francuzska cudzinecka legia (legion-etrangere)
-
P3Bo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
francuzska cudzinecka legia (legion-etrangere)
Chcel by som sa spytat ako to je so vstupom do tychto jednotiek , da sa vobec trening zvladnut , je nevyhnutny francuzsky jazyk , ako je to s vazbou na slovensku atd ....co to som uz presiel po nete ale za nejake additional info budem vdacny
Re: francuzska cudzinecka legia (legion-etrangere)
podla dokumentu co som videl na spektre, trening je velmi narocny hlavne po psychyckej stranke a francuzstinu tam ucia aj od uplnych zakladovP3Bo napísal:Chcel by som sa spytat ako to je so vstupom do tychto jednotiek , da sa vobec trening zvladnut , je nevyhnutny francuzsky jazyk , ako je to s vazbou na slovensku atd ....co to som uz presiel po nete ale za nejake additional info budem vdacny
Aspon co som googlil a zaujimal sa o to, tak tam sluzi par slovakov. V legii si ta preveria, ci mas cisty register trestov. Francuzstinu ta naucia. Aspon to, co budes potrebovat. Trening je poriadne narocny, je tam par km plazenie, 150 km pochod atd, myslim, ze sa musis nejaky cas aj schovavat aby ta nenasli. Skus googlit, viem, ze su aj clanky od ludi, co tam sluzia.
edit: http://www.nsec-88.org/clanky/legio-patria-nostra.html
edit: http://www.nsec-88.org/clanky/legio-patria-nostra.html
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
som zacal citat, ale nech sa nikto nenahneva: na rozpravky som uz dost stary a uprednostnujem Dobsinskeho
nic idem docitat
//autoeditácia príspevku ( 18 Aug 2009, 23:07 )
edit/ 4. odstavec..nie, nie je to rozpravkar je to k.o. kot!
//autoeditácia príspevku ( 18 Aug 2009, 23:22 )
vsetko vyguglitelne veci zakomplexovaneho psychopata, ktory by nepresiel psychotestami ani na stredne odborne uciliste..ale hovorim ako rozpravka..
nic idem docitat
vsetko vyguglitelne veci zakomplexovaneho psychopata, ktory by nepresiel psychotestami ani na stredne odborne uciliste..ale hovorim ako rozpravka..
-
Andi_Cibula
Addict
U nás na sídlisku býva jeden ujo, teda, neviem či je to správne slovo, to chlapisko má 3krát väčšiu hmotnosť než ja a je aspoň 4 krát objemnejší, bez preháňania, pár rokov má odslúžené v tejto légii, viedol som s ním dokopy dva rozhovory, vraví, že je tam vynikajúci plat, dá sa tam získať veľa, t.j. fyzická kondícia, aj psychická, veľa technických vedomostí a hlavne zážitkov a cestovania po svete.
Nie je to nič pre padavky a treba sa zbaviť myslenia, lebo z toho iracionálneho-tupého-vojenského zamýšlania sa človek zcvokne.
Toľko z jeho názoru.
Nie je to nič pre padavky a treba sa zbaviť myslenia, lebo z toho iracionálneho-tupého-vojenského zamýšlania sa človek zcvokne.
Toľko z jeho názoru.
-
mr_margera
Medium Professional
to, že som prečítal ten článok budem lutovať do konca života. To musel písať ozaj dobrý ču*ák. Zakomplexovaný debil.energy00 napísal: edit: http://www.nsec-88.org/clanky/legio-patria-nostra.html
//btw tak ma napadlo, že neni trestné keď majú na stránke hákové kríže a materiály s takýmito symbolmi ponúkajú na predaj?
