No tak idem pekne po poriadku (z vlastnych skusenosti):
1. Co sa tyka domacich zadani, tych az tak vela nie je, resp. daju sa v pohode zvladat (v poslednom semestri Bc. je ich sice trosku viac, ale tam je zas volnejsi rozvrh, cize ich mas cas robit doma)
2. Pocet hodin, ktore musis odsediet v skole, sa kazdym semestrom znizuje. Neviem to nejako teraz preratat, co je dolezite a co nie, kedze zvyknem chodievat na vsetky prednasky (a hlavne v 1. roc boli vsetke dolezite). Ale ako tak pozeram svoj prvy semester, tak to bolo nejakych 33 hodin tyzdenne, ale teraz je to u mna uz podstatne menej (konkretne teraz mam 20 hodin tyzdenne).
3. Ranne vstavanie - ja som v 1. semestri vstaval 4x do tyzdna o pol siestej

(po, ut, stv a pia som zacinal o 7:00, pricom to bola bud dolezita prednaska, alebo cviko...). No s kazdym dalsim semestrom je to lepsie... napr. teraz koncim Bc. a 2x tyzdenne mi skola zacina az o 13:00 a 2x o 11:00, pricom jeden den mam dokonca volny (aj ked bezne som v skole aj do 20:00 vecer, ale zas nemusim skoro vstavat - to je vyhoda toho, ze vo vyssich rocnikoch si robis vlastny rozvrh)
4. Matika sa tu celkom da, sice na nej vyleti asi polovica ludi, ale pokial ta bavila na strednej, tak by si nemal mat problem (a podotykam, ze matematika je zaklad informatiky, kazdy jeden semester budes mat aspon jeden matematicky predmet)
5. Co sa tyka fyziky, tak tu mozem konstatovat, ze na aplikovanej informatike je fyzika dooooost tazka... napr. minuly rok bolo na fyz. nahlasenych vyse 160 studentov, zapocet ziskalo 112 z nich a skusku spravilo 40 studentov (na prvom termine iba 15 zo 112...) Cize 3/4 studentov tu fyziku nespravi a bud konci, alebo sa o to pokusi dalsi rok. Pokial mas problemy s fyzikou, tak by som ti asi odporucal iny odbor, kedze tu je ta fyzika dost hardcore (prikladam graf uspesnosti)