Financne zabezpecenie osoby v zivote po studiu

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Financne zabezpecenie osoby v zivote po studiu

Príspevok od používateľa hughito »

Ide aj o priority človeka. Ak niekto chce "pracovať v SHELL" a mať dom pri jazere (teda čisto materiálne statky), tak možno je väčšia šanca dosiahnuť toto tým, že sa človek pokúsi vyštudovať nejakú kvalitnejšiu zahraničnú školu a pod.
Retne
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Retne »

hughito napísal:Ide aj o priority človeka. Ak niekto chce "pracovať v SHELL" a mať dom pri jazere (teda čisto materiálne statky), tak možno je väčšia šanca dosiahnuť toto tým, že sa človek pokúsi vyštudovať nejakú kvalitnejšiu zahraničnú školu a pod.
Po prve pochybujem ze niektori geolog studuje geologiu za cielom mat statky, to ze je to jeden z najlepsie platenych jobov to je uz len take male plus... :wink:
t0m4s3 napísal:Pre mna je to tymto uzavrete.
Happy ending !
DarkNation
Expert
Expert

Príspevok od používateľa DarkNation »

Len aby si ten dom stihol postavit skor ako dojde ropa :D
Retne
Darca
Darca

DarkNation napísal:Len aby si ten dom stihol postavit skor ako dojde ropa :D
toho sa veru nebojim...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Aj ja som studoval odbor, ktory ma nebavil, len kvoli potencionalnemu uplatneniu a platu. Dlho som tam nevydrzal. Kebyze to vystudujem a robim, tak asi skoncim po nejakej dobe na praskoch.

No teraz uz mam titul z niecoho co ma bavi, plat mam ale na hovno. Tak si vravim, ze mozno som to tam mal vydrzat. Minule som akurat daval skripta z fyziky do zberu papiera, tak ma tieto myslienky hned presli... :D

Clovek vzdy chce, to co nema...keby bolo keby...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Retne si šikovný, ale nehovoríš nám nič nové. Aby si zarábal 2200 alebo aj 4000 nemusíš študovať VŠ vo Francúzsku, ale stačí ti koktať nemecky a mať 2-3 medzinárodne platné certifikáty ako zvárač, zámočník či iný remeselník, napr. aj dobrý kuchár.

Jasné potenciál rastu je tam minimálny, ale tiež si nemyslím, že každý vyštudovaný geológ má dom pri jazere a plat 150 000€.

Viac súhlasím s tomasom, ako s tvojími medovými motúzmi.
Retne
Darca
Darca

begbeee napísal:Retne si šikovný, ale nehovoríš nám nič nové. Aby si zarábal 2200 alebo aj 4000 nemusíš študovať VŠ vo Francúzsku, ale stačí ti koktať nemecky a mať 2-3 medzinárodne platné certifikáty ako zvárač, zámočník či iný remeselník, napr. aj dobrý kuchár.

Jasné potenciál rastu je tam minimálny, ale tiež si nemyslím, že každý vyštudovaný geológ má dom pri jazere a plat 150 000€.

Viac súhlasím s tomasom, ako s tvojími medovými motúzmi.
v com mas pravdu je ze nie kazdy geolog zaraba tolko isto, ti co stavaju dialnice na tie domy pri jazierku asi nemaju...

ale ropa je ropa, pridam ti tabulku a link... ta tabulka je od AAPG, asi lepsiu referenciu ti najst nenajdem...
a link :http://money.cnn.com/gallery/pf/jobs/20 ... obs/2.html

A aby ni miekto nezacal ze to je v USA, tak post do viedne, pre bakarala geologa, 0 rokov profesionalnej skusenosti = 38000/rok
Geology & Geophysics Analyst (f/m)
Your responsibilities:
•Facilitate introduction/implementation of new E&P well database (WDMS) and support users in G&G data cleaning and import/export activities
•Operate Petrel Studio database, GIS and special G&G software and administrate geotechnical data input/output
•Retrieve, analyse, manipulate and archive G&G data with complex Oracle-based database systems
•Contribute to hard and software systems architecture planning in production/reservoir G&G discipline
•Develop and implement G&G data flow procedures between E&P head office and branch offices
•Enable and prepare static reservoir modeling by assembling seismic, petrophysical logs, geological and geophysical field data for Petrel projects
•Operate and facilitate application workflows between petrophysical, geological and geophysical software systems
•Work within a multidisciplinary reservoir G&G team and be well connected to data management and IT experts

