Filmy, ktoré ste videli v poslednej dobe
Re: Filmy, ktoré ste videli v poslednej dobe
Nezvratný Osud 5 (Final Destination 5)
Nuž, čo k tomu? Som celkom fanúšikom tejto série, kde nejde prakticky o nič iné ako o pozeranie sa na "bežné" náhody, hlúposť ľudí a fakt luxusné vyvražďovačky. V tomto filme tomu nebolo inak, no bolo to zvládnuté asi o niečo lepšie ako v predošlých dieloch. K tomu teda nič, nečakajte proste nič iné, pozrite si to ak vás tie litre krvy ešte neomrzeli. Čo ale musím pochváliť je koniec, ten bol fakt pekne vymyslený a vôbec som to nečakal.
7/10
Kung Fu Panda 2
Kvalitou to isté ako jednotka - zábavka na večer. Predvídateľné ako sviňa, vtipné, pekné, no za týždeň si na to asi nespomeniem. No ak sa večer potrebujete odreagovať, odporúčam. Určite to nie je len animáč pre deti, pobaví aj starších.
7/10
Nuž, čo k tomu? Som celkom fanúšikom tejto série, kde nejde prakticky o nič iné ako o pozeranie sa na "bežné" náhody, hlúposť ľudí a fakt luxusné vyvražďovačky. V tomto filme tomu nebolo inak, no bolo to zvládnuté asi o niečo lepšie ako v predošlých dieloch. K tomu teda nič, nečakajte proste nič iné, pozrite si to ak vás tie litre krvy ešte neomrzeli. Čo ale musím pochváliť je koniec, ten bol fakt pekne vymyslený a vôbec som to nečakal.
7/10
Kung Fu Panda 2
Kvalitou to isté ako jednotka - zábavka na večer. Predvídateľné ako sviňa, vtipné, pekné, no za týždeň si na to asi nespomeniem. No ak sa večer potrebujete odreagovať, odporúčam. Určite to nie je len animáč pre deti, pobaví aj starších.
7/10
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
dlhsie som sem nic nedaval lebo to nestalo za udery na klavesnicu, no dnes som videl po fakt dlhej dobe vynikajuci film:
The Help - http://www.csfd.cz/film/277770-cernobily-svet/
pre mna je toto urcite film roka. vynikajuci scenar, herecke vykony, vyborne sklbena vazna tema a humorne situacie. na zaciatku som sa trosku obaval dlzky filmu, ale ani neviem ako to ubehlo.
Pre mna 10/10
The Help - http://www.csfd.cz/film/277770-cernobily-svet/
pre mna je toto urcite film roka. vynikajuci scenar, herecke vykony, vyborne sklbena vazna tema a humorne situacie. na zaciatku som sa trosku obaval dlzky filmu, ale ani neviem ako to ubehlo.
Pre mna 10/10
HUMAN CENTIPEDE II: FULL SEQUENCE (2011) 3/5
Podľa mňa lepšie ako prvý diel. Väčší humus a ukážkový záporák - to je to čo sa ráta! Príjemné prehodenie výhybky v sladkom predvianočnom čase.
CRAZY, STUPID LOVE (2011) 4/5
Vynikajúca oddychovka s na mňa príliš pomalým rozbehom. Skutočne, po pol filme som to vypol a keď som to na druhý deň išiel dopozerať, tak som len tak čumel s otvorenou hubou aký skvelý film to je.. Druhá polovica filmu u mňa na 5/5, prvá slabý priemer
DON'T BE AFRAID OF THE DARK (2010) 3/5
Príjemný vianočný horor s malou hrdinkou, ktorej po dome lozia nechutní škriatkovia, ktorí sa boja svetla. Vianočný preto, lebo je to také rozprávke a film vás drží v napätí i keď hrá s odkrytími kartami od začiatku (chýba tajomnosť), ale báť sa nebudete.
Podľa mňa lepšie ako prvý diel. Väčší humus a ukážkový záporák - to je to čo sa ráta! Príjemné prehodenie výhybky v sladkom predvianočnom čase.
