduche nie je :)
ten zakon neilegalizuje iba ludi z MENA, pre vstup do EU musia splnit podmienky uplne vsetci, napriklad vlastnictvo cestovneho pasu je nutna poziadavka
od roku 2025 napriklad i ludia z USA ci Kanady a dalsich 20 krajin, vratane napriklad VB budu musiet splnit dalsie poziadavky (navyse, ETIAS nie je vizum, na hranici je colnik, ktory vpusti alebo nevpusti cloveka, ta autorizacia je len prerekvizita)
takze zakon nie je diskrimimacny, co je sice fajn, ale ci je dobre urobit ilegalov aj z Britov, Kanadanov a Americanov je na povazenie. moze sa to reciprocne vratit.
nebudes rozhodovat o tom, k comu sa vyjadrim :)
snaha 404
skus nedokazovat opak, mozno sa zacnem snazit uverit ti
- zivot v Europe nie je pravo pre kohokolvek a Europa nema povinnost prijat ludi, ktori sa tak rozhodnu
V2 - imigracia nie je elitny klub. ak prijali nas, je (pridavne meno) ziadat, aby neboli prijati ini.
tie pasy si mam teda skrtnut? uz sa o tom nebudeme rozpravat?
nebudeme, kym opat nespomenies "najblizsiu bezpecnu krajinu". potom ti to rad pripomeniem.
P.S.S.: aj niekto dalsi povazuje tuto diskusiu za uplne absurdnu?
Hell yeah. Migrant obhajujuci migranta, ktory je proti migracii. Definicia absurdna.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

To už ani nie je diskusia ale vytrhávanie z kontextu. Uplne stačí ked podporím napr názor Johnnyho, pod toto sa tiež podpisujem, viac neriešim.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 29 okt 2023, 15:45 kolkokrat ta musim poziadat, aby si nevstupoval do konverzacii mna s inymi? je to hruba neslusnost.
co si ty zelas, alebo ziadas, je mi uplne ukradnute :)
mozes sa ist vyplakat adminovi, ako minule
obhajujes Sulika, ktory napisal
dokonca sa snazis napisat, ze nenapisal to, co napisal :)
kazdy, kto vie citat, pochopil, ze to vyjadrenie bolo vytrhnute z kontextu, takze pre zmenu zavadzanie
mas tam video, aby si sa sam presvedcil, dokonca s timestampami
bezna situacia ale je, ze sa po EU da presuvat bez kontrol.
bezna situacia je aj to, ze su vsetci pri vstupe cez vonkajsie krajiny kontrolovani a musia mat pas :)
ak predvolebny meeting nemeckych neonackov v Karl-Marx-Stad interpretujes ako "cudzinci nie su v Europe vitani"; tak potom zhromazdenia slovenskych chcimírov vyvreskujucich "MiGy proti Rusku" sa da interpretovat ako "Slovaci si proklamativne zvolili pripojenie ku RF".
pisal si, ze nie su vitani Europanmi, kedze minimalne 1 Europan je proti migracii, tvoj vyrok nie je pravdivy, cize klames
zakladna vyrokova logika
preto neverim, ze si tak (pridavne meno), aby si neuvedomoval z akych dovodov nemozu vojnovi utecenci zo Syrie odist do Saudskej Arabie.
stale cakam, ze mi to vysvetlis
ty si dokazes protirecit v jedinej vete. preco si ja vlastne deriem klavesnicu?
ta veta je kristalovo jasna, staci vediet citat
vdaka Aktualitam za TL:DW. O legalnosti sa mal vyjadrit len raz. zvysok je proti akejkolvek migracii.
ak nerozumies ani videu, tak zial, neporadim ti, obrat sa na odbornikov
ani nie. ludia z MENA zili na Zapade davno pred 2015. Nebol problem. ludia z MENA boli aj v Ceskoslovensku a nic. a boli tam aj Namibijcania. a tiez nic.
suhlasim, preto je nevhodne importovat nepreverenych, ktori budu zvysovat kriminalitu
taktiez, ide aj o kriticke mnozstvo, preto na Slovensku nemozeme v najblizsich rokoch ocakavat islamsky terorizmus, ak zije na Slovensku len zopar tisic moslimov

