Exekúcia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
puls
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Exekúcia

Príspevok od používateľa puls »

chcel by som sa opytat ludi, ktori maju skusenosti s exekuciou ??
Napr. daju mi pokutu za rychlost na aute (kedysi nebrali vodicky ked sa nezaplatilo na mieste) daju mi sek ktrory nezaplatim a o 2,3 roky to posunu na exekuciu ktora to bude vymahat ake su tam poplatky ?? a musi sa to robit hned sudne (potom treba platit aj sudne trovy) ci nepride najpr exekutor ci to nezaplatim s urcitou pokutou a az potom to da sa sud ? PLS poradte niekto . diki za kazdu odpoved !
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

exekutor je povereny sudom, nie sud exekutorom :-) ... takze najskor tahanice cez sudy potom exekucia :-) ...
puls
Light Star
Light Star

hej viem viem len napriklad kamarat neplatil 3 mesiace pozicku a exekutor mu volal ze ak to nezaplati nwm uz do 3 dni tak ze budu tahanice potom :) zaplatil a nic....
myslel som to skor tak ze sa exekutorom nechce tahat cez sudy vzdy ci ta najskor nekontaktuju ci nezaplatis plus jemu nieco za "namahu" a sud uz neriesi pocul som ze sa to tak robi tak nwm ?
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

pravdepodobne mu nevolal exekutor, ale firma poverena vymahanim pohladavok, ktora pouzije vsetky mozne dostupne prostriedky na vymamenie ciastky. Sudne tahanice a exekucia su az posledna varianta, nakolko slovenske sudy svojou rychlostou pripominaju zivot korytnacky.
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Neviem síce kolko máš rokov, ale ak bývaš s rodičmi a oni ťa aj živia atď., tak vám exekáč nemôže vziať nič, keďže opletačky máš ty, ale nič nevlastníš, všetko je vašich (ak teda platí to, že bývaš z vašimi a niesi zárobkovo činný). :)
puls
Light Star
Light Star

KoCi - jj tie sudy :D :D

Clean Up - to ja chapem ale aj keby musis to zaplatit ked budes zarabat co nebudes do konca zivota ?? ja sa len chcem niako vyhnut sudnym poplatkom :) Ja to zaplatim ide o to ze som to vtedy zabudol ja by som to zaplatil aj tak len moja skleroza ... no co uz
KoCi
Darca
Darca

problem je v tom, ze "ja som zabudol" je tak otrepana fraza, ze snad nikto toto nemoze povazovat za nejake ospravedlnenie situacie. Predpokladam, ze na sudne tahanice ta nedali len tak z nicoho nic, nejaka upomienka zrejme bola. Obvykle sa pred podobnou tahanicou zvykne poslat upomienka s upozornenim, ze ak nezaplatis dlznu sumu + penale za omeskanie, bude zalezitost riesena sudnou cestou. A zeby si zabudol az 2x?

"Zabudol som" je vazne usmevna vyhovorka, ktoru ti naozaj nikto nikde nezozerie.
Deafboy
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

vsetko je mozne

Príspevok od používateľa Deafboy »

Z vlastnej skusenosti musim povedat, ze vsetko je mozne... prikald - pokuta za MHD. Najskor sme zabudli a potom zaplatili bez vyplennia variabilneho symbolu...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Súdne poplatky platiť nebudeš, ak stihneš pokutu + penále zaplatiť ešte pred zahájením súdu. Čím skôr zaplatíš, tým budeš platiť menej.
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

Snad uz len aby bolo z coho platit.
puls
Light Star
Light Star

Deafboy - pri takychto veciach pripomienka nechodi teda aspon mne neprisla :) a ja viem ze je to moja chyba ja sa nato nevyhovaram ale je to realita !
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Keď niekoho chytia policajti a chcú ho pokutovať a daný človek povie, že nemá peniaze ani občiansky pri sebe, tak sa stane čo ? Predpokladám, že príslušníci vypíšu bloček, ale čo by sa stalo, keby dotyčný postihnutý nadiktoval zlé meno a adresu a pokutu jednoducho neuhradil ?
KoCi
Darca
Darca

Ked nemas ako hodnoverne preukazat svoju totoznost, maju pravo ta zadrzat. Policajti nie su revizori.

Tych dokladov co mas mat so sebou je trosku viac, takze tym, ze ich zatajis, ci nedajboze zabudnes, si nijako neprilepsis, skor naopak.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

KoCi napísal:Ked nemas ako hodnoverne preukazat svoju totoznost, maju pravo ta zadrzat. Policajti nie su revizori.

Tych dokladov co mas mat so sebou je trosku viac, takze tym, ze ich zatajis, ci nedajboze zabudnes, si nijako neprilepsis, skor naopak.
Díky. :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

KoCi: Niekde som raz cital, ze ked ta chyti revizor, nemas pri sebe doklady a privola mestsku policiu, no odmietnes sa preukazat aj tam, tak ze ta musia do 24 hodin pustit. Neviem co je na tom pravdy, ale stalo by to za pokus vyskusat.
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

KoCi napísal:Ked nemas ako hodnoverne preukazat svoju totoznost, maju pravo ta zadrzat. Policajti nie su revizori.

ked doklady zabudnes, skoncis na fizlici :) tiez som tam takto raz skoncil ked som nemal pri sebe obciansky (uz velmi davno). to, ze som mal kartu poistenca ich vobec nezaujimalo. chceli obciansky alebo pas. ine doklady neboli hodnoverne. ani elektricenka, ani karta poistenca ani bankomatova karta, ani nic.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Mna kedysi v Blave chytil revizor a par mudrych hlav mi tvrdilo, ze sa mam na to vykaslat, ze oni maju tolko toho, ze to nestihaju vymahat a po urcitej dobe sa to premlci. Tak som pozdravy z DPB ignorovala, takisto neskor sudne predvolanie, lebo som v tom case aj tak nebola doma a zrazu mi jedneho dna vola mama z banky, ze mi dosla exekucia na ucet, nejakych 260€ a povodna pokuta bola tusim 1200 sk :!:
Akurat, ze uz to tam trci zarezervovane asi rok, ale nikto nema o tie peniaze zaujem. Vybrat ich pravdaze nemozem.
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bushido »

Tak ked nemáš občiansky sú dve možnosti buď si ťa zistia cez operačného, tak že ťa budú výťažovat (meno matky, otca) proste vsetky osobne udaje a následne to overí, alebo ťa zoberú na stanicu a tam ťa prehľadajú ci nemáš pri sebe op alebo sninaním telesných znakov v poslednom pripade. Ak sa totožnosť nezistí do 24 hodín policajti ťa musia pustiť ale som zvedaví komu sa bude páčiť byť zavretý 24 h v smradlavej klietke.
bladeboy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa bladeboy »

Chytil ma revizor, zapisal si ma, ma tam moje meno a STARÚ adresu, nie terajsiu, lebo sme sa nedavno prestahovali. Mali sme to zaplatit do mesiaca nejakych 55€. No nezaplatili sme, zabudol som :D , tak som to nechal tak, uz ubehli nejake 2-3 mesiace od toho a nic nam domov neprislo, ziadne upozornenie. Môže biť že nam este poslu nejaku pokutu alebo predvolanie na sud? ..a byvam s rodicmi, este studujem a nesom zarobkovo aktivny...
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

bladeboy:To bude mať mama radosť, až ti po polroku príde pozdrav za €200 :wink:
Napísať odpoveď