FEI stuba nastup do skoly prvy rocnik

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
lollo
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: FEI stuba nastup do skoly prvy rocnik

Príspevok od používateľa lollo »

oooo ked ides na aplikovanu informatiku tak na fyzike budes mas Prof.Ing Valka cize vela stastia...ale da sa to pri nom
ci treba casto rano vstavat? ked mas cvika tak musis ked mas prednasky tak mozes, kolko je nutne stravit v skole? cca za tyzden nejakych 10 hodin(ratam iba cvika)...co sa tyka toho "kodenia" tak na zaciatku je c potom je assmbler a potom mas mysql aspon co viem, ale ty toho C/C++ budes mat viac a viacej narocne, cize ano budes si to nosit domov...

FEI no more :)
PC-Man
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PC-Man »

No tak idem pekne po poriadku (z vlastnych skusenosti):

1. Co sa tyka domacich zadani, tych az tak vela nie je, resp. daju sa v pohode zvladat (v poslednom semestri Bc. je ich sice trosku viac, ale tam je zas volnejsi rozvrh, cize ich mas cas robit doma)

2. Pocet hodin, ktore musis odsediet v skole, sa kazdym semestrom znizuje. Neviem to nejako teraz preratat, co je dolezite a co nie, kedze zvyknem chodievat na vsetky prednasky (a hlavne v 1. roc boli vsetke dolezite). Ale ako tak pozeram svoj prvy semester, tak to bolo nejakych 33 hodin tyzdenne, ale teraz je to u mna uz podstatne menej (konkretne teraz mam 20 hodin tyzdenne).

3. Ranne vstavanie - ja som v 1. semestri vstaval 4x do tyzdna o pol siestej :) (po, ut, stv a pia som zacinal o 7:00, pricom to bola bud dolezita prednaska, alebo cviko...). No s kazdym dalsim semestrom je to lepsie... napr. teraz koncim Bc. a 2x tyzdenne mi skola zacina az o 13:00 a 2x o 11:00, pricom jeden den mam dokonca volny (aj ked bezne som v skole aj do 20:00 vecer, ale zas nemusim skoro vstavat - to je vyhoda toho, ze vo vyssich rocnikoch si robis vlastny rozvrh)

4. Matika sa tu celkom da, sice na nej vyleti asi polovica ludi, ale pokial ta bavila na strednej, tak by si nemal mat problem (a podotykam, ze matematika je zaklad informatiky, kazdy jeden semester budes mat aspon jeden matematicky predmet)

5. Co sa tyka fyziky, tak tu mozem konstatovat, ze na aplikovanej informatike je fyzika dooooost tazka... napr. minuly rok bolo na fyz. nahlasenych vyse 160 studentov, zapocet ziskalo 112 z nich a skusku spravilo 40 studentov (na prvom termine iba 15 zo 112...) Cize 3/4 studentov tu fyziku nespravi a bud konci, alebo sa o to pokusi dalsi rok. Pokial mas problemy s fyzikou, tak by som ti asi odporucal iny odbor, kedze tu je ta fyzika dost hardcore (prikladam graf uspesnosti)
Prílohy
fyzika.png
Nashorn
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Nashorn »

Ďakujem.

1. Tak s kódením doma nemám problém, pretože ma to baví, kludne aj nad PHPčkom nemám problém spraviť úplné nolify keď som zažratý do nejakého projektu, že od rána do večera len programujem. A myslím si, že mám typ myslenia vhodný pre programovanie :)

2. No to by sa dalo, čosi by som aj vypustil nejaké prednášky občas.

3. To by sa tiež dalo prekusnúť ten prvý ročník

4. Matika ma celkom baví, ale niesom z nej zas nejaký výborný, proste taký nadpriemer, takže to tiež je celkom v klude.

5. A fyzika je kolko rokov? Keby je napríklad len prvý alebo tak, to by som hádam nejako zvládol, navyše mám v rodine človeka čo sa vo fyzike výborne vyzná, a mohol by ma prípadne doučiť. Ale ako pokiaľ ten profesor dokáže vysvetliť a má dobrý výklad, tak som schopný pochopiť, to skôr na strednej som mal fyziku len 1. ročník, ale s takou učitelkou, že nič nevysvetlila, proste nulový výklad, a mal som 3ku nakoniec, inak na základnej som mal z fyziky samé jednotky na vysvedčeniach. Jasneže nechcem porovnávať základoškolskú fyziku s vysokoškolskou, to len tak pre informáciu aby ste vedeli zhruba ako na tom som.