ta dalsia cast je straw man, diskusia je o Zapadnej Europe
a vidis, Sulikovci chceli do Zapadneho Nemecka, prijali ich. teba prijali v CR a mna aj v Irsku aj v Britanii. nemali povinnost nas prijat, my sme nemali pravo byt prijati.
presne tak, legalne alebo legalizaciou
to sa o stovkach tisic migrantov z MENA povedat neda
nemusime, lebo nie su. staci si pozriet mapy s dotaznikom, akych susedov si ludia zelaju v krajinach Europy a prelozit ich s ucenim islamu.
vysvetli
tak ale politici, ci je to vlavo alebo vpravo chcu zo Slovenska zakazat celej EU prijat migrnatov. takze to jednoduche nie je :)
to je tiez klamstvo
takze zakon nie je diskrimimacny, co je sice fajn, ale ci je dobre urobit ilegalov aj z Britov, Kanadanov a Americanov je na povazenie. moze sa to reciprocne vratit.
mas chabe znalosti, pre obcanov EU (nie vsetkych krajin) je do Kanady potrebna ETA, do USA ESTA + samozrejme platny pas, co tiez este neznamena, ze budu do krajiny vpusteni, to je na rozhodnuti colnika
od dalsich krajin vyzaduju viza, predovsetkym od krajin z MENA
skus nedokazovat opak, mozno sa zacnem snazit uverit ti
staci citat moje texty, viackrat som to napisal
V2 - imigracia nie je elitny klub. ak prijali nas, je (pridavne meno) ziadat, aby neboli prijati ini.
pokojne nech prijimaju vsetkych tych, ktori splnia podmienky, nevidim v tom problem, vratane ludi z MENA
V1
nebudeme, kym opat nespomenies "najblizsiu bezpecnu krajinu". potom ti to rad pripomeniem.
najblizsia bezpecna krajina
Hell yeah. Migrant obhajujuci migranta, ktory je proti migracii. Definicia absurdna.
ani nie, ja som bol vzdy legalny migrant
to je rozdiel medzi mnou a vacsinou plavacikov
podla tvojho absurdneho vyjadrenia: ked sa ja rozhodnem, ze chcem zit v Australii, tak ma tam maju Australcania vpustit, len tak, lebo Kubko povedal

summa summarum:

P.S.: aj niekto dalsi povazuje tuto diskusiu za uplne absurdnu? :smt080
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 29 okt 2023, 16:24 kazdy, kto vie citat, pochopil, ze to vyjadrenie bolo vytrhnute z kontextu, takze pre zmenu zavadzanie
mas tam video, aby si sa sam presvedcil, dokonca s timestampami
Je to klamstvo, lebo ja som dal priamu citaciu toho, co napisal.
bezna situacia je aj to, ze su vsetci pri vstupe cez vonkajsie krajiny kontrolovani a musia mat pas :)
no, a preco su potom na Slovensku, ked to ma vonkajsiu hranicu len na Ukrajine a tam asi vela ludi z MENA dnes nebude. ci nahodou nebudes stekat na nespravny strom.
pisal si, ze nie su vitani Europanmi, kedze minimalne 1 Europan je proti migracii, tvoj vyrok nie je pravdivy, cize klames
zakladna vyrokova logika
je krasne, ako sa ti pocas troch rokov vyrokova logika nehodila a teraz sa nou ohanas. defekujes si do dutiny ustnej.
stale cakam, ze mi to vysvetlis
to sa nacakas. tvrdil si, ze si sa naucil imunologiu za kratku dobu. zemepis pre zakladne skoly si si s takym skillom mohol zvladnut za par minut. dokonca z jedinej mapy.
suhlasim, preto je nevhodne importovat nepreverenych, ktori budu zvysovat kriminalitu
taktiez, ide aj o kriticke mnozstvo, preto na Slovensku nemozeme v najblizsich rokoch ocakavat islamsky terorizmus, ak zije na Slovensku len zopar tisic moslimov
dehumanizacia, generalizacia. nice.
ako sa v tvojom svete preveruju ludia, ked je podla teba ilegalne uz len to, ze mozu byt kontrolovani.
ta dalsia cast je straw man, diskusia je o Zapadnej Europe
nie je. tvrdis, ze ludia, ktori si dovolia nenarodit sa v Europe su automaticki kriminalni. pritom s nimi problemy neboli a terorizmus pachali Europania na Europanoch. a to bolo dokonca aj v 90. rokoch.
presne tak, legalne alebo legalizaciou
to sa o stovkach tisic migrantov z MENA povedat neda
e? nezda sa ti to absurdne?
vysvetli
World Values,
to je tiez klamstvo
ano je, to tvoje klamstvo, lebo slovenski politici sa neustale vyjadruju ku tomu, co smu alebo nesmu robit ine staty v EU robit v otazke migracie.
pokojne nech prijimaju vsetkych tych, ktori splnia podmienky, nevidim v tom problem, vratane ludi z MENA
V1
na zaciatku postu: su ilegalni, lebo chcu zit v EU a my nemame dovod im to umoznit.
na konci postu: nech prijmaju tych, ktori splnia podmienky.
nechces si premysliet, na akej strane stojis?
najblizsia bezpecna krajina
Rakusko, popripade Svajaciarsko. nie Kanada ci ostrovy v Indickom oceane :smt006
ani nie, ja som bol vzdy legalny migrant
to je rozdiel medzi mnou a vacsinou plavacikov
podla tvojho absurdneho vyjadrenia: ked sa ja rozhodnem, ze chcem zit v Australii, tak ma tam maju Australcania vpustit
dehumanizacia.
zle. podla tvojho absurdneho tvrdenia: teba vpustili kam si chcel, ale ktokolvek dalsi nesmie byt vpusteny.
nie, len ju odmietate umoznit :)
inak, ako moze Sulik vlastnit ranc v tej Australii, ked Australania nemali ziadnu povinnost dovolit mu ist tam a cokolvek si tam kupit?
Pokrytectvo.

