Financne zabezpecenie osoby v zivote po studiu
Financne zabezpecenie osoby v zivote po studiu
Ahojte aký máte názor na ľudí ktroý vám v mladom veku ( na strednej ) povedia že ja sa chcem najprv zaobstarať a potom riešiť ostatné veci ?
ako vám to príde ?
Diki za názory
//prenusunute a zmeneny nazov temy
ako vám to príde ?
Diki za názory
//prenusunute a zmeneny nazov temy
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Názor človeka
príde mi to rozumné
(ak teda tým "zaobstaraním" a "riešením ostatných vecí" myslíme to isté)
(ak teda tým "zaobstaraním" a "riešením ostatných vecí" myslíme to isté)
co znamena zaobstarat sa a co znamena riesit ostatne veci?
-
audiotrack
VIP
zaobstarať asi finančne = nájsť prácu, našetriť, nájsť bývanie... možno na čas odcestovať do zahraničia
riešiť ostatné veci = asi vzťahy, rodinu, dieťa
riešiť ostatné veci = asi vzťahy, rodinu, dieťa
to je tak, priemerne zarabajuci ludia v podstate iba zivoria od vyplaty k vyplate, takze ten kto si chce zit aj trochu uvolnenejsie sa musi riadne snazit zarabat podstatne viacej a prist co najskor k nejakemu tomu majetku ktory si bude uzivat. Najdolezitejsia vec pre cloveka je jeho zdravie a hned za tym nasleduju peniaze.
Myslím, že je to najrozumnejší názor.
Problém je, že niekedy sa ťažko dosahuje, tento "ideálny plán".
Problém je, že niekedy sa ťažko dosahuje, tento "ideálny plán".
-
Waagbistritz69
King
zvláštny nadpis
neviem či pod ostatnými vecami dotyčný chápe aj výšku, lebo tá nemusí byť, ale "zaobstarať sa" mu môže pomôcť
neviem či pod ostatnými vecami dotyčný chápe aj výšku, lebo tá nemusí byť, ale "zaobstarať sa" mu môže pomôcť
Podľa mňa je toto na Slovensku úplne najhoršie. Študenti niesu vôbec motivovaný, niečo ako academic honesty tu nikomu nič nehovorí. Keď sa rozprávate s 15 ročným človekom ktorý sa práve chystá na strednú, tak zistíte veľa smutných vecí. Dovolím si tvrdiť že vačšina študentov sedí v škole s postojom "tu som, naučte ma niečo" .Podla mňa je dosť smutné že mladý človek chce čo najskôr vypadnúť zo školy a zamestnať sa v odbore ktorý vyštuduje a otročiť za pásom. To som jeden z mála študentov ktorých učenie baví a chcú v tom pokračovať?
http://www.buzzfeed.com/jakel11/where-i ... nd-the-hap
http://www.buzzfeed.com/jakel11/where-i ... nd-the-hap
-
DanielDevil
Addict
Re: Financne zabezpecenie osoby v zivote po studiu
Problém je v tom že školský systém je spravený tak že pri väčšine (nie všetkých) predmetoch sa učí samá teória...poučky, biflovačky a praktický prínos nikde. To sa môže človek naučiť aj doma z knižiek a nemusí sedieť v škole. Človeka tam neučia rozmýšľať vlastnou hlavou, ale chcú aby recitoval to čo je písané v knižkách. Nehovoriac o niektorých veciach ktoré sa učia už na ZŠ a človek ich nikdy v živote nevyužije (také vetné členy som už dlho nepotreboval, naposledy na písomke
). Neučia ich ako ísť vlastnou cestou, čo pre to spraviť. Sám som študentom tretieho ročníka VŠ. No výška nezaručuje prácu, má ju čoraz viac ľudí. Kamarát teraz dokončil inžiniera, informatik a skončil tak že robí 11 hodín denne "čo je treba". Dokonca aj každú druhú sobotu a má 500 v čistom. Ja momentálne rozmýšľam či budem po Bc. pokračovať, lebo aj tak nechcem na nikoho robiť, a pre seba diplom nepotrebujem. Od nového roka som rozbehol biznis tak uvidíme ako to pôjde, na rozhodnutie je ešte čas.
