Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?
Re: Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?
ja mam este jednu otazku. Oplati sa kupovat bazarove zrkadlovky ? Oni sa vo vseobecnosti nejak nezvyknu kazit, nie ? Napr. D7000 z bazaru s 20 000 zabermi je dobra kupa, ak je tam pekna cena ?
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
ano je to dobra kupaM4rek napísal:Napr. D7000 z bazaru s 20 000 zabermi je dobra kupa, ak je tam pekna cena ?
Vyber fotaka
zdravim.. sestra ma poprosila, ze ci by som jej nepomohol s vyberom fotaka cca do 80 libier. Ja sa do fotakov absolutne nerozumiem, takze by som vas poprosil o pomoc. Malo by to byt z obchodu www.currys.co.uk
Ako vyuzitie mi napisala, ze by chcela fotit: mimo normalnych veci ako kamaratov a pod., hlavne prirodu. Chcela aby mala aspon 16mpix a samospust(to uz predpokladam, ze ma kazdy). Viem, ze za tu cenu asi nic extra nezozenie, ale tak aspon nieco. Dakujem za rady.
Ako vyuzitie mi napisala, ze by chcela fotit: mimo normalnych veci ako kamaratov a pod., hlavne prirodu. Chcela aby mala aspon 16mpix a samospust(to uz predpokladam, ze ma kazdy). Viem, ze za tu cenu asi nic extra nezozenie, ale tak aspon nieco. Dakujem za rady.
zdravim.. sestra ma poprosila, ze ci by som jej nepomohol s vyberom fotaka cca do 80 libier. Ja sa do fotakov absolutne nerozumiem, takze by som vas poprosil o pomoc. Malo by to byt z obchodu www.currys.co.uk
nikon s3500, oly vr350 alebo fuji t550
-
Kok
Light Professional
Re: Vyber fotaka
preco prave z currys.. tam to nie je prave najlacnejsie
-
martinez13
Light Professional
Oplatí sa predať klasiku nikon 18-105 f3.5-5.6 za tamron 17-50 f2.8 ?
Rozmýšlam že predám Nikon za nejakych ~170 a doplatím na ten tamron, no chcem sa spýtať je moc veľký rozdiel bez stabilizacie alebo s? Totiž zrkadlovka nemá stabilizáciu tak či to dosť pomôže.. Fotiť budem nejaké spoločenské akcie, disko/party, portréty, a tak bežné foto..
Rozmýšlam že predám Nikon za nejakych ~170 a doplatím na ten tamron, no chcem sa spýtať je moc veľký rozdiel bez stabilizacie alebo s? Totiž zrkadlovka nemá stabilizáciu tak či to dosť pomôže.. Fotiť budem nejaké spoločenské akcie, disko/party, portréty, a tak bežné foto..
Oplati/neoplati. Aktualne mas vyssi rozsah ohnisk, tak vies sam najlepsie, ktory rozsah vyuzivas a ktory nie. Inak rovnaka dilema sa riesila na predoslej strane 
K tej stabilizacii neviem povedat, ale u mna rozhoduje hlavne svetelnost
-
martinez13
Light Professional
Fotiť budem akcie/disko a taktiež aj portréty a myslím že tento je taký kompromis. Samozrejme na portréty by sa zišiel nejaký pevný 1,8 ale ten si nemožem dovoliť na disko kde musím meniť ohniská podla situacie, a zase na disko býva tmavšie prostredie tak chcel by som lepšiu svetelnosť.
Ked tak hladam nejakú inú alternativu hm..
Ked tak hladam nejakú inú alternativu hm..
Opravde ma ak sa mylim, ale ako sa fotia akcie typu disko a pod s vysokosvetelnymi objektivmi, ked hlbka ostrosti je povedzme 5mm?
-
vendo
Guru
potreboval by som poradit, chcel by som na vianoce kupit nejaky schopnejsi fotak pre seba, ale aj pre celu rodinu na dovolenky atd atd
co sa fotenia tyka, som uplny laik, ale nevylucujem ze ak budu fotky vyzerat lepsie ako z doterajsich shit-kompaktov ze ma to nezacne aj viac bavit, pripadne ze niekoho ineho z rodiny to nezaujme, takze by som chcel nieco "viac" ako obycajny kompakt
kedze vela casu travim na biku, v prirode, atd, potreboval by som predovsetkym maly prenosny a sikovny fotak, nic velke, nic na co mi bude treba giganticke brasne , z tohoto som nejakymi usudkami prisiel nato ze asi najvhodnejsi pomer cena/vykon a perspektiva do buducnosti maju pre mna mirrorless fotaky
cenovy strop je 400e, cim menej tym lepsie, hlavne bude vyuzivany na fotky, video ma na 90% nezaujima, ako som pisal rad fotim krajinu, prirodu, ak by to zvladal tak by som rad skusil noc/vychod/zapad sem tam nejake lesne zvieratko sa mozno pritrafi
moj predbezny vyber (+/-) bol nieco medzi
Sony NEX 3n (zevraj naj senzor, celkom mala velkost)
Nikon 1 j2 (malinky, lacny)
canon eos m (zevraj pomale ostrenie)
samsung NX1000/nx200/nx210 (male, 1000cka celkom lacna)
panasonic lumix gx1
no a moje otazky teda:
ktory je naj? pripadne aky dalsi odporucate? oplati sa pozerat ich po bazaroch ci radsej nove? vlastni tu niekto nejaky a vedel by povedat pre/proti, pripadne skusenosti od kamosov?