Naozaj dufas, ze ja ako imigrant budem vypisovat, ze ini imigranti nesmu mat prava a prilezitosti ake mam ja, alebo ake mali moji predkovia? Oh my sweet summer child.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 29 okt 2023, 17:29Je to klamstvo, lebo ja som dal priamu citaciu toho, co napisal.
a vytrhol si to z kontextu, napriek tomu, ze ti to bolo viackrat vysvetlene
no, a preco su potom na Slovensku, ked to ma vonkajsiu hranicu len na Ukrajine a tam asi vela ludi z MENA dnes nebude. ci nahodou nebudes stekat na nespravny strom.
lebo Madari si svoju hranicu nestrazia a Slovaci na to tiez celkom srali, preto su kontroly medzi SR a CR, SR a AT a nasledne aj medzi CR a DE, je to verejne komunikovane
Slovensko s tym ma dodatocne naklady, kedze nelegalnych migrantov mozu krajiny vratit do predchadzajucej krajiny, cize v pripade AT alebo CR na Slovensko
je krasne, ako sa ti pocas troch rokov vyrokova logika nehodila a teraz sa nou ohanas. defekujes si do dutiny ustnej.
budes musiet byt konkretnejsi
na nase diskusie na temu Covid si celkom dobre pamatam a vacsina mojich vyjadreni sa ukazala ako korektna
to sa nacakas. tvrdil si, ze si sa naucil imunologiu za kratku dobu. zemepis pre zakladne skoly si si s takym skillom mohol zvladnut za par minut. dokonca z jedinej mapy.
takze 4. pokus a pritom len prazdne slova
preco Egyptania neumoznuju vstup Palestincanom z Gazy?
ako sa v tvojom svete preveruju ludia, ked je podla teba ilegalne uz len to, ze mozu byt kontrolovani.
presne podla zakona
ak policajti alebo colnici zistia, ze su ti ludia na uzemi protipravne, mozu ich vyhostit, to sa casto aj deje, viz predchadzajuce odseky
nie je. tvrdis, ze ludia, ktori si dovolia nenarodit sa v Europe su automaticki kriminalni.
kde som napisal, ze ludia, ktori si dovolia nenarodit sa v Europe, su automaticky kriminalni?
viackrat som uz tento blud vyvratil a ty ho stale opakujes, preco musis neustale klamat?
pritom s nimi problemy neboli a terorizmus pachali Europania na Europanoch. a to bolo dokonca aj v 90. rokoch.
ale teraz uz niektori z nich problemom su, casy sa menia
urcite to suvisi s tym, ze pocas rokov 2015/2016 bolo do Europy prijatych viac ako milion ludi, predovsetkym z MENA, ale i Bangladesa a dalsich azijskych, prevazne moslimskych, krajin
e? nezda sa ti to absurdne?
vobec nie, ide o dodrziavanie zakonov, ktore si pocas lockdownov tak nekriticky obhajoval
zrazu ti porusovanie zakonov nevadi, to nie je velmi konzistentne
World Values,
musis byt konkretnejsi
ano je, to tvoje klamstvo, lebo slovenski politici sa neustale vyjadruju ku tomu, co smu alebo nesmu robit ine staty v EU robit v otazke migracie.
pretoze sa neustale diskutuje o povinnom rozdelovani ilegalnych migrantov aj do dalsich krajin, i Slovenska
aj o tom Sulik v tom videu rozpraval a presne na to reagoval pri tom poste, ktory neustale predhadzujes