Your profile:
•BSc Geosciences
•Experience with G&G data and geoscience software applications
•Fluent in English language with good verbal and written communication skills
•Flexibility and willingness to travel
•Capable to work independently
•Familiar with relevant G&G data types and G&G databases
We offer you:
•Salary: € 38.000,-- all in, gross/per annum plus bonuses for local employment and depending on your experience even more. For international candidates, adequate and competitive international packages will be provided.
•The opportunity to join an international and fast growing company
•Place of work: Vienna, Austria
//autoeditácia príspevku (04 Jún 2014, 14:44)
a taka sympaticka vec...
Please don’t ever think of entering any field, especially this one, if money is your main objective! Petroleum geology is a high-paying career, but you will be very unhappy surrounded by geologists, who constantly live and talk geology (rarely mentioning football), if you don’t love what you are doing. And, you won’t be able to “fake” it, either.
Prílohy
salary2013.jpg
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Cize co sa nam vlastne snazis povedat? Vcera si to tu, ci v inej teme zacal ako nerozumies ze sa ludia zenu za peniazmi. A par postov neskor priznavas, ze ti o nic ine nejde. Ide ti len o to, sa pochvalit platom ? :) Well done, je to pekny plat. Sanka dolu, sefe to este nie je, ale drzim palce :D
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Retne napísal: A aby ni miekto nezacal ze to je v USA, tak post do viedne, pre bakarala geologa, 0 rokov profesionalnej skusenosti = 38000/rok
to je 3166€ mesačne. Mne z linkedin chodí týždenne niekoľko inzerátov kde ponúkajú viac. Príklad:
Dobrý deň

pre nášho významného klienta, hľadáme skúsených kandidátov na pozíciu Web Developer.

Parametre:
- Nástup: ASAP, na fulltime, on-site
- Džka projektu: 4-6 mesiacov
- Miesto výkonu práce: Bratislava

Popis pozície:
- Hľadáme skúsených Web Developerov na veľký medzinárodný projekt, ktorý už prebieha. Koncovým klientom je nadnárodná spoločnosť v oblasti výroby.

Požiadavky:
- Predchádzajúca práca na Web projektoch je podmienkou
- Znalosť JavaScript na pokročilej úrovni
- Skúsenosť s Ajax, CSS, HTML a JSP podmienkou
- Angličtina na komunikatívnej úrovni je podmienkou

Na túto pozíciu vieme ponúknuť 3 600 EUR/mesačne, tj. 180 EUR/MD. Prosím reagujte najneskôr do zajtra 29.5.2014 do 12:00.
nemyslím si, že geologia patrí k tým top zarábajúcim odvetviam. Možno sú oblasti a firmy kde ti vedia dobre zaplatiť, ale určite to nie je škola ktorú by som si vybral ak by som chcel dobre platenú prácu. Myslím že právo alebo IT ťa uživí skôr ako geologia
Retne
Darca
Darca

Myslim ze pororvnavas neporovnatelne, ja ti davam popis na job pre cerstveho bakalara, ktory nema ani dnovu prax.

u teba potrebuju niekoho skuseneho, co si myslim ze je aspon 5 rokov v obore a taktiez kontrakty su vzdy vyssie platene, to ti ani nehovorim kolko stoji konzulting geologii na par mesiacov...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

porovnavanie platov na zapade a tu nema zmysel...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

audiotrack napísal:Myslím že právo alebo IT ťa uživí skôr ako geologia
IT urcite ano, aj bez titulu, to ta uzivi aj niekolkonasobne...inak zaujimalo by ma, kedy si babenky uvedomia kolko zarabaju ITckari programatori :D ked priemerny plat v tejto oblasti je vyssi ako 2000 euro mesacne...ale pod ITckarom nemyslim cloveka, ktory vam vo firme dojde restartovat alebo reinstalovat firemny pocitac, taki chalani nezarobia skoro nic...

Do prava by som urcite nesiel, na Slovensku je milion skol, kde sa da studovat pravo, chrlia niekolkonasobne viac absolventov, nez je velkost trhu...okrem toho to nie je univerzalne vzdelanie, po absolvovani by mal byt clovek odbornik na slovenske pravo, cize pravnika v Britanii asi tazko budes robit so Slovenskou skolou, nie je to ako keby si skoncil medicinu alebo nejake chemicke technologie a podobne...Absolventi prava robia za minimalnu mzdu alebo dokonca zadarmo. Tiez som pocul o pripadoch, kedy si niektori pravnici dokonca pytali prachy od absolventov prava v pripade, ze u nich chceli pracovat ako koncipienti :D
Retne
Darca
Darca

ephramko napísal:
IT urcite ano, aj bez titulu, to ta uzivi aj niekolkonasobne...inak zaujimalo by ma, kedy si babenky uvedomia kolko zarabaju ITckari programatori :D ked priemerny plat v tejto oblasti je vyssi ako 2000 euro mesacne...ale pod ITckarom nemyslim cloveka, ktory vam vo firme dojde restartovat alebo reinstalovat firemny pocitac, taki chalani nezarobia skoro nic...

