Emoce v předvztahové komunikaci

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Hartiel
Novice
Novice

Emoce v předvztahové komunikaci

Príspevok od používateľa Hartiel »

Ahoj všem,
dlouhou dobu mi vrtá v hlavě jedna věc a rád bych znal názory zkušenějších.
Není to tak dávno, co jsem ztratil slečnu, do které jsem se zamiloval a jako důvod mi byly vytknuty mé emoce.
Jelikož jsem emotivní člověk, dost dlouhou dobu jsem z toho byl špatný... Neumím se totiž přetvařovat a podobné pocity v sobě dusit. Přečetl jsem si knížku Jak sbalit ženu v2.0 od T. Baránka, kde jsem se dozvěděl, že jsem udělal jednu z tzv. exkluzivních chyb a nemám již šanci ji napravit. A tak se taky stalo... Více jak půl roku jsem se o dotyčnou slečnu snažil a postupně ztratil sám před sebou všechnu soudnost i hrdost, zatímco ona se absolutně nezajímala a nechala mne v tom. Uvědomuji si, že jsem doplatil na svou nezkušenost (sladkých 17 tou dobou), řekl co cítím někomu, koho jsem vlastně ani pořádně neznal a vůbec do toho spadl ani nevím jak. Slečně se začal omlouvat (ano, další chyba...), že byla chyba jí něco podobného říkat a že bych ji raději více poznal a někam zašel... Načež ona mne odbyla se slovy "Si to moc bereš" s hrůzostrašným/vyděšeným pohledem ve tváři. Načež se ke mně, když jsem téma po pár dnech znovu načal, začala chovat arogantně, vysmívavě a urážlivě. Nevím, jestli tahle změna v chování z holky, se kterou jsem si měl co říct a která mi přišla strašně sympatická byla způsobená jen mou chybou nebo se ukázala její pravá tvář. Už mne to tak netíží jako kdysi, ale rád bych znal názory ostatních, co se těch emocí týče. Od té doby jsem se na sobě hodně snažil zapracovat, přečetl si zmíněnou knížku, některé diskuze tu, spoustu článků a "návodů" ohledně balení, udělal změny k lepšímu v oblékání a konečně mám po letech i účes, který přitahuje pozornost slečen v pozitivním slova smyslu. :) Že nemá cenu se snažit, že je nejlepší zapomenout a jít dál vím, už jsem si tu přečetl hodně diskuzí. ;-) Takže, je tohle opravdu taková školácká chyba, které se musím za každou cenu stůj co stůj vyhnout, nebo to jen byla pěkná záminka pro dotyčnou k tomu se mne zbavit a svést vše na mne? O tom, že si dotyčná nebyla schopná na mne najít čas, ani nemluvě. Určitě sem chodí spousta žen, je tohle pro ně opravdu tak nepřípustné a dotyčný by u nich po tomto skončil? Berte prosím v úvahu, že jsme se znali opravdu krátce a všechny ty chybné kroky teď vidím... ale jak se zpívá v jedné mé oblíbené písničce - zoufalství nutí další chybu. Díky všem za jakékoliv názory.
axxis
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Emoce v předvztahové komunikaci

Príspevok od používateľa axxis »

1 - co znamena, ze si velmi emotivny? to moze byt prakticky hocico.

2 - brat si rady z internetu a snazit sa podla nich nejako naucit fungovat vo vztahoch? cakaju Ta tazke casy

3 - precitat si knihu, ktora z qwertyho spravila samca, ktorym je dnes? (jak to nie je ta ista tak sorry) ak bude mat na Teba rovnaky efekt ako na neho tak sa tie tazke casy zmenia do podob, ktore zatial poznas iba v nocnych morach

Ak chces pocut moj nazor tak len prestan over-analyzovat co sa stalo a preco sa to stalo a proste len viac interaguj s ludmi. Nic Ta nedokaze pripravit na vztahy lepsie ako realna komunikacia s ludmi a nutnost riesenia situacii, ktore z toho vyplyvaju. Par vecerov s kamaratmi kde prehodis co to malo s nahodnymi cudzincami/cudzinkami je IMO milionkrat cennejsie ako sa spoliehat na nejaku knihu v tak vtkavej veci ako su medziludske vztahy.