na zaciatku postu: su ilegalni, lebo chcu zit v EU a my nemame dovod im to umoznit.
na konci postu: nech prijmaju tych, ktori splnia podmienky.
nechces si premysliet, na akej strane stojis?
splnenie podmienok je okrem ineho i legalny vstup
stale si nechces pozriet vyznam slova legalny?
Rakusko, popripade Svajaciarsko. nie Kanada ci ostrovy v Indickom oceane :smt006
mozes mi vysvetlit, co presne ti vadi na cestovani? ty si nebol v Maroku alebo na Faerskych ostrovoch?
zle. podla tvojho absurdneho tvrdenia: teba vpustili kam si chcel, ale ktokolvek dalsi nesmie byt vpusteny.
nie, ja som splnil vsetky potrebne podmienky, aby mi umoznili vstup
to sa o ilegalnych migrantoch povedat neda
ak budu ludia splnat podmienky, mozu im krajiny vstup umoznit, neznamena to ale, ze ked sa migranti rozhodnu, tak ma Europa povinnost prijat ich
V1
nie, len ju odmietate umoznit :)
existuje dostatok moznosti ako sa do Europy dostat, co mozu potvrdit desiatky milionov turistov a obchodnikov do Europy kazdorocne vstupujucich
inak, ako moze Sulik vlastnit ranc v tej Australii, ked Australania nemali ziadnu povinnost dovolit mu ist tam a cokolvek si tam kupit?
je to uplne jednoduche, splnil podmienky, ak by podmienky nesplnil, tak by si ziadnu nehnutelnost kupit nemohol
Pokrytectvo.
tazke nepochopenie reality
Naozaj dufas, ze ja ako imigrant budem vypisovat, ze ini imigranti nesmu mat prava a prilezitosti ake mam ja, alebo ake mali moji predkovia? Oh my sweet summer child.
ja vsetkym legalnym migrantom doprajem, aby v zivote dosiahli presne to, po com tuzia a zaroven, co im ich nove domovskej krajiny umoznia, zacnime legalnym vstupom do krajiny
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 29 okt 2023, 19:09 a vytrhol si to z kontextu
skopirovanim priamej citacie, dokonca aj s odkazom na zdroj (user name, cas postu) som to vytrhol z kontextu? co ale tvoje vytrhavanie z kontextu vlad ci odbornikov? aby si nehlad smietky, kde mas brvna
lebo Madari si svoju hranicu nestrazia a Slovaci na to tiez celkom srali, preto su kontroly medzi SR a CR, SR a AT a nasledne aj medzi CR a DE, je to verejne komunikovane
Slovensko s tym ma dodatocne naklady, kedze nelegalnych migrantov mozu krajiny vratit do predchadzajucej krajiny, cize v pripade AT alebo CR na Slovensko
takze Greci, ktori nekontrolovali v 2015 a teraz tiez maju problem a Madari.
budes musiet byt konkretnejsi
na nase diskusie na temu Covid si celkom dobre pamatam a vacsina mojich vyjadreni sa ukazala ako korektna
ak som napisal, ze tvrdenie: zomieraju len stari je nepravdive ak zomrie co i len jedna osoba, ktora sa za staru povazovat neda.
vtedy sa ti to nehodilo a vulgarne si mi nadaval.
takze 4. pokus a pritom len prazdne slova
preco Egyptania neumoznuju vstup Palestincanom z Gazy?
mozes si di doplnit fyzicku geografiu Blizkeho Vychodu a priestorove rozlozenie obyvatelstva v regione. pokojne si najdi nocnu satelitnu fotku regionu a premyslaj pri tom. to zvladnes.
presne podla zakona
ak policajti alebo colnici zistia, ze su ti ludia na uzemi protipravne, mozu ich vyhostit, to sa casto aj deje, viz predchadzajuce odseky