toto je podla mna blbosť, absolutne to zalezi od skoly .. ja za seba mozem povedat ze v skole nieco taketo vobec nemame, nikdy som v skole knihu nepouzil, nikdy ma na nu ucitel neodkazal.Problém je v tom že školský systém je spravený tak že pri väčšine (nie všetkých) predmetoch sa učí samá teória...poučky, biflovačky a praktický prínos nikde. To sa môže človek naučiť aj doma z knižiek a nemusí sedieť v škole. Človeka tam neučia rozmýšľať vlastnou hlavou, ale chcú aby recitoval to čo je písané v knižkách.
Staci aspon trochu kreativnych ucitelov ktory chcu tie deti realne nieco naucit a maju svoju pracu radi .. stacilo by trochu spoluprace z oboch stran a hned by to bolo lepsie
peniaze, aj vysoko nadpriemerne, sa daju zarabat aj s nizsim vzdelanim. V skutocnosti ti staci zo skoly iba matematika pre ZŠ a vsetko ostatne potrebne si uz zistis sam. Ked mas kapital tak sa lahko mozes stat investorom a potom uz nerobis skoro nic. Iba priebezne svoje investicie sledujes a upravujes. To je vsetko. Hm, kde je potom ten zadrhel? Ten je v tom, ze najprv musis ten znacny kapital mat. Cloveku iba s nizkym vzdelanim nikto dobre platenu pracu neponukne /hlavne ked nema prax/,takze nie je ani velmi z coho usporit ten kapital,resp. by to trvalo tak dlho ze malokto sa na to da.
Preto vsade vidiet ako sa nieco predava,obrovska ponuka cohokolvek,same obchodne centra: pretoze ludia co do toho trochu vidia vedia,ze ked nazhromazdia znacny kapital a investuju do aktív,tak su zahojení a uz si mozu lezat na bruchu na Madeire a peniaze pracuju za nich..
Nie je nic jednoduchsie ako zbohatnut,ale nie kazdy je ochotny ist dlhe roky vytrvalo iba za jednym cielom.
V zivote nevyhravaju mimoriadne mudri,ani sikovni, ale priemerni ludia ktori si vedia povedat: toto dosiahnem a urobim preto vsetko, aj keby to malo trvat cely moj zivot,neustupim ani o krok.
Preto vsade vidiet ako sa nieco predava,obrovska ponuka cohokolvek,same obchodne centra: pretoze ludia co do toho trochu vidia vedia,ze ked nazhromazdia znacny kapital a investuju do aktív,tak su zahojení a uz si mozu lezat na bruchu na Madeire a peniaze pracuju za nich..
V zivote nevyhravaju mimoriadne mudri,ani sikovni, ale priemerni ludia ktori si vedia povedat: toto dosiahnem a urobim preto vsetko, aj keby to malo trvat cely moj zivot,neustupim ani o krok.
neviem ci sa na slovensku moze clovek zabezpecit... je minimalne percento ludi ktori ma stastie v podnikami, alebo v niecom inom, tieto extremy netreba rozoberat, lebo takych je naozaj malo... zoberme si taky lepsi priemer...
mlada osoba dokonci vysoku skolu a podari sa jej zamestnat vo svojom obore, kolko dostane na swk, podla ti stastnejsi nemaju viacej ako 1200 a to uz normalni zamestnanci... rocne zarobi max 16 000, ked sa mu podari dat na sporenie polku z toho (za podmienky ze mu mama doma vari veceru a kazdy den mu vyperie trenky), tak je stastny ze je stasny... a tu si kladiem otazku, moze sa taky clovek niekedy osamostatnit, zacat poriadny zivot, no mozno ked ma 35...
priklad mna, bezneho studenta zo zahranicia... som v poslednom rocniku na vysokej skole, nas namiesto pisania nejaky zbytocnych diplomovych prac posielaju pracovat, cize posledny semester uz pracujem... a moj pripad je ten, ze robim pre TOTAL (jedna z najvacsich ropnych spolocnosti na svete), som mlady geolog, ktoremu dali sluzobne zenske auto
(renault captur), preplacaju mi najomne bytu, a k tomu dostanem 2100 v cistom na konci mesiaca... opakujem, to len plat pre internship!!!