P.S. fajn vidiet cestinu, to tu uz dlho neoblo :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...Ženy všeobecne nechcú nejakého plačka, ktorý emotívne reaguje na každé odmietnutie a zo všetkého sa zosype...

axxis - qwertyho nepoznáš, takže ťa musím opraviť, že qwerty vôbec nieje taký ako si myslíš...máš veľmi skreslený názor vytvorený iba výhradne z jeho vystupovania na fóre...odporúčam spoznať osobne...
playerSC
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa playerSC »

Odloz knizku doma na policku a tahaj von balit zeny... Neviem co cakas ked hravas futbal tak sa zdokonalujes citanim knih ? Ked chces svaly staci si citat knihy o bodybuildingu ? A to ze si jej vyznal city este predtym ako ste spolu chodili... co cakas od takeho dievcata ? Samozrejme ze ta bude povazovat za slabuckeho a mileho chlapceka vo friendzone a odkopne ta... Kazdopadne s tymi knihami je to trapne... Chlapci mam pocit ze podaktori ste neschopni ist von a nieco si narazit... Samozrejme druha vec je ked ona je namyslena j**ava babenka, ktora si ta namotala a teraz si z teba robi handru.
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

GRIM -- dikes. :) Dame este stretko niekedy nejake. (so schyzom tiez ked sa podari)
playerSC -- k vela veciam potrebujes knihu, bez knihy by si nevedel citat, pisat, dokonca ani ovladat kopec veci. TO ze je kniha aj na zenu je podla mna v dnesnej dobe len velkym PLUS. Komu kniha nepomoze, tomu urcite neuskodi. ;-) A nie kazdemu ide balenie rovnako, niekomu lepsie niekomu horsie.
AXXIS -- niekedy na forum pisem blbiny, a? (b? c? ....)

AUTOR TEMY -- citaj knihy, peter_retep by ti vedel este zo dve tri poradit tiez a baranek radi tiez niektore publikacie, snaz sa z nich zapamatat urcite veci dost naspamat, jednoducho budes vediet. JA si tiez vsetko nepamatam a kopne sa kedykolvek, niekedy si naivne myslim, ze ked spravim chybu a spravim tieto veci podla seba ze to bude super, veeeeelky omyl, niektore zeny sa fakt spravaju ukazkovo ako z knihy a doslova tabulkovo, vyuzi to v svoj prospech mas MANUAL k tomu ako ich potom zvladnut.

-- ci to bola chyba? bola..... Bud chladny, vypocitavy, racionalne uvazujuci, vtipne drzy, zdravo sebavedomy, dobre sa obliekaj a bal viacero zien naraz, z inych miest alebo lokalit, zvysi ti to sebavedomie a ked ta jedna odmietne stale mas v zalohe dalsie. a v pripade odhalenia[nacapala by ta jedna zena ked si vonku s druhou] si s kamaratkou (ked balenie nie je TOP pokrocile, aj zena s ktorou budes to bude brat ako nezavazne stretnutie . . . nie ako rande kde mate o 15 minut skoncit v posteli).
Odporucam naraz balit aj viac ako 5 holiek intenzivne.
spermia
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa spermia »

odporucam spravit screen a ukazat manzelke a potom detom ak to tam niekedy dopracujete, isto sa potesi/a ze su vysledkom "chladneho drzeho kalkulu" a boli nahodne vybrate zo 7 uchadzajucich sa za pomoci knihy :)

ah, sorry, OT, som myslel ze v nazve temy je "laska" a nie "ako zasunut 101" :D
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

pocuvaj, sa najprv pokukaj na manzelky a deti tych bohacov, ku prikladu karel GOTIK, ... co ma o kolko? 30 rokov mladsiu manzelku? si myslim ze tam je ten chladny kalkul z jej strany a nikto to neriesi.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Kolko mala dotycna rokov? Predpokladam, ze menej ako 17, vsak? Ono casom sa zmeni aj tvoje spravanie voci zenam a aj zenska schopnost zvladat taketo situacie, bez toho aby sa musela spravat arogantne a povysenecky.

