Fotografia - vaše fotky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
iWin
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Fotografia - vaše fotky

Príspevok od používateľa iWin »

2,3 :)
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

prva a rytmus - obe tmave
fisheye - prepalene
ta s DJ ekg je pekna
ta s babbarou devil je normalna
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

rytmus je tmavý, fish nemá atmo, 1ka je tmavá a máznutá až príliš, 3 sa dá, 2 je imho veľmi dobrá ale keď to dáš takto, tak mi to príde ako náhodne podarený výcvak v kope nanič fotiek
Alzheimer
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Alzheimer »

pripajam jednu portretovu foto na kritiku. Vcera som asi hodinu stravil nad upravou vo photoshope v snahe najst co najprirodzenejsie farby pokozky, no stale nie som o tom vysledku predsvedceny.
Prílohy
photo.JPG
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Krásna cica, fotka je len trochu tmavá, ináč sa mi páči. Ale ja nie som expert na fotky :) len na retouche a v tejto oblasti je tam ešte kopa práce :)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Macka je tu lepsou modelkou - vie kam sa ma pozerat, ked ju fotia :)
Suhlas s uplinkom, je to tmave, chyba tomu zivot. U portretov nevadi, ak nie je uplne 100% dodrzana farba pleti, toleruje sa posun k teplejsim odtienom. To, ze je fotka tmava, ti neprezradi len zasedly vzhlad fotografie bez kontrastu, ale aj sive bielka (netvrdim, ze maju ziarit ako cigansky usmev, ale maju posobit zivo). A ak to tricko na nej je tiez bielej farby, tak tam mas dokonaly benchmark svetlosti.
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Alzheimer napísal:pripajam jednu portretovu foto na kritiku. Vcera som asi hodinu stravil nad upravou vo photoshope v snahe najst co najprirodzenejsie farby pokozky, no stale nie som o tom vysledku predsvedceny.
a co si v tom photoshope urobil? lebo ja tam skoro nic upravene nevidim... stroho povedane...
Alzheimer
Amateur
Amateur

chlapec10 napísal: a co si v tom photoshope urobil? lebo ja tam skoro nic upravene nevidim... stroho povedane...

retus som ziadny nerobil. Z rawka som urobil nastavenie expozicie, contrast, brightnes, saturation, white balance. Co by som este mal menit? :)
Maki
Darca
Darca

a to si robil hodinu?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Mam taky pocit, ze Adobe Lightroom by to lepsie vyladil po kliknutie na auto, co by so zapnutim programu, vlozenim foto, klik na auto a ulozenim trvalo mozno minutu.
Alzheimer
Amateur
Amateur

ano, hodinu. Photoshop som si nainstaloval v piatok a robil som v nom prvy krat v zivote. Ked som upravil foto tak som sa k tomu za 5 minut vratil a skusal znova, aby som dostal lepsi vysledok. Funkcia - auto mi hodila vo photoshope uplne haluzne vysledky. Inak pri style vasich odpovedi sa nedivim, ze sa tu vkuse stazujete, ze to tu upada a ze len obcas sem zavita nejaky pubertiak co sem hodi fotky svojich kamosov z triedy. Dik za pomoc, majte sa
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Alzheimer napísal:ano, hodinu. lebo ked som to dorobil tak som sa k tomu za 5 minut vratil a skusal znova, aby som dostal lepsi vysledok. Funkcia - auto mi hodila vo photoshope uplne haluzne vysledky. Inak po pri style vasich odpovedi sa nedivim, ze sa tu vkuse stazujete, ze to tu upada a ze len obcas sem zavita nejaky pubertiak co sem hodi fotky svojich kamosov z triedy. Dik za pomoc, majte sa

ale nastastie si sem prisiel ty a uroven pozdvihol o 3 urovne minimalne .... :smt006 :smt006 :smt006
KoCi
Darca
Darca

Hm, dalsi, co chcel kritiku a neprijal ju. Tak sakra ked nechcem kritiku, tak napisem ze piste len pochvalu. Fakt som lepsiu fotku nevidel.
(dneska)
Alzheimer
Amateur
Amateur

KoCi napísal:Hm, dalsi, co chcel kritiku a neprijal ju. Tak sakra ked nechcem kritiku, tak napisem ze piste len pochvalu. Fakt som lepsiu fotku nevidel.
(dneska)

Koci - ty si mi napisal najlepsi prispevok z tychto ludi. A uplink napisal tiez k veci, co si cenim a dakujem zato.
Kritika je presne to, co som chcel, co by ma mozno posunulo dalej. Chvaly pocuvat absolutne nepotrebujem. Ked chcem chvaly ukazem fotku babicke a tej sa bude pacit vsetko. Keby som si myslel, ze ta fotka je dokonala tak ju sem nedavam. Ja viem, ze ta fotka je zle upravena, preto som ju sem dal.
No dozvedel som sa akurat od 3 arogantnych 'odbornikov' , ktorym uz asi slava prerastla cez hlavu a ich nadradenost im nedovoli konstruktivne reagovat akurat, ze:
1. Trvalo mi to dlho
2. Co mi natom tolko trvalo, ved tam nic neni upravene?
3. A ze chlapec je taky sikovny, ze by to urobil v nejakom toole za minutu
To nie je kritika, to je cisty debi*izmus, ktory je na mile vzdialeny od nejakej rady, alebo kritiky.
Maki
Darca
Darca

a akú kritiku si tam chcel? tak si nemal zahovárať s photoshopom a ako si sa s tým hodinu babral... čuduj sa, že to človeka zaujme viac ako fotka baby čo pozerá doblba a drží mačku, ktorej sa to očividne nepáči...