ak im Greci a Madari dovolili vstup a nevedia, ze na vnutornych hraniciach zacali prebiehat kontroly, tak ako je mozne povazovat ich za protipravnych.
kde som napisal, ze ludia, ktori si dovolia nenarodit sa v Europe, su automaticky kriminalni?
viackrat som uz tento blud vyvratil a ty ho stale opakujes, preco musis neustale klamat?
napriklad o citaciu nizsie - tvrdis, ze prichod ludi z ME znamena narast kriminality. nazyvas ich ilegalnymi
ale teraz uz niektori z nich problemom su, casy sa menia
urcite to suvisi s tym, ze pocas rokov 2015/2016 bolo do Europy prijatych viac ako milion ludi, predovsetkym z MENA, ale i Bangladesa a dalsich azijskych, prevazne moslimskych, krajin
generalizacia nielen ludi z MENA ale vsetkych moslimov. pytal si sa, kde tvrdis, ze vsetci ludia z MENA a teraz aj mslimovia su kriminalnici. tak tu.
vobec nie, ide o dodrziavanie zakonov, ktore si pocas lockdownov tak nekriticky obhajoval
zrazu ti porusovanie zakonov nevadi, to nie je velmi konzistentne
porusovanie zakonov? tych, ktore zakazuju akykolvek druh diskriminacie?
musis byt konkretnejsi
taky dlhodoby projekt. pytaju sa ludi v celom svete otazky o.i. aj ci suhlasia s tym, aby mali opytani za susedov napriklad foreign workers, telesne postihnutych, ludi s AIDS, homosexualov,... tak sa da dlhodobo porovnat vyvoj nalad v spolocnosti v krajine, ale aj v celom svete. takze je lahko mozne si pozriet ci su hodnoty opytanych Slovakov podobne alebo rozdielne s tymi na Zapade :)
pretoze sa neustale diskutuje o povinnom rozdelovani ilegalnych migrantov aj do dalsich krajin, i Slovenska
aj o tom Sulik v tom videu rozpraval a presne na to reagoval pri tom poste, ktory neustale predhadzujes
takze slovenski politici chcu hovorit inym europskym krajinam co maju robit.
splnenie podmienok je okrem ineho i legalny vstup
stale si nechces pozriet vyznam slova legalny?
vid vyssie: ak im Greci a Madari zamavali na cestu, je ich vstup ilegalny?
mozes mi vysvetlit, co presne ti vadi na cestovani? ty si nebol v Maroku alebo na Faerskych ostrovoch?
to bola reakcia na "prva bezpecna krajina". je to v citacii :smt006
nie, ja som splnil vsetky potrebne podmienky, aby mi umoznili vstup
to sa o ilegalnych migrantoch povedat neda
ak budu ludia splnat podmienky, mozu im krajiny vstup umoznit, neznamena to ale, ze ked sa migranti rozhodnu, tak ma Europa povinnost prijat ich
mali krajiny, ktore ta vpustili povinnost prijat ta?
je to uplne jednoduche, splnil podmienky, ak by podmienky nesplnil, tak by si ziadnu nehnutelnost kupit nemohol
a ak by mu nedovolil nic z toho, len preto, ze sa narodil v Strednej Europe a za zivota bol ucastny na ilegalnej migracii?
ja vsetkym legalnym migrantom doprajem, aby v zivote dosiahli presne to, po com tuzia a zaroven, co im ich nove domovskej krajiny umoznia, zacnime legalnym vstupom do krajiny
to je sice super, ale tvoje posty hovoria o pravom opaku. zroven to neodpoveda na otazku ci cakas, ze je ako migrant budem prejavovat nenavist voci inym migrantom, len z toho dovodu, ze su tiez migranti.
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

