Filmy, ktoré ste videli v poslednej dobe

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Filmy, ktoré ste videli v poslednej dobe

Príspevok od používateľa harrison314 »

Spasitel (2026) – Najskôr musím povedať, že knihu mám rád a počúval som ju trikrát. Na film som videl samé pozitívne hodnotenia (ale nepozeral som ani tie spojlerové ani text hodnotení). Viem, že by som nemal zrážať, ale z kina som odišiel dosť rozmrzený.

Musím pochváliť vizuál, prechody, Roky vyzerá super, dej má tie body, ktoré by mal mať, a emotívne v tej zbližovanej rovine to funguje. Je to originálny film o priateľstve a zbližovaní rôznych kultúr (z čoho je jedna nebinárna osoba). A spinové motory vyzerali úžasne a fascinujúco.

A prečo som bol rozmrzený, lebo z filmu sa vytratila vážnosť, žiadna z dramatických scén ani zápletka celého filmu nefunguje – akosi to, že hrozí vyhynutie ľudstva, vysvetlenie a riešenie tohto problému bolo tak na 10 minút, žiadne vysvetlenie astrofágov, a tento problém Grace vyriešil len tak medzi rečou. (Zatiaľ, čo v knihe je vysvetlené všetko). A nakoniec vo filme mi nesadol humor, lebo bol ako pre 15 ročných a na TikTok, zatiaľ, čo v knihe bol sarkastický. Tiež mi tam chýbala jedna podstatná scéna, kde Startová hovorí Gaisovy, čo ju čaká, keď odletí. Proste mali ubrať tancovania a prorektorovej miestnosti a dať tam viac rozhovorov.

Zaujímal by ma názor niekoho, kto knihu nečítal. A pridávam skutočný plagát.
Prílohy
657268796_1526368346154973_8741565793982027114_n.jpg
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Súhlasím. Tiež som z toho filmu sklamaný. Možno preto lebo som očakával niečo úplne iné. Niektorí ľudia to porovnávali s Interstellarom. Ale Interstellaru to nesiaha ani po členky. Očakával som seriózne sci-fi o záchrane sveta a dostal som komédiu o spriatelení človeka s mimozemšťanom.
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

Ja som nemal žiadne očakávania a bavilo ma to. Dokonca som šiel aj druhý krát kvôli kamošom a to mi prišlo ešte lepšie.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Takto po druhom pozreni moja miera kritiky klesla. Asi som mal az prilis velke ocakavania.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Z môjho okolia ludia čo čítali knihu a boli na filme, ale boli to ženy, tak sa mi film moc páčil, hlave ta podívaná v kine.
Ja mám knihu práve rozčítanú a rozmýšlal som ísť si to pozrieť, len ja som chcel asi videť skôr seriózne scifi a Ryan Gosling mi tam seriózne moc nepríde, asi vážne niečo ako ten Barby film, ale vo filme Drive sa mi ako herec páčil.
Bol niekto na filme s dabingom? Dalo sa to počúvať?

Plus autor knihy má afantáziu, tak je to ako sicifi asi jednoduchšie na čítanie, teda aspoň pre mňa.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Tiez som si to vcera pozrel (nizsie budu isto nejake spoilery), a tiez som zachytil na internete prirovnania k filmu Interstellar (absolutne nerozumiem preco, doslova to s tym filmom ma spolocnu asi len vesmirnu lod).

Ja som zanrovo cakal nieco ine, serioznejsie a napinavejsie. Toto mi v tom filme chybalo uplne, prakticky jedina chvilka napatia bola, ked sa Rocky asi minutu javil ako mrtvy, ale trvalo to velmi kratko a uz vtedy bola atmosfera filmu vybudovana tak, ze bolo evidentne ze sa nic zle nestane. Tiez nejaky katastroficky feeling z toho ze vlastne Zem zahynie (a tisice dalsich hviezd tiez) tam vobec nebol, co je skoda. Na druhej strane, ten film bol podany ako rodinne sci-fi a kazda scena bola odlahcena humorom, takze ta vaznost by tam nepasovala a nefungovala.

Ked som sa ale zmieril s tym co pozeram pocas sledovania (zanrovo), tak sa mi to velmi pacilo a je to v tomto smere prakticky dokonale vesmirne feelgood sci-fi (lepsie asi ani neni, mozno Wall-e, ale ten je animovany). Scestne prirovnanie k Interstellar by som uplne odignoroval, namiesto toho by som povedal ze je to mashup Martana a E.T. (v dobrom slova zmysle).