Ono takychto clankov som si precital viac, nielen tento jeden, tak isto nastudoval par knih, od nas z mesta je jeden chlapik, co tam sluzil 7 rokov. A s tym treningom co tam udava ten typek, ma pravdu, lebo je spominany vsade. Podobny trening maju aj US NAVY SEAL, len tam pracuju viac s vodou. Takze, ak citas rad rozpravky od dobsinskeho, nech sa paci. To ze je to rasista je jeho vec. Tiez to tam nemusel davat.Key5ers0ze napísal:som zacal citat, ale nech sa nikto nenahneva: na rozpravky som uz dost stary a uprednostnujem Dobsinskeho![]()
nic idem docitat
edit: http://www.casopisimidz.sk/september-20 ... kej-legii/
nerasisticky motivovany clanok
http://www.youtube.com/view_play_list?p ... ylls+legia
par dokumentov na YTB
Nepotrebuješ schválenie, jediný problém by bol, keby si už vrejene prisahal, či už ako policajt, vojak, či v inej zložke vernosť SR. To potom keby si šiel slúžiť do inej armády, by si bol považovaný a stíhaný ako vlastizradca, inak žiadny problém byť nemusí. Ale zase pravda je že chváliť sa skusenosťou v inej armáde na obálke bulvárnych denníkov nie je rozumné.jackb napísal:ak sa nemylim, sluzbu v zahranicnej armade ti musi schvalit prezident.
Inak jasné,že je tá príprava náročná ako vravíte ostatní, ale zase kto tým prejde, je muž, nie len akýsi nabúchaný chlapec spomedzi panelákov. A pri tých náročných misiách sa ani nečudujem, čo od nich požadujú
mno tak podla informácii z roku 2006 bolo Slovensko posledná z členských rkajín EÚ, ktoré robia problém zo službou v cudzej armáde ... neviem ako teraz. A dalšia poznámka pôjde na detail, že by na to najprv niekto musel prísť ! Preto som spomenul príslušníkov štátnych zložiek( PZ, Armada SR), ktorých minulosť je pre vstup monitorovaná, takže ak by sa vrátil z cudzej armády naspäť do našej májú prúser ... Radovému občanovi asi "len tak" nebudú robiť previerky spolahlivosti, či áno ? Aj v textoch, zvaných "osobné skúsenosti z cudzineckej legie " sa píše o spôsoboch ako tieto paragrafy obísť a hlavne nevyhlasovať to.jackb napísal:teda aby som uviedol svoje tvrdenie na pravu mieru: kedysi si mo na CT videl diskusnu relaciu, v ktorej rozoberli, ze cesky extremisti chcu sluzit v armade, myslim Iranu, a ze niektoritak urobili bez suhlasu prezidenta a zavarili si tym. preto som vyslovil predpoklad, ze aj u nas to bude take iste.
no ak je plat tych spominanych 1200 eur, tak vzhladom na riziko a trening a na zivotne naklady vo francuzsku mi to teda nepride nejak extra vela...samozrejme, ze ked niekto zije zo zivotneho minima na Slovensku, tak je to pre neho obrovsky peniaz, ale ci to zato stoji neviemGodlub napísal:Ja poznám dvoch čo tam boli, a jedna z právd je tam aj taká že už veľa krát spáchali samovraždu, nezvládli to psychicky. Je to proste o tom že ta vyhodia uprostred lesa s nožom a ideš. Samozrejme že plat je tam zaujímavý.
ale tam ide o to ze ked si v legii tak strava,byvanie,proste vsetky vydavky za teba plati armada a tebe idu peniaze na ucet a po skonceni vycviku,sluzby (alebo ako to nazvat) mas peniaze na ucte a si zahojenyColdRain napísal:no ak je plat tych spominanych 1200 eur, tak vzhladom na riziko a trening a na zivotne naklady vo francuzsku mi to teda nepride nejak extra vela...samozrejme, ze ked niekto zije zo zivotneho minima na Slovensku, tak je to pre neho obrovsky peniaz, ale ci to zato stoji neviem
// preratal som si tych 1200 eur a je to aj tak dost malo....myslim ze dokonca normalny nasi vojaci na misii maju viac...pochybujem ze je pravda tych 1200 eur
no to že máš všetko zabezpečené je možno pravda, ale z rozprávania známeho(ktorý tam ale dlho nevydržal) viem, že keď majú voľno, tak sa veľa ľuďom podarí minúť väčšinu toho čo zarobia..klasika napísal:ale tam ide o to ze ked si v legii tak strava,byvanie,proste vsetky vydavky za teba plati armada a tebe idu peniaze na ucet a po skonceni vycviku,sluzby (alebo ako to nazvat) mas peniaze na ucte a si zahojeny