Fotografia - novinky, technika, diskusia
Re: Fotografia - novinky, technika, diskusia
neskúšal už niekto http://www.creativepro.com/article/buil ... ns-peanuts
mne sa tilt-shift fotky celkom páčia tak toto by som si skúsil (päťročný plán ktorý narozdiel od režimu neprekročím už za dva roky)
Edit:
však som si dal dostatočne dlhú dobu na nakúp iných vecí k foťáku dovtedy aj nejaký nový aparát ktorý ako som zistil tak skoro nebude-škoda pretože k tomuto už nechcem nič dokupovať, dovtedy si musím nájsť čas na fotenie a kreatívnu tvorbu- ešte stále nemám jasno ako chcem vec(človeka) vyfotiť. potom tie fotky aj tak vyzerajú...
mne sa tilt-shift fotky celkom páčia tak toto by som si skúsil (päťročný plán ktorý narozdiel od režimu neprekročím už za dva roky)
Edit:
však som si dal dostatočne dlhú dobu na nakúp iných vecí k foťáku dovtedy aj nejaký nový aparát ktorý ako som zistil tak skoro nebude-škoda pretože k tomuto už nechcem nič dokupovať, dovtedy si musím nájsť čas na fotenie a kreatívnu tvorbu- ešte stále nemám jasno ako chcem vec(človeka) vyfotiť. potom tie fotky aj tak vyzerajú...
skúšať to tu asi neskúšal nikto... v podstate spravili klasický veľkoformátový "mechový" foťák... neviem, či sú tiltové fotky až také úžasné aby sa do toho niekto púšťal...
hlavne sa dajú rýchlo a veľmi pekne vyrobiť vo photoshope, myslím že málokto si tu dovolí vyhadzovať tisíce eur "len" kvôli tomu
však preto tá samo-výroba... takto by stál cca 300 eur -záleží od objektívu ..prečítaj si to
ja som to čítal, a myslel som na originálne tilt-shift objektívy kt. stoja od 1300 eur...
-
jamesiq
Medium Star
Celkom prekvapiva sprava.. Len tak znicoho nic 
http://digiarena.e15.cz/pentax-prodan-n ... tnik-ricoh
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
- Kontaktovať používateľa:
som zvedavy co z toho bude. co som cital, tak ricoh bol celkom uspesny proti canonu s kancelarskymi kopirkamijamesiq napísal:Celkom prekvapiva sprava.. Len tak znicoho nic
takze uz aj my pentaxaci budeme kopirkari. bude to asi lepsie ako pod hoyou, ktora teda velky zaujem o pentax-foto nemala.
keby zlepsili ponuku a znizili ceny bolo by to skvele
jo.. presne na toto som včera tiež pozeral s otvorenými ústami... zaujímavé.. keď sa toto dostane do obehu, snáď konečne odzvoní rozostreným fotkám..

-
jin
VIP
Otázne je v akej miere sa bude dať nastaviť hĺbka ostrosti a ako sa bude dať plánovane pracovať s clonou.
Nedavno o tom pisali aj na DSL s tym, ze molo mozne si realne odskusat to ostrenie na obrazku. Kvalita hodna mobilnych telefonov, fotografickych nadsencov zatial nema cim oslovit.
-
chlapec10
Addict
nj, nedovoli mi si nerypnut.... ale u ludi ktory ako tak zvladaju zaklady fotenia(nenarazam teraz na teba alebo nikoho ineho konkretneho) uz odzvonilo davnobrm napísal:snáď konečne odzvoní rozostreným fotkám..
do istej miery mi to pripada ako zlepsovak ala "mam super fotak za X-tisic eur, urcite budem mat super fotky"
zapnem cvaknem idem - M'c Foto
Je to tam napísané
pomôže ? - však sa nenaučia lepšie pracovať s fotkou - ak niekto nemá čas na ostrenie tak nemá ani na kompozíciu a vôbec na nič.
Je to tam napísané
je to pre amatérov..Nový typ senzorov zachytáva oveľa viac svetelných informácií, ako ostatné amatérske digitálne aparáty
pomôže ? - však sa nenaučia lepšie pracovať s fotkou - ak niekto nemá čas na ostrenie tak nemá ani na kompozíciu a vôbec na nič.
-
chlapec10
Addict
zaujmave foto video
Re: Fotografia - vaše fotky
Nechcel som zakladať novú tému ale zaujíma ma ako je to s odfotením/natočením niekoho od koho nemám vyslovený súhlas?
Napr. spiritove fotky o pár postov vyšsie majú dosť ľudí, ktorí nevedeli, že ich fotia
Ako to teda je s tým ? kedy môže mať niekto kto takú fotku spraví problémy?
//diskusia presunutá sem. jin
Napr. spiritove fotky o pár postov vyšsie majú dosť ľudí, ktorí nevedeli, že ich fotia
Ako to teda je s tým ? kedy môže mať niekto kto takú fotku spraví problémy?