Za mna v ramci zanru 9/10, knihu som necital.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Hensym napísal: 17 máj 2026, 10:07Na druhej strane, ten film bol podany ako rodinne sci-fi a kazda scena bola odlahcena humorom, takze ta vaznost by tam nepasovala a nefungovala.
presne, taka easy disneyovka... lutujem ze som to nepozeral radsej s detmi, sice to nebolo zle ale ani nic na co by som si za par mesiacov spomenul alebo nebodaj chcel pozriet znova.
zaujima ma aka je kniha ale neviem ci az na tolko aby som to cital...
Spoiler
co mne vadilo najviac ze tam bol zase velky potencial a ostal absolutne nevyuzity. idea ze vedec zo zeme na ceste zachranit zem sa stretne s vedcom neznamej rasy s rovnakym cielom mala velky potencial. a miesto toho aby sme sa pozerali ako ludsky vedec spoznava toho mimozemskeho a jeho civilizaciu a kulturu tak sa cely film pozerame na cloveka ktory svojemu mazlickovi ukazuje aky je zivot na zemi...
mimozemstan bol velmi zaujimavy, nehumanoid, ina atmosfera, mimozemska vesmirna lod bola krasna a chcel som o nej vidiet viac. miesto toho sme sa cely film pozerali na to ako clovek rozprava o tom aka je zem super. ani raz sa neopytal ako to vypada na jeho planete, ako ziju, ako funguju, ako sa rozmnozuju, ci ma deti, rodinu, cokolvek. absolutne arogantny, sebecky trtko. zabery vnutra mimozemskej vesmirnej lode trvali asi 5 sekund a velke prekvapko na konci kde sa clovek dostal na mimozemsku planetu!! je znazornene tym ze clovek zije v ludskom habitate...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Starý film ale skvelý, pre fanusikov W. Allena povinna jazda. Pozrel som si ho znovu po mnohych rokoch a je to paráda.
/apropo, je to dobra paródia na Rusku kulturu a mentalitu :D /
https://www.csfd.cz/film/42-laska-a-smrt/prehled/
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

aacid napísal: 18 máj 2026, 10:03 zaujima ma aka je kniha ale neviem ci az na tolko aby som to cital...
Kniha bola niekolkonasobne lepsia, pre to som mal aj take ocakavania od filmu. Hlavne v nej nebol ten detsky humor a bola vazna aj vtipna (povedal by som, ze pre dospeleho cloveka vyrazne vtipnejsia vdaka sarkastickemu humoru). A audiohniha je este lepsia.
Spoiler
"a miesto toho aby sme sa pozerali ako ludsky vedec spoznava toho mimozemskeho a jeho civilizaciu a kulturu tak sa cely film pozerame na cloveka ktory svojemu mazlickovi ukazuje aky je zivot na zemi..." - takto v knihe to bolo, oni sa spoznavali navzajom rozhovormi, takze ziadne obymanie ani premietanie New Yourku, ani plaze, no Grace je biolog, tak bol zvedavy hlavne na biologiu, dokonca Rockiho nutil aby sa pred nim najedol a vyprazdnil, lebo veda, nejake zaklady spolocenskych veci tam boli (aj rozmnozovanie, ako funguje veda na Eride atd...), ale kulturu moc neriesili - ani pozemsku ani eridsku. Praveze v knihe bol Grace viac zaujaty Rokym ako astrofarmi a v duchu nadaval, ze musi zachranovat Zem.

"mimozemska vesmirna lod bola krasna a chcel som o nej vidiet viac" - a teraz si uvedom, ze Eridska atmosfera moc neperusta svetlo (podla knihy), takze by si z tej lode nemal nic, ani z Eridu ako planety (preto si videl len habitat) - to, ze sli do lode a bola zaujimava, povazujem za vaznu chybu vo filme
A suhlasim aj z Hensym-om, nechapem komu to napadlo prirovnavat k Interstaleru, je to vyrazne lepsi Martan skrizeny s E.T.
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

https://www.csfd.cz/film/1663029-zlom-v ... i/prehled/

dost nadcasove mna uz kvoli AI udala aj EX..... len som bol na vysluchu ale haluz
Napísať odpoveď