Fotografia - novinky, technika, diskusia
Re: Fotografia - novinky, technika, diskusia
vcera mi dorazil pentax option WG-1 GPS. skusal ho niekto z vas? kde, ak je to mozne, najdem nastavenia uzavierky a dlzky expozicie?
a ako je to s GPS, ked ho mam zapnute a nastavene podla navodu tak ked chyti signal sam sa opyta na ulozenie do .kml?
a ako je to s GPS, ked ho mam zapnute a nastavene podla navodu tak ked chyti signal sam sa opyta na ulozenie do .kml?
jackb.. čo som kukal špecifikáciu, tak to by mala byť automatika, čiže uzávierku a expozíciu nenastavíš.. (pre istotu pozri manuál)
jedine co som v pdfku k fotaku nasiel v suvislosti s uzavierkou a expoziciou je zobrazovanie hodnot na displayi pocas "fotenia statickych obrazkov" ale vacsinu z tych ikoniek tam ani nemam... a dalej manual tvrdi, to co ty, brm, ze tie veci su aj tak napevno podla rezimov 
Napevno nie sú.. menia sa v závislosti od podmienok.. v medziach daného režimu... avšak Ty nevieš nastaviť určité hodnoty na fix.. v podstate ako takmer vo všetkých podobných kompaktoch. Pred kúpou si si mal viac naštudovať o danom foťáku.. ale ešte stále máš možnosť ho vrátiť (predpokladám, že bola objednávka cez net), ak potrebuješ manuálny režim.
-
Jeremy
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
A kde si to davas menit?chlapec10 napísal:zevraj to ide v pohode... ale ja osobne nemam tu potrbu usetrit 15 eur a robit si to sam.....
-
chlapec10
Addict
nikon servis.. ci uz rakusky vo viedni, alebo slovensky(rozumej cesky so zbernym miestom na slovensku)
ale asi uz ziadneho ineho outdooroveho kompaktu sa tie hodnoty menit nedaju, alebo ano?brm napísal:Napevno nie sú.. menia sa v závislosti od podmienok.. v medziach daného režimu... avšak Ty nevieš nastaviť určité hodnoty na fix.. v podstate ako takmer vo všetkých podobných kompaktoch. Pred kúpou si si mal viac naštudovať o danom foťáku.. ale ešte stále máš možnosť ho vrátiť (predpokladám, že bola objednávka cez net), ak potrebuješ manuálny režim.
bolo by to vyhodou, ale zase prioritna je neznicitelnost...
-
chlapec10
Addict
co ma ja lumix ts2 tak ak sa nemylim clonu mozem upravovat
fcuk... on je sice kupeny cez net, ale je to darcek a k tomu je este kupeny v Cechach 
-
martinez13
Light Professional
SÚŤAŽ: CANON FOTOeducation v Bratislave
http://www.itnews.sk/tituly/pc-revue/su ... oeducation
http://www.itnews.sk/tituly/pc-revue/su ... oeducation
-
gego
Light Professional
ako spravit fotku kde je okolie ostre ale potok voda a tak dalej je rozmazana ?
zaostríš na okolie a dáš dlhšiu uzávierku
-
chlapec10
Addict
tak ze si otvoris fotku a precitas EXIF.... v nom najdes nasledovne:gego napísal:ako spravit fotku kde je okolie ostre ale potok voda a tak dalej je rozmazana ?
Camera Maker: OLYMPUS IMAGING CORP.
Camera Model: E-500
Lens: 11.0-22.0 mm f/2.8-3.5
Image Date: 2007-10-21 16:18:36 +0200
Focal Length: 22.0mm
Aperture: f/11.0
Exposure Time: 10.000 s
ISO equiv: 100
Exposure Bias: -0.70 EV
Metering Mode: Matrix
Exposure: aperture priority (semi-auto)
Exposure Mode: Manual
White Balance: Auto
Light Source: Unknown
Flash Fired: No
Orientation: Normal
Color Space: sRGB
GPS Coordinate: undefined, undefined
Photographer: Thomas Laupstad
Copyright: Thomas Laupstad
Caption: OLYMPUS DIGITAL CAMERA
-
94jakub
Guru wannabe
Napríklad takých 10 sekúnd ako máš v názve toho obrázku.
Pokiaľ viem tak bude treba použiť aj ND filter aby si to okolie(teda vlastne všetko) nemal prepálené poprípade úplne biele.
