Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
DropDead
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?

Príspevok od používateľa DropDead »

súhlasím, kedysi pred rokmi som mal na D60tke čínsku baterku, ktorá samozrejme išla v pohode ale mal som strach, ale ak sa dostala obrazne povedané až do alzy, tak podľa mňa nevybuchne ani nič :lol:
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

chlapec10 napísal:vystacit si vystacis.... ale ja osobne som sa pri baterkach ne-originalom vzdy vyhybal, paranoja?
Ty si mi tak rýchlo odpovedal a ja hlava otrubová som čakal do dnes na odpoveď :D mi ušla. Ani nie paranoja, ale 40 eur navyše :D v mojom prípade :)...ale kúpim originál. Ak vydrží dva roky, bude fajn.
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

ja mám roky v DSLR originál a ako druhú neoriginál čínsku dokonca rovno z dealextremu za smiešnu sumu a nevidím medzi nimi jediný rozdiel, okrem nápisu. Čo sa výdrže týka sa mi zdala byť dokonca trochu lepšia ako originál... je to ale lotéria, treba chytiť dobrý kus :)
damiamarl
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa damiamarl »

Zdravím, chystám sa kúpiť fotoaparát. Moc sa v tom nevyznám ale chcel by som kúpiť fotoaparát ktorý robí kvalitné fotky hlavne portrétov, na fotenie rôznych akcií a umeleckých foto.

Ak viete poradit tak skuste dať typy na fotak v cenovom intervale 100-200, a 300-500

Ďakujem

DropDead: ako si písal, či kompakt, či zrkadlovka, ja fakt nemam šajnu. O zrkadlovkach som viac počul ale neviem aký je medzi nimi rozdiel
Michael123
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Michael123 »

Zdravím, prosím Vás o pomoc pri výbere fotoaparátu, ktorý bude využívaný prevažne na občasné fotenie (dovolenka atd)
Ide mi hlavne o kvalitu fotiek a videa, aj keď viem, že za tú cenu kvalitu zrkadlovky nemôžem očakávať.
Limit: 200€
Vopred ďakujem :)
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

damiamarl napísal:Zdravím, chystám sa kúpiť fotoaparát. Moc sa v tom nevyznám ale chcel by som kúpiť fotoaparát ktorý robí kvalitné fotky hlavne portrétov, na fotenie rôznych akcií a umeleckých foto.

Ak viete poradit tak skuste dať typy na fotak v cenovom intervale 100-200, a 300-500

Ďakujem

DropDead: ako si písal, či kompakt, či zrkadlovka, ja fakt nemam šajnu. O zrkadlovkach som viac počul ale neviem aký je medzi nimi rozdiel
no dobre, vysvetlovat rozdiel medzi zrkadlovkou a ne-zrkadlovkou ti tu nebudeme vysvetlovat.... to si urcite aj sam vygooglis
richard88888
Expert
Expert

Príspevok od používateľa richard88888 »

Ahojte :) viete mi poradit chcem si kupit fotacik a uvazujem medzi

http://digitalne-fotoaparaty.heureka.sk ... 0/recenze/ - tento mam za 150e

http://digitalne-fotoaparaty.heureka.sk ... 0/recenze/

viete neviem co je lepsie poradit nejake rady a podobne :) dakujem
Pheonix
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Pheonix »

Potrebujem poradiť s kúpou zrkadlovky. Cena do 650€ s jedným objektovom. Najlepšie mi vyšla značka Nikon tak asi tú. Nebránim sa kúpe samostatného zrkadlovky a objektívu zvlášť. Kvalita objektívu chcem čo najnižšiu aby nezvyšovala cenu zrkadlovky tým pádom chcem čo možno najkvalitnejšiu zrkadlovku. Za odpoveď vopred ďakujem.

http://www.gigastore.sk/digitalni-zrcad ... ouze-telo/

+ ak by niekto priradil najlacnejší objektýv

Alebo potom 5100
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pheonix: Aky vyznam ma kupit lepsie telo a slabucky objektiv, ma to vyznam??? Ak kupis v buducnosti objektiv, tak ano. V tomto pripade vobla D7000 je dobra, k tomu z bazaru kup 18-55 za par eur a potom casom kupis lepsi objektiv.
eldorado08

Príspevok od používateľa eldorado08 »

Ahojte, vyberám môj prvý fotoaparát a potreboval by som poradiť.

Kritéria:

- fotenie väčšinou prírody, v rodine, niekedy aj v horších svet. podmienkach
- jedn. ovládanie, kvalitná stabilizácia obrazu aj videa, kvalitný displej
- 1080 50p video
- cena okolo 400Eur

Ďakujem.
Michael123
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Michael123 »

Zdravím,
má niekto z Vás skúsenosti s fotoaparátom Nikon 1 J1?
http://www.alza.sk/nikon-1-j1-objektiv- ... 266622.htm

Dakujem :)
punky66
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa punky66 »

Kvalitny kompakt (pripadne ultrazoom) v cene okolo 200 - 250 Eur?