Do prava by som urcite nesiel, na Slovensku je milion skol, kde sa da studovat pravo, chrlia niekolkonasobne viac absolventov, nez je velkost trhu...okrem toho to nie je univerzalne vzdelanie, po absolvovani by mal byt clovek odbornik na slovenske pravo, cize pravnika v Britanii asi tazko budes robit so Slovenskou skolou, nie je to ako keby si skoncil medicinu alebo nejake chemicke technologie a podobne...Absolventi prava robia za minimalnu mzdu alebo dokonca zadarmo. Tiez som pocul o pripadoch, kedy si niektori pravnici dokonca pytali prachy od absolventov prava v pripade, ze u nich chceli pracovat ako koncipienti :D
Minuly rok som sa stretol s jedinou spoluziackou co dokoncila pravnicku, hroza robi staze zadarmo a je stastna ze ich vobec robi... tento odbor je slovensku ciste rodinkarstvo... vacsina z vas su itckari, vy sa aspon mozete predat svojou pracou, odlisit sa nejako od ostatnych, ale taki pravnik neviem ako... mam aj dalsich znamych co su este studenti prava, alebo uz skoncili, ale tak o nich sa nebojim ked ich rodicia robia to iste...
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Tiez mam kamosku nedavno cerstvu pravnicku. Teraz robi na okresnom sude BA za 500€. Amerika. Karierny postup na bode mrazu.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

mam vela kamaratov absolventov prava v Kosiciach a na zaklade ich a ich kamaratov... su iba tieto moznosti:
- pracujuci v odbore na normalnej pozicii cez rodinu alebo znamosti rodiny (otec prokurator, matka sudkyna, smeraci rodinni kamarati)
- pracujuci v odbore za almuznu s hromadou roboty, kym clovek nad nim zaraba 3krat tolko a ma 3krat menej roboty
- doktorandi
- pracujuci mimo odboru
- nepracujuci
a za tu chvilu, co pracujem v IT som stihol odsledovat, ze IT - fei, fiit, inf na matfyze konci vela ludi, ale najst schopneho clovek je dost velky problem. a uz ked mas pocit, ze si nasiel schopneho cloveka, tak v praxi zistis, ze je to nepouzitelny dick
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

mirak2 napísal:najst schopneho clovek je dost velky problem. a uz ked mas pocit, ze si nasiel schopneho cloveka, tak v praxi zistis, ze je to nepouzitelny dick
s tymto som sa stretol aj ja, ked sme vo firme zhanali dalsieho obycajneho webdevelopera.. nechceli sme od nich ziadne specialne super schopnosti, posrane zaklady PHP HTML CSS JS.. a prichadzali taki chlapci, co nedokazali rozbehat apache.. wtf? ale to je len priklad, co chrlia skoly, resp. aki ludia sa ucia informatiku.

Ja mam uz za sebou vsetky predmety na STU FEI API (ale aj tak si na tej skole este pobudnem) a vobec nechapem, ako moze mat tato skola dobre meno. Za ten cas som tam mal kopu nezmyselnych predmetov pre moj odbor, teoriu co nas ucili nam nedokazali ukazat ako funguje v praxi, napln niektorych predmetov bola len ohladom ega profesora a pod. Tak sa vlastne ani necudujem, ze z tej skoly nevychadzaju odbornici, ale len chlapci s papierom, a pokial sa sam ten chalan pocas skoly v niecom nespecializuje, tak si tu pracu bude hladat velmi tazko, aj ked je ITckar.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Sama skola z nikoho ITckara nespravi. Na to treba samostudium a chciet sa to naucit.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

IT je hlavne jeden z mala odborov, v ktorom mozes byt spicka, aj bez diplomu.

MatFyz je fajn, problem je ten, ze SR dotuje vedu a vyskum iba minimalne (To nie je problem iba MatFyzu). Tusim mame najmensie dotacie na vedu a vyskum z celej EU. Daju sa tam dostudovat rozne zaujimave odbory, ale co na tom, ked v tom odbore na celom Slovensku neprebieha vyskum ani na skolach ani v sukromnej sfere. A ak nie si fakt ze TOP TOP genialny a neovladas aspon anglictinu na pokrocilej urovni, tak ti je taky titul totalne na hovno.

Mal som teraz moznost tam ist studovat umelu inteligenciu. Polrocna staz v zahranici v ramci studia. Vyzeralo to celkom luxusne. Podla mna je to odbor, ktory urcite bude mat uplatnenie aj do buducnosti, ked sa uz dnes pchaju čipy aj do toastovacov. Az do momentu nez som zistil, ze moznost uplatnenia sa po dostudovani u nas je prakticky nulova. Vyskum neprebieha. Nemecky viem akurat tak Aufwiedersehen. A v inych krajinach davaju prednost radsej niekomu z Oxfordu a podobnych skol, teda pokial nie si genius...a to teda nie som :D Takze som si nedal ani prihlasku.
Napísať odpoveď