Hmm..a FIITka je na tom ako? Ak máte info, čo som počul tak je to ešte ťažšie ako FEI - AI. Alebo potom už fakt neviem, akú školu s takýmto zameraním, nič ma už také nenapadá.
PC-Man
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

No ta fyzika je nastastie iba jeden semester... a ked ju das, tak si za vodou a uz sa nemas velmi coho bat (kto prejde fyziku a matematicku analyzu v prvom roc., akoby uz presiel cele Bc. studium) :) No pokial ti ju ma kto vysvetlit a zamakas, tak by nemal byt az taky problem, lebo najvacsi problem tu je s tym, ze sa berie brutalne zrychla (kedze je iba jeden semester a je z nej treba prejst vela tem... tak sa to proste nestiha vsetko odcvicit -> problem pri skuske). Ja som ju dal na prvykrat, ale je pravda, ze som maturoval z fyziky na strednej, cize aj to mi asi dost pomohlo. A este by som chcel k programovaniu pripomenut, s PHP sa tu az tak nestretnes, mozno na 2 projektoch pocas celeho studia, kde si mozes zvolit jazyk. Primarne sa tu berie C++ v prvom roc. a potom hlavne Java a C#.
Nashorn
Amateur
Amateur

Ok, ešteže je len ten prvý semester, to si ma potešil :) To som vedel, že s PHPčkom sa tam nestretnem, to som len uviedol ako príklad, že pri programovaní nemám problém stráviť čas, inak v blízkom čase by som sa chcel začať učiť C++ alebo C# ešte sa rozhodnem, a v podstate maturujem až za rok, takže dokedy prídem na FEI tak by som už nejaké základy mohol mať, takže si myslím že programovanie mi nebude robiť problémy. Inak, je tam aj niečo také ako správa UNIX like systémov, alebo správa sietí počítačových a pdoboné veci? Myslím či sa niečo také na AI učí počas tých rokov. Lebo to je tiež téma čo ma zaujíma.
PC-Man
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

No nie v 1., ale v 2. semestri je fyzika. A co sa tyka spravy UNIX systemov, tak to tu nie je (su nejake zaklady na predmete operacne systemy, ale to je hlavne programovanie v BASHi, C-shelli a praca so shellom - AWK, GREP, rozne filtre a takisto sa tam dost venuje jadru UNIX systemov - sprava pamate, procesov, vlakien). A sietam sa venuju predmety Komunikacne siete 1 a Komunikacne siete 2.

P.S.: Tu mam prehald svojho doterajsieho studia - http://dpalo.sk/index.php/studium/absolvovane-predmety . Tam najdes presne, co sa perebera :)
Nashorn
Amateur
Amateur

Díki moc :) Toto som už dávnejšie čítal v nejakom pdfku na FEI stránke, len som chcel vedieť ako je to v praxi, či sa tam čosi aj naučíš alebo je to len také zabrdnutie do tej problematiky :) A k tej fyzike, pozrel som to, a čosi mi to hovorilo, veď dosť z toho sa preberalo na SŠ alebo ZŠ sa mi tak zdá, len asi na tej VŠ to bude treba viac rozobraté do hlbky.
Radioactive_Mouse
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Radioactive_Mouse »

Na imatrikulacie treba prist v obleku??
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

jop, sice nesom na FEI, ale mas to v rozvrhu.
drastyk
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa drastyk »

oh nasiel som tento stary thread, tak to tu trosku updatnem ....