- nie moc velky, idealne keby sa vosiel do vacsieho vrecka, ale mozno na ukor kvality by som prezil aj vacsi :D
- FullHD video
- dobry zoom
- samozrejme co najkvalitnejsie foto :)
- dobra vydrz baterky

Fotenie vselicoho - na cestovanie, akcie, proste vsetko mozne.

Dakujem.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

potrebujem radu, chcel by som nejaky vaznejsi fotoaparat, ktory by robil fakt dobre snimky, momentalne mam Samsung WB500
vo vybere mam Canon 1100D, Olympus PEN EP3, Olympus PEN EPL3 alebo si necham poradit :)
vdaka

z poziadaviek asi len fakt dobre a ostre snimky, v šere aj proti svetlu a vydrz, na velkosti a vahe nezalezi, cenovo podobne mnou vybranym modelom

//autoeditácia príspevku (23 Sep 2013, 21:40)
nikto?
nanana
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa nanana »

velmi tu nikto nereaguje na posty, kto by vedel poradit, ale predsa skusim napisat.
Momentalne mam Canon EOS 450D a chcel by som ho predat a kupit nieco velmi podobne, alebo takmer totozne, len s tym rozdieloch, ze ten novy fotak by mal vediet nahravat aj videa v 720p. Co skusit ? Nikon D3100 ci 3200 ? Sa mi zda, ze tieto su na takej podobnej cenovej urovni ako bol kedysi ten moj Canon 450D ... alebo nieco ine ? Nieco od Canonu ?
janečko
Novice
Novice

Príspevok od používateľa janečko »

chcem kúpiť zrkadlovku canon, na fotky aj na video... a asi mám aj vyhladnuté, ale neviem ktorú ponuku- či lacnejší kit s jedným objektívom, alebo drahší s dvomi... čo myslíte??-

http://www.alza.sk/canon-eos-60d-objekt ... .htm#popis

http://www.alza.sk/canon-eos-60d-objekt ... 7.htm#foto
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

drahsi s dvomi ;)
janečko
Novice
Novice

Príspevok od používateľa janečko »

alebo je ešte aj vhodnejšia možnosť na video??- fotky robia myslím všetky zrkadlovky v tejto cenovej kategórií viac než dobré, ale niečo, čo je na video top?? (zvuk neberiem do úvahy- pôvodný pri 90% práce vymazávam- ak teda nerobím s ext. micom)

-základ pre video- fullHD, 16:9, aspoň 25 snímkov/s spĺňajú všetky... ale veľmi sa experimentovať asi nedá, pretože tých cca 2 000€ je strop pre zrkadlovku, nakoľko si kupujem dosť ďalšieho príslušenstva, chcel by som Canon- pre mňa je to na zrkadlovky najlepšia značka,a najlepšie by bolo, ak by bola tá zrkadlovka v kite s dvomi objektívmi- tak ako som uviedol vyššie- bol som vlastne rozhodnutý už predom, že ponuku s dvomi, ale chcel som počuť aspoň jeden názor druhého...
martin0134
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa martin0134 »

Uvazujem nad kupou Canon PowerShot SX 260 HS je nejaky lepsi fotak v tejto cenovej hladine ?
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

teoreticky rozmyslam nad vymenou mojho setaku 18-105 ktory som kupil s D90kou, viem ze celkom znama je nahrada za tamron 17-50, tusim aj sigma mala nieco podobne.
na terajsom objektive mi vadia hlavne detaily po priblizeni fotky, nie som s tym spokojny, ale zasa fotim len rekreacne a ani nie casto, tak mi je luto kupovat nieco poriadne.
Myslite ze to ma vyznam nahradit ten setak tym tamronom? o svetelnost mi nejde, skor o tu kresbu, vinetacia bude predpokladam podobna... rozsah ohnisk by mi tiez stacil

Dakujem za nazory

edit: rozmyslal som ze by som 18-105 nahradil dakym pevnym sklom, ale to by muselo byt nieco okolo 18mm, skor menej, mam uz doma 50ku a praca s pevnym sklom je v pohode, len ta 50ka este s cropom ma fakt uzke vyuzitie, ale kresba je znatelne krajsia, takze keby mala daka pevna 18tka lepsie kresbu ako dajme tomu ten tamron a stala by podobne tak by som mozno siel aj do tejto varianty
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

50tka je na crope tak trochu nevyuzitelna - na portrety kratka, na street dlha. Vyskusaj si 35mm f/1.8G DX - velmi sikovny objektiv za par penazi.
Zial, pevne objektivy s kratsim ohniskom su v trochu odlisnej cenovej kategorii - kde uz pachas hriech, ak ich vyuzivas na APS-C.

Co sa nahradenia rozsahu 18-105mm tyka - najskor si pozri (napr v LR), na akych ohniskach fotis najcastejsie a ktore ti budu najviac chybat. Mam napr. 17-50 f/2.8 od tamronu (stabilizovanu) - s D90 slo o velmi slusny objektiv, na D7000 s nim uz tak nadseny nie som, preto sa ho snazim nepouzivat.
Napísať odpoveď