Fotografia - vaše fotky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
chlapec10
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Fotografia - vaše fotky

Príspevok od používateľa chlapec10 »

iWin napísal:chlapec a čo je na ostatných zlé? hlavne na poslednej? 1. je zlá kompozične... to viem.. ostatné sú take cvaky ale tá posledná mi tiež príde celkom fajn (teda minimálne po mojom chabom post processe)
poviem to takto... neni na nich nic zle(teoreticky.. nieco by sa naslo), ale ani nic dobre... su to uplne normalne cvaky ktore by clovek urobil aj kompaktom a urcite nie je na nic co by bolo hodne chvalenim sa vo foto-teme... ale na facebook ako profilovky by boli urcite super.. asi tak

EDIT: A zase :minus: :minus: :minus: nech sa paci....
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

zase nechcem nikoho urazit, ale aky je potom rozdiel medzi fotkami co si daval z parlamentu a jeho zo skoly ? ja tam nevidim nic co by ma lakalo sa na fotku pozriet znova alebo zadivat :) je to to iste.
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

H@wk napísal:zase nechcem nikoho urazit, ale aky je potom rozdiel medzi fotkami co si daval z parlamentu a jeho zo skoly ? ja tam nevidim nic co by ma lakalo sa na fotku pozriet znova alebo zadivat :) je to to iste.
uz len minimalne v tom, ze moja fotka z parlamentu obsahuje osoby verejne zname a teda ludia aspon vedia ako tak co/kto to je... ale ked si pozries jeho fotku spoluziakov tak nikto okrem neho + ludi na fotkach(+ par ludi z ich okolia) nevie kto to je, co to je, o co na fotkach ide...

dostatocne vysvetlene?

EDIT: PS: prave som pozrel, ake vlastne fotky z parlamentu som sem nahraval, nasiel som asi 3, tak teda napis ktoru myslis, lebo 3 co som nasiel, tak kazda z nich ma aku tak obsahovu a vypovednu hodnotu, nehovoriac ze na nich je hra s hlbkou ostrosti a/alebo s kompoziciou :)
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa klm16 »

všetkým prajem krásne vianoce :-)))
Prílohy
IMG_2950.jpg
Alzheimer
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Alzheimer »

hojko napísal:Macka pekna, len sa mi zda zle zaostrena, zaostrene mozno niekde na lave ucho z mojho pohladu alebo kde to presne je, hore zase vadi ten prepal a sfarbenie do modra.

//autoeditácia príspevku (21 Dec 2011, 23:45)
National Geographic Photo Contest 2011
dik za reakciu.nechapem ako mozes vidiet ze kde je presne to zaostrenie ale asi mas pravdu :roll: sfarbenie do modra znamena asi ze je zle vyvazenie bielej. problem je ze ja aj ked mam fotku v raw tak nikdy neviem ktora biela je ta 'spravna' :? prepal sa da vyriesit v zoneri?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Alzheimer: Lebo ked sa divam na fotku, tak oci mi pridu mierne rozostrene a zda sa mi, ze ucho je najzaostrenejsie na celej fotke. Ak nevies vyvazit bielu, tak to nechaj na automaticky a potom to teoreticky mozes doladit v pocitaci. V Adobe Lightroom po automaticky vyvazeni bielej to vyzera tak ako na prvom obrazku, po automatickom doladeni farieb ako na druhom obrazku, tretia fotka je tvoj original. V ani jednom pripade pri automatike to neodstranilo ten prepal na srsti. Zoner nepouzivam, takze ti neviem poradit.
Prílohy
Automaticke vyvazenie bielej
Automaticke vyvazenie bielej
Automaticke vyvazenie bielej a farieb
Automaticke vyvazenie bielej a farieb
Originalna fotka
Originalna fotka
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa masterdead »

Vecerna prechadzka a odfotenie pekne osvetleneho hotela.
Prílohy
hotel.jpg
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

