francuzska cudzinecka legia (legion-etrangere)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

tak za 1200 eur sa tam psychicky/fyzicky skoro znicit...ved to je onicom plat, tolko zarabaju kamarati, co su na letnych brigadach v Rakusku, Anglicku, pripadne na vyletnej lodi.
Alebo radsej nech ide tie extremne joby robit, niekde na ropnu plosinu. Zarobi viac podla mna, riziko porovnatelne.
pepan90
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pepan90 »

ale vyskusat to moze na ten mesiac... odist odtial mozes kedykolvek, kazde rano sa pytaju, kto chce odist, pokial potom nepodpises 5 rocnu zmluvu (a aj tam mas myslim jeden mesiac na rozhodnutie - lae to neviem na 100%)
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Pochybujem ze v legii maju SMIC :D co je minimalna mzda... lol 1200 maju upratovacky nie vojaci :)
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

nie je to náhodou tak, že dostávajú žold 1200€ + za každú absolvovanú misiu dostanú akúsi "odmenu" (neviem ako to nazvať)?

Mám známeho, ktorý síce neslúžil v légií, ale v nejakých špeciálnych jednotkách, pochodil Irak, Afganistan a na takých misiách spomínal o dosť vyšší plat.
Godlub
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Godlub »

ColdRain napísal:no ak je plat tych spominanych 1200 eur, tak vzhladom na riziko a trening a na zivotne naklady vo francuzsku mi to teda nepride nejak extra vela...samozrejme, ze ked niekto zije zo zivotneho minima na Slovensku, tak je to pre neho obrovsky peniaz, ale ci to zato stoji neviem
Aha, no tak ja nežijem zo životného minima :D, ale tí mi vraveli čo tam boli že sa jednalo o sumu niečo okolo 2500 € tak potom nwm. Zase to záleží aj nejak od tích postavení.
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

ak tam niekto ide pre peniaze tak neverim ze to vydrzi.. jeden znamy ktoreho som uz dlho nevidel tam bol asi 3roky. vratil sa uplne zmeneny..fyzicky aj psychicky
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

twardykamen napísal:ak tam niekto ide pre peniaze tak neverim ze to vydrzi.. jeden znamy ktoreho som uz dlho nevidel tam bol asi 3roky. vratil sa uplne zmeneny..fyzicky aj psychicky
K lepsiemu ci horsiemu ?
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

energy00 napísal:K lepsiemu ci horsiemu ?
no fyzicky urcite k lepsiemu mi ruku lamal jeho stisk :) a aj psychicky on bol taky zvlastny a to ze vypadol na dlhsie mu urcite pomohlo..bol iny proste pokornejsi sa mi zdal a taky pohodovejsi, ale ja som ho tak dobre nepoznal takze nemozem vediet ako velmi sa zmenil
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

No podľa mňa sú tam tie platové podmienky určite lepšie, takisto "dôchodok" je veľký.
1200 Eur je kurevsky málo za taký job, kde ti ide o krk.
reDo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reDo »

j j plat musi byt vecsi
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Nedávno som čítal /nejaká výpoveď bývalého legionára/ tiež niečo ako tu niekto postol link. btw dobré čítanie až na to Že po článku som si povedal wtf? Francúzka légia sú rasisti???
Každopádne sa chcem vrátiť späť k tej výpovedi.
Ten muž hovoril Že Francúzka légia je len spôsob, ako si na pár rokov skomplikovať život. Že vás tam toho nenaučia toľko, ako sa všade hovorí.
Keď si urobíš tržnú ranu, naučia ťa ju zašiť. Keď bude 3metre snehu, naučia ťa prežiť. Naučia ťa postaviť jednoduchý ale účinný prístrešok. Naučia ťa jesť /pravdepodobne myslel šetrenie jedlom na viacej dní/.
Zocelia Ťa tam ak ťa samozrejme nezlomia.
Naučia ťa veci, ktoré v bežnom živote len ťažko využiješ. A skutočne ťa toho nenaučia veľa.