jackb
A nie je diskriminácia aj to, že EU chce prerozdeľovať migrantov ? veď práve tým diskriminuje migrantov ktorý chceli ostať napr. v Nemecku a oni ho pošlú niekde na Slovensko či Maďarsko, takže nebudú mať také práva aké mali naši predkovia, keď si už ukazoval na históriu migrácie.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 30 okt 2023, 8:29 skopirovanim priamej citacie, dokonca aj s odkazom na zdroj (user name, cas postu) som to vytrhol z kontextu?
presne tak, jedna veta, ktora popiera jeho celozivotne presvedcenie, je vytrhnutie z kontextu
takze Greci, ktori nekontrolovali v 2015 a teraz tiez maju problem a Madari.
ti ludia prenikaju cez zelenu hranicu, ziadne kontroly neabsolvovavaju
mozes si di doplnit fyzicku geografiu Blizkeho Vychodu a priestorove rozlozenie obyvatelstva v regione. pokojne si najdi nocnu satelitnu fotku regionu a premyslaj pri tom. to zvladnes.
stale nic, mozes sa uz konecne vymacknut?
preco je SA nevhodne miesto na umiestnenie migrantov, napriek tomu, ze ma kvoli hadzdz vybudovanu infrastrukturu pre miliony ludi?
ak im Greci a Madari dovolili vstup a nevedia, ze na vnutornych hraniciach zacali prebiehat kontroly, tak ako je mozne povazovat ich za protipravnych.
viz predpredchadzajuca citacia, migranti obchadzaju hranicne kontroly, casto nemaju pas a nie su oficialne vpusteni do Schengenu, cize konaju protipravne
napriklad o citaciu nizsie - tvrdis, ze prichod ludi z ME znamena narast kriminality. nazyvas ich ilegalnymi
ak niekto porusi zakon o vstupe, je vhodne nazvat ho ilegalom, kedze ilegalne vstupil
generalizacia nielen ludi z MENA ale vsetkych moslimov. pytal si sa, kde tvrdis, ze vsetci ludia z MENA a teraz aj mslimovia su kriminalnici. tak tu.
nie, to je opat tvoje pokrivene videnie reality
ak niekto vstupi do krajiny ilegalne je ilegal
ak sa v nejakej krajine ludia povodom z MENA podielaju neproporcne na kriminalite, nie je generalizacia, ked sa upozorni, ze niektori z nich su nasilni, nikto netvrdi, ze sa vsetci spravaju kriminalne
porusovanie zakonov? tych, ktore zakazuju akykolvek druh diskriminacie?
zacneme tym prvym porusenim - ilegalny vstup
ak si spravne spominam, dodrziaval si lockdowny skor striktne ako volne, je zaujimave, ze ti ine porusenie zakona, ktore ma taktiez priamy vplyv na tvoj zivot, nevadi, prave naopak, podporujes to
taky dlhodoby projekt. pytaju sa ludi v celom svete otazky o.i. aj ci suhlasia s tym, aby mali opytani za susedov napriklad foreign workers, telesne postihnutych, ludi s AIDS, homosexualov,... tak sa da dlhodobo porovnat vyvoj nalad v spolocnosti v krajine, ale aj v celom svete. takze je lahko mozne si pozriet ci su hodnoty opytanych Slovakov podobne alebo rozdielne s tymi na Zapade :)
stale je ta kulturna blizkost rozdielna voci krajinach MENA, v mnohych z nich je napriklad homosexualita trestna, casto sa tresta aj smrtou
takze slovenski politici chcu hovorit inym europskym krajinam co maju robit.
v pripade, ak chcu europske krajiny hovorit Slovensku a inym krajinam, co maju robit
hovori sa tomu demokracia
vid vyssie: ak im Greci a Madari zamavali na cestu, je ich vstup ilegalny?
viz vyssie
to bola reakcia na "prva bezpecna krajina". je to v citacii :smt006
co ma vybavenie pasu s prvou bezpecnou krajinou? uz to konecne vysvetlis?
mali krajiny, ktore ta vpustili povinnost prijat ta?
nemali, presne tak
tak ako nemaju povinnost prijat ilegalnych migrantov bez platnych dokladov, co tak vehementne presadzujes
a ak by mu nedovolil nic z toho, len preto, ze sa narodil v Strednej Europe a za zivota bol ucastny na ilegalnej migracii?
nevidim, ze by sa to dialo
staci vstupovat do krajiny legalne
to je sice super, ale tvoje posty hovoria o pravom opaku. zroven to neodpoveda na otazku ci cakas, ze je ako migrant budem prejavovat nenavist voci inym migrantom, len z toho dovodu, ze su tiez migranti.
nie, nehovoria
chcem len, aby sa dodrziavali zakony o vstupe