Kvoli tomu sa tesim ze o par mesiacov sa nam s priatelkov narodi nase prve babatko!
Conclusion: v normalne svete sa clovek nemusi zaobstaravat, vsetko pride samo...ked clovek robi na sebe priemerne maka!
mlada osoba dokonci vysoku skolu a podari sa jej zamestnat vo svojom obore, kolko dostane na swk, podla ti stastnejsi nemaju viacej ako 1200 a to uz normalni zamestnanci... rocne zarobi max 16 000, ked sa mu podari dat na sporenie polku z toho (za podmienky ze mu mama doma vari veceru a kazdy den mu vyperie trenky), tak je stastny ze je stasny... a tu si kladiem otazku, moze sa taky clovek niekedy osamostatnit, zacat poriadny zivot, no mozno ked ma 35...
priklad mna, bezneho studenta zo zahranicia... som v poslednom rocniku na vysokej skole, nas namiesto pisania nejaky zbytocnych diplomovych prac posielaju pracovat, cize posledny semester uz pracujem... a moj pripad je ten, ze robim pre TOTAL (jedna z najvacsich ropnych spolocnosti na svete), som mlady geolog, ktoremu dali sluzobne zenske auto
Kvoli tomu sa tesim ze o par mesiacov sa nam s priatelkov narodi nase prve babatko!
Conclusion: v normalne svete sa clovek nemusi zaobstaravat, vsetko pride samo...ked clovek robi na sebe priemerne maka!
Retne
zarabat 2100€ cisteho je sen 3/4 Slovakov, ale ono sa ten pohlad trochu upravi ked si budes chciet v tom zahranici kupit aj nejaky ten byt-ceny vo velkych mestach su tam ovela vyssie ako u nas.
zarabat 2100€ cisteho je sen 3/4 Slovakov, ale ono sa ten pohlad trochu upravi ked si budes chciet v tom zahranici kupit aj nejaky ten byt-ceny vo velkych mestach su tam ovela vyssie ako u nas.
gogo956 - neupravi lebo mu podnajom preplaca zamestnavatel...cize ako keby zarabal 2800 (typ z brucha)
takze cely zivot az do smrti mu bude zamestnavatel preplacat podnajom?
je pravda ze by som bol velmi rad ak by som mohol ostat po stazi v TOTALe, vyplata by sa mi minimalne zdvojnasobila, keby ze ma zoberu na kontrakt s dobou neurcitou... to vsetko je vcelku dost mozne, ale nebudem sa chvalit 
chcel som reagovat na tvoj prispevok, cize pracujem v PAU (daj si go googla PAU TOTAL CSTJF, aby si videl ake mam pracovne prostredie), som hodinu od lyzovacky v pyrenejach, som hodinu od paradneho kupania sa v atlantickom oceane a pozri aky som nasiel novy byt na kupu za 180 000... http://www.selogerneuf.com/annonces/inv ... INT053-C-2
ja nechcem ist do pariza, ja rad ostanem v pau, kde su byty lacnejsie nez v BA... a myslim ze mi tu bude dobre...
cize hovorit ze zivot v zahranici je drahsi, je len pre tych co si to nevyskusali a nevedia ze to tak nie je...
chcel som reagovat na tvoj prispevok, cize pracujem v PAU (daj si go googla PAU TOTAL CSTJF, aby si videl ake mam pracovne prostredie), som hodinu od lyzovacky v pyrenejach, som hodinu od paradneho kupania sa v atlantickom oceane a pozri aky som nasiel novy byt na kupu za 180 000... http://www.selogerneuf.com/annonces/inv ... INT053-C-2
ja nechcem ist do pariza, ja rad ostanem v pau, kde su byty lacnejsie nez v BA... a myslim ze mi tu bude dobre...
cize hovorit ze zivot v zahranici je drahsi, je len pre tych co si to nevyskusali a nevedia ze to tak nie je...