Pekna fotka len ta budova je strasne nakrivo :smt006

Ale asi to tak je postavene no :psssst: :smt081
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Budova nie je kolmo na teba odfotena, su tam aj kopce a vytvara to pocit ze je nakrivo, inak by mala byt uplne rovno. Zarovnane na tabulu "Hotel IMPOZANT"

PS: porovnaval som aj zabradlie, aj to je zarovnane, to skor tie osvetlene kamene nalavo vytvaraju dojem "na krivo"
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Zarovnaj to podla linie zabradlia terasy, pretoze ta je najvyraznejsia a najdlhsia. Podla tabule to nie je zarovnane uplne presne, lava strana je trochu vyssie. Po zarovnani na terasu to podla mna vyzera lepsie.

//no vidis, hned to posobi lepsie :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...ja som to skúšal zarovnávať podľa odkvapovej rúry...skús to podľa toho...
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Pani, skusil som zarovnat podla vertikalnych linii.
Prílohy
hotel1.jpg
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Vyzerá to jednoznačne lepšie... ;)
iWin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa iWin »

Jedna ktorú som našiel v PC ešte z leta.... (niekomu sa možno úprava páčiť nebude... :)
Prílohy
IMG_2935.jpg
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

chcel si skôr napísať, že niekomu sa možno páčiť bude... lokálna desaturácia... teda naopak... to som robil, keď som mal foťák týždeň a radšej som sa s tým nikde neprezentoval...

iWin... sprav mi láskavosť... začni fotiť niečo poriadne, alebo si aspoň rozmysli čo uverejníš, lebo to čo si sem v poslednej dobe nahral, tak mám chuť ti zobrať foťák z rúk
iWin
Light Professional
Light Professional

a kritika mimo post-processu? :)
Maki
Darca
Darca

zachytenie momentu celkom fajn, ale príde mi to na danú disciplínu nudné a obyčajné... kam by si túto fotku eventuélne umiestnil?
iWin
Light Professional
Light Professional

Sem som ju uverejnil preto lebo sa mi páčila z dôvodu, že on padá alebo resp. už padol zatial čo ostatní si za ním sedia v úplnom pokoji...

Netuším kam by som ju eventuélne umiestnil. Možno do galérie k danej udalosti? :D
Maki
Darca
Darca

sorry za offtopic, ale pre anonymného karma darcu: ja so svojimi fotkami spokojný nie som - preto ich nezverejňujem... maximálne tak na FB pre kamarátov... to je čo sa týka portrétov... night life možno vidieť či už na FB, alebo na stránkach klubov, resp. akcií na ktorých som fotil (tiež nie som spokojný) a fotky ktoré fotím pre univerzitný mesačník zverejňovať nemôžem - pre študentov MUNI sú ale k videniu každý mesiac na stojanoch na fakultách a v online verzii sa občas taktiež niečo objaví... a tiež si myslím, že mám ešte čo dobiehať... naposledy som sem zavesil 2 rýchle výcvaky z foto slovakie, ktorými som chcel potešiť jednak chlapov a jednak gear faggotov... o fotkách sa priamo radím s ľuďmi čo sa do toho vyznajú a neverejne... nerád totiž ukazujem robotu na ktorú nie som hrdý

takže milý darca... ja svoje fotky nezverejňujem z jednoduchého dôvodu - nie som s nimi spokojný alebo ich zverejňovať nemôžem, lebo som tak zmluvne zaviazaný... keď začnem byť so svojimi fotkami spokojný, tak ich možno bude možné vidieť na mojej stránke ak nejaká vznikne...
iWin
Light Professional
Light Professional

Odo mňa to k- nemáš :)

Ja len zareagujem na istú časť tvojho príspevku
Maki napísal:o fotkách sa priamo radím s ľuďmi čo sa do toho vyznajú a neverejne
Ja bohužiaľ túto možnosť nemám a preto moje výcvaky dávam sem, lebo dúfam, že mi poradíte vy (to, keď si nabudúce budete trhať vlasy nad mojimi výtvormi)
Napísať odpoveď