GA Z77X-UP7 a 2 x Intel 520 120 GB [raid0] kde robím chybu?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

GA Z77X-UP7 a 2 x Intel 520 120 GB [raid0] kde robím chybu?

Príspevok od používateľa uplink »

Ahojte,

Mal som minulý týždeň menšie pasovačky s počítačom [upgrade na 3770K následný "downgrade" späť na 2600K, výmena troch dosiek, etc.] ostal som nakoniec pri GA Z77X-UP7. Problém mám nasledovný. Mám čistú inštaláciu Windows 7 x64 Professional [max vyupdatovanú, legálnu], používam Intel SSD Toolbox na optimalizáciu behu SSDčiek, writeback cache je zapnutý, taktiež mám najnovší Intel Rapid Storage Technology [ďalej už len iRST]. ATTO benchmark mi systémový "dvojdisk" otestuje fantasticky, stabilne od 32-64 MB samplu ide 800-1100 MB/s read a 800-1000 MB/write. Avšak je jedna vec ktorej nerozumiem.

:arrow: Systém mi štartuje skoro minútu, na starých ASUSkách mi naštartoval do 15 sekúnd.
:arrow: systém štartuje na viac fáz, nabehne bootscreen windowsu, otočia sa raz tie guličky, spravia logo, po 3och sekundách je tma na 5 sekúnd, nabehne "Welcome screen" tam tvrdne 10 sekúnd, potom obrazovka zhasne, doslova, nabehne opäť a kým všetko naloaduje do pamäte tak je to ďalších 40 sekúnd. Jednoducho ide pomaly, aj keď ide "rýchlo"
:arrow: Photoshop mi s prechachom štartuje 1,8 sekundy [to je fajn] ale bez precachu [first run] cca 15-20 sekúnd, na ASUSkách mi štartoval do 6 sekúnd.

Inde problémy nevidím. USBčka idú fajn, doska trochu nestíha napájať fany, tak sú externe cez molexy a 3-4pinové redukcie napojené, ale to je tým že tam má 2 8 pinové vetvy a ja mám zapojenú len jednu [asi?], to však neriešim. Hry idú fajn, Tomb Raider po najnovšom opatchovaní nepadá vôbec a Crysis 3 ide hyper super.

Len ma hnevá ten štart windowsu. Toto mám v startupe [msconfig-startup.jpg]. Na pozadí mi beží na startupe Kaspersky Internet Security [legal]. CCleaner som skúšal, ale nič nezoptimalizoval, boli tam klasické blbosti.

Any ideas?
Prílohy
msconfig-startup.jpg
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Re: GA Z77X-UP7 a 2 x Intel 520 120 GB [raid0] kde robím chy

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

- máš nastavenú prioritu na správny disk?
- po vypnutí všetkého z msconfigu bootuje dobre?
- s jedným ssd bootuje dobre?
- sfc scannow si skúšal?
- inú inštaláciu winu si skúšal? možno tam ostal odpad z asus dosky
- bios máš najnovší?
- ak hej nahod bios F3
- načo tam máš blbosti ako adobe, deamon tools, office...?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Idem to všetko poskúšať. Zatiaľ čo viem zodpovedať:
- s jedným HDD bootuje ako blesk
- F3ku nahodím, je F5 zlá revízia?
- inú ako originálnu inštaláciu windows som neskúšal, ale písal som že som musel naformátovať celé raidové pole, lebo zo starého pola mi tam ostal riadny bordel, ani drivery nevedel nainštalovať. Je to čistá inštalácia úplne
- adobe preto že mi robota chodí v .pdfkách a potrebujem ich rýchlo spustiť, ale vypnem to, aby to tam zbytočne neopchendovalo
- sfc skúsim, ale zatiaľ mi vždy vypísal že sa nenašli chyby integrity
- prioritu okrem toho že je defaultne nastavený ako disk 0 disk 1 [system reserved + system] a všade na prvých miestach viem nastaviť ešte ako? [v biose je na 0 a 1 raidové pole, na primárnom radiči inteláckom, na prvých dvoch miestach SATA 3 [6G]?
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

našiel som niečo že F3 ide lepšie ako ostatné tak skús.
Prioritu máš nastavenú dobre. Skús odpojiť iné disky okrem ssd
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Idem na vec. Updatnem o nejaký čas. Thx!

Takže po F3ke mi:

:arrow: ide myška v biose správne [yay! :)]
:arrow: bootuje stále rovnako "divne" s raid0 array
:arrow: bez diskov ide systém rýchlejšie
:arrow: photoshop štartuje stále ako trabant [už 26 sekúnd prvý krát, asi preto že som vyrazil z msconfigu tie srandy, čo ho aspoň jemne precachnú, alebo neviem] druhý krát do dvoch sekúnd

Takže F3ku si nechávam, disky zapájam späť a uvidím čo prinesú asi nové drivery, alebo fakt neviem čo :)

Ďakujem za rady Michalkooo! :)

A to raidové pole ide na tej doske na jedničku s hviezdičkou, tak nešlo ani na ASUS Maximus V Extreme. Preto nerozumiem tým spomaleniam a tak :/ nemám síce overperformance ako som mal na P67 [1120 MB read a 1050 write], ale tak tam je to už dosť jedno. Hlavne som na ASUS doskách nemal takú stabilitu readu a writu, to niekedy skákalo ako chcelo.
Prílohy
z77x-up7-raid0-with-intel-520-120gb.jpg
Napísať odpoveď