Problem vobec nie je v tom, ze si sa snazil, chybu si spravil az ked si sa jej ospravedlnoval za to, co citis. Keby si stojis za slovom, ale trochu by si ubral, ba dokonca by si ju zacal ignorovat, asi by za tebou priliezla aj sama. Zenam treba niekedy dat pocitit, ze sa netoci vsetko len okolo nich. Akonahle nad tym vsetkym zacnu premyslat, tak mas ciastocne vyhrane. Aj ked je mozne, ze tu v diskusii sa budu tvarit, ze takto to nefunguje :) sam som zvedavy.
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

TommyHot napísal: Problem vobec nie je v tom, ze si sa snazil, chybu si spravil az ked si sa jej ospravedlnoval za to, co citis. Keby si stojis za slovom, ale trochu by si ubral, ba dokonca by si ju zacal ignorovat, asi by za tebou priliezla aj sama. Zenam treba niekedy dat pocitit, ze sa netoci vsetko len okolo nich. Akonahle nad tym vsetkym zacnu premyslat, tak mas ciastocne vyhrane. Aj ked je mozne, ze tu v diskusii sa budu tvarit, ze takto to nefunguje :) sam som zvedavy.
PRESNE TAK!!!
Veľmi dobre si to napísal a je to čista pravda
Inak keď to tu riešime tak k téme, treba byť "všetko" v istej miere, niektora má rada ak je chladnejší, no niektorá nechce veľmi chladného. Treba sa držať porekadla, všetkého s mierou a hlavne nevyznávať lásku po prvom stretnutí :)
Hartiel
Novice
Novice

TommyHot: 18. Já bych ani neřekl, že jsem se jí omlouval za to, co cítím, spíš jsem jí to dával najevo až moc. Já se jí omlouval v tom smyslu, že má vlastně pravdu, že ji příliš neznám, že to bylo tak trošku unáhlené a že bych rád pokračoval v poznávání se a někam zašel. On byl právě problém v tom, že si nedokázala (nechtěla?) na mne najít čas a někam zajít, těch možností jí více poznat příliš nebylo, tak jsem si nejspíš bláhově myslel, že když vyjdu s pravdou napovrch, že mi tu šanci dá a něco se změní. :? Snad půl roku jsem o ni ten zájem projevoval (a fakt že hodně, některé věci jsem si měl určitě odpustit), postupně do doby, kdy mne začala střídavě ignorovat a normálně zdravit v závislosti na tom, jak moc jsem se snažil (alespoň mi to tak přišlo). Nakonec jsem si řekl, že takhle to dál nejde, vola jsem ze sebe dělal dost dlouho a vrátil jí to úplně stejně totálním ignorem, kterej trvá už asi 2 měsíce. Za ty poslední 2 měsíce jsem na sobě dost zamakal a celkově ji přistihl při tom, jak na mne několikrát civí a možná jí to asi trochu i vrtá hlavou, ale nechal jsem to bez povšimnutí, nemíním si zase něco nalhávat. O tom, že sama přileze (kór když začaly prázdniny), dost silně pochybuju, ve většině případů byla většina aktivity z mojí strany a já počítám s tím, že to holt byla dobrá zkušenost, ale je čas jít dál, i když mne to samozřejmě celkem mrzí.