Retne
ale to nemozes tak celkom porovnavat, pretoze uz teraz mas vysoko nadpriemernu mzdu a hovoris ze ak ta zoberu tak bude dvojnasobna./brutto pre Fr je okolo cca 2700€ ak sa mylim opravte ma/. To je potom to iste ako by niekto hovoril ze nie je lepsia ako zit na SLovensku lebo zaraba 2000€ cisteho a zije v mensom meste kde su domy a byty velmi lacne.. Chapeme sa? prijmovy extrem v ramci danej krajiny nemozeme porovnavat s priemernou vecsinou.
/ja som tiez zastanca toho ze clovek ma skusit zivot v zahranici kde s da viacej zarobit, ale od ludi ktori tam ziju viem ze naklady na byvanie su o dost vyssie/
ale to nemozes tak celkom porovnavat, pretoze uz teraz mas vysoko nadpriemernu mzdu a hovoris ze ak ta zoberu tak bude dvojnasobna./brutto pre Fr je okolo cca 2700€ ak sa mylim opravte ma/. To je potom to iste ako by niekto hovoril ze nie je lepsia ako zit na SLovensku lebo zaraba 2000€ cisteho a zije v mensom meste kde su domy a byty velmi lacne.. Chapeme sa? prijmovy extrem v ramci danej krajiny nemozeme porovnavat s priemernou vecsinou.
mozno ze aj su, ale v porovnani so slovenskom, tu su 1.3 krat drahsie ako na swk a preco su tu platy 4 krat vacsie... a takto to je, ja si nevymyslam, ja tu zijet a sem tam idem na prazdniny aj na slovensko a viem ako to je... mi vysvetli preco 95%mojich byvalych spoluziakov z gympla zije este s rodicmi, ved to je chore!!!
moja mama zila z vyplaty do vyplaty na slovensku, bola team leader v nejakej firme v kechneci na vychode... zobral som ju sem, kedze nevie po fr, nasiel som jej pracu upratovacky, zaraba trikrat tolko co na swk, a hovori ze odkedy tu je, nepozna taku vec ako je nedostatok financi na konci mesiaca, ba naopak, niekedy aj gulam ocami, ze co si este nekupila... a plati si sama dvojizbovy byt v centre toulouse, co je vacsie nez BA...ako?
moja mama zila z vyplaty do vyplaty na slovensku, bola team leader v nejakej firme v kechneci na vychode... zobral som ju sem, kedze nevie po fr, nasiel som jej pracu upratovacky, zaraba trikrat tolko co na swk, a hovori ze odkedy tu je, nepozna taku vec ako je nedostatok financi na konci mesiaca, ba naopak, niekedy aj gulam ocami, ze co si este nekupila... a plati si sama dvojizbovy byt v centre toulouse, co je vacsie nez BA...ako?
ved uznavam ze je lepsie zarabat v zahranici,su tam uplne ine moznosti ako na Svk.
a ja som tym vsetkym chcel povedat, ze na slovensku je jeden vazny problem... a ludia si myslia je tomu vsade tak pricom vobec nie...gogo956 napísal:ved uznavam ze je lepsie zarabat v zahranici,su tam uplne ine moznosti ako na Svk.
niekto normalny, kto aspon kusok chce a poctivo pracuje by nemal riesit vec ako, najprv sa zaobsataram... clovek v normalnom svete si vystaci aj z minima... a na slovensku tomu tak nie je...