je amatérsky nasvietená zrejme nejakou lampičkou, má to škaredé tiene, je príliš tmavá - teda minimálne to pozadie je nahouby, kompozične je to hnusná stredovka, mačka má urezanú labku, holka kozy.... to to mohlo trochu vylepšiť... keby to bolo orientované na výšku, dajme tomu že by to bolo fotené po pás a mačka by tam bola celá, bolo by to zaujímavejšie... nebolo by tam tak zbytočne veľa priestoru okolo

čo chceš ešte počuť? a dík za označenie arogantný "odborník" - asi sa podľa toho začnem správať
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

chlapec10 napísal: a co si v tom photoshope urobil? lebo ja tam skoro nic upravene nevidim... stroho povedane...
nikdy som nepovedal co by som za kolko v akom toole urobil... ale som sa ta opytal ze co presne si v tom PSku robil....
KoCi
Darca
Darca

Maki - no, ale nazval ta vystizne :D
Kazdy sme nejako zacinali a bola nam dobra kazda rada. Tiez keby si zaciatocnik, a vo svojom najlepsom mieneni sa spytas "chalani, co s tymto", a zdrbu ta ako teraz jeho, tak zamrmles nieco o prdelich a zlostou zavries okno a viac sem nepachnes.
Fotografia je pekne hobby, ktore by nas malo spajat a nie rozdelovat lebo "ja uz som iny level, oproti mne si chudak, nemame sa o com bavit".

Nepoviem, keby sem dojde ako najvacsi frajer, nad ktoreho niet - ze potrebuje trochu zrazit hrebienok. Ale v jeho prispevku je len skromna otazka, kde si pripusta nedokonalost.

No, a teraz mi povedzte - kto je tu za kkta? :D
Maki
Darca
Darca

koci neser.... ty kecálek teoretik...
Alzheimer
Amateur
Amateur

Maki napísal:a akú kritiku si tam chcel? tak si nemal zahovárať s photoshopom a ako si sa s tým hodinu babral... čuduj sa, že to človeka zaujme viac ako fotka baby čo pozerá doblba a drží mačku, ktorej sa to očividne nepáči...

je amatérsky nasvietená zrejme nejakou lampičkou, má to škaredé tiene, je príliš tmavá - teda minimálne to pozadie je nahouby, kompozične je to hnusná stredovka, mačka má urezanú labku, holka kozy.... to to mohlo trochu vylepšiť... keby to bolo orientované na výšku, dajme tomu že by to bolo fotené po pás a mačka by tam bola celá, bolo by to zaujímavejšie... nebolo by tam tak zbytočne veľa priestoru okolo

čo chceš ešte počuť? a dík za označenie arogantný "odborník" - asi sa podľa toho začnem správať
no vidis, toto je uz lepsie :)
tym photoshopom som len chcel povedat, ze som sa snazil najst tie spravne farby. Nechcel som aby si mi komentoval moj komentar, ale fotku.

chlapec10: tym chlapcom som myslel hojka, nie teba ako tvoj nick :) ale je to jedno, lebo tvoj komentar bol velmi podobny ako jeho
iWin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa iWin »

Alzheimer napísal:ano, hodinu. Photoshop som si nainstaloval v piatok a robil som v nom prvy krat v zivote. Ked som upravil foto tak som sa k tomu za 5 minut vratil a skusal znova, aby som dostal lepsi vysledok. Funkcia - auto mi hodila vo photoshope uplne haluzne vysledky. Inak pri style vasich odpovedi sa nedivim, ze sa tu vkuse stazujete, ze to tu upada a ze len obcas sem zavita nejaky pubertiak co sem hodi fotky svojich kamosov z triedy. Dik za pomoc, majte sa
Možno moje fotky z triedy nikoho nezaujali(možno keby mám v triede spolužiačky tak k tým fotkám zaujmú iný postoj... ) no prijal som kritiku chalanov iba tak, že som sa makiho opýtal čo konkrétne sa mu nepáči, lebo v prvom poste som ho úplne nepochopil. To, že ty sa tu ofučíš a vyhováraš sa na nejaký prvý krát vo photoshope alebo na nejakých pubertiakov je smiešne :) faktom zostáva, že to máš tmavé :) a pre mňa nezaujímavé.. možno keby si to bral na výšku

Nejaký pubertiak :)
Napísať odpoveď