CRAZY, STUPID LOVE (2011) 4/5
Vynikajúca oddychovka s na mňa príliš pomalým rozbehom. Skutočne, po pol filme som to vypol a keď som to na druhý deň išiel dopozerať, tak som len tak čumel s otvorenou hubou aký skvelý film to je.. Druhá polovica filmu u mňa na 5/5, prvá slabý priemer
DON'T BE AFRAID OF THE DARK (2010) 3/5
Príjemný vianočný horor s malou hrdinkou, ktorej po dome lozia nechutní škriatkovia, ktorí sa boja svetla. Vianočný preto, lebo je to také rozprávke a film vás drží v napätí i keď hrá s odkrytími kartami od začiatku (chýba tajomnosť), ale báť sa nebudete.
-
pryja
Darca
Cierna labut - 9/10
http://www.csfd.cz/film/229692-cerna-labut/
Nemusim balet alebo akekolvek ine umenie, ale napriek tomu to bol uzasny zazitok a ako svoju rolu odohrala Natalie, klobuk dolu. Zaver ma trochu prekvapil, lebo som cakala nejake rozuzlenie alebo vysvetlenie, ale po druhom pozreti a precitani recenzii som pomaly pochopila celu podstatu filmu. Totalne psycho, par vynikajucich, skoro az hororovych scen, casto pocas pozerania neviete, co je skutocnost a co nie a baletne sceny aj klasicka hudba perfektne k celemu snimku zapadali. Co ma najviac prekvapilo, je, ze som vobec nespoznala Winonnu Rider, ktora patrila vzdy k mojim naj hereckam, ale zaregistrovala som ju az v titulkoch.
Od Eden Lake pre mna osobne najlepsi filmovy zazitok.
http://www.csfd.cz/film/229692-cerna-labut/
Nemusim balet alebo akekolvek ine umenie, ale napriek tomu to bol uzasny zazitok a ako svoju rolu odohrala Natalie, klobuk dolu. Zaver ma trochu prekvapil, lebo som cakala nejake rozuzlenie alebo vysvetlenie, ale po druhom pozreti a precitani recenzii som pomaly pochopila celu podstatu filmu. Totalne psycho, par vynikajucich, skoro az hororovych scen, casto pocas pozerania neviete, co je skutocnost a co nie a baletne sceny aj klasicka hudba perfektne k celemu snimku zapadali. Co ma najviac prekvapilo, je, ze som vobec nespoznala Winonnu Rider, ktora patrila vzdy k mojim naj hereckam, ale zaregistrovala som ju az v titulkoch.
Od Eden Lake pre mna osobne najlepsi filmovy zazitok.
-
axxis
Addict
Pre mna je Aronofsky ako sexi hlupe dievca s fotakom. Mysli si, ze robi neviem ako strasne atristic, deep a minduck veci no v skutocnosti su to len k smrti nudne klisovite kramy.... a aj tak sa z toho ide kazdy posrat.
-
Grim
Darca
....no no no...Requiem bol kinematografický orgazmus...Labuť je len nejaký výflus v návale slávy a nárastu ega z predchádzajúcich filmov (Requiem)...a posrať sa z tejto sračky ide skoro každý mainstreamovo zmýšľajúci človek...
-
twardykamen
Medium Professional
no ehm nechcem tu spamoflamovat ale tento film stal 13 mega, nazvat tento film srackou je dost nemiestne.
Chapem ze tuto chlapci radsej nieco ine ale film ma urcite svoju kvalitu. Pre mna tento film nebol nieco extra ale pozrel som si ho a bol som spokojny.
Len tak pre zaujimavost transformeri stali takmer 20X viac a pravdupovediac radsej by som videl 20 filmov kvality black swan nez jednych transformerov.
Aby som nebol total offtopic tak:
SHOAH -9,5 hodinovy dokument o holokauste.velmi silny dokument,ktory je filmarsky spracovany velmi zle.Ale tu ide o dokumentaciu vypovedi ludi ktorych sa nejakou formou holokaust dotkol.Hodnotit taketo veci nebudem. Odporucam skor pre ludi ktorych dana problematika zaujima
Wild Target- postarsi najomny vrah+blazniva zenska+ten rysavec z heryho potera+britsky humor oddychova komedia.Iba ak mate radi britsky humor. 6,5/10
Chapem ze tuto chlapci radsej nieco ine ale film ma urcite svoju kvalitu. Pre mna tento film nebol nieco extra ale pozrel som si ho a bol som spokojny.
Len tak pre zaujimavost transformeri stali takmer 20X viac a pravdupovediac radsej by som videl 20 filmov kvality black swan nez jednych transformerov.