podarilo sa mi dostat sa az do 2.Ing rocnika (Telekomunikacie) ..ako to hodnotim:
- Keby mam vedomosti o odboroch a o tom ako to tu funguje dal by som si radsej aplikovanu info FEI, alebo FIIT - sietarske zameranie...
- Mam pocit, ze nas odbor ma strasne slabu uroven a traba vynalozit vela casu a usilia samovzelavanim (myslim teraz uplne pomimo povinnych predmetov) aby sme vobec mali nejaku sancu oproti spominanym oborom. Tieto spominane obory mam pocit, ze sa ucia vyuzitelnejsie veci, vedia lepsie analyticky rozmyslat a myslet (samozrejme zavisi kus od kusu)
- V Telekome je stresne vela zbytocnych zastaralych predmetov a tem (Krokove volice :) ), ktore nikoho nezaujimaju no zabijame s tym cas. Dalsie predmety ako telekomunikacne vedenia na cele s pani Ing. Samuhelovou (pozdravujem), kde vas nuti pisat 30 stranove omacky... z toho je mi na grc. Toto som iba vypichol, je tu dalsich x predmetov, ktore v podstate nic nedali... Je to jedna casovo narocne a jednak mi to nic nedalo... Momentlne popri skole makam a part time snazim sa nabrat "skillz" a dohnat niektore zaklady, ktore uz na spominanych odboroch maju...

-suma sumarum (ak to pomoze aspom jednemu cloveku vo vybere, tak som rad): Nechodte na telekomunikacie ! Spominane vyssie odbory vam daju to iste + vela uzitocnych veci navyse . Samozrejme budete nuteni trosku viac casu obetovat zadaniam, ale konec koncom to stoji za to. Tak nebudte lenivi a serte na telekom :)
LukasqoO
King
King

Príspevok od používateľa LukasqoO »

Zdravim. Takze od tohto roku ma tiez caka FEI-ka. Ked som videl ten rozvrh tak ma prekotilo normalne :D http://www.fei.stuba.sk/docs//2015/Harm ... 015_16.xls Viete mi niekto povedat co znamena ta paralelka a kruzky ? Diky
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

paralelka je zadelenie podla oboru a kruzok je daco ako tvoja pracovna skupina abo na strednej treida :)
LukasqoO
King
King

Aha diky :) A zaradenie do kruzku zistim kde prosim ta? Prvy den niekde vo vestibule/na dverach alebo niekde na webe?
ROKI49
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ROKI49 »

Mal by si to tam mat na dakej chodbe napisane. Ale FEIka je v tomto strasne je***, takze kopu veci si treba domyslat. Som odtial vonku sice uz 3 roky, ale lepsie to tam asi nebude
Radioactive_Mouse
Light Professional
Light Professional

Sa mi zda ze na konci uvodu do studia budete dostavat prihlasovacie udaju do aisu a tam budes mat ktora si skupina
LukasqoO
King
King

Dikes chalani. Uvidim kolko sa tam udrzim :D A vedeli by ste mi povedat asi ake pomocky sa budu na zaciatku vyzadovat, ci len obycajne zosity popripade notebook, aby som predisiel tomu navalu ludi v obchodov co to budu zhanat na poslednu chvilu ako ja a potom som sa na to vyprdol lebo sme to uz nepotrebovali :D
Radioactive_Mouse
Light Professional
Light Professional

pero a papier ti bude stacit :D
LukasqoO
King
King

Som rad, lebo by to bol nezvyk chodit nabaleny do skoly :D
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

ake pomocky? velky stvorcekovany zosit, maly stvorcekovany zosit, plniace pero, zmizik, ceruzka, guma, ziacka knizka, pravitko, kruzidlo, krivitko, kalkulacka, obalky a aspon 1000 eur na podplacanie... :lol:
3 roky mi vydrzal jeden velky stvorcekovany blok z lidlu. na vsetky predmety. a ty sa opytas ake pomocky budu vyzadovat :lol:
LukasqoO
King
King

Ja len tak, ze na strednej nam povedal xy veci co pokupovat a nikdy som ich nemal a ani nepotreboval. Tiez som si vystacil s jednym univerzalnym zositom, ktory mi sem tam vydrzil aj druhy skolsky rok :D

//nechcem to zozaciatku hned silit na ten mesiac co tam budem aj s cestou :lol:
Napísať odpoveď