co sa fotenia tyka, som uplny laik, ale nevylucujem ze ak budu fotky vyzerat lepsie ako z doterajsich shit-kompaktov ze ma to nezacne aj viac bavit, pripadne ze niekoho ineho z rodiny to nezaujme, takze by som chcel nieco "viac" ako obycajny kompakt
kedze vela casu travim na biku, v prirode, atd, potreboval by som predovsetkym maly prenosny a sikovny fotak, nic velke, nic na co mi bude treba giganticke brasne , z tohoto som nejakymi usudkami prisiel nato ze asi najvhodnejsi pomer cena/vykon a perspektiva do buducnosti maju pre mna mirrorless fotaky
cenovy strop je 400e, cim menej tym lepsie, hlavne bude vyuzivany na fotky, video ma na 90% nezaujima, ako som pisal rad fotim krajinu, prirodu, ak by to zvladal tak by som rad skusil noc/vychod/zapad sem tam nejake lesne zvieratko sa mozno pritrafi
moj predbezny vyber (+/-) bol nieco medzi
Sony NEX 3n (zevraj naj senzor, celkom mala velkost)
Nikon 1 j2 (malinky, lacny)
canon eos m (zevraj pomale ostrenie)
samsung NX1000/nx200/nx210 (male, 1000cka celkom lacna)
panasonic lumix gx1
no a moje otazky teda:
ktory je naj? pripadne aky dalsi odporucate? oplati sa pozerat ich po bazaroch ci radsej nove? vlastni tu niekto nejaky a vedel by povedat pre/proti, pripadne skusenosti od kamosov?
Ahojte, má význam kupovať foťák s objektívom bez stabilizácie? Je v tom veľký rozdiel? Ďakujem 
co fotis?
poznam ludi co ho vobec nepouzivaju napr.
ale odpoved - v podstate hej, ma zmysel (len ci ty vies aky a vyuzijes ho)
poznam ludi co ho vobec nepouzivaju napr.
ale odpoved - v podstate hej, ma zmysel (len ci ty vies aky a vyuzijes ho)
Tak hlavne krajina a občas makro. Lebo majú Nikon D3100 s 2 objektívmi ale akurát čítam že lepšie je kúpiť d90 z druhej ruky.
-
PAuLi3
Darca
Zdar hosi, potreboval by som poradit zrkadlovku pre amatera, viacmenej vyber je z 3 modelov
Sony Alpha A58 + objektiv 18-55mm II
Nikon D3100 + Objektiv 18-55 AF-S DX VR
Canon EOS 1100D + EF-S 18-55mm DC III
Popripade nieco podobne v rovnakej cenovej kategorii do 400€ aj s objektivom
Sony Alpha A58 + objektiv 18-55mm II
Nikon D3100 + Objektiv 18-55 AF-S DX VR
Canon EOS 1100D + EF-S 18-55mm DC III
Popripade nieco podobne v rovnakej cenovej kategorii do 400€ aj s objektivom
v electroworlde mas za 350€ d3100 s 2 objektivmi, ale bez stabilizacie
z toho co si dal... budes dokupovat aj iny objektiv ako setovy? lebo ten objektiv na a58 ta bude brzdit, ak nebudes dokupovat nic tak zober ten d3100, 1100d je z toho najslabsia
http://www.electroworld.sk/product/foto ... zrkadlovka
podla mna super start do sveta zrkadloviek
z toho co si dal... budes dokupovat aj iny objektiv ako setovy? lebo ten objektiv na a58 ta bude brzdit, ak nebudes dokupovat nic tak zober ten d3100, 1100d je z toho najslabsia
http://www.electroworld.sk/product/foto ... zrkadlovka
podla mna super start do sveta zrkadloviek
-
PAuLi3
Darca
takze d3100, tento konkretny mozem mat za 300€ novy kus s objektivom 18-55mm, ale pozeram ze ta akcia v electroworlde je super, takze zrejme behnem tam
hej len nezabudni ze na 2 objektivy + telo ti treba aj vacsiu brašňu 
-
PAuLi3
Darca
no sak tu uz vyberiem v electroworlde, aby bola dostatocne velka
tak mam to zajednane, uz len cakat kedy pride
Nikon D3100 + 2 objektívy: AF-S DX Nikkor 18-55mm II + AF-S DX Nikkor 55-200mm
SanDisk Ultra SDHC UHS-I 16 GB 114805
Nikon brašňa pre D-SLR
//autoeditácia príspevku (10 Dec 2013, 19:20)
kokos pozeram ze uz tu cenu poriadne zvysili
ja som kupil tu sadu za 372€ a teraz to maju za 522€ 
tak mam to zajednane, uz len cakat kedy pride
Nikon D3100 + 2 objektívy: AF-S DX Nikkor 18-55mm II + AF-S DX Nikkor 55-200mm
SanDisk Ultra SDHC UHS-I 16 GB 114805
Nikon brašňa pre D-SLR
//autoeditácia príspevku (10 Dec 2013, 19:20)
kokos pozeram ze uz tu cenu poriadne zvysili