Aby som nebol total offtopic tak:
SHOAH -9,5 hodinovy dokument o holokauste.velmi silny dokument,ktory je filmarsky spracovany velmi zle.Ale tu ide o dokumentaciu vypovedi ludi ktorych sa nejakou formou holokaust dotkol.Hodnotit taketo veci nebudem. Odporucam skor pre ludi ktorych dana problematika zaujima
Wild Target- postarsi najomny vrah+blazniva zenska+ten rysavec z heryho potera+britsky humor oddychova komedia.Iba ak mate radi britsky humor. 6,5/10
Rozhodne by som Black Swan nenazýval sračkou a už vôbec nie Requiem for a dream. Black Swan zožala rozhodne oprávnene väčší úspech ako jej priamy konkurent v boji o ocenenia 127 Hours. Ak ste schopný nazvať výflusom Black Swan, ktoré sa opiera aspoň o nejaké herecké výkony, kameru a strih (i keď ani jedno sa vám nemusí páčiť, ale sú aspoň minimálne prítomné), tak ako nazvete film, kde sa 2 hodiny pozeráte na človeka medzi 2 skalami, pričom navyše viete ako to skonči?
-
Grim
Darca
...no pravda...musím naozaj pochváliť snáď jedinú dobrú stránku Labute - kameru...
Nazývať ten film sračkou môže fakt len niekto, kto za každú cenu chce byť "in" a ísť proti prúdu. Ja som ten film dopozeral s otvorenými ústami. A to som predtým, než som ho zapol ani nevedel, že to je dielo Aronofskeho. Nevravím, že každému sa musí páčiť, ale sračka to určite nie je. A veľmi som as čudoval keď nakoniec cenu Oskara vyhrala Kráľova reč, ktorého celý dej sa točil len o tom či kráľ bude koktať či nie,a že či chce alebo nechce rozprávať. Síce sa mi ten film tiež páčil ale myslím že Black Swan bol oveľa oveľa lepší.
A aby som nebol OT:
The Courageous Heart of Irena Sendler - paradny filmik, podla skutocnej udalosti, z prostredia polskeho ghetta pocas 2. sv. vojny. Pribeh o zene, ktora zachranila vyse 2500 zidovskych deti pred istou smrtou . Ta zena si naozaj zasluhuje obdiv. *****
Immortals - na tomto som bol v kine. Očakával som niečo na šttýl Súboj Titanov, ktorý ma veľmi sklamal. Toto však bolo spravené oveľa lepšie. Síce v tom neboli žiadne emócie , hlboký príbeh, no za to akcia bola parádna. Film, pri ktorom som bol spokojný, že som išiel na 3D. Záverečná bitka ma dostala.
. Pri hodnotení veľkú časť zohralo aj to, že som fanúšik gréckej mytológie. *****
A aby som nebol OT:
The Courageous Heart of Irena Sendler - paradny filmik, podla skutocnej udalosti, z prostredia polskeho ghetta pocas 2. sv. vojny. Pribeh o zene, ktora zachranila vyse 2500 zidovskych deti pred istou smrtou . Ta zena si naozaj zasluhuje obdiv. *****
Immortals - na tomto som bol v kine. Očakával som niečo na šttýl Súboj Titanov, ktorý ma veľmi sklamal. Toto však bolo spravené oveľa lepšie. Síce v tom neboli žiadne emócie , hlboký príbeh, no za to akcia bola parádna. Film, pri ktorom som bol spokojný, že som išiel na 3D. Záverečná bitka ma dostala.
-
seth82
Darca
A prečo by človek nemohol ísť proti prúdu, iba preto, lebo drvivej väčšine sa to páči? Napríklad ja som peniaze za kino v prípade Black Swan doslova oplakával, podľa mňa to bola taktiež hlúposť. Na ČSFD som tomu dal iba s premáhaním dve hviezdičky. Takže ak to niekto považuje za "sračku", tak to pre neho sračka môže byť, pre teba nemusí. Nemám rád, ak niekto zaujíma postoj "mocnej väčšiny", čo sa mi stalo aj nedávno, keď som v jednej diskusii znovu spomenul, že sa mi nepáči Forrest Gump a hneď na to prišiel typický return "ty sa do filmov vôbec nevyznáš" - čo to s tým má vôbec do činenia? Aronofského ako režiséra uznávam a Fontána bola skvelá, ale Black Swan bol proste úplne precenený obyčajný urevaný film, o Requiem for a Dream tu ani nejdem písať, lebo to by tu bolo džavotu až-až.