A co se týče té knížky, já ji četl jen kvůli tomu, abych zjistil, kde jsem udělal chybu a co dělám blbě. Nebral jsem ji jako návod jak na ženy, podle kterého se musím stůj co stůj řídit. Je to podle mě lepší si ji přečíst, než se ještě několikrát spálit na těch samých chybách. :wink:
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

TommyHot napísal:Problem vobec nie je v tom, ze si sa snazil, chybu si spravil az ked si sa jej ospravedlnoval za to, co citis. Keby si stojis za slovom, ale trochu by si ubral, ba dokonca by si ju zacal ignorovat, asi by za tebou priliezla aj sama.
Jasne, presne takto to funguje. Dievca o Teba nema zaujem ale akonahle ju zacnes ignorovat tak sa totalne zlomi, bezhlavo sa do Teba zamiluje a na pockanie Ta otrtka na hajzli. Gratulujem k obajveniu zakladneho principu utvarania vztahov.

Zaruceny hojko recept ako ziskat, ktorukolvek zenu:

1. Dojdite k nej a pouzit tzv. pick-up line (overene stovkami uzivatelov tuna, funguju vzdy). Priklad: "Nemas vodicsky alebo aspon zvaracsky preukaz?"

2. Po tomto nadcasovom vyhlaseni ste uz na pol ceste k vztahu, ale este stale nemate vyhrate. Uz ste si sice ziskali jej pozornost, ale teraz ju musite dobre odignorovat. Takze chodte niekam do prdele a uz sa jej viac neozyvajte, zarucene ze za par dni sa za Vami doplazi sama.

Pro tip: Vyhnite sa Ziline, tam su iba buze**** a QWERTY, fest spatne miesto na balene zien.
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

Axxis K+.
Osobne tomuto dosť nerozumiem. Podľa môjho názoru, ak ma dievča ignoruje, tak to znamená, že ma ignoruje a nemá záujem. Ergo nemá zmysel sa ňou ďalej zaoberať a treba ísť skúsiť šťastie o dom vedľa. Vymýšľať na ňu taktiky ignorácie a iné hlúposti aby som zaujal. Určite nie.. Veď predsa ona nemá záujem..
A Hartiel vyklopiť na nejaké dievča , ktoré ani dokopy nepoznáš nejaké emócie a to, že ju máš strašne rád bla bla bla..sa mi zdá dosť divné.. Do budúcna sa tomu určite vyhnúť.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

axxis kazda sebakriticky zmyslajuca zena ti potvrdi, ze ak ju chlap zrazu z nicoho zacne nic ignorovat, zacne nad tym uvazovat. Co sa stalo, preco, ako. Nehovorim, ze sa zamiluje, ale minimalne prejde zo stavu uplnej ignoracie, do stavu kedy nad tebou zacne intenzivne premyslat a casto sa potom ozve aj sama. Zazil som to nejedenkrat na vlastnej kozi a vela mojich kamaratok, ktore nemaju problem si to priznat mi to potvrdilo. Este raz, nehovorim ze sa zamiluje, hovorim, ze sa otoci o 180 stupnov a z ignoracie sa stava aspon zaujem, co je na zaciatok pekna startovacia pozicia. Stojim si za tym, ze to plati minimalne na zeny, ktore ta predtym mali radi.

S mojou predoslou byvalou to bolo presne takto isto. Boli sme kamarati, potom sa nieco posralo a vobec sa so mnou nebavila (podla mna ani sama nevedela preco). Doliezal som a nemalo to ziaden efekt. Tak som sa na to vysral a do pol roka sme uz spolu chodili.
Nazdy
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Nazdy »

kdyz ti zena vytkne tve pocity tak ruky prec :smt098 pametaj ze laska pride sama a vacsinou na prvy pohlad :smt006
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

A ako sa hovorí, ak nepríde láska na prvý pohľad, tak sa okolo tej osoby treba prejsť ešte raz. :D
Nazdy
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Nazdy »

tak :smt033
no ale fakt...ked budes citat knizku ako zbalit babu 1 a potom ako zbalit babu 2 tak dopadnes tak ako 98 percent mladych ludi vo vztahu...po 2 rokoch rozvod... 2 deti peniaze ziadne...a cely zivot v... :smt006
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