Pokiaľ viem tak bude treba použiť aj ND filter aby si to okolie(teda vlastne všetko) nemal prepálené poprípade úplne biele.
-
jin
VIP
Použitie ND filtra je otázne - záleží od toho, koľko svetla tam máš, v niektorých prípadoch stačí viac pricloniť.
A ešte jedna vec tu nebola spomenutá. Bolo by fajn mať pri tej expozícii foťák na statíve
A ešte jedna vec tu nebola spomenutá. Bolo by fajn mať pri tej expozícii foťák na statíve
-
chlapec10
Addict
zaujmave video ako sa da pouzit 250 kusov canon 60d + blesk
Zdravím.... dlho som zvažoval kamera/foťák a nakoniec som sa rozhodol pre foťák, konkrétne canon 550D... zvažoval som aj 600D ale vyklápací displej mi 100€ hodný nie je...
Chcem ten foťák použiť hlavne na recordovanie videí ale aj fotenie.Ale k otázke: keďže budem kupovať len body...(máme 350d, ktorý nik nepoužíva a na ňom je TAMRON+ mám aj ten 18 - 55 ktorý bol na tej 350d tak mi to príde blbosť kupovať ďalší
Ale keďže sa do foťákov a objektívov moc nevyznám... zaujímalo by ma aký objektív je lepší na točenie zrkadlovkami? s pevným ohniskom alebo zoom? konkrétne som rozmýšlal nad takýmto niečím
Akékoľvek iné rady sú vitané
Chcem ten foťák použiť hlavne na recordovanie videí ale aj fotenie.Ale k otázke: keďže budem kupovať len body...(máme 350d, ktorý nik nepoužíva a na ňom je TAMRON+ mám aj ten 18 - 55 ktorý bol na tej 350d tak mi to príde blbosť kupovať ďalší
Ale keďže sa do foťákov a objektívov moc nevyznám... zaujímalo by ma aký objektív je lepší na točenie zrkadlovkami? s pevným ohniskom alebo zoom? konkrétne som rozmýšlal nad takýmto niečím
Akékoľvek iné rady sú vitané

V prvom rade, nechapem, preco si niekto ide kupovat zrkadlovku, ked to ma "hlavne na recordovanie videi". To si moze kupit hlavne kameru a este mu ostane na nejaky kompakt (kedze fotenie nie je primarne, je to stastnejsie riesenie, najma z hladiska ergonomie)
A co sa zoomu tyka - ked ho potrebujes, je lepsi ako pevne ohnisko. S pevnym ohniskom vsak dosiahnes u fotiek lepsiu technicku kvalitu fotografii, no tebe o fotenie nejde.
Samotny objektiv Tamron 18-270 bol nedavno recenzovany na ephote a vysiel z toho ako pouzitelny objektiv v danej triede, na nenarocne vyuzitie. Kedze to chces hlavne na natacanie videi, tak mas ovela nizsie kvalitativne poziadavky na objektiv - pri natacani videa zdaleka nevyuzivas plne rozlisenie snimaca.
A co sa zoomu tyka - ked ho potrebujes, je lepsi ako pevne ohnisko. S pevnym ohniskom vsak dosiahnes u fotiek lepsiu technicku kvalitu fotografii, no tebe o fotenie nejde.
Samotny objektiv Tamron 18-270 bol nedavno recenzovany na ephote a vysiel z toho ako pouzitelny objektiv v danej triede, na nenarocne vyuzitie. Kedze to chces hlavne na natacanie videi, tak mas ovela nizsie kvalitativne poziadavky na objektiv - pri natacani videa zdaleka nevyuzivas plne rozlisenie snimaca.
Ja som nepovedal že to chcem LEN na natáčanie.... no keď si pozrem v tej cenovej kategórií to čo natočí kamera a čo napr. 550d... tak je na tom 550d lepšie + s tým spravím aj "peknú" fotku
ja ho chcem viac menej využívať na oba účely... ale pôvodne som chcel kameru tak preto som napísal hlavne kvôli recordovaniu
tak ešte raz nebudem to používať len na natáčanie
inak thanks za rady 
ja ho chcem viac menej využívať na oba účely... ale pôvodne som chcel kameru tak preto som napísal hlavne kvôli recordovaniu
tak ešte raz nebudem to používať len na natáčanie