//diskusia presunutá sem. jin
-
Grim
Darca
...a keď už je nahodená vlna otázok týmto smerom, spýtam sa aj ja...ak sa fotia ľudia napr. na chate, opekačke alebo podobnej udalosti, môže jeden človek prikázať, aby jeho všetky fotky boli vymazané, resp. dať zákaz fotenia jeho osoby?...pre príklad zoberme si človeka s dysmorfofóbiou, ktorý ale nieje škaredý...
Tu je o tom nieco: http://www.hojko.com/fotky-na-diskoteke-t92374.html
-
Grim
Darca
...aj tu...ďakujem Gotharovi, že ma naviedol správnym smerom...
http://www.zive.sk/spravy/fotografovani ... fault.aspx
http://www.zive.sk/spravy/fotografovani ... fault.aspx
Myslel som, ze hovoris o sebe, ale potom citam, ze nie je skaredy a tak to asi o tebe nebude. Dost bolo offtopicu. Aj na ephoto.sk alebo ktorej to stranke bol venovany clanok tykajuci sa tejto problematike. Aj ked zakon stanovuje to co stanovuje, horsie je to v praxi a ako to vobec prebieha. Ked pozeram na Facebooku fotky z diskoteky, tak vzdy na zaciatku albo konci albumu je text, ze ak sa vam fotenie nepaci, tak treba to povedat fotografovi. Ak by sa aj fotka dostala na net, treba napisat spravcovi skupiny a ten ju vymaze. To je ale pripad mozno par diskotek, ze to takto funguje. Fungovat to bude este v pripade sudcov, prokuratorov a i., nikto si nedovoli ich odfotit a bez suhlasu uverejnit na titulke v novinach. Ak ide ale o beznych ludi, tak som sa eset nikde nedocital o pripade, ze by bol niekto odsudeny alebo ze by doslo k mimosudnemu vyrovnaniu, takze tento zakon pre beznych ludi pokladam skor za zbytocny a neaplikovatelny zakon.
-
chlapec10
Addict
takze:
samotne fotenie trestne neni, mozes fotit kde chces, co chces, koho chces... tu mozes porusisit len veci ako vstup na cudzi pozemok atd atd
takze ked sa postavis na namestie mozes fotit vsetko co vidis, a nemusis sa pytat(samozrejme, su iste vynimky, ale tym ta nejdem zatazovat)
az pri uverejneni/publikovani fotiek zacina diskusia...
Tu sa to zas deli na osoby verejneho zaujmu( celebrity a pod) ustavnych cinitelov( politici, policajti.... su tam zase ale nejake vynimky) tychto si mozes fotit kolko chces a mozes s tymi fotkami robit co chces....
A potom su tu bezny obcania, tyto by teoreticky mali povolit uverjnenie alebo teda ho nepovolit, toto je seda zona... lebo si to kazdy vysvetluje inac.....
Standartne ale ked sa fotia modelky a tak, tak tie podpisuju release formu...
a takisto na roznych koncertoch/festivaloch/diskotekach je v podmienkach/vstupenke napisane ze navstevnik berie na vedomie ze sa moze objavit na foto/video materialoch a automaticky sa vzdava narokov atd....
priklad:
samotne fotenie trestne neni, mozes fotit kde chces, co chces, koho chces... tu mozes porusisit len veci ako vstup na cudzi pozemok atd atd
takze ked sa postavis na namestie mozes fotit vsetko co vidis, a nemusis sa pytat(samozrejme, su iste vynimky, ale tym ta nejdem zatazovat)
az pri uverejneni/publikovani fotiek zacina diskusia...
Tu sa to zas deli na osoby verejneho zaujmu( celebrity a pod) ustavnych cinitelov( politici, policajti.... su tam zase ale nejake vynimky) tychto si mozes fotit kolko chces a mozes s tymi fotkami robit co chces....
A potom su tu bezny obcania, tyto by teoreticky mali povolit uverjnenie alebo teda ho nepovolit, toto je seda zona... lebo si to kazdy vysvetluje inac.....
Standartne ale ked sa fotia modelky a tak, tak tie podpisuju release formu...
a takisto na roznych koncertoch/festivaloch/diskotekach je v podmienkach/vstupenke napisane ze navstevnik berie na vedomie ze sa moze objavit na foto/video materialoch a automaticky sa vzdava narokov atd....
priklad:
PS: sudcov, prokuratorov fotit mozme bez vyhrad(verejny cinitelia)... vynimkou su specialny sudcovia/prokuratori kedze maju sprisneny bezpecnostny rezim(v ich pripade sa potom rozrastruje tvar)Kúpou vstupenky beriete na vedomie, že sa na našich podujatiach pripravujú fotografie a videonahrávky, na ktorých sa môžu nachádzať aj hostia. V súvislosti s týmito nahrávkami si hostia nemôžu uplatňovať žiadne práva voči režisérom, autorom nahrávok ani užívateľom nahrávok.