danodrevo napísal:Axxis K+.
Osobne tomuto dosť nerozumiem. Podľa môjho názoru, ak ma dievča ignoruje, tak to znamená, že ma ignoruje a nemá záujem. Ergo nemá zmysel sa ňou ďalej zaoberať a treba ísť skúsiť šťastie o dom vedľa. Vymýšľať na ňu taktiky ignorácie a iné hlúposti aby som zaujal. Určite nie.. Veď predsa ona nemá záujem..
A Hartiel vyklopiť na nejaké dievča , ktoré ani dokopy nepoznáš nejaké emócie a to, že ju máš strašne rád bla bla bla..sa mi zdá dosť divné.. Do budúcna sa tomu určite vyhnúť.
Ona ma ignoruje tak radšej sa jej budem pchať do rite a osprvedlňovať sa jej za city ktoré k nej mám? Jednoznačne ignorácia, ak sa nezlomí tak aspoň naňu skôr zabudneš :wink:
Hartiel
Novice
Novice

Moc díky všem za názory. Ale ještě by mne zajímala jedna věc a to je chování holek/žen k těm chlapům, co jim dali najevo své city. Jaké máte zkušenosti? Myslím například, jestli se holka snaží, aby klukovi nebylo tak zle, i když dotyčného nechce, nebo ho v tom nechá vykoupat, či mu případně jen k tomu něco krátce řekne (ohledně kamarádství a podobných frází :roll: ) a dál to neřeší..? Vím, že to všechno záleží na povaze, že každá z nich je jiná... Z mého pohledu, kdybych byl ve stejné situaci, tak bych se snažil, aby tak netrpěla a nechtěl, abychom se kvůli tomu rozešli ve zlém, ale asi je to mou povahou. Vůbec totiž nevím, jak a jestli se k ní mám vůbec chovat, nebo si jí vůbec nevšímat, po tom všem, když mne v tom v podstatě nechala. Předem díky za každý další názor. :)
Brambor
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Brambor »

Podľa mňa sa k nej môžeš naďalej správať priateľsky, nie je dôvod na vyhýbanie sa, veď si jej len dal najavo, že je príťažlivá žena a na tom nie je nič zlé :-) teda, ide aj o spôsob, akým si to urobil, ak to nebolo zúfalé alebo príliš naliehavé, tak aj ona by to celé mala brať ok..
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Hartiel napísal:Moc díky všem za názory. Ale ještě by mne zajímala jedna věc a to je chování holek/žen k těm chlapům, co jim dali najevo své city. Jaké máte zkušenosti? Myslím například, jestli se holka snaží, aby klukovi nebylo tak zle, i když dotyčného nechce, nebo ho v tom nechá vykoupat, či mu případně jen k tomu něco krátce řekne (ohledně kamarádství a podobných frází :roll: ) a dál to neřeší..? Vím, že to všechno záleží na povaze, že každá z nich je jiná... Z mého pohledu, kdybych byl ve stejné situaci, tak bych se snažil, aby tak netrpěla a nechtěl, abychom se kvůli tomu rozešli ve zlém, ale asi je to mou povahou. Vůbec totiž nevím, jak a jestli se k ní mám vůbec chovat, nebo si jí vůbec nevšímat, po tom všem, když mne v tom v podstatě nechala. Předem díky za každý další názor. :)
Vykašľal by som sa už na ňu a prestal sa ňou zaoberať. Zalov v nových vodách. Neprientuj sa až tak veľmi na "odbornú" literatúru a internet. Súdiac podľa toho, ako formuluješ vety a celkovo, ako v tejto téme vystupuješ súdim, že vieš, že každý prípad je individuálny a návody sú nanič.
Čo sa týka Tvojich emócií - holka Ťa musí brať a mať rada takého, aký si - musíš jej osobnostne (najskôr) imponovať (viem, klišé, ale zabijem sa?). Nemá ani najmenší zmysel hrať chladného, jak himalájsky štít, pričom to nebudeš skutočne ty - nakoniec by to aj tak vyplávalo na povrch a narobilo viac paseky, ako úžitku. Ver mi.
Napísať odpoveď