ked pojde niekto okolo tvojho bytu, ktory sa mu bude pacit a chce v nom zit, vpustis ho?
uz si si zistil, preco Egyptania nevpustaju ludi z Gazy?

Autoeditácia príspevku po 21 min 48 sek:
beardie napísal: 08 sep 2015, 11:38my vieme co bude, nieco podobne sa stalo krajinam na Zapade, aspon my by sme sa z toho mohli poucit
aacid napísal: 08 sep 2015, 12:23co tu rozpravas? ako to vies? mas stroj casu ktorym vidis do buducnosti? ako to vies? ty nic nevies, ty si iba myslis a to je obrovsky, obrovsky rozdiel, nezabudaj na to.
8 rokov, povedal by si, ze sa ten narast kriminality v Zapadnej Europe dostavil?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Prečo taký Ibrahim Maiga z Mali v roku 1987 mohol prist ako študent do CSSR? Lebo mal legálny vstup do krajiny, všetky doklady, povolenia ok.
A teraz v roku 2023 migranti ktorích sem prevádzaju prevádzači (zločinci) z Madarska nemaju doklady, povolenia ale mobily maju.
A potom mi tu milý jackb hovor, ze som rasista ktorý je rasistický voči afričanom.
Spominal som aj rozdielny prístup arabov pri migrácii, niekto tu spomenul ze má moslima doktora a bol som rasisticky ladený voči tomu?
Viem ze Maroko má spoločnu hranicu so Spanielskom Ceutu - Melillu, ale to niesu vysnívané oblasti pre maročanov a ostatních severoafričanov alebo afričanov celkovo. No neviem či sa dá aj Spanielsko uplne brat za prvú bezpečnú krajinu(teroristické utoky,živelné pohromy,mafie zo zahraničia=činania,rusi,taliani a pod), ale ako tranzitná krajina Spanielsko skrátka je.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

K Maigovi by som dodal este to, ze som chalan z dediny na strednom slovensku, kusok od LM. Pisem to preto aby bolo jasne, ze moje okolie nie su zrovna progresivne ladeni ludia a je medzi nimi mnoho takych ktorym vadia LGBTI, homosexuali (skor tie adopcie atd), pripadne migranti, ale nikoho z nich netrapi prave taky Maiga.

Dovod preco to tak je popisany v prispevkoch nado mnou a naozaj nic nenasvedcuje tomu, ze ktokolvek zucastneny tejto diskusie, pripadne Sulik ma problem s legalnymi pristahovalcami ktori tu chcu studovat, alebo pracovat.

Samozrejme, aj medzi tymi nelegalnymi pristahovalcami sa iste najdu taki ktori chcu zit slusne a poctivo, ale osobne si myslim, ze pokial nemaju doklady a nesplnaju podmienky krajiny pre vstup, musime ich poslat pekne spat, pretoze neustale dufat v najlepsie, hlavne v podobnych temach je imho hranie sa s ohnom.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

beardie napísal: 30 okt 2023, 9:358 rokov, povedal by si, ze sa ten narast kriminality v Zapadnej Europe dostavil?
dostavil?

https://www.macrotrends.net/countries/F ... statistics
kriminalita vo francuzsku je podstatne nizsia ako v roku 2015. zial graf je iba do 2021.

k nemecku som nasiel data aj k 2022, tak to vyrazne stuplo, ale je tam korelacia s imigracnou vlnou z roku 2015? ti imigranti sa 7 rokov pripravovali a teraz to konecne rozbehli alebo su dovody zvysenej kriminality niekde uplne inde?
https://www.statista.com/statistics/104 ... n-germany/
Napísať odpoveď