ak sa nemylim tak panning foto rychlopohybujuceho sa objektu:
dlhsi cas (1/50 napr.)
ostrenie nastavene na kontinualne t.j. AI servo na canone (je to rovnake aj na nikone?)
clona a iso podla podmienok
Asi neskoro ale... logicky, ak objektív nie je utesnený proti vode, je dobrý nápad zakryť ho tiež. Druhá vec je, ak nefotíš veľmi akčne, oveľa elegantnejšie riešenie je dáždník (akurát treba vymyslieť, ako ho budeš držať a zároveň fotiť, ale všetko sa dá, a najlepšie je na to mať nejakého pomocníka), alebo zohnať malý dáždniček len naď foťákmartinez13 napísal:Zdravím, ešte som v daždi nefotil, no dnes bude jedna veľká akcia a chcem sa radšej poistiť a zo sáčku som si vyrobil takýto nepremokavý obal. O telo mi moc nejde to by malo zvládnuť vodu (D610) ale blesk by to schytal dobre.. Chcem sa spýtať mám zakryť aj objektív? Zrejme ten tiež nieje nejako vodotesný, jedná sa o Tamron 24-70 f/2.8. hlavne okolo prstencu sa môže dostať voda, nie? Alebo radšej nefotiť a počkať dokým prestane?
Možno sa to bude zdať vtipné ale nič iné ma nenapadlo.Vďaka za skoré rady
Nájdi v menu bracketing a vypni ho. Dá sa nastaviť aj na fn button... (v tom prípade drž fn button a toč otočnými voličmi kým to na displeji nebude vyzerať, že si to vypolcinges napísal:Cavte, mam taky problem, ked fotim na Manual, Nikon d5000, tak mi to po kazdej fotke samo zmeni expoziciu, a uz som z toho zufaly.. mam taky blby pocit, ze to robilo vzdy od zaciatku, ale nejak ma to nezaujimalo, ale teraz ma to uz hneva..spravim fotku, dalsia je potom vzdy preexponovana, a dalsia zase tmava.. Cize ani panoramu nemozem vyfotit, nic.. Mam taky blby pocit, ze tam je nastavenie pre HDR, ale ani za nic nasvete to nemozem najst.. Neviete, kde presne to nastavit, aby bol manual fakt manual..? Dakujem za vseky rady..
jasne že môže prepáliť šošovku nebo co, to ti už nejaky iny expert povie ale ak si nemal na objektive filter tak môžedunno napísal:moze fotenie oproti slnku sposobit flaky na fotkach ? Mam zdrkadlovku nikon a spravil som poobede par fotiek oproti slnku a na vsetkych fotkach fotenych po tychto (vratane nich) mam tmave flaky. Na predchadzajucich fotkach nie, tie su pekne ciste.
totalna blbostGoofy napísal:
jasne že môže prepáliť šošovku nebo co, to ti už nejaky iny expert povie ale ak si nemal na objektive filter tak môže