Autor témy chcem sa ťa opýtať. Premýšľaš nad možnosťou vstúpiť do takýchto brutálnych jednotiek?
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Ano , pripada mi to lepsie nez byt regrutom v tej nasej

IMO chcel by som vidiet tych "nackov" v legiach ked pracuju spolu s takym mnozstvom ciernych bratov :D...su to len kecy nespolupracujes tak ta vyhodia ale to je len moj nazor
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

No ok, ten článok je uploadnutý na nacistickej stránke, ale predsa nejakú výpovednú hodnotu má i napriek tomu, že ho písal nácek. P3bo má aspoň predstavu o tom, ako to tam chodí a či sa mu do toho chce ísť. Je podľa mňa celkom normálne, že sa tam vyskytujú extrémisti z bielej alebo čiernej strany, lebo väčšina tam asi chodí preto, lebo ich doma nemá čo držať a nevidia pre seba žiadnu perspektívu, a tak odchádzajú za ťažkou, ale najskôr dobre platenou prácou.
17jojcek
Novice
Novice

Príspevok od používateľa 17jojcek »

chcem sa spýtať kto ide alebo chce vyskúšať ísť do Légie???niekedy teraz
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

mohli by ste sa tu trosku viac rozpisat, kedze by to bola urcite zaujimava tema :)
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Má to osem častí, postupne po dopozeraní jednotlivej časti sa preklikáte až k poslednej. Je to po slovensky.

IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

erytrocyt napísal:Má to osem častí, postupne po dopozeraní jednotlivej časti sa preklikáte až k poslednej. Je to po slovensky.

Ma to 5 častí.Velmi zaujimave, diky :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

d4nt3 napísal:mno tak podla informácii z roku 2006 bolo Slovensko posledná z členských rkajín EÚ, ktoré robia problém zo službou v cudzej armáde ...
Áno a tak to má ostať. Historická skúsenosť čecho a slovákov je iná ako napr. britov.

10% maďarská menšina na juhu s latentným sydrómom Veľkého Uhorska a služba v cudzej armáde je dobrý vtip.

K cudzineckej: videl som nejaký dokument na discovery a bolo to s nejakým dánom a nevyzeralo to nejak úplne strašne. Tvrdé ale nie strašné. BTW: výcvik v našej profesionálnej armáde je úplne porovnateľný s tým v légii.
Najväčšie lákadlo služby je pre isté skupiny získanie francúzskeho občianstva.
Ale ako sa vraví - legionári idú prví, pred tankami :)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

begbeee napísal: Ale ako sa vraví - legionári idú prví, pred tankami :)
to šli aj britskí výadkári počas wwII - s granátom proti guľometu... :wink:

Z pohladu bežného občana SR nevidím na službe v légii nič, čo by stálo za to - stále je to francúzska armáda (o tej koluje milión dobrých vtipov, žiaľ veľa z nich aj pravdivých), finančné ohodnotenie - to už radšej íť robiť na plošinu, ak vás tam ťahá vidina akcie - to by som tiež pre nováčikov nevidel až tak žhavo. Ak ide o účasť so známou jednotkou - to už radšej sa dať k našej army a potom absolvovať výcvik s tuleňmi, rangers, sas a podobne. A teraz mi chalani z armády vraveli, že účasť je na misiách je už po novom povinná na rozkaz, žiadne dobrovoľníctvo.
neo250
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa neo250 »

ak tam pôjdeš, strácaš identitu a podpisuješ sa že všetko bereš na seba a ak ti to zistia na SVK ideš rovno do BASY! No ak sa tam chceš dostať, budeš musieť prejsť 2mesačnými testami a potom 3/4 ročným tvrdým výcvikom, pritom ťa vysadia v neznámej krajine a budeš tam musieť prežiť len s "nožíkom" 2 až 3 týždne!!!! a potom ked to spravíš si prijatý!!!
Napísať odpoveď