-
guess.whoo
Redeemer
seth - a je podla teba nejaky film o vplyve drog na cloveka lepsi?
-
Digital
Guru
určite realistickejší ako requiem..guess.whoo napísal:seth - a je podla teba nejaky film o vplyve drog na cloveka lepsi?
http://www.csfd.cz/film/2520-my-deti-ze-stanice-zoo/
Requiem bol pre mna odpad kinematografie, precenovany film, uznavany vsak mnohymi fetakmi. Ked uz, tak potom Trainspotting.
-
uplink
VIP
Warrior - 9/10 must see. Nádherne ukázaný vzťah otca a synov, ktorých zanedbal a roznietenie nového začiatku v rodine + fantastický námet.
Final Destination 5 (3D 1080p)
Klasický nezvratný osud, od toho sa čakať veľa nedalo. Klasika, ktorá nesklame.. 7/10 vrámci série
Klasický nezvratný osud, od toho sa čakať veľa nedalo. Klasika, ktorá nesklame.. 7/10 vrámci série
-
axxis
Addict
OMG, jaky plamen som tu rozduchal....
Ale aby som bol trochu presnejsi. Z Aronofovskeho filmov ide vzdy taka aura, ze je to preukrutne cele tocene nasilu. Reziser si povie: omg omg idem byt strasne uzasny, filmova scena je plna trasformatorov a odpadu a na "film pre narocneho diavaka" sa uplne zabuda. Tak vezmem toto, vezmem tamto, spravim to akoze lyricke ked tam bude chlap sam vo vesmire so stromom, pridam aspon 5 dejovych linii ( optinionally ich pomenujem po rocnych obdobiach - och ake umelecke a ten hlboky odkaz na 4 rocne obdobia och) a podme tocit. A vsetci z toho padnu na prdel, pretoze je to uplne deep a ma to vsetko. Ale v skutocnosti je to len vsehoodvar veci, ktore by mali akoze mudre. A to nevravim ako su tie filmy nudne....Requiem som pozeral asi na 5 krat len preto, ze to vsetci strasne chvalili, akoze fakt pozerat babku na e-cku ako cumi na televizne show, wow.
Ale ked sa Vam to paci prosim, az budem chciet kvalitny film o drogach pustim si Fear and loathing.
Ale aby som bol trochu presnejsi. Z Aronofovskeho filmov ide vzdy taka aura, ze je to preukrutne cele tocene nasilu. Reziser si povie: omg omg idem byt strasne uzasny, filmova scena je plna trasformatorov a odpadu a na "film pre narocneho diavaka" sa uplne zabuda. Tak vezmem toto, vezmem tamto, spravim to akoze lyricke ked tam bude chlap sam vo vesmire so stromom, pridam aspon 5 dejovych linii ( optinionally ich pomenujem po rocnych obdobiach - och ake umelecke a ten hlboky odkaz na 4 rocne obdobia och) a podme tocit. A vsetci z toho padnu na prdel, pretoze je to uplne deep a ma to vsetko. Ale v skutocnosti je to len vsehoodvar veci, ktore by mali akoze mudre. A to nevravim ako su tie filmy nudne....Requiem som pozeral asi na 5 krat len preto, ze to vsetci strasne chvalili, akoze fakt pozerat babku na e-cku ako cumi na televizne show, wow.
Ale ked sa Vam to paci prosim, az budem chciet kvalitny film o drogach pustim si Fear and loathing.
-
seth82
Darca
Ako vidím, tak sa mi aj naďalej potvrdzuje to, o čom som písal nie len v predchádzajúcom príspevku, ale aj v minulosti (vzhľadom na karmu). Áno - každý máme právo povedať na niečo, že je to sračka, či to niekto iný považuje za vrchol kinematografie, alebo nie. Ak by sa nám všetkým páčilo všetko rovnako, svet by bol bohovsky nudný, ale to som tu v minulosti písal tiež a zjavne to na úrodnú pôdu nepadlo, ako som mal možnosť pocítiť
Takže áno - Black Swan považujem sa sračku a nezachraňujú to ani skvelé herecké výkony a ani Aronofsky. Nestačí, aby nejaký aspekt filmu bol perfektný, musí tam existovať súhra s inými faktormi, aby som film hodnotil pozitívnejšie a u Black Swan tomu tak nie je. Deal with it - máme právo na iný názor, či sa ti zdá extrémny/extrémistický, alebo nie.
