Exekúcia
Exekúcia
chcel by som sa opytat ludi, ktori maju skusenosti s exekuciou ??
Napr. daju mi pokutu za rychlost na aute (kedysi nebrali vodicky ked sa nezaplatilo na mieste) daju mi sek ktrory nezaplatim a o 2,3 roky to posunu na exekuciu ktora to bude vymahat ake su tam poplatky ?? a musi sa to robit hned sudne (potom treba platit aj sudne trovy) ci nepride najpr exekutor ci to nezaplatim s urcitou pokutou a az potom to da sa sud ? PLS poradte niekto . diki za kazdu odpoved !
Napr. daju mi pokutu za rychlost na aute (kedysi nebrali vodicky ked sa nezaplatilo na mieste) daju mi sek ktrory nezaplatim a o 2,3 roky to posunu na exekuciu ktora to bude vymahat ake su tam poplatky ?? a musi sa to robit hned sudne (potom treba platit aj sudne trovy) ci nepride najpr exekutor ci to nezaplatim s urcitou pokutou a az potom to da sa sud ? PLS poradte niekto . diki za kazdu odpoved !
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
hej viem viem len napriklad kamarat neplatil 3 mesiace pozicku a exekutor mu volal ze ak to nezaplati nwm uz do 3 dni tak ze budu tahanice potom
zaplatil a nic....
myslel som to skor tak ze sa exekutorom nechce tahat cez sudy vzdy ci ta najskor nekontaktuju ci nezaplatis plus jemu nieco za "namahu" a sud uz neriesi pocul som ze sa to tak robi tak nwm ?
myslel som to skor tak ze sa exekutorom nechce tahat cez sudy vzdy ci ta najskor nekontaktuju ci nezaplatis plus jemu nieco za "namahu" a sud uz neriesi pocul som ze sa to tak robi tak nwm ?
problem je v tom, ze "ja som zabudol" je tak otrepana fraza, ze snad nikto toto nemoze povazovat za nejake ospravedlnenie situacie. Predpokladam, ze na sudne tahanice ta nedali len tak z nicoho nic, nejaka upomienka zrejme bola. Obvykle sa pred podobnou tahanicou zvykne poslat upomienka s upozornenim, ze ak nezaplatis dlznu sumu + penale za omeskanie, bude zalezitost riesena sudnou cestou. A zeby si zabudol az 2x?
"Zabudol som" je vazne usmevna vyhovorka, ktoru ti naozaj nikto nikde nezozerie.
"Zabudol som" je vazne usmevna vyhovorka, ktoru ti naozaj nikto nikde nezozerie.
-
Deafboy
Darca
vsetko je mozne
Z vlastnej skusenosti musim povedat, ze vsetko je mozne... prikald - pokuta za MHD. Najskor sme zabudli a potom zaplatili bez vyplennia variabilneho symbolu...
Díky.KoCi napísal:Ked nemas ako hodnoverne preukazat svoju totoznost, maju pravo ta zadrzat. Policajti nie su revizori.
Tych dokladov co mas mat so sebou je trosku viac, takze tym, ze ich zatajis, ci nedajboze zabudnes, si nijako neprilepsis, skor naopak.
ked doklady zabudnes, skoncis na fizliciKoCi napísal:Ked nemas ako hodnoverne preukazat svoju totoznost, maju pravo ta zadrzat. Policajti nie su revizori.
Tych dokladov co mas mat so sebou je trosku viac, takze tym, ze ich zatajis, ci nedajboze zabudnes, si nijako neprilepsis, skor naopak.
-
pryja
Darca
Mna kedysi v Blave chytil revizor a par mudrych hlav mi tvrdilo, ze sa mam na to vykaslat, ze oni maju tolko toho, ze to nestihaju vymahat a po urcitej dobe sa to premlci. Tak som pozdravy z DPB ignorovala, takisto neskor sudne predvolanie, lebo som v tom case aj tak nebola doma a zrazu mi jedneho dna vola mama z banky, ze mi dosla exekucia na ucet, nejakych 260€ a povodna pokuta bola tusim 1200 sk
Akurat, ze uz to tam trci zarezervovane asi rok, ale nikto nema o tie peniaze zaujem. Vybrat ich pravdaze nemozem.
Akurat, ze uz to tam trci zarezervovane asi rok, ale nikto nema o tie peniaze zaujem. Vybrat ich pravdaze nemozem.
-
Bushido
Medium Professional
Tak ked nemáš občiansky sú dve možnosti buď si ťa zistia cez operačného, tak že ťa budú výťažovat (meno matky, otca) proste vsetky osobne udaje a následne to overí, alebo ťa zoberú na stanicu a tam ťa prehľadajú ci nemáš pri sebe op alebo sninaním telesných znakov v poslednom pripade. Ak sa totožnosť nezistí do 24 hodín policajti ťa musia pustiť ale som zvedaví komu sa bude páčiť byť zavretý 24 h v smradlavej klietke.
Chytil ma revizor, zapisal si ma, ma tam moje meno a STARÚ adresu, nie terajsiu, lebo sme sa nedavno prestahovali. Mali sme to zaplatit do mesiaca nejakych 55€. No nezaplatili sme, zabudol som
, tak som to nechal tak, uz ubehli nejake 2-3 mesiace od toho a nic nam domov neprislo, ziadne upozornenie. Môže biť že nam este poslu nejaku pokutu alebo predvolanie na sud? ..a byvam s rodicmi, este studujem a nesom zarobkovo aktivny...