Samozrejme, že sa to niekomu nemusí páčiť, ale použiť tak expresívne slovo ako sračka mi príde prehnané. Ako tu bolo spomenuté, minimálne technické veci ako kamera, strih, ale určite aj herecké výkony (imho Portman stabilne vynikajúca) boli na istej úrovni, takže to slovo proste neštimuje a naozaj mi to príde ako silené hodnotenie, ktoré ani ten dotyčný (ak by sa nad tým zamyslel) nemyslí vážne.
Requem by som hodnotil určite 9/10, perfektná záležitosť a Labuť sa mi takisto veľmi páčila, ale zrejme by som šiel v hodnotení o stupienok nižšie. Tak ale asi som len predstaviteľ stupídneho mainstreamu.
___
Inak uplink vitaj späť, pozerám, aj podľa avatara, že si triumfálne - doslova povstal - z popola.
___
A teraz k téme:
Animal Kingdom: Taká pomalá dráma, malo to svetlé momenty napätia a atmosféry, ale niečo mi tam chýbalo. Mohlo to mať ešte väčší potenciál. Každopádne + za šokové momenty (to jest zásadné veci sa stanú, keď to budete najmenej čakať). Ako som pozeral hodnotenia, veľmi bol vyčítaný herecký výkon hlavnému predstaviteľovi, ale ja som nadobudol dojmu, že presne tak to mal zahrať, tak "nevýrazne," takže neviem.
7/10
War of the Worlds: Po rokoch som to pozrel opäť a jednoducho, ja mám tieto katastrofické filmy rád, takže som bol spokojný.
8/10
Contagion: Tematika epidémie. Dalo sa to pozerať, ale..nevýrazné.
6/10
Don't Be Afraid of the Dark: Hororík na oddych, ktorý splnil svoj účel. Pozeralo sa mi to dobre, malá predstaviteľka bola sympatická, môže byť.
7/10
Requem by som hodnotil určite 9/10, perfektná záležitosť a Labuť sa mi takisto veľmi páčila, ale zrejme by som šiel v hodnotení o stupienok nižšie. Tak ale asi som len predstaviteľ stupídneho mainstreamu.
___
Inak uplink vitaj späť, pozerám, aj podľa avatara, že si triumfálne - doslova povstal - z popola.
___
A teraz k téme:
Animal Kingdom: Taká pomalá dráma, malo to svetlé momenty napätia a atmosféry, ale niečo mi tam chýbalo. Mohlo to mať ešte väčší potenciál. Každopádne + za šokové momenty (to jest zásadné veci sa stanú, keď to budete najmenej čakať). Ako som pozeral hodnotenia, veľmi bol vyčítaný herecký výkon hlavnému predstaviteľovi, ale ja som nadobudol dojmu, že presne tak to mal zahrať, tak "nevýrazne," takže neviem.
7/10
War of the Worlds: Po rokoch som to pozrel opäť a jednoducho, ja mám tieto katastrofické filmy rád, takže som bol spokojný.
8/10
Contagion: Tematika epidémie. Dalo sa to pozerať, ale..nevýrazné.
6/10
Don't Be Afraid of the Dark: Hororík na oddych, ktorý splnil svoj účel. Pozeralo sa mi to dobre, malá predstaviteľka bola sympatická, môže byť.
7/10
Mne sa Requiem pacil a respektujem, ked niekto ten film nepovazuje za spicku platna, ale ked niekto tvrdi o tomto filme, ze je to najvacsia sracka kinematografie, nie je to len o vkuse. Je to aj o tom, ze ten clovek netusi co je kamera, strih a uz vobec nie co je hudba vo filme. Videl som tolko zlych filmov, ze keby bol requiem iba o tete co na liekoch upratuje izbu, stale by to bol lepsi film.
Takze toto ozaj neberiem ako vkus, ale ako putanie pozornosti - silene "ist proti prudu" ako tu niekto spominal, pretoze clovek ktoreho kinematografia bavi a trochu sa zaujima taku kktinu nepovie.
//no vida, hughito mysli na to na co ja
Takze toto ozaj neberiem ako vkus, ale ako putanie pozornosti - silene "ist proti prudu" ako tu niekto spominal, pretoze clovek ktoreho kinematografia bavi a trochu sa zaujima taku kktinu nepovie.
//no vida, hughito mysli na to na co ja